- Konu Sahibi yorgunummm
-
Geldim kizlar geldimya dimi tatli tatli anlatiyordu
yarina devam eder herhalde, ama takipte kalacagim orasi kesin
Cok haklidiniz ben yaptigim hic birseyden pisman degilim giderken bile ac gitmesin diye cabalarken azar yedim yani beni rahatsiz eden surekli kizima saldirmaya calismasi ve annesi ... Hepimiz el kapisi gorduk haksiz yere kucucuk kuzenimden azar yedim de sesimi cikarmadigimi bilirim ama dedigim gibi annesine hakkim asla helal degildirdiyorum kendime, resmenbi başladım ve 48 sayfayı okudum. Yapılan yorumların çoğuna hak versemde çoğunuda doğru bulmadım. Çocuk için öyle üzüldüm ki anlatamam. O kadar sayfa okudum ama bir kez olsun çocuğu suçlamadım. Allah hakedene evlat versin inşallah.
Y yorgunummm Çocuğun sizden bu kadar şey istemesinin sebebini ben kullanmak olarak değilde sizi kendi ailesinden bile yakın gördüğü için diye düşünüyorum. Eminimki bir arkadaşında yazdığı gibi seçme şansı olsaydı sizi ailesi olarak seçerdi.
Çocuk için ikramlıklar hazırlayıp, baloya götürmenizede öyle sevindim ki ileride bunları hatırlayacak ve bence eminim sizin ona yaptığınız bu iyiliği er geç bir başkasına yapacak.Bundan adım kadar eminim. Çünkü hiç bir iyilik karşılıksız kalmaz.
Konu dışı olacak belki ama bende o çocuğun yaşındaydım ve hiç unutmuyorum bir arife günüydü bütün arkadaşlarıma aileleri bayramlık almıştı herkes arife gününden giyinmişti ama bizim maddi durumumuz iyi değildi babamı küçükken kaybetmiştim ve annem o bayram bayramlık alamayacaktı ama o akşam üstü beni çarşıya çıkarmıştı ve bi tanıdığımız anneme fitresini verdi. Annemde o parayla bana bayramlık aldı o gün yaşadığım gibi bir sevinci senelerdir yaşadığımı hatırlamıyorum. O an sadece kıyafet için sevinmiştim ama liseye gelip durumu kavradığımdan beri her yattığımda o kişiye dua ediyorum. Annem bu olayı yada parayı kimin verdiğini şuan hatırlamıyor. Üstelik kim olduğunu bende hatırlamıyorum. Ama o kişiyi hep dualarımda anar ve her arife günü mutlaka elimden geldiğince çocukları sevindirmeye çalışırım. Şuan 24 yaşındayım ve ömrüm yettiğincede yapmaya devam etmek istiyorum.
Belki söylemek benim haddime değil ama çocuğa daha fazla kızmayın yada kin tutmayın ki içinizdeki merhamet körelmesin Rabbim yaptığınız iyiliğinizi karşılıksız bırakmaz. İnşallah evinizden huzur bereket eksik olmaz.
Sizin yaşadığınız durumun benzerlerini eminim çoğu yokluktan gelen insanlar yaşamıştır bende şurda en az 2 sayfa anlatabilirim. Sizi çok iyi anlıyorum benimde aklıma geldikçe dua ettiğim insanlar vardır.diyorum kendime, resmenbi başladım ve 48 sayfayı okudum. Yapılan yorumların çoğuna hak versemde çoğunuda doğru bulmadım. Çocuk için öyle üzüldüm ki anlatamam. O kadar sayfa okudum ama bir kez olsun çocuğu suçlamadım. Allah hakedene evlat versin inşallah.
Y yorgunummm Çocuğun sizden bu kadar şey istemesinin sebebini ben kullanmak olarak değilde sizi kendi ailesinden bile yakın gördüğü için diye düşünüyorum. Eminimki bir arkadaşında yazdığı gibi seçme şansı olsaydı sizi ailesi olarak seçerdi.
Çocuk için ikramlıklar hazırlayıp, baloya götürmenizede öyle sevindim ki ileride bunları hatırlayacak ve bence eminim sizin ona yaptığınız bu iyiliği er geç bir başkasına yapacak.Bundan adım kadar eminim. Çünkü hiç bir iyilik karşılıksız kalmaz.
Konu dışı olacak belki ama bende o çocuğun yaşındaydım ve hiç unutmuyorum bir arife günüydü bütün arkadaşlarıma aileleri bayramlık almıştı herkes arife gününden giyinmişti ama bizim maddi durumumuz iyi değildi babamı küçükken kaybetmiştim ve annem o bayram bayramlık alamayacaktı ama o akşam üstü beni çarşıya çıkarmıştı ve bi tanıdığımız anneme fitresini verdi. Annemde o parayla bana bayramlık aldı o gün yaşadığım gibi bir sevinci senelerdir yaşadığımı hatırlamıyorum. O an sadece kıyafet için sevinmiştim ama liseye gelip durumu kavradığımdan beri her yattığımda o kişiye dua ediyorum. Annem bu olayı yada parayı kimin verdiğini şuan hatırlamıyor. Üstelik kim olduğunu bende hatırlamıyorum. Ama o kişiyi hep dualarımda anar ve her arife günü mutlaka elimden geldiğince çocukları sevindirmeye çalışırım. Şuan 24 yaşındayım ve ömrüm yettiğincede yapmaya devam etmek istiyorum.
Belki söylemek benim haddime değil ama çocuğa daha fazla kızmayın yada kin tutmayın ki içinizdeki merhamet körelmesin Rabbim yaptığınız iyiliğinizi karşılıksız bırakmaz. İnşallah evinizden huzur bereket eksik olmaz.
Merakta bıraktınGeldim kizlar geldimyanlis anlayin da evimde yabanci birisi kalinca evi kirli goruyorum kucucuk kiz ask olsun demeyin nolur herkese boyleyim yastik carsaf yikadim aksama kadar evi temizledim dezanfekte ettim :)
Cnm benim yeni konu acarim oraya toplaşirizama o kariyl kavga etmeden konu bitmeZ yarin geliyormus bende yolculuk isini yarina erteledim sirf onu goreyim gidip gelmeye sinirim gecmesin diye
Canim sende durumu anlat gitmen gerektiğini yok hayir diyorsa o zaman bilet kesin gönderiyorum de bindirip otobüse göndericem de , Kimi kimsesi yokmudur yakinda oraya biraksan.Herkese slm direk konuma geciyorum
İki sene oldu bu mahalleye tanisinali bi o kadarda samimi oldugum bi komsum var gecenlerde uvey babasi vefat etti memlekete gidecekken 3 cocugu var buyuk kizi sana biraksam olurmu pazartesi doneriz dedi (cuma gunu) tmm dedim neyse dun aradim sali kizinin balosu varmis dedim gerci pazartesi gelicegine gore sorun yok dedim yooo bu hafta gelmiyoruz diyor e nolucak peki dedim cnm sen gotursen olmaz mi ama sey ogretmen ikramlik birseylerde istedi diyor telefonda kalakaldim resmen kiz 5 e gidiyor biraz hareketleri tuaf annem bana sunu alcakti baloya almadi sen alirmisin annem bize soyle yapmaz o gelinceye kadar sen yaparmisin esimde ne zaman geliyor ailesi resmen bu yasta seni kullaniyor dedi bu hafta gelmiyorlar deyince sinirlendi ay kizlar napicam ben yaaa bi akil verin bana
Sizin yaşadığınız durumun benzerlerini eminim çoğu yokluktan gelen insanlar yaşamıştır bende şurda en az 2 sayfa anlatabilirim. Sizi çok iyi anlıyorum benimde aklıma geldikçe dua ettiğim insanlar vardır.
Haklısınız ama ben tamamen size katılmıyorum.
Siz yapılan iyiliği unutmayan bi insan olabilirsiniz ama malesef herkes sizin gibi değil ki.
Keşke öyle olsa.
Mesela bizde yokluktan geldik ama bi akraba yada komşumuza bana bunu al, şunuda ver demedik.
Komşunun kızını dövüp uyarılınca banane oda bana vurdu diye bağırmadık.
Milletin evinde bulunan abur cuburların hepsini yiyip ama banane ben yemek yemicem bunlarla doğdum diye terbiyesizlik yapmadık. Bunların üzerine Yapılan iyiliğe karşıda kapıdan poşetlerimi ver diye bi suratta yapmadık. Yani ben bu konuda size katılmıyorum.
Evet konu sahibi fazlasıyla müsama gösterdi iyi yaptı ona bişey demiyorum. Ama çocuk dediğin çatır çatır cevap verip terbiyesizlik yapıyorsa ailesinin verdiğinin bilmem kaç katı harçlık istiyorsa bende buna kullanma derim.
Ha ailesinin suçu var mı çok büyük hemde.
Onlardan öğrenmiş belli ki Ada'm kullanmayı.
Ama işte bazen kendimiz gibi görebiliyoruz insanları siz bence çok fazla kendi yerinize koydunuz kızı ondan kızmadınız.
Bi çocuk bu yaşta bu kadar fesatlanıyorsa bende ona kendimi bu kadar kullandırmam.
Herkesin kendi görüşü evet ben böyle düşünüyorum siz tersini sadece cvp yazmak istedim.
al benden de o kadar ben de on dort aylik oglumu birakcam komsuya sinavda sorulari dusunemem ki keremi dusunmektenBen bu haftaki kpss sınavı için iki saatlik sınav için kızımı nasıl bırakırım arkadaşa ne yapar nasıl vakit geçirir diye kara kara düşünürken insanların bu rahatlığına ağzım açık kalıyor..
Ben soklardayimZannetmem okuyacağını birde kuzenin x kız arkadaşının sevgilisi de gelecekmiş @Milky Way bayağı şokta yani :)
Rahat ol oda hiçbirini kabul etmedi zatenBen soklardayim
Evlerden uzak boyle kuzen
sahsen benim esim assssla kabul etmezdi.bende elin adamlarini evime almazdim
Iyi olmus:))))Rahat ol oda hiçbirini kabul etmedi zaten
Elbette cevabınıza saygı duyarım ama bende kesinlikle sizin görüşünüze katılmıyorum. Çocuğu kendi yerime koyma gibi bir durumum olmadı. Çünkü çocukla aynı şartlarda yetişmedim. Ama onun için çok üzüldüm. Yokluk içinde yetişmek ayrı şeydir. Ama sevgisiz bir ailede yetişmek ayrı şeydir. Siz yada ben yokluk çekmiş olabiliriz. Ama sevgi saygı gören gösteren ailelerimiz olduğu için belkide bu tarz şımarıklıklar yapmadık. Çocuk saygı görmemişki göstermeyi bilsin. Ona bu şekilde davranıldığı için kendi yaptığının doğru olduğunu düşünüyor bence.Sizin yaşadığınız durumun benzerlerini eminim çoğu yokluktan gelen insanlar yaşamıştır bende şurda en az 2 sayfa anlatabilirim. Sizi çok iyi anlıyorum benimde aklıma geldikçe dua ettiğim insanlar vardır.
Haklısınız ama ben tamamen size katılmıyorum.
Siz yapılan iyiliği unutmayan bi insan olabilirsiniz ama malesef herkes sizin gibi değil ki.
Keşke öyle olsa.
Mesela bizde yokluktan geldik ama bi akraba yada komşumuza bana bunu al, şunuda ver demedik.
Komşunun kızını dövüp uyarılınca banane oda bana vurdu diye bağırmadık.
Milletin evinde bulunan abur cuburların hepsini yiyip ama banane ben yemek yemicem bunlarla doğdum diye terbiyesizlik yapmadık. Bunların üzerine Yapılan iyiliğe karşıda kapıdan poşetlerimi ver diye bi suratta yapmadık. Yani ben bu konuda size katılmıyorum.
Evet konu sahibi fazlasıyla müsama gösterdi iyi yaptı ona bişey demiyorum. Ama çocuk dediğin çatır çatır cevap verip terbiyesizlik yapıyorsa ailesinin verdiğinin bilmem kaç katı harçlık istiyorsa bende buna kullanma derim.
Ha ailesinin suçu var mı çok büyük hemde.
Onlardan öğrenmiş belli ki Ada'm kullanmayı.
Ama işte bazen kendimiz gibi görebiliyoruz insanları siz bence çok fazla kendi yerinize koydunuz kızı ondan kızmadınız.
Bi çocuk bu yaşta bu kadar fesatlanıyorsa bende ona kendimi bu kadar kullandırmam.
Herkesin kendi görüşü evet ben böyle düşünüyorum siz tersini sadece cvp yazmak istedim.
En son kuzen de gelmeyeceğini söylemişti ama sonra ne oldu bilmiyorum :)Iyi olmus:))))
Ya kuzeni ne oldu o geliyormu peki
hani belki utanip kendide gelmemege karar vermistir
ben olsam gimezdim
Söylediklerinize kısım kısım katılıyorum elbette.. fakat söylediğim gibi fikirlerimiz tam anlamıyla aynı değil.Elbette cevabınıza saygı duyarım ama bende kesinlikle sizin görüşünüze katılmıyorum. Çocuğu kendi yerime koyma gibi bir durumum olmadı. Çünkü çocukla aynı şartlarda yetişmedim. Ama onun için çok üzüldüm. Yokluk içinde yetişmek ayrı şeydir. Ama sevgisiz bir ailede yetişmek ayrı şeydir. Siz yada ben yokluk çekmiş olabiliriz. Ama sevgi saygı gören gösteren ailelerimiz olduğu için belkide bu tarz şımarıklıklar yapmadık. Çocuk saygı görmemişki göstermeyi bilsin. Ona bu şekilde davranıldığı için kendi yaptığının doğru olduğunu düşünüyor bence.
Anne var anne var :)Ben bu haftaki kpss sınavı için iki saatlik sınav için kızımı nasıl bırakırım arkadaşa ne yapar nasıl vakit geçirir diye kara kara düşünürken insanların bu rahatlığına ağzım açık kalıyor..
Ben bi tık daha saf salagım. O kadın oyle dedıgınde aklıma gelırdı ama ''herhalde boZugu yoktu da 5 lira verdi '' derdim. Ya hayır dıyememek cok kotu bısey. Sınırlanırımı koyabılseydım keske. Koymam koymam verır verırım ama en son gereksız yerde patlayıp haksız duruma da duserum:/ akıllı kadın olmayı ne cok ıaterdımmmEvet ya çok doğru söylemiş ama günde 50 kuruş 10 günde 5 lira yapar diye bende okuyunca hak verdim
Keşke o Zaman sende anlasaydın ama o kadar ince hesap insanın aklına Nasıl gelir ya çok fena bi kadınmış
Ne rahat insanlar var yaaa.benim iki çocuğum var hiç kimseye güvenip emanet etmem.hele hele komşuya hiç emanet etmem.çocuğa birşey olur yazık günah komşumda zanaltında kalır.siz valla iyi kabul etmişsiniz.Herkese slm direk konuma geciyorum
İki sene oldu bu mahalleye tanisinali bi o kadarda samimi oldugum bi komsum var gecenlerde uvey babasi vefat etti memlekete gidecekken 3 cocugu var buyuk kizi sana biraksam olurmu pazartesi doneriz dedi (cuma gunu) tmm dedim neyse dun aradim sali kizinin balosu varmis dedim gerci pazartesi gelicegine gore sorun yok dedim yooo bu hafta gelmiyoruz diyor e nolucak peki dedim cnm sen gotursen olmaz mi ama sey ogretmen ikramlik birseylerde istedi diyor telefonda kalakaldim resmen kiz 5 e gidiyor biraz hareketleri tuaf annem bana sunu alcakti baloya almadi sen alirmisin annem bize soyle yapmaz o gelinceye kadar sen yaparmisin esimde ne zaman geliyor ailesi resmen bu yasta seni kullaniyor dedi bu hafta gelmiyorlar deyince sinirlendi ay kizlar napicam ben yaaa bi akil verin bana
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?