• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
çalışan çamaşır makinesini kapatmışlığım var benim. belki de kimse rahatsız olmayacak ama ne gerek var ortam yaratmaya?
sebep?

yani yapmayın etmeyin eylemeyin, normal bir makine ise, ekstra gürültülü, hatta yerinden kopup çalışırken halay çeke çeke salona gelebilen türde model değilse (komşumun öyle) çalışan makineyi neden kapatayım yahu?

bir de herşeyin bir "ortalaması" var

siz gruba yazmışsınız
kimse de "ya evet biz de rahatsız olduk, lütfen kimse 22.00'dan sonra gürültü yapmasın" dememiş.
bu 1 kere olmuş
2. olmuş yine kimse
"evet biz de rahatsısız" dememiş

yahu bu durumda demek ki insanların tolere edebildikleri bişeymiş. yani ya rahatsız olmuyorlar ya olsalar da tolerans sınırları içinde kalıyor. bunu kabul etmek bu kadar zor mu?

yaşadığım yerin sosyal yaşama dair pek çok özelliğini sevmiyorum. ama burada yaşıyorum ve burası böyle deyip kabul ediyorum.

ben de sesten çok rahatsız oluyorum, hassasım.
3. kattaki ses bana da geliyor
ama insanlar o kadar da rahatsız olmuyor. iyi biliyorum ev arkadaşım top atsan rahatsız olmazdı ben yatakta dönerdim. bir ara apartmanın alarmı bozuktu, gece 3 -4 car car öterdi. ben kesin uyanırdım ve daha da uyuyamazdım.

demek siz/çocuğunuz rahatsız oluyorsunuz
çocuğa kulaklık alın, tıkaç alın, arkaya ses açın bişey yapın yani.
yani "aa bari önceden bildirseler" diye sızlanmaktansa çözümü kendiniz üretseniz daha mantıklı değil mi? (önceden bildirme gibi olaylar genelde yeni iskan edilen kimsenin kimseyi bimediği yerde ya da öğrenci semti filan türü yerlerde olacak şey değil bu arada.)

bir de uslup sorununda biz sizi tanımıyoruz
sadece burada konularınızı biliyoruz, belki yazım dilinizdendir, bilemiyorum ama gördüğüm kadarıyla,
genel olarak talepkar, dik bir insansınız - bu kötü de değil, imkanı olan herkes premses olsun.
da işte
kimse sizin premsesliğinizi umursamaz, kocanız anneniz çocuğunuz değil kimse.

apartmanın ortalaması buysa buna uyum sağlaması gereken siz oluyorsunuz. yani apartmanda uyuşturucu filan üretmiyorlarsa tabi, geneli bu.
geçmişinizde başka apartmanda gece ses çıkmıyormuş. ne güzel.
dediğim gibi ben de rahatsız oluyorum, keşke hep sizin eski apartmanlar gibi evler olsa...ancak düşünüyorum genel olarak değerlendiriyorum belki çok sayılı yerlerde gerçekten çocuk sesidir, tadilat sesidir, maç böğürmeleridir, belki yoktur hakkaten.
ben elimden geldiği müddetçe çıt çıkarmam, kapıyı kapatırken açarken bile dikkat ederim. sesli müzik bile açmam. çocuk yok pet yok. evde TV yok

ama klima takmaya akşam 21'de filan geliyorlar...o da sezonda da değilken.
yani bu ülkede ortalama bir semtte ortalama bir insanın dikkat edebileceği alan da oldukça sınırlı. herkes de sürekli kasamıyor ses etmeyecem vs. diye.

son bir not
çocuğunuzu Norveç'e götürüp orada okutmayacaksanız, biraz daha bu ülke gerçeklerine göre büyütmeniz faydalı olabilir.

her daire için bikaç gün dayansam 1 ay geceyarısına kadar uyku uyuyamayacağız.

normal demek ki.. koca binada pata küte yasayalım.
Tamam gerçekten bu ülkenin yüzde 70i apartman hayatını bilmiyor çoğu görgüsüz gibi takılıyor bu konuda hemfikiriz. Ama bazen evde olup olmama ya da gelecek ustaların musaitlik durumuna göre de değişiyor ses işi. Yan tarafımıza taşınanlar oldu kadın komple bütün mutfak dolaplarını tesisatları değiştirtti. Haklıydı da, yeni bir bina değil. Sabah izin günlerimizde pata küte uyandığımız çok oldu. Ama ne yapalım şimdi ustanın müsait günü o günmüş o saatmiş. Biz de parke yaptırdık adam akşam gelebilirim musaitliğim o zaman dedi. Mecburi gürültüden ziyade keyfi ve umarsızca yapılan bir gürültü olsa hepimiz konuma amenna derdik ama öyle değil işte.

Zor evet . Ben sesten çok bazı tuhaflıklardan şikayetçiyim . Cenaze düğün vs dışında normal zamanlarda kapı önünde ayakkabı bırakanlar , çirkin ayakkabılık koyanlar üstüne . Pencere balkon kenarlarını suyla yıkayanlar, halı çırpanlar hergün. Canı evde sıkılan teyzeler var bir de . Hergün oturmaya gelmek istlyorlar . Hatta bu teyzelerden bazıları kurban bayramında kapı kapı 64 daire gezip et istemişti ki ihtiyacı yoktu madden. 🙈bazı çocukların tak tak giriş kapılarına vurması bisikletleriyle asansörde yer olmamasına rağmen seni ittire ittire sığmaya çalışmaları . Balkonda mangal , bazlama yapanı sık sık. Ha eski yıllarda da evimizi market sanan komşu vardı . Devamlı deterjan salça vs isterdi . Bir de: hadi hadi çabuk, ocağa yemek koyuyorum derdi🙈Bazen ıssız ada daha huzurlu apartman hayatından sanırım.

Ben komşuluk ilişkileri olmayan biriyim, kimseyle komşuluk münasebetlerim olmadığından kafam rahat :)) herkesin toplu yaşam alanlarında mutlaka bir sıkıntısı oluyor😬

Tamam gerçekten bu ülkenin yüzde 70i apartman hayatını bilmiyor çoğu görgüsüz gibi takılıyor bu konuda hemfikiriz. Ama bazen evde olup olmama ya da gelecek ustaların musaitlik durumuna göre de değişiyor ses işi. Yan tarafımıza taşınanlar oldu kadın komple bütün mutfak dolaplarını tesisatları değiştirtti. Haklıydı da, yeni bir bina değil. Sabah izin günlerimizde pata küte uyandığımız çok oldu. Ama ne yapalım şimdi ustanın müsait günü o günmüş o saatmiş. Biz de parke yaptırdık adam akşam gelebilirim musaitliğim o zaman dedi. Mecburi gürültüden ziyade keyfi ve umarsızca yapılan bir gürültü olsa hepimiz konuma amenna derdik ama öyle değil işte.
Mesela bizim üst komşu kulağı ağır işitiyor diye tv sesini sonuna kadar açıyordu. Her akşam aynısı olduğu ve keyfi olduğu için katlanılır bir durum değildi, haliyle bu durumda haklı olan ben oldum.
Ama taşınma için birkaç gün idare edilebilir bence de.

Açıkçası sikayetlendigin her konuda sana hak verdim 😀 Lakin üslubunu bi gözden geçirmeni tavsiye ederim. Adam park etme dediğin yere park etti diye arabasinin arkasını bloklamak nedir yani? Sanki çocuk terbiye ediyo gibi davranmışsın adama. Dikkatleri üzerine çekmişsin. Sonra mesela 10 şeyden rahatsız olduysan 10unda da senin istediğin olmaz. Atıyorum 7sinde kazandıysa 3unde neyse deyip geçmeyi bilmek lazım. 2. sırada yazdığın matkapli komşunun kocası kibar konuşmuş mesela size. Yazış uslubundan bile sert ve atarlı cevap verdiğiniz belli sen ve eşinin. Onları tolere edebilirdin. Boylece dikkatleri üzerine çekmemiş olurdun. Bu şekilde davranırsan haklıyken de haksız duruma düşersin. Biraz daha akıllıca davranmak lazım, fevrilik bisey kazandırmaz.

Ben komşuluk ilişkileri olmayan biriyim, kimseyle komşuluk münasebetlerim olmadığından kafam rahat :)) herkesin toplu yaşam alanlarında mutlaka bir sıkıntısı oluyor😬
Sorun heryerde çıkıyor Mune hanım. Ramazanda metroya bindim . Ayaktayım yakınımda iki liseli genç var sevgililer belli. Çocuğun tek yaptığı elini kızın omzuna koymaktı. Ayaktaki 45 yaşlarında bir adam bağırmaya başladı: ahlaksızlar ramazandayız herkesin içinde napıyorsunuz utanmazlar , metroda çocuklar var vs nasıl bağırıyor. Oturan bir kadın da destek verdi evet yanımda çocuğum var vs. Kız ağlamaya başladı . Sarıldım dik dur sakın ağlama dedim. Abla biz birşey yapmıyorduk dedi oğlan. Biliyorum kuzum gördüm dedim. Yani kimsenin kimseye tahammülü kalmamış saçmalıyorlar artık. Metro da inançsız da olur ecnebi de olur açık giyen de olur türbanlı da olur. Senin ne hakkın var genç ergen kızı ağlatmaya? Tek sorun apartmanlarda olsa keşke🙁

Evet valla ben de normalde gıcık bir insanim ama bana bile gıcık geldiniz. Bu kadar emrivaki nedir 9a kadar yapacaksiniz bilmem ne diye. Adamin birakacagi varsa da birakmaz zaten. Şehirde yasiyorsunuz insanlar çalışıyor. En az 11e kadar kimse kimseye bir şey diyemez yani.

Aynen . En tuhafını anlatayım da şaşır . Eski mahallemde oluyor . Bir komşumun kızı evleniyordu . Erkek tarafı gelin almaya geldiler salona götürmek için Anadolu ailesi heveslenip davul tutmuşlar . Apartman bahçesinde davul eşliğinde en fazla yarım saate gideceklerdi ki bir komşu jandarmayı aramış gürültü var diye, jandarma da mecbur geldi . Çok şaşırmıştım bu kadar da tahammülsüz olunur mu diye? Düğün evde olmuyor. Yarım saat sık dişini giderler zaten .
Açılın en efsanesini anlatıyorum. Biz çocukken şeker hastası bir komşumuz vardı çok sinirliydi. Eşi bir gün elinde yağla geldi. Kapılar hafif gıcırdıyo bu sinirlenmeden yağlıcam dedi. Evin bütün kapılarını yağladı. 😬😬

Bir iki günlük taşınma işleri için müsamaha göstermemiş bana mı taşındı diyorsunuz. Peki bebeğiniz geceleri ağladığında komşunuz kapınıza gelip ''Susturun şu bebeği bana ne bebek yaparken bana mı sordunuz?'' derse ne diyeceksiniz? İnsanlar açıklama yapmış, anlayış istemiş eşiniz ise sanki komşu onun emir eriymiş gibi '''Hayır dokuz buçukta bitecek.'' demeyi kendinde hak görmüş. Üslubunuz çok kötü, anlayış ve haksızsınız.

Bir iki günlük taşınma işleri için müsamaha göstermemiş bana mı taşındı diyorsunuz. Peki bebeğiniz geceleri ağladığında komşunuz kapınıza gelip ''Susturun şu bebeği bana ne bebek yaparken bana mı sordunuz?'' derse ne diyeceksiniz? İnsanlar açıklama yapmış, anlayış istemiş eşiniz ise sanki komşu onun emir eriymiş gibi '''Hayır dokuz buçukta bitecek.'' demeyi kendinde hak görmüş. Üslubunuz çok kötü, anlayış ve haksızsınız.
Sevdiğim üye ama bu konuda ben de haksız buldum.

İstekleriniz makul olsada tepkiniz yersiz. Yeni bina her taşınanın düzene ihtiyacı var. İnsanlara çıkışmak yerine gidip bir hayırlı olsun diyip hoş sohbetle dile getirilse insanlar buna olabildiğince dikkat etmeye çalışırlardı. Siz zaten kavgaya çıkmışsınız emir vaki konuşmuşsunuz komşuluk hoşgörülük böyle birşey değil. Saygı gösterdğin kadar varsın unutmayın. Bebek sizin için ne kadar zorsa o telaşta onlar için okadar zor. Bu tür durumlar da müzikle bebeğinizi uyutmaya çalışmanızı öneririm . Elbette geçici bir durum bu. Çocuğunuz büyüyecek sesi görültüsü bitmeyecek bunları da geleceğe hazırlık diye düşünebilirsiniz.
esimin uslübu bu. kimseyle kavga etmeye çıkmadık

Eklentiler

• IMG_7466.webp
    IMG_7466.webp
    42,9 KB · Görüntüleme: 98
defalarca açıkladım, tekrar açıklamicam. matkap sesi savunuldu bu sitede a dostlaaar 😂 benim sorunum çocuk, baskasının hastası, yaşlısı, işi olur.

esimin uslübu bu. kimseyle kavga etmeye çıkmadık

Çocuğunuzun kulak arkasına kadar gün yüzü görmemiş laflar işitmediğiniz için çok şanslısınız. Gerçekten. Hayattaki tek şansınızı kullanmış olabilirsiniz böylelikle.
Çok sıktı bu çocuk muhabbeti.

defalarca açıkladım, tekrar açıklamicam. matkap sesi savunuldu bu sitede a dostlaaar 😂 benim sorunum çocuk, baskasının hastası, yaşlısı, işi olur.
yav başkasının yokmuş demek bi derdi
demek ki kimsenin yaşlısı hastası erken işi yokmuş
"belki var" olsa neden gruba sizden başka kimse yazmıyor?
neden sizden başka kimsenin şikayeti yok?

Çocuğunuzun kulak arkasına kadar gün yüzü görmemiş laflar işitmediğiniz için çok şanslısınız. Gerçekten. Hayattaki tek şansınızı kullanmış olabilirsiniz böylelikle.
Çok sıktı bu çocuk muhabbeti.
şükür ki benim komsular dahi burdakilerden daha anlayışlıymıs 😂

yav başkasının yokmuş demek bi derdi
demek ki kimsenin yaşlısı hastası erken işi yokmuş
"belki var" olsa neden gruba sizden başka kimse yazmıyor?
neden sizden başka kimsenin şikayeti yok?
Pis gaza geldim . Şikayetim olmasa da tüm komşularımla dalaşacağım 🙈🙈🙈

Matkap sesi savunulmadi hala anlamıyorsunuz.

Tasinan insanlarin bir-iki gunluk gurultusu savunuldu.

Sanki haftalarca tepenizde matkap kullanılmış da o savunulmuş gibi davraniyorsunuz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X