- 4 Şubat 2015
- 11.087
- 31.426
- 598
- Konu Sahibi Baharyagmuru35
-
Kürtaj olan kedi var.Ben bu konuyu pek anlamadım açıkcası.
“Kedi hamile” deniyor ama kesin değil. Komşunun hamile kediye kürtaj önerisi de gerçekçi değil. Öyle demek istememiştir, siz yanlış anlamışsınız. Hayatımda daha önce hiç kürtaj olan kedi görmedim.
Komşu biraz fazla müdahaleci evet ama belli ki hayvansever biri. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması önemli bir konu. Kısırlaştırma ameliyatının masraflarını karşılamayı teklif etmesi de çok hoş. Siz neden bu kadar karşı çıktınız ben onu da anlamadım. Kediyi veterinere götürün önce bi hamile mi değil mi onu anlayın. Hamile değilse de kısırlaştırın.
“Benim kedimden komşuya ne??” derdi değil bu. Bahsettiğiniz kedi camdan cama gördüğünüz bir sokak hayvanı. Komşu iyi niyetli belli ki. İnatlaşmanın anlamı yok.
kedinin anne olmaya hakkı yok mu ?
hayvanların kısırlartırılmasına karşıyım ben
bide hamileyse ...
Kedi sokak kedisi ama.Konu ile alakası ne peki?? Konu sahibi istemiyor kedisinin kısırlaştırılmasını . Ve komşusundan şikayetçi..
Komşusu öyle söylüyor dedim.. doğru yada yanlış.. kadının mantığı bence sorunlu..Hamile bir kedinin yavrusunu hiç bir veteriner almaz! Varsayım üzerine konuşuyorsun
Ben konu sahibinin kedisi olduğunu varsayarak söyledim.. kısırlaştırılmasına karşı değilim tabi.. ama hamile ise yavruları aldırıp öyle kısırlaştıralım denmesi bana vahşice geliyor..Kedi sokak kedisi ama.
Konu sahibi sadece yemek veriyormuş.
Yoldan geçen herhangi biri de alıp götürebilir. Çünkü sahipsiz.
Konu sahibinin yapacağı en akıllıca hareket kediyi alıp bi veterinere gidip kendi adına bir karne çıkartmak ve kediye bi tasma takmak olur. Böylece üstünde hak iddia edebilir. Komşusuna da kedimi kısırlaştırmak istemiyorum diyebilir
Kedi 3-4 ay sonra kendi yavrusuyla ciftlesen bir hayvan. Analigi tatsin diye habire dogurtanlari da anlamiyorum. Ha yavrularin hepsine evinde bakarsin, ya da ciftlik kurar orda bakarsin anlarim ama yavrulari at sokaga, arada sirada yemek ver, bu kedi sahiplenmek olmuyor.Yok hanım efendi :) yani en azından ömür boyu yok. O yavrular sütten kesilince ne annelerini tanıyacaklar ne de anneleri onları taniyacak.
Şu an içgüdüsel olarak koruyor ve besliyor. Kendi doğurduğu kediyle kavga edip yaralayan ya da çiftleşen bir çok kedi var. Ki bu onlar için çok doğal. Allah böyle yaratmış insanlar gibi ömürlük anne/baba bilinci yok onlarda.
Ben konu sahibinin kedisi olduğunu varsayarak söyledim.. kısırlaştırılmasına karşı değilim tabi.. ama hamile ise yavruları aldırıp öyle kısırlaştıralım denmesi bana vahşice geliyor..
Arkadaşlar hassasiyetinizi anlıyorum ama lütfen komşuyu da anlamaya çalışın. Ben de elimden geldigince sokak hayvanlarını beslemeye ve kısırlaştirmaya çalışan biriyim. Inanın sokaklarda telef olan kedi ve köpekleri görmekten psikolojim alt üst oldu. Dikkatsiz sürücüleri, acımasız çocukları geçtim, tecavüze uğrayan kedimiz bile oldu. Maalesef bir çok kimseye kısırlastirmanin önemini anlatamıyoruz. Aman bi kere anneliği tatsin lafını işitmekten yoruldum. Bu lafı edenler de GENELLİKLE bir günden bir güne bir kap su koymamış insanlar kapılarının önüne. Bir de üstüne vicdansız ilan ediliyoruz. Inanın sokakta kalacaklarsa dünyaya gelmemeleri çok daha iyi, yürek dayanmıyor. Ben bu gerekçelerle komşununuz anlayabiliyorum. Sorumluluğunu alabilecekseniz bebeklerin bişey diyemem tabi..
her zaman aynı şeyi söylüyorum ve söyleyeceğim..Kürtaj olan kedi var.
Duymaz olaydım ama bir tanıdık yaptırmıştı.
Konu sahibi vicdanını tatmin etmek uğruna pencereden kedi besliyor komşu kaç aydır söylüyorsa kısırlaştıralım diye hamile olduğuna inanmadığındandır yoksa ne veteriner nede hayvansever biri hamile kediyi kürtaj etmez.Komşusu öyle söylüyor dedim.. doğru yada yanlış.. kadının mantığı bence sorunlu..
konuya nasıl gireceğimi şaşırdım kaldım yeminle...banım daha yeni açıldı...elimden bir kaza çıkmasınyahu onlar can can..onların annelik hakkını siz nasıl elinden alıyorsunuz ..ne hakla ya ne hakla..biri sana öyle yapsa...bende sokak kedilerine bakıyorum ,hasta olur dr götürür tedavisini yaptırır getiririm..dr her zaman söyle ..gel bunu kısırlaştıralım...aslaaaa öyle bir günaha girmem diyorum..hemde hamile kediye bunu yaptıracaksınız veya yapacak..yok böyle bir azap hayvana
BENİM KEDİM SANA NE diyemiyorsunuz...
ve sizin yerinizde olsam o kediyi o kadına göstermem bile..sizden habersizde yaptırabilir allah korusun
Kedi 3-4 ay sonra kendi yavrusuyla ciftlesen bir hayvan. Analigi tatsin diye habire dogurtanlari da anlamiyorum. Ha yavrularin hepsine evinde bakarsin, ya da ciftlik kurar orda bakarsin anlarim ama yavrulari at sokaga, arada sirada yemek ver, bu kedi sahiplenmek olmuyor.
Ben hiç istemiyorum yazık günah yani..
Kadına ne desem de vazgeçtiğimi anlatsam sorun orda
şakamısınız ....okumadım ,okumakta istemiyorum..ama tahmin ediyorum veterinerle aynı fikirdesiniz..ama anlamadığınız şu KİM NE HAKLA ,HAYVANDAN BU HAKKI ELİNDEN ALIYOR..zaten hayvanlara yaşacak yer bırakilmadıBöyle yorumlar okuyunca elimde değil cevap vermeden duramıyorum. İki üç yorum üstte uzuuunca neden kısırlaştırmamız gerektiğini açıkladım allah aşkına bi girin okuyun. Hayvanların annelik babalık bilinci öyle düşündüğünüz gibi değil. Kısırlaştırmak da günah değil ayrıca. İnsanları yanlış yönlendirmeyin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?