Komşu bizim kediye kafayı taktı hergün zil çalıyor

Nasil kedilerin anne duygulari yok var bal gibi bizim bahcede annesi yavrular dogunca saglam guvenilir bir yere birakiyor ara ara gelip kontrol ediyor gelip emziriyor koruyor kolluyor

Yok hanım efendi :) yani en azından ömür boyu yok. O yavrular sütten kesilince ne annelerini tanıyacaklar ne de anneleri onları taniyacak.
Şu an içgüdüsel olarak koruyor ve besliyor. Kendi doğurduğu kediyle kavga edip yaralayan ya da çiftleşen bir çok kedi var. Ki bu onlar için çok doğal. Allah böyle yaratmış insanlar gibi ömürlük anne/baba bilinci yok onlarda.

Öffff sabır dilerim
O süreçleri bizzat yaşadım
Kızgınlığı geçince Kısırlaştır o da rahat etsin sen de
İçine şeytan kaçmış gibi oluyo minnoşların :)

oğlum aynısını dedi dün, anne tövbe estagfirullahlık bişi olmuş buna ne olmuş diye bir ayağını altına alıp diğer ayaklarını sürüyerek yürüyor bu sırada da son ses bağırıyor. yani şu haliyle koy cuma çıkışı Sultanahmet'in önüne, yeminle dublex ev alacak parayı çıkarırım 2 saatte bu bitecek bir yerden sonra değil mi? 3. gün ve neresini ısırsam diye bakıyorum

Öldürmekten daha büyük olan günahı söyler misiniz peki?

Az daha sabır, ısırma annesi, kıyamam

Yaa nedir bu kedileri kısırlaştırma isteği.. bide kürtaj yaptıracak... hayırdır yani neden?? Doğursun istediği kadar kedi.. ona ne??

gözümde canlandı
Bizimki de evin en yankı yapan yerini bulup orada maowwww diye uzun hava okuyordu. Eşime de öyle kur yapıyordu ki sanırsın kumam.
İlk kızgınlığı ise maksimum 10 günde atlatırsınız diye düşünüyorum
5-6-7 de pik yapabilir
Sonra susar
Ama kısırlaştırılmazsa her bir dönem daha kısa aralıklarla oluyor ve daha uzun sürüyor.
Ya sabır çek bol bol :)

Nasil kedilerin anne duygulari yok var bal gibi bizim bahcede annesi yavrular dogunca saglam guvenilir bir yere birakiyor ara ara gelip kontrol ediyor gelip emziriyor koruyor kolluyor

pek öyle değil aslında.. annemin bakıp beslediği bir sokak kedisi vardı.. kedi hamile kaldı, annem apartmana aldı kediyi ona özel yer yaptı, bütün milletle de tartışmak zorunda kaldı.. neyse kedi doğurdu, dışarıda korunaklı bir yer yaptı, yavrularını koruyor dedik etrafta bir erkek kedi türedi.. ama erkek kedi yaklaşmıyordu pek nedense, bir iki ay sonra anne kedi herkesin gözü önünde yavrularını boğmuş yeniden çiftleşmek için.. millet yetişene kadar 3 tanesini de öldürdü.. yani bizdeki gibi bir analık hissi yok onlarda, tamamen içgüdüsel..

Bahar gelmiş, hatta Mart ayı geçmiş!
Bugün hamile değilse birkaç ay içinde elbet hamile kalacak. O zaman eve alin-bir ay gözlemleyin . Göbek büyümediyse götürün kisitlastirin. Çünkü her an hamile kalma ihtimali var.
Ya da daha güzeli veterinere götürün ultrasondan baksin. En köşe başındaki veterinerde bile ultrason var, hemen bakıyorlar.
Bebek varsa da dokunmayın tabii ki, ne var bunda?
Kadın size uyuz olmuş çünkü ilk dediğinde tamam deseydiniz simdi böyle bir sorununuz olmazdı. Üstelik bugün yarın ...geç kaldığıniz her an hamile kalma ihtimali artıyor. Bahar ayındayiz!
Bir yüz lirayı bile kediye harcamaktan aciz eşiniz kedinin doğurdugu 6 bebek için para harcayacak mi?
Hiç sanmam. Olan yine kendi cebinden hayvanları kısırlaştıran komsunuza olacak.
Kedi sizinmis... Ben de mahallede kedi bakıyorum, evlerini bile yaptım. Onlar benim mi? Asi falan yaptirmadim hiçbirine. Kisirlastirmadim da. Öyle akşamları yemekten arta kalanları verince kedi sahiplenmiş olmuyorsunuz.
Ama sanırım siz iyi bir hayvanseversiniz ama kisirlastirmanin önemini kavrayamamişsiniz.
Hatalisiniz diyemem, çoğu insanın yapmadığını yapıp ilgilenmissiniz. Ama komşunuz kimsiniz da çok haksız dehil

Mesela akıbetini bilemeyeceğin ve bakamayacağın kadar yavruya sahip olup açlığa, çaresizliğe terketmek olabilir mi?

O yavruların olmasına engel olmadıysan, doğduktan sonra da her birine bakıp, kısırlaştırıp, sahiplendirmek ya da korumak ve beslemek zorundasın. Yavru doğurtup doğurtup sokağa salmak elbette doğru değil. Baştan önlem alınmalıydı, 1 yıl içinde kedinin eninde sonunda hamile kalacağı belliymiş, ortada bir ihmal söz konusu. Ama o canları katletmek de kimsenin hakkı değil.

ay bu daha pik olmamış hali mi bittim ben zaten hemen konuştum veterinerle, bitişten sonra 1 hafta dinlenecekmiş rahim, sonraki hafta da ameliyat olacak hemen. şimdi tek endişem o 2 haftada geri girer mi kızgınlığa

ay bu daha pik olmamış hali mi bittim ben zaten hemen konuştum veterinerle, bitişten sonra 1 hafta dinlenecekmiş rahim, sonraki hafta da ameliyat olacak hemen. şimdi tek endişem o 2 haftada geri girer mi kızgınlığa
Yok o kadar çabuk girmez 3-4 ay falan sürer
Hormonları dengelenince hemen ameliyat olur

Gazlı anestezi ile yaptır
O zaman çok çabuk atlatıyolar
Bizimki 1 saatte ameliyattan çıktı uyanmış ve normale dönmüştü eve geldiğimizde
Bi hafta sargıları kaldı
Sargıları çıkınca ameliyat izi bile kalmamıştı

Yaa nedir bu kedileri kısırlaştırma isteği.. bide kürtaj yaptıracak... hayırdır yani neden?? Doğursun istediği kadar kedi.. ona ne??

Heee istediği kadar doğursun sonra şerefsizin teki gelsin tecavüz etsin, dikkatsizin teki gelsin arabayla ezsin, hayvansevgisi aşılanmamış bi çocuk gelsin taşla gözünü oysun o yavru kedinin di mi? Biraz düşünün şuraya yazmadan önce Allah aşkına ya. Kısırlaştırılmayan her anne kedi, senede en az 9 kedi doğurur. Sokak kedileri de genelde sahiplenilmez zaten. Hepsi açlık sefalet hastalık içinde en fazla 2 sene yaşar ölür gider. Günahtır ya.

Manyak kedi..

Bakın benim hoşlanmadığım nokta şu.
Bu kedi hamile veya hamile kalacak. Vakti zamanında günah sahipsiz yavrular doğacak diye düşünülmemiş, kaç tane yavru sokağa gidecek diye dertlenilmemiş ; önemsenmeyerek bu zamana gelinmiş şimdi günah diye söylenmek mantıksız.
Günah bir tek buna değil yani.

ayyy sen süpersin spizella, bende bunu öğrenmek istiyordum. Gazlı için çok rahat diyorlar gerçekten öyleymiş demek ki o zaman kesin öyle yaptırayım ben. yazık yavrum zaten sarsıldı kaç gün bir de psikolojisini bozmayalım sersemleştirip.

o kadın hamile kaldığında sende kapısına git ve benim tanıdığım bir jinekolog var ben karşılayacam gel çocuğu aldıralım senide kısırlaştıralım de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…