Durmadan yemek mi hazırlayacağız demişti kuzenim :) tabiki her çocuğun düzeni farklı, günde 14-16 saat kadar ayakta kalan çocuğun sadece iki öğün yemesini garipsemiştim ben ama bilemiyorum tabi. Belki de diğer türlü yemiyordur.Kuzen niye yapıyor kolayına geldigi için mi bilmiyorum ama bizim de oğlumla düzenimiz böyle.
Karnı iyice acıkmadan masaya teşrif etmediği için kalktıktan 2 saat falan sonra kahvaltı, bir ara öğün ve akşam yemeği.
Öğlene yemek koysam akşam yemeği yemez, tam yatarken açım der.
Ama kızım ben gözümü açmadan beni mutfağa sürüklüyor, 3 öğün şart ona.
Ya çocuk bu tabi ki onu bunu yerdeGayet yer. Ben ekmek pek vermiyorum mesela, bu sebeple okulda-dışarıda-misafirlikte direk ekmekle doyabilir
ben çocukken aşırı iştahsızdım ama hep arkadaşlarımın evinde acıkırdım, sadece çocukla da ilgili olabilir. komşunuzun çocuğuna olan ilgi ve alakasını gözlemleyin bir süre. hamilelik zor geçiyor olabilir, depresyonda olabilir, ne bileyim duvarların arkasını kimse bilemez.. ama çocuktan kaynaklanıyordur büyük ihtimalle bide yemekleriniz lezzetli ve çeşitliyse ilgisini çekmiştir :)Slm kızlar…komşu ile aynı yaşta çocuklarımız var o yüzden sık sık gider gelirler çocuklar,bizde arada çay kahve içeriz çok sık olmamakla birlikte,kaç gündür izinliyim evdeyim çocuk ne zaman bize gelse aç olduğunu söyleyip yemek istiyor,ve abartısız kapı eşiğinden geçer geçmez bugün de aynısı oldu 1 saat önce geldi ve eşikten geçer geçmez ben açım dedi,annesinin evde olup olmadığını sordum evde uyuyor dedi bu saat olmuş çocuk kahvaltının üzerineymiş(sordum çocuk söyledi)yemek bıraktım yediler ama çocuğa üzülmeye başladım ne yapayım annesi ile konuşayım mı?yanlış anlar mı?Annesi hamile bu arada..
Pek öyle olduğu söylenemez :)ben çocukken aşırı iştahsızdım ama hep arkadaşlarımın evinde acıkırdım, sadece çocukla da ilgili olabilir. komşunuzun çocuğuna olan ilgi ve alakasını gözlemleyin bir süre. hamilelik zor geçiyor olabilir, depresyonda olabilir, ne bileyim duvarların arkasını kimse bilemez.. ama çocuktan kaynaklanıyordur büyük ihtimalle bide yemekleriniz lezzetli ve çeşitliyse ilgisini çekmiştir :)
Evde sarelle ekmek veriyor görmüştüm daha önce o yüzden de burada da istedi biz kullanmıyoruz dedimBence evde verilmeyeni yiyor sizin evde.
Annesi belki ekmek sarelle vs vermiyordur. Sizde yediyse yine gelip istiyordur.
Benim çocuklar daha doğrusu kızım kimsede birşey isteyip yemez. Siteye gönderiyordum oynamaya,komşularım bu kız kimseden birşey alıp yemiyor,paketli birşey teklif etsek bile almıyor dediler bana mesela. Ben tembihlemiştim,gel eve ne yiyorsa arkadaşlarin bende sana evden veriyim ne istiyorsan diye. Şimdi 10 yaşında artık cok yakın arkadaşı birşey verirse arayıp soruyor tamam dersem yiyor. Oğlum öyle değil sokakta biri birşey yesin etrafında dolanır falan,tok evin aç kedisi gibidir.
Arkadaşım çocuklarını tıka basa doyurur çıkarır dışarı ,güzelde yerler ama bize gelsinler,aç mısınız dersem bir güzel oturur yerler. Benim kızım toksa yemez ben evde yedim der. Oğlan tadina bakar beğenirse yer.
Kısacası çocuklar farklı farklı huylara sahipler.
Babası da evdeymiş,ac bıraktıklarını sanmıyorum,kendileri de mi yemiyor yemek,bir kahvaltı sofrası,meyve ne bileyim yemiş birşeyler kimse yemese annesi hamile o acıkıyordur zaten yiyordur. Gec kahvaltı yapıp 12 gibi,öğle yemeği yemiyor ,akşam yiyorda olabilirler.
Yerinizde olsam sorardım, gelince bunları istiyor veriyorum ama alerjisi yada hassasiyeti var mı yada yedirmediğin birşeyleri benden istiyor olabilir emin olmak icin soruyorum tarzında konuşurdum. Sebebini anlarsınız bu şekilde olursa ama birde bunun önünü kesmeniz gerek,okullar açılınca bu şekilde zorlanırsınız. Bakin şu an bile cocugum ona bakip az yiyor diyorsunuz. Bu çocuk ödev saati olunca da gelecek,oyuna dalacaklar. Siz gerileceksiniz. Ufak ufak anlatın oglunuza tatil bitti artık okul zamanı,eve gelince dinlenip ödevlerini yapman gerekecek,derslerine calişman gerekecek vb şekilde. Tutturursa konuşmuştuk tatil bitti artık daha sınırlı görüşebileceksiniz diye
Alıştırmamak en guzeli ama olan olmuş,şimdiden anlatmaya başlayın çocugunuza. Arkadaşınıza da okullar acılınca sınır koymamiz gerek böyle olmaz diye çıtlatın derim.
Ya çocuk konularında daha hassas olmak lazım. Belki sizin yemekleriniz onun hoşuna gitmiş olabilir sizinle yemekten hoşlanıyor olabilir eğer yemek varsa verin bence olmadığında da sen istersen evde yemek ye öyle gel ben daha yemek yapmadım çünkü diye konuşabilirsiniz. Yani bu devirde insanlar çocuklarını nasıl başkasının evine yolluyor evde yatıp orasıni hala anlamış değilim o ayrı ama çocuğa belli etmeden çözün. Annesinede geçen karnının aç oldugunu söyledi ama yemeğim yoktu geri gönderdim yanlış anlamadın inşallah falan diye bir kez belirtin baktın anlamıyor sizde çocuğunuzu onlara yollamayin belki oda tek yollamayı keserSlm kızlar…komşu ile aynı yaşta çocuklarımız var o yüzden sık sık gider gelirler çocuklar,bizde arada çay kahve içeriz çok sık olmamakla birlikte,kaç gündür izinliyim evdeyim çocuk ne zaman bize gelse aç olduğunu söyleyip yemek istiyor,ve abartısız kapı eşiğinden geçer geçmez bugün de aynısı oldu 1 saat önce geldi ve eşikten geçer geçmez ben açım dedi,annesinin evde olup olmadığını sordum evde uyuyor dedi bu saat olmuş çocuk kahvaltının üzerineymiş(sordum çocuk söyledi)yemek bıraktım yediler ama çocuğa üzülmeye başladım ne yapayım annesi ile konuşayım mı?yanlış anlar mı?Annesi hamile bu arada..
Rahat millet yaMalesef iyi niyet bazen öyle bir suistimal ediliyor ki. Tabiki yedirilir çocuk mevzu o degil. Mevzu çocuğun sorumluluğunun sana atılması.
Misal şu an basıma geleni anlatayım. Sabahtan beri çocukların oryantasyonu eve gelişimiz misafir ağırlamam derken misafirden hemen sonra komşum geldi 2 cocuguyla. Sonra çocuklardan birini götürdü (istemeye istemeye götürdü farkettim çünkü yorgunmuş ) diğer çocuğu bizim çocuklarla oynamak istediği icin kaldı. Halbuki ne kadar yorgun olduğumu tipimden anlamış öyle dedi sonra kapı çaldı 10 dakka sonra öbür çocuğa da geri geldi evde oyalayabilirfi dimi !!!!!
Alışkanlık haline getirmiş kadın. Ama yinede insan evladını aç bırakamaz ya nasıl başarabiliyorlar bunu anlamıyorum. Ama bence söylemeyin siz kibar bi şekilde de söyleseniz şakayla karışıkta söyleseniz yanlış anlayıp iki lokmanın hesabını yapıyor tribine girecektir :) Yesin çocuğunuzla.Slm kızlar…komşu ile aynı yaşta çocuklarımız var o yüzden sık sık gider gelirler çocuklar,bizde arada çay kahve içeriz çok sık olmamakla birlikte,kaç gündür izinliyim evdeyim çocuk ne zaman bize gelse aç olduğunu söyleyip yemek istiyor,ve abartısız kapı eşiğinden geçer geçmez bugün de aynısı oldu 1 saat önce geldi ve eşikten geçer geçmez ben açım dedi,annesinin evde olup olmadığını sordum evde uyuyor dedi bu saat olmuş çocuk kahvaltının üzerineymiş(sordum çocuk söyledi)yemek bıraktım yediler ama çocuğa üzülmeye başladım ne yapayım annesi ile konuşayım mı?yanlış anlar mı?Annesi hamile bu arada..
yiyen cocuklar boyle oluyor, benim yegenlerim de boyle. tok bile olsalar isterler :)Çok güzel yemek yiyen bir çocuk,her şeyi de yer çok seçici değil,meyve tekliflerimde falan heyecanlanır..üstü başı temiz,annesi iyi temiz biri,bilmiyorum bugünlerde mi hamilelikten dolayı boşladı ya da çocuk yedikten sonra artık sürekli istemeye başladı bilemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?