Komşu çocuğu..

Erkek kardeşim küçükken sadece karşı komşumuzun yumurtasını yerdi. Annem artık eline yumurta verir, komşuya gönderirdi yumurta yesin diye. 😆😆

Bence evde verilmeyeni yiyor sizin evde.
Annesi belki ekmek sarelle vs vermiyordur. Sizde yediyse yine gelip istiyordur.
Benim çocuklar daha doğrusu kızım kimsede birşey isteyip yemez. Siteye gönderiyordum oynamaya,komşularım bu kız kimseden birşey alıp yemiyor,paketli birşey teklif etsek bile almıyor dediler bana mesela. Ben tembihlemiştim,gel eve ne yiyorsa arkadaşlarin bende sana evden veriyim ne istiyorsan diye. Şimdi 10 yaşında artık cok yakın arkadaşı birşey verirse arayıp soruyor tamam dersem yiyor. Oğlum öyle değil sokakta biri birşey yesin etrafında dolanır falan,tok evin aç kedisi gibidir.
Arkadaşım çocuklarını tıka basa doyurur çıkarır dışarı ,güzelde yerler ama bize gelsinler,aç mısınız dersem bir güzel oturur yerler. Benim kızım toksa yemez ben evde yedim der. Oğlan tadina bakar beğenirse yer.
Kısacası çocuklar farklı farklı huylara sahipler.
Babası da evdeymiş,ac bıraktıklarını sanmıyorum,kendileri de mi yemiyor yemek,bir kahvaltı sofrası,meyve ne bileyim yemiş birşeyler kimse yemese annesi hamile o acıkıyordur zaten yiyordur. Gec kahvaltı yapıp 12 gibi,öğle yemeği yemiyor ,akşam yiyorda olabilirler.
Yerinizde olsam sorardım, gelince bunları istiyor veriyorum ama alerjisi yada hassasiyeti var mı yada yedirmediğin birşeyleri benden istiyor olabilir emin olmak icin soruyorum tarzında konuşurdum. Sebebini anlarsınız bu şekilde olursa ama birde bunun önünü kesmeniz gerek,okullar açılınca bu şekilde zorlanırsınız. Bakin şu an bile cocugum ona bakip az yiyor diyorsunuz. Bu çocuk ödev saati olunca da gelecek,oyuna dalacaklar. Siz gerileceksiniz. Ufak ufak anlatın oglunuza tatil bitti artık okul zamanı,eve gelince dinlenip ödevlerini yapman gerekecek,derslerine calişman gerekecek vb şekilde. Tutturursa konuşmuştuk tatil bitti artık daha sınırlı görüşebileceksiniz diye
Alıştırmamak en guzeli ama olan olmuş,şimdiden anlatmaya başlayın çocugunuza. Arkadaşınıza da okullar acılınca sınır koymamiz gerek böyle olmaz diye çıtlatın derim.

Kuzen niye yapıyor kolayına geldigi için mi bilmiyorum ama bizim de oğlumla düzenimiz böyle.
Karnı iyice acıkmadan masaya teşrif etmediği için kalktıktan 2 saat falan sonra kahvaltı, bir ara öğün ve akşam yemeği.
Öğlene yemek koysam akşam yemeği yemez, tam yatarken açım der.
Ama kızım ben gözümü açmadan beni mutfağa sürüklüyor, 3 öğün şart ona.
Durmadan yemek mi hazırlayacağız demişti kuzenim :) tabiki her çocuğun düzeni farklı, günde 14-16 saat kadar ayakta kalan çocuğun sadece iki öğün yemesini garipsemiştim ben ama bilemiyorum tabi. Belki de diğer türlü yemiyordur.

Ben cocukken arkadasimin annesi annemi arayip kizim gelince yemek vermeyin derdi. Hem evden cikmadan once hem bizde yiyormuş, aksam yemegi vakti tok oldugu icin yemek yemiyormus. Annem arkadasim gelmeden once beni yedirirdi. Bazi cocuklar bunu huy edinebiliyor. En dogrusu cocugun annesi ile gorusmeniz. Cocuk siz yemek verin diye evde yedigini gizliyor olabilir, inanilmaz iyi gozlemciler.

Kimseye çocuğumu gönderiyorum kimseninde çocugunu evime almiyorum. Acil bir hastalık vs olur o ayrı. Bende küçükken evde yemek yemezdim ,anneannem òzel yemek yapardı belki yer diye onları yemezdim ama amcama gidince yengem ekmeğe sana yağ sürüp toz şeker dökerdi onun çocuklarıyla kapışarak yerdim. Annem utanırdı 🤣.

Babada evdeymis muhakkak onlarda yemek yiyordur acmi kaliyorlar bütün gün yemekde secmeyen bir cocuksa istese evde yer ama size gelecegi için çok yemiyordur size gelince birşeyler yemek tatlı geliyordur sizin cocugunuzla birlikte ben kimsenin çocuğunu aç birakacagini düşünmuyorum

Gayet yer. Ben ekmek pek vermiyorum mesela, bu sebeple okulda-dışarıda-misafirlikte direk ekmekle doyabilir:D
Ya çocuk bu tabi ki onu bunu yerde 😅bilemiyorum bana gerçekten aç kalıyor gibi geldi kahvaltıyla duruyorum deyince üzüldüm ya.

Ebeveyni yanında olmayan çocukları acil durumlar hariç eve almıyorum,çocuklarımıda gondermiyorum( 1. Derece akraba hariç)
Alerjen durumu olur,kaza olur, sorumluluk çok büyük kimse aferin demez hem vicdanen,hem toplum nezdinde hem kanun önünde suçlu olursunuz .

Slm kızlar…komşu ile aynı yaşta çocuklarımız var o yüzden sık sık gider gelirler çocuklar,bizde arada çay kahve içeriz çok sık olmamakla birlikte,kaç gündür izinliyim evdeyim çocuk ne zaman bize gelse aç olduğunu söyleyip yemek istiyor,ve abartısız kapı eşiğinden geçer geçmez bugün de aynısı oldu 1 saat önce geldi ve eşikten geçer geçmez ben açım dedi,annesinin evde olup olmadığını sordum evde uyuyor dedi bu saat olmuş çocuk kahvaltının üzerineymiş(sordum çocuk söyledi)yemek bıraktım yediler ama çocuğa üzülmeye başladım ne yapayım annesi ile konuşayım mı?yanlış anlar mı?Annesi hamile bu arada..
ben çocukken aşırı iştahsızdım ama hep arkadaşlarımın evinde acıkırdım, sadece çocukla da ilgili olabilir. komşunuzun çocuğuna olan ilgi ve alakasını gözlemleyin bir süre. hamilelik zor geçiyor olabilir, depresyonda olabilir, ne bileyim duvarların arkasını kimse bilemez.. ama çocuktan kaynaklanıyordur büyük ihtimalle bide yemekleriniz lezzetli ve çeşitliyse ilgisini çekmiştir :)

ben çocukken aşırı iştahsızdım ama hep arkadaşlarımın evinde acıkırdım, sadece çocukla da ilgili olabilir. komşunuzun çocuğuna olan ilgi ve alakasını gözlemleyin bir süre. hamilelik zor geçiyor olabilir, depresyonda olabilir, ne bileyim duvarların arkasını kimse bilemez.. ama çocuktan kaynaklanıyordur büyük ihtimalle bide yemekleriniz lezzetli ve çeşitliyse ilgisini çekmiştir :)
Pek öyle olduğu söylenemez :)

Bence evde verilmeyeni yiyor sizin evde.
Annesi belki ekmek sarelle vs vermiyordur. Sizde yediyse yine gelip istiyordur.
Benim çocuklar daha doğrusu kızım kimsede birşey isteyip yemez. Siteye gönderiyordum oynamaya,komşularım bu kız kimseden birşey alıp yemiyor,paketli birşey teklif etsek bile almıyor dediler bana mesela. Ben tembihlemiştim,gel eve ne yiyorsa arkadaşlarin bende sana evden veriyim ne istiyorsan diye. Şimdi 10 yaşında artık cok yakın arkadaşı birşey verirse arayıp soruyor tamam dersem yiyor. Oğlum öyle değil sokakta biri birşey yesin etrafında dolanır falan,tok evin aç kedisi gibidir.
Arkadaşım çocuklarını tıka basa doyurur çıkarır dışarı ,güzelde yerler ama bize gelsinler,aç mısınız dersem bir güzel oturur yerler. Benim kızım toksa yemez ben evde yedim der. Oğlan tadina bakar beğenirse yer.
Kısacası çocuklar farklı farklı huylara sahipler.
Babası da evdeymiş,ac bıraktıklarını sanmıyorum,kendileri de mi yemiyor yemek,bir kahvaltı sofrası,meyve ne bileyim yemiş birşeyler kimse yemese annesi hamile o acıkıyordur zaten yiyordur. Gec kahvaltı yapıp 12 gibi,öğle yemeği yemiyor ,akşam yiyorda olabilirler.
Yerinizde olsam sorardım, gelince bunları istiyor veriyorum ama alerjisi yada hassasiyeti var mı yada yedirmediğin birşeyleri benden istiyor olabilir emin olmak icin soruyorum tarzında konuşurdum. Sebebini anlarsınız bu şekilde olursa ama birde bunun önünü kesmeniz gerek,okullar açılınca bu şekilde zorlanırsınız. Bakin şu an bile cocugum ona bakip az yiyor diyorsunuz. Bu çocuk ödev saati olunca da gelecek,oyuna dalacaklar. Siz gerileceksiniz. Ufak ufak anlatın oglunuza tatil bitti artık okul zamanı,eve gelince dinlenip ödevlerini yapman gerekecek,derslerine calişman gerekecek vb şekilde. Tutturursa konuşmuştuk tatil bitti artık daha sınırlı görüşebileceksiniz diye
Alıştırmamak en guzeli ama olan olmuş,şimdiden anlatmaya başlayın çocugunuza. Arkadaşınıza da okullar acılınca sınır koymamiz gerek böyle olmaz diye çıtlatın derim.
Evde sarelle ekmek veriyor görmüştüm daha önce o yüzden de burada da istedi biz kullanmıyoruz dedim

Birşey söyleyeceğim gülmeyin. 33 yaşındayım hala dışarda kimin evine gitsem ayila bayıla yemek yemerim. Annem harika yemekler yapar benim lezzetim iyidir küçüktüm seviyodum büyüdüm seviyorum evli bekar hci farketmiuor evde yemek yiyerek çıktım mesela. Bayılırım biri beni eve davet etsinde gel yemek yaptım desin. Hele böyle değişik değişik şeyler yapmışsa. Degisikten kastım sütün içine ekmek dograsa bile illa ben onu tadicam. Herkes sıkıntılı olduğunu farkında 😂 bu çocuğun gidisatta bende olabilir.sakin bizde kal bu gece falan demeyin. Malesef ben yerimide yadirgamiuorum gittiğim herkesi sever heryerde yatmayı severim🤦🏻‍♀️ bir evim yazligim kıslığım var dipnot🤣 o yüzden ben çocuğun yaşındayken de ayniydim şimdide böyle.ama annesi hamileyse siz şuanda bile büyük sevap kazanıyorsunuz❤️

Slm kızlar…komşu ile aynı yaşta çocuklarımız var o yüzden sık sık gider gelirler çocuklar,bizde arada çay kahve içeriz çok sık olmamakla birlikte,kaç gündür izinliyim evdeyim çocuk ne zaman bize gelse aç olduğunu söyleyip yemek istiyor,ve abartısız kapı eşiğinden geçer geçmez bugün de aynısı oldu 1 saat önce geldi ve eşikten geçer geçmez ben açım dedi,annesinin evde olup olmadığını sordum evde uyuyor dedi bu saat olmuş çocuk kahvaltının üzerineymiş(sordum çocuk söyledi)yemek bıraktım yediler ama çocuğa üzülmeye başladım ne yapayım annesi ile konuşayım mı?yanlış anlar mı?Annesi hamile bu arada..
Ya çocuk konularında daha hassas olmak lazım. Belki sizin yemekleriniz onun hoşuna gitmiş olabilir sizinle yemekten hoşlanıyor olabilir eğer yemek varsa verin bence olmadığında da sen istersen evde yemek ye öyle gel ben daha yemek yapmadım çünkü diye konuşabilirsiniz. Yani bu devirde insanlar çocuklarını nasıl başkasının evine yolluyor evde yatıp orasıni hala anlamış değilim o ayrı ama çocuğa belli etmeden çözün. Annesinede geçen karnının aç oldugunu söyledi ama yemeğim yoktu geri gönderdim yanlış anlamadın inşallah falan diye bir kez belirtin baktın anlamıyor sizde çocuğunuzu onlara yollamayin belki oda tek yollamayı keser

Bence hamile olduğu için fazlaca yoruluyor.Bu yüzden aksıyor olabilir bazı işler.
Çocuk da yabancı görmemiş demek ki sizi,o şekilde bir profil çizmiş kafasında,rahatca istiyor.
Ayrıca evde yeyip gelmis de olabilir.
Sonuç olarak çocuk aklı.
Belki yedi ama sizde de yemek için açım dedi.
Anneye söylemeniz yanlis anlaşılır.
Bir çocuğa bakamiyorken ikinciyi mi yaptin demenizle eş deger olur bu tutum.
illa ki konuşacaksıniz bu konu üzerinden değil de hamileyken hayatın yoruculugundan açın konuyu.
Ben olsam dert etmezdim.
Ha bazı aileler var : Cocuğunu gonderiyor,gün bütün arayıp sormuyor,ve bunu sürekli sizin gorevinizmis gibi her gün yapıyor.O zaman konuşun ancak sizin durumunuz farklı bana kalırsa.

Benim kızım da yaparsa bir kahvaltıyı düzgün yapar ki onu da yemez bazen sonra doğru dürüst bir sey yemez
Ben yemek vermediğim için değil gerçekten yemez
Az önce pilav istedi diye pilav yaptim 3 tatli kaşığı falan yedi
Ve ayni o çocuk gibi bazen yemek dolu olan yerde kuru ekmek kemirir
Çocuktan kaynaklı olabilir

Ay bilemedim hadi kadın hamile annem de uyuyor demiş de baba ne yapıyor baba verememiş mi kuru ekmeği çok merak ettim

Malesef iyi niyet bazen öyle bir suistimal ediliyor ki. Tabiki yedirilir çocuk mevzu o degil. Mevzu çocuğun sorumluluğunun sana atılması.
Misal şu an basıma geleni anlatayım. Sabahtan beri çocukların oryantasyonu eve gelişimiz misafir ağırlamam derken misafirden hemen sonra komşum geldi 2 cocuguyla. Sonra çocuklardan birini götürdü (istemeye istemeye götürdü farkettim çünkü yorgunmuş ) diğer çocuğu bizim çocuklarla oynamak istediği icin kaldı. Halbuki ne kadar yorgun olduğumu tipimden anlamış öyle dedi sonra kapı çaldı 10 dakka sonra öbür çocuğa da geri geldi evde oyalayabilirfi dimi !!!!!
Rahat millet ya

Kuru ekmek yiyorsa belki evde kahvaltı yapıyordur. Sizde de atıştırmak hoşuna gidiyordur. Hoşunuza gitmiyorsa yemekten sonra gelmesini rica edersiniz olur biter.

Alışkanlık haline getirmiş kadın. Ama yinede insan evladını aç bırakamaz ya nasıl başarabiliyorlar bunu anlamıyorum. Ama bence söylemeyin siz kibar bi şekilde de söyleseniz şakayla karışıkta söyleseniz yanlış anlayıp iki lokmanın hesabını yapıyor tribine girecektir :) Yesin çocuğunuzla.

Çok güzel yemek yiyen bir çocuk,her şeyi de yer çok seçici değil,meyve tekliflerimde falan heyecanlanır..üstü başı temiz,annesi iyi temiz biri,bilmiyorum bugünlerde mi hamilelikten dolayı boşladı ya da çocuk yedikten sonra artık sürekli istemeye başladı bilemiyorum
yiyen cocuklar boyle oluyor, benim yegenlerim de boyle. tok bile olsalar isterler :)

ben evime gelen cocuga meyve kek bir seyler mutlaka ikram ederim. bence yemekten once annesi olmadan o kadar cok evinize almak ister misiniz onu dusunun

Back
X