Halı silkeleme konusunda haklısınız, dikkat etmesi gerekiyor hele ki apartmanca belirlenmiş bir gün varsa ama çocuk konusunda söyledikleriniz çok çirkin. Adı üstünde çocuk ve sizin ders çalışmak için o çocuktan beklediğiniz olgunluk 2-3 sene sonra belki ona gelecek.
Sen sen değil misin?Bildiğimi değil doğru olanı yapıyorum sanırım bu yüzden işinize gelmedi. Bana saygısız diyorsunuz da bakın hala sizli bizli konuşuyorum ama siz başından beri sen diliyle konuşuyorsunuz. Birine lafa atacakken önce kendinize bakmanızı öneririm. Çocuktur dedim diyorsunuz da doğru olan bu değil diyorum hâlâ çocuk bilmem ne
Haklısınız ama işte kızınız sanırım kıskançlık yapıyormus bence yardım alın hemen o kıskançlık durumunu ben de yaşadım.Keşke altlı üstlü oturmak zorunda kalmasak ama mecbur. Hayat şartları bunu gerektiriyor.
Gerçi yanyana evlerde de otursak başka sorunlar olacak.
Yani insanın olduğu yerde sorun olmamaması imkansız.
Ben diyorum hanım efendi.Çocuğu topla peteklere vuruyor diye laf anlamıyor diyen anneler var. Topu nerden buluyor o çocuk? Laf anlamayan çocuk yoktur anlatamayan ebeveyn vardır. 4 yaşındaki çocuklar iki yabancı dil öğreniyorlar piyano çalıyorlar ama laftan anlamıyorlar öyle mi. Bazı anneler çok komik.
Allah komşularınıza sabır versin.Çocuk gürültüsüne yapacak bir şey olmuyor maalesef. Benim de çocuğum var. Laftan anlamıyor. Saat olmuş 10 , topla peteklere vuruyor. Tabiki engelliyoruz ama bizi dinleyene kadar inadimiza inadimiza yapıyor.
Başka bir gürültü olsa çağırın dedim ama o yaştaki çocuklar cidden laf anlamıyor.
Kardeşini çok seviyor ama kıskançlık olamaması anormal olur. Yani zarar vermez, cok da sever kardesini.Haklısınız ama işte kızınız sanırım kıskançlık yapıyormus bence yardım alın hemen o kıskançlık durumunu ben de yaşadım.
22 yaşındayım hala içimde yaradır.O yaştaki çocuk okula gidiyor mu bilmiyorum ama bir de okula gidiyorsa annesını de çok özlüyor.
Bu durumdan ötürü kızgınlık da duyuyor.
Neden onu düşünmeyip bir tane daha çocuk yaptıklarını falan ve annesini paylaşmak zorunda kalmak bir anda çok zor.
Ki benim annem çalısıyordu....
peki sizin üst komşunuzun 4 yaşındaki oğlu her gün balkona çıkıp aşağı işese?Tövbe estağfurullah.
Alıyoruz tabiki de elinden
Biz alana kadar kaçıyor, yine aynısını yapıyor.
Ne yapayım öldüresiye döveyim mi çocuğumu?
Komşuluk anlayış gerektirir. Kimse kimseyi rahatsız etmesin ama herkesin bazı sıkıntıları olabilir.
Hastası olur, düğünü olur, cenazesi olur, 7 24 ağlayan bebeği olur..... olur da olur.
Sen sen değil misin?
Sen sen olduğuna göre niye senli benli konuşmayı saygısızlık anlıyorsun?
Eğer saygisizliksa benim tek kusurum bu olsun. Seninkinin yanında hafif kalıyor çünkü.
Konu açtığına göre her türlü yorum gelecektir. Benim yorumum da bu.
Kusura bakma sana katılmıyorum der geçersin.
Zekâ seviyesi normalse anlar dediğin laf, senin çocuğunun zeka seviyesi düşük laf anlamıyor demektir. Ne bekliyorsun acaba?
Ayy çok Sağ ol, sayende çocuğumun zeka seviyesinin düşük olduğunu öğrendim, dememi mi?
Kaldı ki çocuğumun peteklere vurmasını da normal karşılasam çocuğumu uyarmam.
Lütfen kendi zekana ve terbiye seviyene bak..
Su dökerim gider hanımefendi.peki sizin üst komşunuzun 4 yaşındaki oğlu her gün balkona çıkıp aşağı işese?
siz buna o zaman ses çıkarmazsınız değil mi?
napcak kadın? anlamıyor sonuçta. falakaya mı yatırsın?
siz de hergün o çocuğun 3 öğün sidiğini temizler misiniz?
Ilgilenseniz çocukla falakaya gerek kalmaz zaten. Benimde kızım kardeşi olduğunda 2,5 yasindaydi hem 2 yaş sendromu hemde kardeş kıskançlığı yaşadık. Ama hiç bizi komşumuzu zıvanadan çıkarmadı. Akşam saatlerinde yaşına uygun aile oyunları oynardım kızımla, kardeşine babası bakardı. Kardeşi uyuduğunda hep birlikte oynardık. Gürültü yapmayalım kardeşin uyanmasın oyunumuz bozulmasın annecim derdim işine gelir daha sessiz olmayı denerdi. Hiç çocuk bu demeyin. Her çocuk idare edilir.. Ayrıca çocuklarım biri 14 diğeri 11 yaşında olmasına rağmen 20.30 da yatağa girer hala. Uykusu gelene kadar kitap okurlar. Okul öncesinde 19.30 da uyurlardi. Çocuğuna bir rutin veremeyen annelerin sizlanmasi bu çocuk durmuyor lafı.Gayet zeki bir evlâdım var. Kardeş kıskançlığı arttığı için bir çok şeyi inadimiza yapıyor. Senin gibi mukemmelliyetciler yüzünden bir daha ki sefere 5 yaşındaki çocuğumu falakaya(!) yatırırım.
Birinin okuluna engel olmasın mazallah. 5 yaşındaki çocuk acayip laftan anlar yaaa.
Sanki sen bu yaşına direkt geldin, hiç 6 yaşında olmadın.
Sanki pamuk gibi çocuktun, hiç yaramazlık (!) yapmadın.
Tövbe estağfurullah.
Konu sahibi anne babalar illaki müdahele ediyordur. Ama çocuk işte.
Elhamdülillah gayet de terbiyeli bir insanım. Bana yazdıklarını, biri annene ablana söylesin. Bilinçsizce üreyen aileler, yavrulayanlar....Ben orada genel bir yorum yaptım eksiği olunan alınmış. Umrumda değil kusura bakmayın çocuğunuz peteğe topla vuruyorsa benim yorumumdan önce çocuğunuzla ilgilenin. Laf söyleyip sonra bu benim yorumum diyebiliyorsaniz ben de diyebilirim. Ucu kime dokunuyorsa o atlıyor hemen zaten yazık üzülüyorum bazilarina. Kendi haline bakmadan başkalarına terbiye dersi veriyorinsanda ne eksikse diline o vururmus ilk siz terbiyesiz dediniz hatirlatayim
Ben zaten öğlen gürültüsünde çoğu zaman kulaklık kullanıyorum. Önceki yorumlarda da yazdım öğlen gürültüsü sorun değil akşam 10-12 arası sorun oluyor diye. Ama bazıları anlamamakta ısrarcı. Gece de taktım diyelim ama uyurken takmam imkansız o sesle uyumak da çok zor çünkü bisiklet çok ses çıkarıyor gerçekten. Sınav dönemindeyim burs alıyorum ve kaybetmemek için ders notlarımın yüksek olması gerekiyor. Öğlen bazen işe gidiyorum tek çarem akşam çalışmak onda da gürültü oluyor derslerim etkileniyor. Tüm sinir sistemimi bozdu şu insanlarKonu sahibi sizin için gerçekten çok üzüldüm. Nasıl care bulursunuz bilmiyorum ama durumun ciddiyetini anlayabiliyorum. Sesi baskilayan kulakliklar filan var hani inşaat işçilerinin gürültüden korunmak için kullandığı. Acaba böyle birsey edinme şansınız var mı?
Elhamdülillah gayet de terbiyeli bir insanım. Bana yazdıklarını, biri annene ablana söylesin. Bilinçsizce üreyen aileler, yavrulayanlar....
kusura bakmayın ama hiç inandırıcı değil.Su dökerim gider hanımefendi.
Anlasa zaten yapmaz. 4 yaşındaki çocuk yaaa.
Ama üstten banyoma su akıyor sürekli. Bir ay olmuştur. Gidip kaç kere uyardım.
Koca koca insanlar laftan anlamıyor, çocuklara çok görmüyorum yani.
Ben üstüne alınmıyorum zaten. Ortaya da olsa bu laflar çok çirkin. Senin hakkın çocuk dünyaya getiren anne babalar için bu tabirleri kullanmak mı?Ben size demedim ortaya söyledim. Eksiğiniz varsa alinabilirsiniz. Benim mesajlarımı siz alintilayip cevap veriyorsunuz ben de size verdim hakkım değil mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?