kola ile imtihanım

Yapacağın şey basit afedersin ama pis kirli bir klozete kolayı dök üstüne sifonu cek
Tertemiz klozet güle güle kirlet.
Bu gercek dene ve bi daha eline almazsın

Valla bende öyleldim içtikçe içesim geliodu.hamileykande içtim kaçak göçek.. şimdi kızım üç yasında kola nedir bilmiyor.onun için bıraktım aklıma bile gelmiyor.

hanımefendi, kolanın içinde fare pisliği filan yok bu bayaa uydurmasyon bir şey. evet zararlı, fazla şekerli,asitli,kafein dolu bi içecek bebeğe de yararlı değil ancak bu kadar abartılacak bir durum göremedim
Meyan kökünde fare çok olurmus kolada o da varms ayıklanmadan atılırmış öyle duymuştum bende

Canın her kola istediğinde zorlayarak da olsa bir bardak suyu bir dikişte bitir. Gerçekten işe yarıyor, kendimden biliyorum.

bu arada ben fanta icince sütum artiyor ya da oyle denk geliyor :)

Hep o hararetli haratetli cola icip sayiklayan insanlara sasirirdim.Ozellikle abim kocaman siseyi alirdi sabaha bitmis.Bende hicbir zaman sevemedim su mereti.Igrenc bir tad.Bildigin sekerli asit.Sekerli su gibi.Asit desen resmen bogazimi yakiyo dislerimi uyusturuyo.Karnimda olusturdugu sislik ve gazi tahmin bile edemezsiniz.Hic canim cekmedi hic sevmedim hicte sevmicem..Kola =kilo alimi ve dis sararmasi demektir.

Aynen ben de duydum oyle bir sey. Kolada meyan kökü varmış sanırım ve sizin de dediginiz şekilde presleniyormus tum pisligiyle ve fareleriyle birlikte..

Kolanın içinde fare pisliği falan yok tabiki bunlar şehir efsaneleri..nasıl sıkı denetimlerden geçiyorlar , markalaşmak o kadar kolay değil biz herşeyi türkiyede yürüdüğü gibi sanıyoruz :) amaaaaa aşırı zararlı..bende 2-3 gündür bırakma aşamasındayım,eve almadım,başlığı görünce hemen daldım o yüzden :) kola birkere asit mideyi mahvediyor,mide kanserine kadar yolu var,ikincisi erken yaşlandırıyor,sigara kadar zararlıymış insan sağlığı üzerinde..meşhur etin üzerine kola dökme deneyini hepimiz biliyoruz.Ama kola rehabilitasyonu falan olmalı ben mesela resmen bağımlıyım,aynen tarif ettiginiz o çölde susuz kalmışlık hissi..kola içince rahatlama,yemekleri kolasız yiyememe(en kötüsü bu) ..neyse sağlıklı yaşama geçiş çalışmalarımla birlikte kolayıda hayatımdan çıkarmaya karar verdim.1,5 günde 1 lt içiyodum.Şimdi eve almayıp,dışarda birşeyler yersem içebilirim.sonrasında onu da bırakırım umarım..sen kaç gündür temizsin kardeş? :))

Meyan kökü sifali bi bitki bunuda biliyormuydun :)
Kola ah o kola suan iciyorum valla tam kola icerken daldim konuya kolasiz bi hayat düsnemem aksam esim 1 2 saat gec geldi kolasiz kaldim :)))
Bi ara bende birakcam demistm 1 ay icmedm hatta göbek yapiyoms bende onu farketmjstm icmedgmde kaybolmstu ama gene devamm bebege bisi olmaz o konuda korkma .icmiycem diyede germe kendini ben 2hamileligimdede cokca ictim valla cok skür saglikli 2 oglusum var.
Kadin dogum profosrne gitmistik bigün hatta esim beni sikayet etmisti cok kola iciyr diye profösörde bisey olmaz cocuk migdedemi ona kalrsa ne zararli seyler var bebege gtmez demisti.

Ben durduk yere kola içmesemde olur,suyla meyve suyuyla üdare ederim.Ama yemek yerken idare edemiyorum yemeği kolasız yiyemiyorum (

Ben zencefili gazoz içiyorum.. kolayı aratmiyor.. Şeker oranı daha düşük. Hazmı kolaylaştırıyor. Birde maden suyu tuz limon karışımı. Kolanin içinde boya ve şeker çok yoğun. Böcek fare her gıdaya temas ediyor. Özellikle kök sebzelerde. Artık takılıyorum

Ben coca cola gibi büyük firmaların bu kadar insanın sağlığını tehdit edecek hatalar yapacağını düşünmüyorum o fareler ne hastalıklar taşıyordur mutlaka bir insan etkilenir ve ortaya çıkardı bu durum.
Konu sahibi arkadaşım ben de diyet yaptığım ve daha fazl selülit istemediğim için içmiyorum kolayı çok istediğimde lıkır lıkır soda içiyorum. Ben kola bağımlısıydım bıraksanız su içmem kola içerim öyle. Ama biraz olsun iyi geliyor soda.

Offf yapma bee

biz meyan kökünün şerbetini yaparız büyük fabrikada nasıl bilmem ama meyan kökü otu toplanır yıkanır bekletile bekletile demlenir
şerbete de kolaya da siyah rengini veren o bitkidir
meyan bildiğimiz bitki
yok fare pisliği yok kanı boş hikaye bir insan bir hastalansa o fabrikalar kaç milyon davalık olur
ama asiti fazla şekeri fazla yararı yok zararı var doğru
benim bir numaralı kilo alma sebebimdi artık bende meyveli sodaya geçiş başladı oda zararlı belki ama coladan daha az

hiç sevmem oldum olası kolayı.tatlı sevmiyorum bu yüzden sanırım :)

nefsini başka şeylerle kör et.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…