Komşu çocuğu..

Nitrit

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2021
3.289
7.186
108
Slm kızlar…komşu ile aynı yaşta çocuklarımız var o yüzden sık sık gider gelirler çocuklar,bizde arada çay kahve içeriz çok sık olmamakla birlikte,kaç gündür izinliyim evdeyim çocuk ne zaman bize gelse aç olduğunu söyleyip yemek istiyor,ve abartısız kapı eşiğinden geçer geçmez bugün de aynısı oldu 1 saat önce geldi ve eşikten geçer geçmez ben açım dedi,annesinin evde olup olmadığını sordum evde uyuyor dedi bu saat olmuş çocuk kahvaltının üzerineymiş(sordum çocuk söyledi)yemek bıraktım yediler ama çocuğa üzülmeye başladım ne yapayım annesi ile konuşayım mı?yanlış anlar mı?Annesi hamile bu arada..

Siz yediriyosunuz diye yedirmiyor olabilir çocuğu. Nasılsa hazır yediren var. Şakayla karışık “senin çocuk da ne zaman bize gelse aç” diyebilirsiniz.

Burda sizin gibi bir üye vardı. Komşusu çocuğunu sürekli yemek yemeğe onlara gönderiyordu. Artık alışkanlık haline getirmişlerdi. Kadın alışveriş yaparken onun çocuğunu da düşünmek zorunda kalıyordu. Sizinkiler de alışkanlık haline getirmeden bence konuşun

Son düzenleme:
Ya bazı çocuklar bunu huy ediniyor olabilir. Bir komşumuzun oğlu bize gelince aynen böyle açım derdi, annesi öyle üzülürdü ki ben yapıyorum yemiyorum istemiyorum diyor size gelinde böyle. Kadının teklif ettiğine, ısrarla yemek yedirmek istediğine şahidim ama çocuk yok derdi bize gelince açım. Huy edinmişti

Çok üzüldüm yazık çocuğa ya . Hamilelik benim de çok zor geçti bulantıli kanamalı ama bir çocuğa birşey koymak bu kadar zor olmamalı babası akşamdan hazirlasin isitabilir annesi de yazık . Siz deseniz mi demeseniz mi bilemedim bende ya . Size gelmese ne yapacak bu çocuk yani yanlış anlarsa anlasın bilmiyorum bakımını yapamıyorsa annesini çağırsun çocuğun suçu ne ki

Slm kızlar…komşu ile aynı yaşta çocuklarımız var o yüzden sık sık gider gelirler çocuklar,bizde arada çay kahve içeriz çok sık olmamakla birlikte,kaç gündür izinliyim evdeyim çocuk ne zaman bize gelse aç olduğunu söyleyip yemek istiyor,ve abartısız kapı eşiğinden geçer geçmez bugün de aynısı oldu 1 saat önce geldi ve eşikten geçer geçmez ben açım dedi,annesinin evde olup olmadığını sordum evde uyuyor dedi bu saat olmuş çocuk kahvaltının üzerineymiş(sordum çocuk söyledi)yemek bıraktım yediler ama çocuğa üzülmeye başladım ne yapayım annesi ile konuşayım mı?yanlış anlar mı?Annesi hamile bu arada..
Annesine güzelce anlatın. Yardıma ihtiyacı olup olmadığını sorabilirsiniz.

Ya benim kuzenim küçükken sevdiği yemekleri yapıp önüne koyuyor diye yengeme açım açım deyip işine orda yemek geldiği için orda yerdi. Evde yemek problemi de yoktu aslında. Sevdiği şeyler hazırlayıp veriyorsanız belki bundan da olabilir.

Ya da bir iki defa geldiğinde hadi evinde ye gel diye geri yollayın belki annesi gerçekten bir açlık durumu varsa yemek vermesi gerektiğini hatırlar

Ya bazı çocuklar bunu huy ediniyor olabilir. Bir komşumuzun oğlu bize gelince aynen böyle açım derdi, annesi öyle üzülürdü ki ben yapıyorum yemiyorum istemiyorum diyor size gelinde böyle. Kadının teklif ettiğine, ısrarla yemek yedirmek istediğine şahidim ama çocuk yok derdi bize gelince açım. Huy edinmişti
Umarım öyledir.

Çok üzüldüm yazık çocuğa ya . Hamilelik benim de çok zor geçti bulantıli kanamalı ama bir çocuğa birşey koymak bu kadar zor olmamalı babası akşamdan hazirlasin isitabilir annesi de yazık . Siz deseniz mi demeseniz mi bilemedim bende ya . Size gelmese ne yapacak bu çocuk yani yanlış anlarsa anlasın bilmiyorum bakımını yapamıyorsa annesini çağırsun çocuğun suçu ne ki
Dün geldiğinde kuru ekmek istemişti sadeleş sürmemi istedi yoktu fıstık ezmesi teklif ettim istemedi,sade ekmek yedi..o değil sayesinde benim çocukta bikaç lokma yiyor ona bakıp :)

Dün geldiğinde kuru ekmek istemişti sadeleş sürmemi istedi yoktu fıstık ezmesi teklif ettim istemedi,sade ekmek yedi..o değil sayesinde benim çocukta bikaç lokma yiyor ona bakıp :)
Demek ki gerçekten aç yoksa sadece ekmek yemez çocuk bence siz konuşun bir çocuğu olduğunu hatırlaması lazım

Ya bence hiç lafını açmayın bile. Bazı çocuklar böyledir. Başkasının evinde yemek hoşuna gider. Ne var sanki kendi çocuğunuzla birlikte o da yesin işte.
Dediğim gibi mesele fazladan bi tabak koymam değil,çocuğun bu saate kadar sadece kahvaltı yaptığını söylemesi

İzniniz bitince artık size gelmeyecekse söylemeyin.
Ya ama mesele çocuğun yediği iki lokma değil ki kuru ekmek bile yiyormuş tamam hamilelik zor geçebilir ama çocuğunun karnını doyurmak için çözüm bulmak zorundalar karı koca . Yazık yani belki konusunca aklı başına gelir gerçi sorumsuz biriyse hep sorumsuz olur ama 😔

Benim en büyük kız evde yerdi,komşuya giderdik kahveye felan ordada yerdi ustelikde annem hic böyle güzel yemekler yapmıyor derdi😫😫😆😆Komşu titiz ve özenli davrandığımı bilmese belkide inanirdi.ama gülerdik birlikte.bazi çocuklarin komşuda yemek hoşuna gidiyor.bu illa ac oldukları ve annelerinin ilgisiz ac sefil bıraktığı anlamına gelmez.

Çocuğun üstü başı temizse ilgileniyorsa kadın yemek konusunda huysuzluk yapıyor demektir yani yemek yedirmeyen üstünü de temizlemez ilgilenmez de
Çok güzel yemek yiyen bir çocuk,her şeyi de yer çok seçici değil,meyve tekliflerimde falan heyecanlanır..üstü başı temiz,annesi iyi temiz biri,bilmiyorum bugünlerde mi hamilelikten dolayı boşladı ya da çocuk yedikten sonra artık sürekli istemeye başladı bilemiyorum

Back
X