Komşu gürültüsünü polise şikayet etmek ve ceza

Evet şahane bir yorum yapmışım ama anlayana işte. Evden taşınma durumum yok konuda belirttim okumuyorsunuz sanırım. Polis bir şey yapamaz diye bir şey yok bu konuda ceza alan -bilincsizce ureyen- aileler var. Ama işte ne ceza alacaklarını kestiremiyorum çünkü kadın öğretmen ve mesleğine zarar gelsin istemem. Herkes sizin gibi bencilce düşünmüyor cunku

Siz bence okudugunuzu anlamiyorsunuz. Evinizde kalabilirsiniz elbette. Fakat cocuk icin polis bir sey yapmaz. Ya komsunuzla sac bas kavga edeceksiniz ya da duruma cozum ureteceksiniz. Var mi alternatif? Yok. Surekli sikayet edip soylenmekte cozum olmadigina gore. Ne kadar mutsuzsunuz?! Cozum yerine surekli sikayet.

Üstte çocuk için polis bir şey yapamaz yorumuna ithafen bir şey yazmışım okuyup anlayın diye. Gürültü yüzünden mahkemede ceza alan aileler var diye. Ama kadın öğretmen olduğu için ve dava açmak mesleğine zarar vermesin diye bir şey düşünüyorum şu yorumları kendi işinize geldiği gibi anlamayın. Mutsuzlukla ne alakası var ne kadar alakasız yorumlar yapıyorsunuz

bayılıyorum cocuk dogurunca dokunulmaz olanlara yaa eger bekarsan herseye saygı duyup sessiz olman asla ve asla agzını acıp bi kelime etmemen gerek bebeyim kafana sofra bezi sallasalar bile cunku its married womens world ama eve bi erkek arkadasın gelsin bakalım neler oluyor butun apartmanı basına yıkarlar cunku ne munasebet sen nasıl onların istemedigi bisey yaparsın onların apartmanında!!!
herkes buyuk konusma sen de anne olursun demis ama kimse kendini sizin yerinize koymuyor kendinin ya da cocugunun egitim hayatının ust katta sırf biri dogurdu diye baltalanma ihtimalini dusunmuyor anlamıyorum bu bazı annelerdeki bu bencilligi ve cocugum apartmanı aglayarak yıksa da mukemmel bi cocuk ve herrrkess onu oyle kabul edicek kaprisini
bence elinizden ne geliyosa yapın bıkmayın o sizden bıksın

Bakiniz ceza almalari icin belli bir saati gecmis, sahitli bir gurultu yapmalari lazim. Sizin bahsettiginiz saatler prime time denilen ailelerin uyanik oldugu dolayisi ile polisin mudahale etmeyecegi saatler. Polis gelse dahi gurultu icin sikayet aldik diyip uyarip gider. Gece 2 de de gurultu var derseniz sahitlerinizle o an polisi cagirip islem yaptirabilirsiniz. Bunun disinda polis islem yapmaz.

Baska bir uye top oynuyor dedigi icin o ornegi verdim. Birincisi bizim evde top yok. Cunku top evde oynanacak birsey degil. Apartmamn girisindeki odada olur bizim topumuz , bisikletimiz...
Haa diyelim ki topu aldim elinden elbette agliyor. Hemen dikkatini baska birseye yoneltiyorum. Sevdigi bir etkinlik, oyuncak, yiyecek gibi...
Zaten sakinlesiyor...

Simdi cocuk var diye de kimseyi rahatsiz etmeye hakkimiz yok. Konu sahibide sinavlarina calisamiyormus. Onu da dusunmek gerekiyor.

Ben de akşam saatleri dedim zaten 10-12 arası diye. Bunun dışında şahit var ama mesleğe zarar gelmesin diye alternatif bulmaya çalışıyorum

Ben de akşam saatleri dedim zaten 10-12 arası diye. Bunun dışında şahit var ama mesleğe zarar gelmesin diye alternatif bulmaya çalışıyorum
10-12 arasi gurultu yapmak da ceza sebebi degil. Apartman kural ihlalinden yonetici ile konusuo kmza alabilirsiniz meslegine de zarar gelmez. Ama gercekten cocuktan girerseniz cozumu yok.

Aynen öyle. Bu arsizliklara susmami bekliyorlar. Mesela çocuk gece 12 de evde koşsun ama benim yarın sabah saat 6 da uyanıp okula gitmem kimsenin umrunda olmasın çünkü en kıymetli benim çocuğum. Başkası umrumda değil

10-12 arasi gurultu yapmak da ceza sebebi degil. Apartman kural ihlalinden yonetici ile konusuo kmza alabilirsiniz meslegine de zarar gelmez. Ama gercekten cocuktan girerseniz cozumu yok.
Yönetmelikte akşam 7 sabah 7 yazıyor da onun için dedim

Eklentiler

• Screenshot_2019-09-22-12-07-49.webp
    36,2 KB · Görüntüleme: 29
En küçük kızım 6 yaşında ve koşma annecim dediğimde anlıyor yapmıyor
Misafir geldiğinde arkadaşı top sektirmek istediğinde bizim alt komşu vuracak şimdi değil mi anne diyor mesela
Yani demek istediğim 6 yaş çocuğu anlar

Kendin yazmissin. Kadın öğretmenmis ve laftan anlamıyormuş. Eğitimlinin alası. Daha nasıl eğitimli olabilir?

Şikâyet etsen ilgilenmiyorlar. Ilgilenseler en fazla para cezası keserler cezasını öder daha fazla gürültü yapar.

Kısasa kısas yaparsın, onlar gürültü yaptığı zaman müzik senin açarsın son ses.

Bilinçsizce üreyen aileler yorumu yapmazsın. Hala yapıyorsun, bir genç kızın bu şekilde yorum yapması da ayrıca vahim bir durum.

Yönetmelikte akşam 7 sabah 7 yazıyor da onun için dedim
Turkiye gibi bir ulke de yonetmelikler, kanunlar ne kadar uygulanabiliyor ki polis tarafindan? Ceza alan 10 tane emsal dava vardir ama emin olabilirsiniz 1000 lerce de aksi olan var. Yani burdan size bir sey cikma ihtimali cok dusuk.

Her okuyan eğitimli olmuyor işte. Bahsettiğim aile içinde verilen eğitim. Lafı çarpitmaya pek müsaitsiniz. Yorum yapmanın genç kızlıkla alakası nedir açıklar mısınız? Ne kadar alakasız konuşuyorsunuz ne yani genç kızım diye doğru soyleyemeyecek miyim?

Ben sizi anlıyorum karşı tarafı da anlamaya çalışıyorum.Kardeşim üniversite sınavına hazırlanıyor ve aynı sorun bizdede vardı.
Sabrettik tabiki ama çıldıracak konuma geldik çocuğun sınavı var çok önemli bir sene birileri ses yapıyor diye neden benim kardeşim kütüphanelerde sürünsün ki..

Velhasıl bunu iş edindik imza topladık apartmanda taşınmak zorunda kaldılar.
Annem polisi de arayacaktı.
Ama herkes kendisine göre haklı herkes kendi çocuğunu önemsiyor bla bla.....

Ne denir bilmiyorum o yüzden.

Turkiye gibi bir ulke de yonetmelikler, kanunlar ne kadar uygulanabiliyor ki polis tarafindan? Ceza alan 10 tane emsal dava vardir ama emin olabilirsiniz 1000 lerce de aksi olan var. Yani burdan size bir sey cikma ihtimali cok dusuk.
Büyük kızım kolik bir bebekti. Alt komşu da sabahın köründe ilahi açardı son ses. Çıldırırdım resmen. Gittim güzelce uyardım. Kadın daha çok gürültü yapmaya başladı.

Sen misin gürültü yapan dedim. Yine televizyonun sesi son ses, gittim şalteri indirdim.
Bir daha da televizyon sesi duymadım.

Benim kızım da hiç gürültü yapmazdı ama kardeşi dogunca kıskançlıktan ne yapacağını şaşırdı.
Şimdi kızım gürültü yapıyor uyarıyorum, engel oluyorum, iki dakika sonra bir daha. Ama benim kızım komşuların gürültüsünün yanında melek kalıyor.
Şöyle ki üst komşular evi tepemize yıkıyor, evde saat gece 1 2 ye kadar konuşuyorlar, bağırıyorlar.
alttaki manyak komşu sadece gürültü yapsa yine iyi. İki çocuğu var büyüğü sabahin köründe bağıra bağıra şarkı söylüyor. Benim kızımla yaşıt olan sabah akşam sebepsiz yere ağlıyor,
Anneleri de psikopat manyağın teki, kapıları çarpıyor, apartmanda bizi görünce kapıyı açıp hakaret edip kapatıyor,
çocuklara parmak sallayıp sizi öldüreceğim diye tehdit ediyor.
Ev sahibi de kadını çıkarmıyor. Biz de canımızdan kıymetli mi deyip evimizi satışa çıkardık.

Genç kız yorum yapamaz mı dedim?
Bana yazdıklarını tekrar oku.
Doğru söylemek ağzına her geleni söylemek değildir.
6 yaşındaki çocukların egitiminden bahsediyorsun ama karşındakine hakaret ediyorsun sürekli farkında mısın?

Ki ben sana hakaret etmedim, çocuktur dedim sadece. Karşı karşıya olsak gözümü oyacakmışsın gibi bir hisse kapıldım.

Neyse sen bildiğin gibi yap.

Keşke altlı üstlü oturmak zorunda kalmasak ama mecbur. Hayat şartları bunu gerektiriyor.

Gerçi yanyana evlerde de otursak başka sorunlar olacak.
Yani insanın olduğu yerde sorun olmamaması imkansız.

Bildiğimi değil doğru olanı yapıyorum sanırım bu yüzden işinize gelmedi. Bana saygısız diyorsunuz da bakın hala sizli bizli konuşuyorum ama siz başından beri sen diliyle konuşuyorsunuz. Birine lafa atacakken önce kendinize bakmanızı öneririm. Çocuktur dedim diyorsunuz da doğru olan bu değil diyorum hâlâ çocuk bilmem ne

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…