- 11 Şubat 2018
- 536
- 848
- 23
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Nasil kedilerin anne duygulari yok var bal gibi bizim bahcede annesi yavrular dogunca saglam guvenilir bir yere birakiyor ara ara gelip kontrol ediyor gelip emziriyor koruyor kolluyor
Öffff sabır dilerim
O süreçleri bizzat yaşadım
Kızgınlığı geçince Kısırlaştır o da rahat etsin sen de
İçine şeytan kaçmış gibi oluyo minnoşların :)
Annelik duyguları insanlarınki gibi değildir, içgüdüseldir. Üremek dürtüsü ile ürerler ve bir süre sonra yavrularını tanımazlar. Bu sebeple aldırmak günahtan önce düşüneceğimiz başka günahlar da var.
Mesela akıbetini bilemeyeceğin ve bakamayacağın kadar yavruya sahip olup açlığa, çaresizliğe terketmek olabilir mi?Öldürmekten daha büyük olan günahı söyler misiniz peki?
oğlum aynısını dedi dün, anne tövbe estagfirullahlık bişi olmuş buna ne olmuş diyebir ayağını altına alıp diğer ayaklarını sürüyerek yürüyor bu sırada da son ses bağırıyor. yani şu haliyle koy cuma çıkışı Sultanahmet'in önüne, yeminle dublex ev alacak parayı çıkarırım 2 saatte bu bitecek bir yerden sonra değil mi? 3. gün ve neresini ısırsam diye bakıyorum
Bak akibetini sizde bilmiyorsunuz belki iyi olacak iyi gunler gorecek.Mesela akıbetini bilemeyeceğin ve bakamayacağın kadar yavruya sahip olup açlığa, çaresizliğe terketmek olabilir mi?
oğlum aynısını dedi dün, anne tövbe estagfirullahlık bişi olmuş buna ne olmuş diyebir ayağını altına alıp diğer ayaklarını sürüyerek yürüyor bu sırada da son ses bağırıyor. yani şu haliyle koy cuma çıkışı Sultanahmet'in önüne, yeminle dublex ev alacak parayı çıkarırım 2 saatte bu bitecek bir yerden sonra değil mi? 3. gün ve neresini ısırsam diye bakıyorum
Nasil kedilerin anne duygulari yok var bal gibi bizim bahcede annesi yavrular dogunca saglam guvenilir bir yere birakiyor ara ara gelip kontrol ediyor gelip emziriyor koruyor kolluyor
Mesela akıbetini bilemeyeceğin ve bakamayacağın kadar yavruya sahip olup açlığa, çaresizliğe terketmek olabilir mi?
Neden bilmeyeyim, sokak kedisinin ve onun onlarca yavrusunun akıbetleri bellidir. Bilinmeze terketmek dediğim sahipsiz bir şekilde sokağa salmak.Bak akibetini sizde bilmiyorsunuz belki iyi olacak iyi gunler gorecek.
gözümde canlandı
Bizimki de evin en yankı yapan yerini bulup orada maowwww diye uzun hava okuyordu. Eşime de öyle kur yapıyordu ki sanırsın kumam.
İlk kızgınlığı ise maksimum 10 günde atlatırsınız diye düşünüyorum
5-6-7 de pik yapabilir
Sonra susar
Ama kısırlaştırılmazsa her bir dönem daha kısa aralıklarla oluyor ve daha uzun sürüyor.
Ya sabır çek bol bol :)
Az daha sabır, ısırma annesi, kıyamam
Yok o kadar çabuk girmez 3-4 ay falan süreray bu daha pik olmamış hali mi bittim benzaten hemen konuştum veterinerle, bitişten sonra 1 hafta dinlenecekmiş rahim, sonraki hafta da ameliyat olacak hemen. şimdi tek endişem o 2 haftada geri girer mi kızgınlığa
Yaa nedir bu kedileri kısırlaştırma isteği.. bide kürtaj yaptıracak... hayırdır yani neden?? Doğursun istediği kadar kedi.. ona ne??
Manyak kedi..pek öyle değil aslında.. annemin bakıp beslediği bir sokak kedisi vardı.. kedi hamile kaldı, annem apartmana aldı kediyi ona özel yer yaptı, bütün milletle de tartışmak zorunda kaldı.. neyse kedi doğurdu, dışarıda korunaklı bir yer yaptı, yavrularını koruyor dedik etrafta bir erkek kedi türedi.. ama erkek kedi yaklaşmıyordu pek nedense, bir iki ay sonra anne kedi herkesin gözü önünde yavrularını boğmuş yeniden çiftleşmek için.. millet yetişene kadar 3 tanesini de öldürdü.. yani bizdeki gibi bir analık hissi yok onlarda, tamamen içgüdüsel..
Bakın benim hoşlanmadığım nokta şu.O yavruların olmasına engel olmadıysan, doğduktan sonra da her birine bakıp, kısırlaştırıp, sahiplendirmek ya da korumak ve beslemek zorundasın. Yavru doğurtup doğurtup sokağa salmak elbette doğru değil. Baştan önlem alınmalıydı, 1 yıl içinde kedinin eninde sonunda hamile kalacağı belliymiş, ortada bir ihmal söz konusu. Ama o canları katletmek de kimsenin hakkı değil.
Yok o kadar çabuk girmez 3-4 ay falan sürer
Hormonları dengelenince hemen ameliyat olur
Gazlı anestezi ile yaptır
O zaman çok çabuk atlatıyolar
Bizimki 1 saatte ameliyattan çıktı uyanmış ve normale dönmüştü eve geldiğimizde
Bi hafta sargıları kaldı
Sargıları çıkınca ameliyat izi bile kalmamıştı
o kadın hamile kaldığında sende kapısına git ve benim tanıdığım bir jinekolog var ben karşılayacam gel çocuğu aldıralım senide kısırlaştıralım dePenceremde bi kedi var. Komşu da kendi bahçesinde 8 kedi bakıyo .hepsini kısırlaştırmış. Bizimkinede ne zamandır kısırlaştırın deyip duruyo 100 tl ye veterinerle konuşmuş gel götürelim diyo. Bende belediyede tanıdık var ücretsz hem ordan randevu aldım fakat sonra fark ettimki kedi hamile gibi. Çok tüylü oldığu için anlamak baya zor qma sanki hamile yani. Belediyede aradım sordum yazıktır dedi onlarda iptal ettim . Doğum ve sütten kesilince götürelim artık dedi kendimce . Bugğn kadın yine kapıda noldu diye geldi. Gel götürelim bizim veterinere yavrular küçükse alır dedi. Belki hamile değildr götürelim dedi . Bende eşimi arayım dedim eşimde durumumuz yok de dedi aradım kadına öyle dedim bu seferde ben karşılıycam dedi kadın . Bende eşim kabul etmeyeblr bizim kedi niye sen karşılıyorsun o zaman eşimle konuş sonra kafama göre kabul edersem sorun olmasın dedim .( erkekler bilirsiniz pqra konusunda ezdirmek istemez kendini . ) eşimin noyu verdm arıyck beni. Fakat şöle bi durum var kedi hamile ve yavrular küçükse kısırlaştırma yapılırmış fakat bu büyük günah değilmidir? din olarak anlaşılmasın konu yani napmalıyım Tersleyemediğim için bu günaha ortak olmak istemiyorum.
Götürrüp hamileyse ufak bile olsa yavrular kabul etmeyerekmi sıyrılsam bu işten yoksa hiç götürmesekmi bunu kadına nasıl diycem? Hber verrsn ona göre götürürüz dedim salak gibi. ( burdan nasıl dönerim yani böyle demişken )
Off taktı ya kediye valla iyice kıl oldum kadına
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?