Şimdi fark ettim cidden konu sahibi senmissin.
Yapılan o şahane yorumu (!) okuyunca -zeka geriligi yoksa diye-kimin yazdığına bakmadım bile.
Ama en baştaki yorumum gayet yapıcı bir yorumdu.
Bir örnek verdim kendimden.
Saldırmaya başladın.
Üstündeki komşu dengesiz madem laftan anlamıyor, o evden taşınacaksın o zaman.
Çünkü polise versen de boş, polis hicbir şey yapmıyor.
Ya da bu şekilde sinir krizi gecireceksin.
Siz bence okudugunuzu anlamiyorsunuz. Evinizde kalabilirsiniz elbette. Fakat cocuk icin polis bir sey yapmaz. Ya komsunuzla sac bas kavga edeceksiniz ya da duruma cozum ureteceksiniz. Var mi alternatif? Yok. Surekli sikayet edip soylenmekte cozum olmadigina gore. Ne kadar mutsuzsunuz?! Cozum yerine surekli sikayet.Pardon evim varken niye kütüphaneye gideyim? Evim benim özel alanım değil mi? Zaten öğlen gürültüsüne bir şey demiyorum lafım akşam gürültüsüne. Put gibi otursun da demedim evde koşmasin bisiklet sürmesin en azından diyorum. Okuduğunu anlamayan alintilamasin bir zahmet
Siz bence okudugunuzu anlamiyorsunuz. Evinizde kalabilirsiniz elbette. Fakat cocuk icin polis bir sey yapmaz. Ya komsunuzla sac bas kavga edeceksiniz ya da duruma cozum ureteceksiniz. Var mi alternatif? Yok. Surekli sikayet edip soylenmekte cozum olmadigina gore. Ne kadar mutsuzsunuz?! Cozum yerine surekli sikayet.
Bakiniz ceza almalari icin belli bir saati gecmis, sahitli bir gurultu yapmalari lazim. Sizin bahsettiginiz saatler prime time denilen ailelerin uyanik oldugu dolayisi ile polisin mudahale etmeyecegi saatler. Polis gelse dahi gurultu icin sikayet aldik diyip uyarip gider. Gece 2 de de gurultu var derseniz sahitlerinizle o an polisi cagirip islem yaptirabilirsiniz. Bunun disinda polis islem yapmaz.Üstte çocuk için polis bir şey yapamaz yorumuna ithafen bir şey yazmışım okuyup anlayın diye. Gürültü yüzünden mahkemede ceza alan aileler var diye. Ama kadın öğretmen olduğu için ve dava açmak mesleğine zarar vermesin diye bir şey düşünüyorum şu yorumları kendi işinize geldiği gibi anlamayın. Mutsuzlukla ne alakası var ne kadar alakasız yorumlar yapıyorsunuz
Baska bir uye top oynuyor dedigi icin o ornegi verdim. Birincisi bizim evde top yok. Cunku top evde oynanacak birsey degil. Apartmamn girisindeki odada olur bizim topumuz , bisikletimiz...Tek bir şey soracağım, topu aldınız ve mesele bitti mi?
Yani hayır dediniz hala yapıyor, engellediniz veyahut o nesneyi ortadan kaldırdınız.
Sonuç???
Şimdi kalkıp burada kimse mum gibi çocukları örnek göstermesin.
Çocuk gelişimci olan üyeye de söylüyorum, mesela bem topu aldım diyelim keza alıyorum.
Abartmıyorum yaklaşık 40 dakika süren ağlama, duvar ve kapıları tekmeleme, yerlerde yuvarlanma, kardeşine zarar verme, camlara eşya atma vb süreç ilerliyor.
Keza hiçbir sebep yokken bile bir şey için ağladığında dediğini azıcık geç yapmamızla yne bunlar oluyor.
Söyleyeyim, pedagog, gelişim uzmanı vb birçok doktor gördü ve sonuç ‘hiçbir şeyi yok huyu bu’ dendi.
Hep böyle konularda söylerim benim komşularım cennetlik, hem böyle bir çocuğun günde 3 saati bulan ağlama krizlerine tahammül ediyorlar hem de uylu terörü olan bir çocuğun gece 10 12 kez uyanıp çığlık atmalarına gık demiyorlar.
Evet, herkesin çocuğu var sizinki laf dinliyor diye dinlemeyeni anne baba ilgisizliği ya da çocuktaki anormali ile etiketleyemezsiniz.
Bazı şeyler karakterdir, doğuştan gelir.
Ve yapılacak hiçbir şey yoktur.
Bakiniz ceza almalari icin belli bir saati gecmis, sahitli bir gurultu yapmalari lazim. Sizin bahsettiginiz saatler prime time denilen ailelerin uyanik oldugu dolayisi ile polisin mudahale etmeyecegi saatler. Polis gelse dahi gurultu icin sikayet aldik diyip uyarip gider. Gece 2 de de gurultu var derseniz sahitlerinizle o an polisi cagirip islem yaptirabilirsiniz. Bunun disinda polis islem yapmaz.
10-12 arasi gurultu yapmak da ceza sebebi degil. Apartman kural ihlalinden yonetici ile konusuo kmza alabilirsiniz meslegine de zarar gelmez. Ama gercekten cocuktan girerseniz cozumu yok.Ben de akşam saatleri dedim zaten 10-12 arası diye. Bunun dışında şahit var ama mesleğe zarar gelmesin diye alternatif bulmaya çalışıyorum
bayılıyorum cocuk dogurunca dokunulmaz olanlara yaa eger bekarsan herseye saygı duyup sessiz olman asla ve asla agzını acıp bi kelime etmemen gerek bebeyim kafana sofra bezi sallasalar bile cunku its married womens world ama eve bi erkek arkadasın gelsin bakalım neler oluyor butun apartmanı basına yıkarlar cunku ne munasebet sen nasıl onların istemedigi bisey yaparsın onların apartmanında!!!
herkes buyuk konusma sen de anne olursun demis ama kimse kendini sizin yerinize koymuyor kendinin ya da cocugunun egitim hayatının ust katta sırf biri dogurdu diye baltalanma ihtimalini dusunmuyor anlamıyorum bu bazı annelerdeki bu bencilligi ve cocugum apartmanı aglayarak yıksa da mukemmel bi cocuk ve herrrkess onu oyle kabul edicek kaprisini
bence elinizden ne geliyosa yapın bıkmayın o sizden bıksın
Yönetmelikte akşam 7 sabah 7 yazıyor da onun için dedim10-12 arasi gurultu yapmak da ceza sebebi degil. Apartman kural ihlalinden yonetici ile konusuo kmza alabilirsiniz meslegine de zarar gelmez. Ama gercekten cocuktan girerseniz cozumu yok.
Kendin yazmissin. Kadın öğretmenmis ve laftan anlamıyormuş. Eğitimlinin alası. Daha nasıl eğitimli olabilir?Evet şahane bir yorum yapmışım ama anlayana işte. Evden taşınma durumum yok konuda belirttim okumuyorsunuz sanırım. Polis bir şey yapamaz diye bir şey yok bu konuda ceza alan -bilincsizce ureyen- aileler var. Ama işte ne ceza alacaklarını kestiremiyorum çünkü kadın öğretmen ve mesleğine zarar gelsin istemem. Herkes sizin gibi bencilce düşünmüyor cunku
Turkiye gibi bir ulke de yonetmelikler, kanunlar ne kadar uygulanabiliyor ki polis tarafindan? Ceza alan 10 tane emsal dava vardir ama emin olabilirsiniz 1000 lerce de aksi olan var. Yani burdan size bir sey cikma ihtimali cok dusuk.Yönetmelikte akşam 7 sabah 7 yazıyor da onun için dedim
Çok güldüm güzel cevaptı6 7 yas altida genelde baglamiyoruz cocuklari
Kendin yazmissin. Kadın öğretmenmis ve laftan anlamıyormuş. Eğitimlinin alası. Daha nasıl eğitimli olabilir?
Şikâyet etsen ilgilenmiyorlar. Ilgilenseler en fazla para cezası keserler cezasını öder daha fazla gürültü yapar.
Kısasa kısas yaparsın, onlar gürültü yaptığı zaman müzik senin açarsın son ses.
Bilinçsizce üreyen aileler yorumu yapmazsın. Hala yapıyorsun, bir genç kızın bu şekilde yorum yapması da ayrıca vahim bir durum.
Büyük kızım kolik bir bebekti. Alt komşu da sabahın köründe ilahi açardı son ses. Çıldırırdım resmen. Gittim güzelce uyardım. Kadın daha çok gürültü yapmaya başladı.Turkiye gibi bir ulke de yonetmelikler, kanunlar ne kadar uygulanabiliyor ki polis tarafindan? Ceza alan 10 tane emsal dava vardir ama emin olabilirsiniz 1000 lerce de aksi olan var. Yani burdan size bir sey cikma ihtimali cok dusuk.
Genç kız yorum yapamaz mı dedim?Her okuyan eğitimli olmuyor işte. Bahsettiğim aile içinde verilen eğitim. Lafı çarpitmaya pek müsaitsiniz. Yorum yapmanın genç kızlıkla alakası nedir açıklar mısınız? Ne kadar alakasız konuşuyorsunuz ne yani genç kızım diye doğru soyleyemeyecek miyim?
Keşke altlı üstlü oturmak zorunda kalmasak ama mecbur. Hayat şartları bunu gerektiriyor.Ben sizi anlıyorum karşı tarafı da anlamaya çalışıyorum.Kardeşim üniversite sınavına hazırlanıyor ve aynı sorun bizdede vardı.
Sabrettik tabiki ama çıldıracak konuma geldik çocuğun sınavı var çok önemli bir sene birileri ses yapıyor diye neden benim kardeşim kütüphanelerde sürünsün ki..
Velhasıl bunu iş edindik imza topladık apartmanda taşınmak zorunda kaldılar.
Annem polisi de arayacaktı.
Ama herkes kendisine göre haklı herkes kendi çocuğunu önemsiyor bla bla.....
Ne denir bilmiyorum o yüzden.
Genç kız yorum yapamaz mı dedim?
Bana yazdıklarını tekrar oku.
Doğru söylemek ağzına her geleni söylemek değildir.
6 yaşındaki çocukların egitiminden bahsediyorsun ama karşındakine hakaret ediyorsun sürekli farkında mısın?
Ki ben sana hakaret etmedim, çocuktur dedim sadece. Karşı karşıya olsak gözümü oyacakmışsın gibi bir hisse kapıldım.
Neyse sen bildiğin gibi yap.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?