- Emoji Skoru
- 27.473
- Puanlar
- 548
- Konu Sahibi Lady Guinevere
sebep?çalışan çamaşır makinesini kapatmışlığım var benim. belki de kimse rahatsız olmayacak ama ne gerek var ortam yaratmaya?
yani yapmayın etmeyin eylemeyin, normal bir makine ise, ekstra gürültülü, hatta yerinden kopup çalışırken halay çeke çeke salona gelebilen türde model değilse (komşumun öyle) çalışan makineyi neden kapatayım yahu?
bir de herşeyin bir "ortalaması" var
siz gruba yazmışsınız
kimse de "ya evet biz de rahatsız olduk, lütfen kimse 22.00'dan sonra gürültü yapmasın" dememiş.
bu 1 kere olmuş
2. olmuş yine kimse
"evet biz de rahatsısız" dememiş
yahu bu durumda demek ki insanların tolere edebildikleri bişeymiş. yani ya rahatsız olmuyorlar ya olsalar da tolerans sınırları içinde kalıyor. bunu kabul etmek bu kadar zor mu?
yaşadığım yerin sosyal yaşama dair pek çok özelliğini sevmiyorum. ama burada yaşıyorum ve burası böyle deyip kabul ediyorum.
ben de sesten çok rahatsız oluyorum, hassasım.
3. kattaki ses bana da geliyor
ama insanlar o kadar da rahatsız olmuyor. iyi biliyorum ev arkadaşım top atsan rahatsız olmazdı ben yatakta dönerdim. bir ara apartmanın alarmı bozuktu, gece 3 -4 car car öterdi. ben kesin uyanırdım ve daha da uyuyamazdım.
demek siz/çocuğunuz rahatsız oluyorsunuz
çocuğa kulaklık alın, tıkaç alın, arkaya ses açın bişey yapın yani.
yani "aa bari önceden bildirseler" diye sızlanmaktansa çözümü kendiniz üretseniz daha mantıklı değil mi? (önceden bildirme gibi olaylar genelde yeni iskan edilen kimsenin kimseyi bimediği yerde ya da öğrenci semti filan türü yerlerde olacak şey değil bu arada.)
bir de uslup sorununda biz sizi tanımıyoruz
sadece burada konularınızı biliyoruz, belki yazım dilinizdendir, bilemiyorum ama gördüğüm kadarıyla,
genel olarak talepkar, dik bir insansınız - bu kötü de değil, imkanı olan herkes premses olsun.
da işte
kimse sizin premsesliğinizi umursamaz, kocanız anneniz çocuğunuz değil kimse.
apartmanın ortalaması buysa buna uyum sağlaması gereken siz oluyorsunuz. yani apartmanda uyuşturucu filan üretmiyorlarsa tabi, geneli bu.
geçmişinizde başka apartmanda gece ses çıkmıyormuş. ne güzel.
dediğim gibi ben de rahatsız oluyorum, keşke hep sizin eski apartmanlar gibi evler olsa...ancak düşünüyorum genel olarak değerlendiriyorum belki çok sayılı yerlerde gerçekten çocuk sesidir, tadilat sesidir, maç böğürmeleridir, belki yoktur hakkaten.
ben elimden geldiği müddetçe çıt çıkarmam, kapıyı kapatırken açarken bile dikkat ederim. sesli müzik bile açmam. çocuk yok pet yok. evde TV yok
ama klima takmaya akşam 21'de filan geliyorlar...o da sezonda da değilken.
yani bu ülkede ortalama bir semtte ortalama bir insanın dikkat edebileceği alan da oldukça sınırlı. herkes de sürekli kasamıyor ses etmeyecem vs. diye.
son bir not
çocuğunuzu Norveç'e götürüp orada okutmayacaksanız, biraz daha bu ülke gerçeklerine göre büyütmeniz faydalı olabilir.