Kolumu Yaktı..

Ben hiç bi anormallik göremedim, düşüncesizlik etmiş işte bu kadar.

İkinizinde Allah yolunu açık etsin, ikinizde harikasınız , Rabbim bi ömür mutlu etsin hiç ayrılmayın.
Ona sabır diliyorum yaşadığı şeye uzaktan yorum yapabilmeyi bile hadsizlik olarak görüyorum.

Herşey gönlünüzce olsun inşallahhhhh

Arkadaşları nerdeyse hergün geliyorlar, odasının hiç boş olduğu gün yok.

Arkadaşları nerdeyse hergün geliyorlar, odasının hiç boş olduğu gün yok.

Masallah ya ne hayırlı bir cevresi varmış polisimizin, iyi insan iyi insanları çekiyor demekki :)

Yani tabiki sizin araştırdıgınız psikiyatrlar daha dogru ona daha iyi gelecek önerileri söyler ben sadece aklıma gelmisken söyliyim dedim :)

Allah sizi baska dertlerle acılarla sınamasın inşallah, mutluluk huzur ve sıhhat hep yoldaşınız olsun :)
Allah askerimizi polisimizi de muhafaza etsin. :)

Onemli olan süresi degil tabiki bi iliskide ne yasadigin ne paylastigin onemli.. Merakimdan sordum sadece canim kusura bakma tekrar. Senin yaptigin mükemmel bi davranis ailen de ayni sekilde cok iyi insanlarmis. Umarim en kisa surede atlatirsiniz bu durumu ve hersey guzel olur sizin icin..

ben buna katılıyorum

İçinde ne fırtınalar kopuyordur şimdi onun psikolojisi normal değildir elbet az biraz idare etseniz kendiside psikolog a gitse çok zor çok

Daha önceki konunun biliyorum. Psikolojisi bozuk su an. Ne yani o yandı diye sizde mi yanın. Düşünmüşsünüz cıkartmıssınız dısarı yaptıgı yanlıs. Normal birisi yapmaz bunu. Yasadıgı kolay degil. Hadi anlamasanız anlayıssız olsanız tamam da siz onu düsünüyorsunuz. Yapmanın nasıl bir sey oldugunh hissettirmesine gerek yok yani.

Psikolojisinin bozuk olması gerçekten normal, kolay olmadığı ortada ama onun bu duruma gelmesinin sebebi sen değilsin, ona yardım etmeye çalışırken canını acıtmış olman da senin kabahatin değil, öfkesini sana yönlendirmiş olması bende pek iyi bir intiba bırakmadı. Durum gerçekten çok zor, umarım yardım alır.

Mesele kocam sinirlendi kolumu büktü ne bileyim sevgilim ayrılcam dedim saçımı çekti olsa affetme kardeşim devamı gelir derdim... Ancak işin rengi başka. Gencecik adam kim bilir neler düşünüyor ne travmalar yaşıyor her gün kaç kere... Sabır o yüzden, mükafatını alırsın elbet burada olmazsa cennette. Allah yardımcınız olsun. Umarım protez vs ile işiniz kolaylaşır...

Psikolojisi hiç normal değil valla işiniz çok zor, Allah size sabır versin ne diyeyim... Çok vicdanlı düşünüyoruz işte gazi vs. şeklinde ama başka bir açıdan da bakmak lazım. Onun başına gelenlerden siz sorumlu değilsiniz ki çakmakla sizin kolunuzu yakıyor falan... Yarın öbür gün bu zararın boyutları artarsa ne olacak? Dayanmak çok zor. Ayrılma gibi bir niyetiniz olmadığını belirtmişsiniz zaten, benim de bu konuda söyleyecek birşey gelmiyordu aklıma. Allah dayanma gücü versin, ne diyelim.

Allah onun da senin de yardimcisi olsun.sen onu bu durumda birakmak istemedin kiyamadin cok dogru bir davranis ama bu yaptigi davranis malesef bir baslangic.psikolojisinin normal olmamasi cok dogal cok zor birsey yasiyor yaptigi hareket tabiki bu yuzden.ama o iyi degil ve boyle sana zarar verecek bircok davranisi olabilir ilerde.olur da evlenirseniz bircok seyi kaldiramayabilir ve bunu sana yansitabilir.tabi bunun yaninda seni daha bircok zorluk bekliyor onun bakimini ustleneceksin,hayatin diger evli insanlarin hayati gibi olmayacak.kolay bir hayatin olmayacak.bunlarin hepsini kaldiracak gucum var diyorsan devam ettir.gercekten bu kadar guclu musun.evet diyorsan tebrik ediyorum seni.herkes bu kadar sabirli ve ozverili olamaz.allah ikiniz icin de en hayirli olani gostersin diyorum

Olabileceklere karşı doktorları bizleri uyardı aslında, şiddet vs şu an için normal sayılabilen davranışlar arasındaymış. Ama karşılaşınca afalladım, temennim onun bunları atlatabilmesi, o aşabilirse bende onunla beraber ferahlarım çünkü.

Oncelikle Allah sifasini versin.. cok uzucu bir durum.. psikolojisi alt ust olmus ve yasadiklari kolay degil.. kolunuzu yakmasi kismina gelince, ben acikcasi sasirdim.. boyle kaldim siddet siddettir bu durumu hos karsilamam mumkun degil .. doktoruyla konustunuzmu bu durumu ? Neden ozel terapiye gondermiyorlar neyi bekliyorlar anlamis degilim..

Aslında kıyamamak değil en büyük sebebi, ben onu seviyorum, ve hakikaten benim bünyeme dahi çok gelen bi aşkla seviyorum. Yanındayken huzur, mutluluk, sevinç hissediyorum, biz uyurken özlüyoruz birbirimizi, kim önce uyanırsa diğerimiz uyanana kadar türlü türlü resimler atardık, arardık sapık gibi, hastanede dahi devam, önce o uyanırsa birşeyler düşürür kalkayım diye ya da uzanabiliyosa dürter saçımı çeker vs, ve hepsi uyurken bile özlemekten.. Sadece onu değil en çok kendimi düşünüyorum aslında, ben ondan ayrılırsam evet büyük zarar bu ama bu benim içinde nefessiz kalmaktan farksız, elbette aşktan ölen yok.
Yani ayaklarını kaybetmek değil sadece 2-3 yanığıda olsa aynı olacaktım ona karşı, o benimle beraber güçlenebilicekse eğer benim gücüm ikimizide çıkarır bu kuyudan, buna şüphem yok.

Bu durumu konuşma fırsatım olmadı fakat terapi hep gündemdeydi, şu an tedavisi yoğun, yanıkları ciddi olduğu için genel anestezi ile pansuman yapılıyor, ayakları için doku nakli yapıldı, yamalar tuttu mu tutacak mı diye her daim gözlem altında bir sürü işlem vs..

Düzenli şekilde terapi için uygun bi vakit değil gibi, hastanenin psikoloğu geliyor fakat 5 dakika odaları geziyor. Buradan sonra fizik tedavi merkezine geçeceğiz, birkaç ay yatılı orasıda, ordayken bol vaktimiz olursa eğer terapiyi orda alabiliriz umarım.

. Son cumle beni yikti.
Ah be askerimiz. Biz yatagimizda rahatca yatalim diye neler yasamissin sen.
Yazmadim o ilk konunda ama simdi yazmak isterim. Bi kac ay once gonullu olarak organ donoru oldum. Ne guzel bi duygudur ben öldukten snra curuyecek olan vucudumun birisine umit olmasi. Ve ardindan senin o eski konunu okudugmda dua ettim icimden " Allahim nasip et benim kolum bacagim, gozlerim, ne lazimsa bizim icin canini ortaya koyan bi gazimize nasip olsun. Onlar aciyi hissede hissede bize feda ettiyse biseylerini, ben ölup hissizlestikten snra organlarimi almislar cokmudur?" Maalesef yurt disnda kaliyorum. Bitkisel hayata girip organlarim birisine nasip oldugunda galiba turkiyeye yollamazlar beni. Keske nasip olsada turkiyede gerceklesse ölumum. O zmn olur galiba.
Keske nasip olsa serefli bi gazimize organlarim ve elim ayagim. Hatta tamda bu gazi enistemize. Belki hakkini helal eder bana. Bilmiyorum kendimi cok ama cok suclu hissediyorum sen burya yazdikca...

Suçlu hissetmesi gereken siz değilsiniz ki, bunca şehidin bunca gazinin kanına giren sorumlular, sözüm bir şahısa asla değil yanlış anlaşılmasın, sorumlusu kim bilmiyorum siyasete yakın değilim, ama her kimse bunların acısı tek tek çıksın..
Sizin, benim, şehit ailelerinin, gazi ailelerinin hayalleri yitip giden gencecik insanların gözünden akan yaşlarda boğulmalarını dilerim.

Organ donörü olmanız müthiş birşey, bende babam rahatsızken hastanede yatarken 5 yaşında bir çocuk vardı, doğuştan karaciğerinde tümör ile doğmuş nakil için bekliyorlardı, ondan çok etkilenip donör olmuştum. Umarım birilerinin sevinç kaynağı, umudu olurum günü geldiğinde.

Malesef, bizim yaşadığımız bile bazılarının yanında o kadar ufak kalıyor ki.. Gaziler günüydü pazartesi, ilk iş günümdü benimde. Keyifle hastaneye gittim,yatakta baya üstüne abandım en yakışıklı gazi sensin diye şebeklik yapıyordum, benden yakışıklısı az önce şehit oldu artık en yakışıklı benim tabi dedi, boğazım düğümlendi, uzman çavuş vardı bizim koridorda yatan, meğer o şehit olmuş öğle vakitlerinde..

Bu hem büyük bi acı, hem büyük bi gurur aslında. Birisine söylerken başım dimdik, gururla söylüyorum, ama yalnız kaldığımda acıdan başka duygum yok..

Off. Siz neler yasiyosunz kuzum benim oralarda ya. Kimse duymuyor bilmiyor.. Allahim sabir versin o serefli sehidimizin ailesinede. Allahim dayanma gucu versin.
Ve sizin imtihaninizida kolaylastirsin Rabbim insallah. Bizim guzel gunlerimizden alip size versin. Biz zorluk yasayalim sizin yerinize bundan snra. Siz yetrrince yuk aldiniz sirtlariniza. Bazen kotu bi haldeysem, uzulurken aglarken birden bi gulumse geliyor " galiba duam kabul oldu, benim su an uzulme sebebim bi sehit ailesinin yada bi gazimizin sevinmesi demek, cunku bizim guzel gunlerimiz onlara gitsin demistim" diyorum ve gulumsuyorum 2 dk once gozlerimden yaslar suzulurken. Allahim sizin ayaginizi tas degdirmesin bundan snra.

Sevdigin adamin halini hic kimsemiz anlayamaz. Burda " yok olamaz yaptigi normal degil" diyenler var.
Yaptigi normal degil evet. Ama bide sebepleri sorun.
Hirsizlik yapani yuhalariz, ama hasta annesine ilac calan yavruya hak veririz mazur goruruz hatasini. Bu tipki onun gibi. Cok basit. Bi o kdrda zor. O gazimizin yasadiklarini nerden biliceklerde elestirme hakkini goruyorlar kendilerinde? " kara, curumus et parcasi" diyince icim ciz etti.

Peki pkislog konusunu annesi gile actinmi canim? Onlar ne diyor hal ve hareketlerine?

Çürük et demekten başka bir tabir bulamadım çünkü en iyi betimleyen buydu gerçekten. Ben elimi ütüyle, fırınla çok yaktım, çok sakarım. Ayağımı kaynamış suya soktum, elime kızgın yağ dahi döküldü. Yanığın en kötüsü bunlardır diye düşünüyordum ki bide böylesi varmış, kulak memeleri kapkara tüp patlamış derler ya tıpkı o görüntü.

Annesi sürekli üzülüp ağlıyor, eziyetin büyüğünü onlara yapıyor aslında. Annesini kaybetme korkusu yok neticede, ama benden birazda çekindiği için çok belli edemiyordu öfkesini. Yiyecekleri fırlatma yememe serum askısını tek eliyle yere devirme gibi hareketleri olmuş.
Annesine bahsettim, detaylı konuşmadık ama terapi düşüncesi vardı aklımda, kızım sen en iyisini bilersin biz anlamayız bunlardan dedi, haklı da kadın çok anlamıyorlar malesef.
En büyük öfkesi haberleri izlerken zaten, bir saldırı haberi gelicek diye yüreğimiz ağzımızda çünkü en son geçenlerde yine şehit haberlerinde yatağın yanındaki demiri yerinden söküp fırlatacakken babası üzerine çullandı durdurdu. Öfkeden gözü döndü, ama yine haklı birşey diyemiyoruz ki..

Her daim böyle değil tabi, ani ini çıkışlar şeklinde. Genelde akşamları iyice bunaldıkça öfke patlaması yaşıyor. Bunun haricinde her zaman nasılsak öyleyiz, göz kırpar gelsene yanıma yat der, bi gel kulağına birşey diyeceğim der kulağımdan öper, gece çarşafın altında pantolonu çıkarıp tayt giyiyorum bazen mesela, gizli saklı yapma çarşafı açta az gözümüz bayram etsin gibi esprilerinide eksik etmez..

Dediğiniz gibi hem çok kolay herşey yolunda gibi, ama öyle anları var ki kelimelerle ifade edilemeyecek zorlukta..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…