komsu derdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Neredeyse kocanız acele sigara içmek zorunda kalıyor diye üzüleceğiz yani.

Bende 11 katlı binanın 7. Katında oturuyorum 96 daire var kimsenin camdan bişey çıkartıp çırptığını görmedim.sofra bezini lavaboya çırparım ekmek kırıntısı vs. İçin zaten onu camdan çırpmak hiç doğru değil üstüne biri basar vs.çarşafta olan kıl tüy saç içinde en güzel çözüm tüy toplama ruloları yere dökülürse süpürge var hepimizin evinde.ki sigarayla apartmandan inmek kadar saygısız bir davranış yok.ayrıca alt komşunuz kızdığı halde yapıyor diye sizinde yapmanız doğru değil.

acaba siz baska yerdemi yasiyosuniz toplucana
Toplucana yaşamıyoruz da topluca yaşayabiliyoruz

Çırpma günü diye bişe yok merkezi bir yerde oturuyorum asla böyle bişe duymadım kimseden komik geldi. Diğer yazdıkların da bence eşinle sende dikkatli olmalısın, apartmanda sigara yakması gerçekten içmeyen için rahatsızlık verici.

çırpma günü diye bir şey hiç duymadım hem de istanbulun göbeğindeyim doğma büyüme.camdan çırpma ne ya evinin tozunu pisliğini başkaları balkonunda / camdan girmiş şekilde odasının içinde / camının mermerinde /kapısının önünde vs görmek zorunda mı? elektrikli süpürge, vileda vs kullanın bi zahmet.çocuklar sokakta oynarken ses yapabilir, ama zıvanadan çıkıldığında kimse evinde gürültü çekmek zorunda değil.ayrıca eşinizin apartmanın içindeki sigarasını savunmanıza pes diyorum.öyle bir şey gördüğüm anda resmini çeker kapalı alanda sigara içtiği için şikayet ederim.leş gibi siner onun kokusu, havalanmaz etmez kapalı kalır binada.ay ne büyük saygısızlık düşüncesizlik.bence siz bir müstakil ev bakın kendinize.

Bina içinde sigara icmek ....Tahammul edemiyorum. 10 saniye sonra disarda icsin.Tum duman kapisini acan eve doluyor. Yasadigim icin biliyorum.

okdr katı kurallar olmalı mi sizce nere kaldi komsuluk hakki hoşgörü
Kurallar böyle böyle çiğneniyor ve alışıyor. Ben komşunuz da bir sorun görmedim. Çocuk da olsa sokakta çok gürültü yapılmaz tabii hık deseler uyariyorsa o ayrı, çırpma gününü falan da unutun haftaici çalışıyorum haftasonu 2 günümüngünümünde birini üst katimdakilerin çırpma günü etkinliğinin pisliğini temizlemekle geciremem, bir de normal olması gerekeni eleştiriyorsunuz siz e biraz değişiksiniz

Sadece bir tek kişinin şikayetçi olması o kişinin haksız olduğunu göstermez. Diğerleri umursamıyordur, yada uyarmak istemiyordur. Komşunuz yerden göğe kadar haklı.
Kilim silkelemek çırpmak alt katta oturanlara saygısızlık. Kayınvalidemlerin önceki evleri iki apartman karşı karşıyaydı, biz balkonda otururken karşıdaki apartmandan birisi halı silkelemeye başladı, ben de alt katta çamaşır var görmüyor musun niye silkeliyorsun dedim, bana dediği e çamaşırlar kuru. Yani herkesin anlayışı farklı, ona göre de onun yaptığı çok normal.
Sigara konusuna gelince asansörde, bina içinde sigara içenleri hiç ama hiç anlamıyorum. Yahu dışarı çıktıktan sonra yak, senin kokunu herkes çekmek zorunda mı? Bu aşırı parfüm kullanan kişiler için de geçerli.

kapisinin onunde icmiyor asagi inerken bazen sadece 1 saniye bisey yani bukadr abartilirmi sizce
Bizim de üst kattaki komşunun oğlu elinde içe içe iniyor ve kapımın önü berbat kokuyor. Evime doluyor.
Bir saniye mir saniye, en sinir olduğum şey.

Sizin pisliginizi insanlar cekmek zorunda degil kusura bakmayin ama. Apartmanda sigara içilmez ve cirpma gunu diye birsey olamaz. Balkonunun içine cirp sonrada supur. Haftada bir gun cirpacaksin da kadin her hafta cam mi temizleyecek cok sacma. Oyle bir hayat istiyorsan giris kata tasinacaksiniz

Kat Mülkiyet Kanunu 18. madde der ki:
Apartmanlarda cam veya balkonlardan eşya silkelemek, 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununun 18. maddesine aykırıdır.

Ayrıca 4207 sayılı kanunda tütün ürünlerinin kullanımının yasak olduğu yerlere apartman merdivenleri ve asansör gibi kapalı ortak alanlarda girmektedir.

Kaldı ki sigara kullanan biri olarak merdivenlerde sigara içilmesine bende karşıyım, hanımefendinin eşi yapmıyordur belki ama maalesef sigarayı içip sonra merdivenlere bahçeye izmariti atanlar oluyor ki çok sinir bozucu.

Eşin niye apartman içinde sigara içiyor? Bir de normalleştirmişsin ona bile laf ediyor diye. Herkes sevgili kocanın zehirini içine çekmek zorunda değil. Onun yerinde olsam şikayet ederim eşini, kapalı alanda sigara içtiği için

Bizim burası da müstakil apartmanlardan oluşan bir semt, birkaç kişi maalesef sürekli silkeleme vb eylemlerde bulunuyor, saç kılı veyahutta vücut tüyleri, belki uyurken vücuttan dökülen ölü deriler çarşafta birikiyordur ama sırf temiz bir çarşafta yatmak uğruna alt katta oturan insanın balkonunu kıllarla doldurmak doğru mu sizce?
Bizim burada her dakika her şeyi silkeleyen biri var alt kattaki çamaşır mı asmış, balkonunda oturuyor mu, balkonu kirlenir mi diye düşünmez, güzel bir şekilde ikaz edilmekten de anlamıyor üstelik, inadına silkeliyor, tititzmiş ne mutlu ona ama titizlik başkasının balkonunu yaşam alanını kirletmek demek değildir, ayrıca iş yaparken sigara içer izmaritini alt kata veya yan komşusunun bahçesine atar.

Bir komşu da yemek atıklarının doğal gübre olduğunu söyleyip 2. kattan bahçeye savuruyor kızarmış yağ, makarna suyu vb atıkları, bahçe koku yapıyor sonra sinekten şikayet ediyor.

Toplu yaşam alanlarında komşu hakkı gözetirken alt katta yaşayanların balkon, pencere vb yerlerini kirletmemek gerektiğini de düşünerek hareket etmek gerekir.

Son düzenleme:
Benim üst katımda her sabah çarşaflarını tepemizden çırpan bir manyakla yaşıyordum . O gitti şimdi yenisi geldi. Heralde gece deri filan değiştiriyorlar

Ben Alt katta oturuyorum bize teklif ettiler silkeleme günü olsun diye kabul etmedik. Böyle saçmalık olur mu ya ben alt katta oturmama rağmen bahçeye hiç bir şey silkelemiyorum ki kendi bahçem kapalı. gidiyorum banyo küvetine silkeliyorum kilimi sonra bir güzel yıkıyorum oh mis.Millet sigara izmariti atar ben temizlerim tarağını temizler aşağı atar kilimini silkeler altta kalanın canı mı çıksın. Az biraz kul hakkından korkan bunları yapmaz. ben yapma dedim diye ben mi şuçlu oldum ben neden temizliyorum? Madem o kadar temizsin üstten silkele alta inde süpür temizle. Pis insanlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…