Komşu sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kadın bize haber veemedi ya biz aracı orda görünce esim yöneticiye sordu adam ordaydı bariyer takılıyordu. yönetici de bayan soför ricacı oldu dedi. bana kimse bir sey bildirmiyor

bina sakinleri de kapımı çalar, bir sey ister vs. asansörde selamlaşırız. yani bu olaylar hariç kimseye karşı bi “domine” tavrımız yok.

Devamlı yarım saatte bitirsinler, gündüz yapsınlar falan demişsiniz ama usta çağırmışlardır geç gelmiştir belki… her şey öyle düğmeye basar basmaz gerçekleşmiyor.
hiçbiri usta çağırmadı, kendileri yapıyor tadilatı

Kusura bakmayın ama evet. Ya da kusura bakın. Bence sorun yok.
Yetmez ama evet.
yalnız binadaki herkesten çekinen yönetici sadece esimden çekinmiyor ama biz magandayız neyse siz de haklısınız, belki bu konuyu okuyan ben olsaydım çok zorlasam böyle bir sonuca varırdım. önemli değil, tesekkür ederim vakit ayırdığınız için

bebeğiniz var
gebesiniz
üstüne apartmanda kime usta geliyor gelmiyor haberiniz de var

valla helal olsun

ben evden çalışıyorum tüm gün evdeyim ne bebek var ne köpek evde
apartmanda kimsenin ustasından hastasından haberim yok

Az biliyorlar yavaş çalışıyorlar demek ki. Bir günde bitirelim uğraşmayalım daha, gürültü de kesilsin istemişlerdir. Herkes anlaşıp aynı gün taşınamaz ayrıca. Hani hep böyle sesler geliyor, biri bitiyor diğeri başlıyor demişsiniz ya… Bunalmış olabilirsiniz anlıyorum ama yorumlarınız gerçekçi değil yani.

Apartman kuralları tabi ki olmalı ve bu kurallara uyulmalı. Ama burada herkese itici gelen durum şu ki, siz çoğu kişiye göre tolere edilebilecek bir saatte apartmana yeni taşınan bir ailenin kapısına sessiz olun demeye gidiyorsunuz. Mecbur değilsiniz tabi ki ama bizim kültürümüzde, eskiden taşınan insana bir hoşgeldiniz, bir şeye ihtiyacınız olursa zilimize basabilirsiniz denir, imkan varsa bir çay götürülürdü. Evet artık böyle şeyler kalmadı, kimse mecbur değil herkesin bir ton işi var. Ama bismillah dün bir bugün iki taşınma telaşındaki bir ailenin kapısına da gidilmez. Gece yarılarına kadar gürültü yapmış değiller nihayetinde. Bence apartman hayatı biraz anlayış gerektiriyor.

Evimi taşırken kurulum vs işleri için usta çağırdık ve bir günde bitirmek zorundaydık usta alt komşumun çocuğunun uyku saatine göre gelemezdi neticede. Saat 11e kadarda her türlü sesi yaptık hiç bir komşum sorun yaratmadı çünkü taşınma en fazla ne kadar sürebilir. Benim kızım yıllardır hep aynı saatte uyur üst kat komşumun eşinin işten geldiği saate denk geliyor ve inanılmaz ses oluyor ama kızım erken uyuyor diye saat 9da hayatı durduramam neticede. Sorun etmiyoruz. Karşı dairemdeki komşumun evde yere elinden bir şey düşse alt katı tavana vuruyormuş. Sürekli bir şikayeti bir problemi var tüm bina olarak o da öyle sorunlu bir tip işte diyerek anıyoruz. 5ten 9a kadar işlerini halletsinler demişsiniz. Bu insanların işten eve gelmesi yemek hazırlayıp yemesi vs bunlarda vakit alıyor. Bir kaç gün dayanılabilir bence.

Biz yeni taşındığımızda hafta sonu gündüz ses oluyor diye şikayet ettiler biz de çalışıyoruz ne zaman taşınacağız başka. Taşınma gibi durumlarda müsade etmek lazım her gece olan bir ses değil matkap ama sürekli ses olursa anca o zaman uyarılır bence. Bebeğiniz şimdi küçük ama büyüdüğünde daha çok ses yapacak koşacak top oynayacak bir şeyler fırlatacak o zaman da sizi idare etmeleri gerekecek

esimin işinin konuyla ilgisi ne? mesai saatlerinden bahsettim zaten. gerisi önemli mi?

Çok basit. TSK mensupları ve polisler alında hiç ihtiyçları olmasada evde ve hatta üstünde silah bulundurur. Çünkü bu silahlar, kırılgan egolarının yapıştırıcısı ve hatta cinsel organlarının devamı gbi erkekliğni pekiştirir. İnsanlar arası ilişkilerde de maalesef bu silahların çok güvenerek iletişimi inşa ederler.

hiçbirini tasınırken görmedim. esya tasındığını bile bina kapısının kanatları açık olduğunda anlıyorum. bina da karşılaştığım insanlar var ama kim hangi dairede zaten bilmiyorum. bir yöneticiyi biliyorum, o da kapı komsum diye.

yani tasındılar bu gece ses olabilir diyip önlem de alamıyorum. ben ne nakliye arabası ne bir sey görüyorum. sesi duyunca anlıyorum yeni tasındıklarını.

evet bir kısma göre bu makul saat sanırım. benim yasadığım eski binalara da göre değil. en iyisi tüm bina sakinleri toplanıp ortak bir saat belirlemek. zaten kararlaştırılan da bu su an. tesekkür ederim.

İnanın hiç umrumda değil ama eşinizin emniyet personeli olduğunu göreve gittiğini siz söylemiştiniz.

konuya başka bişey yazmıycam iyice saçma sapan bir hal aldı.
herkese iyi forumlar.

aaa.

ben %100 hatırlıyorum polis eşiyim yazdığınızı.

ama lütfen yani. ne oldu polis kocayı boşayıp başka kocayla mı evlendiniz, ne bu şimdi.
ya konuyla ilgisi yok. esim egmde çalışıyor doğru ama normal polis memuru değil. mevzu bu da değil. beylik tabancası var mı? var. zaten kişinin dayanağı buydu.

e esim kapıya gidiyor ya gittiği 2 kişide usta yoktu. biri avize asıyordu, diğeri koridora dresuar takıyordu
İyi ki komşumuz değilsiniz . Usta bulmak zorunda mı? Belki bulamadı belki ücreti fazla geldi, belki elinden iş geliyor kendisi yapıyor.

konuya başka bişey yazmıycam iyice saçma sapan bir hal aldı.
herkese iyi forumlar.
geçmişte mesleğini ve bağlı olduğu subeyi açıkca yazdığım da oldu ama esim bunun sorun olabileceğini ve bir daha söylemememi söyledi. ben de yaklaşık 1 yıldır hiçbir sekilde burda söylemiyorum kimseye. tesekkürler

e esim kapıya gidiyor ya gittiği 2 kişide usta yoktu. biri avize asıyordu, diğeri koridora dresuar takıyordu
Hiçbiri deyince bütün dairelerin tadilatına hakimsiniz diye düşündüm.

İki daire iki akşam ses yaptı diye mi bu kadar tantana?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`