Arkadaşlar merhaba, ben uzun süredir forumu takip ediyorum. Tabi ki 27 yaşına girecek ve bakım ve sağlığına önem veren, üstelik bir çok şey denemiş bir hemcinsiniz olarak derim ki, cildinizde bir sorun olduğunu düşünüyorsanız ÖNCE doktora gidin lütfen. Her yerde dermatolog/cildiye uzmanı var artık. Öğleden sonra da gitseniz muayene olabiliyorsunuz. Altta yatan başka bir sorun olabilir. Karaciğer hastalıkları ciltte kendini gösterebilir. Eğer doktordan temiz çıkarsanız ondan SONRA bu tarz şeyler deneyin. Ve hatta doğal olan şeyleri deneyin. Doğal derken yiyebildiğiniz herşeyi cildinizde kullanabilirsiniz.. meyve,sebze,pirinç,yağlar,yumurta vs..
Benim param var doğal yöntemlere zaman ayıramam diyorsanız kesinlikle dermatolojik ürünler kullanın. Dermatolojik ürünler sadece eczanelerde satılır. Lütfen tanıdığınız bildiğiniz güvendiğiniz eczanelere gidin. İzmir Alsancak'ta oldukça büyük bir eczaneden, iyi para verip bir ürün alan arkadaşım ürünün zamanının geçtiğini farkedip geri götürdü. Yani lüks bir semt ve lüks bir eczane deyip her bulduğunuz eczaneye dalmayın :)
Ve özellikle söylemek istiyorum, koltuk altı deodorant ya da roll-on kullanırken dikkatli olun. Özellikle koltuk altı tüylerinizi temizledikten hemen sonra kesinlikle bu ürünleri KULLANMAYIN. En az 2-3 gün geçmesini bekleyin, gözenekler kapansın. Bu ürünler tamamen kimyasal. Özellikle her markette ulaştığımız o kimyasal koltuk altı ürünleri meme kanserini tetikleyebilir. Şahsi fikrimdir, bence kullanmayın. Zaten hemen her gün duş alıyoruz. Koltuk altınızı doğal bir sabunla yıkayın, tüylerinizi temizleyin çok ihtiyaç duyarsanız da gün içerisinde,
bebeklerin poposunu sildiğimiz ıslak mendillerle koltuk altınızı silin. Limon, pudra ve maden suyu demişler koltuk altı için. Ben 3ünü de bazen ayrı ayrı bazen birlikte kullandım. Gerçekten işe yarıyor. Özellikle limon ve pudra..
Herkes kullanıyor diye bu tarz kimyasal ürünlere abanmayın.
Cildimize sürdüğümüz herşey gözeneklerden kana karışıyor. Sağlığınıza ve kendinize dikkat edin lütfen.
Son olarak, bu kadar uzun yazdım ama ben yaklaşık 1 senedir kullanmıyorum koltuk altım için hiç bir kimyasal ürün. Her gün duş aldığım ve tüyleri temizlediğim için bir koku olmuyor. Sadece adet dönemi öncesi hafif terliyorum ve biraz farklı bir koku oluyor. O dönem de ıslak mendilimi çantamda taşıyorum. Sık sık sabunlayıp siliyorum her fırsatta. Ve tabi parfüm sıkabilirsiniz ama sadece kıyafetlerinize, cildinize değil
Benim yöntemim bu, hepinize sağlık ve mutluluk dilerim..
Doğal olan iyidir bunu unutmayın :)