• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Komşu sorunu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
olayı bebeğe bağlamanız çok komik
herkesin bebeği hastası işi gücü var
şahsen ben taşınma işleri yapamam ,her şey için usta çağırmam gerekir
10a kadar iş yapma hakkım varken sizin bebeğiniz var diye iki kere mi usta parası vereceğim
olduuuu

Cekilin eski apartman yoneticisi olarak fikrimi yazacagim.

Sitesine gore degismekle beraber, yasal gurultu yapmama saatleri gece 22.00 sabah 06.00 arasidir, bu durum mevzuatta boyleyken siteler farkli saat dilimlerini kullanabilir, ozel durumlara gore esneklik saglanabilir, mucbir sebepte yine site yonetimine bilgi vermek kosuluyla saatleri esnetebilirsiniz.

Yani ozetle giniver ve kocasi haksiz ki giniveri severim.

Ancak, apartman bir toplu yasam alanidir ve komsulari gurultu, temizlik vb konularda uzmemek gerekir. Bu karsilikli anlayis gerektirir.

Simdi giniver acikcasi kendi topuguna sıkıyor, bugun uyuyamiyor diye ortaligi ayaga kaldirdiklari cocuklari yarin gurultuyle ordan oraya kostugunda komsulari anlayis gostermeyecek (ki bi ufaklikta yolda) o yuzden tez vakitte komsulariyla giciklasmaktan vazgecmek zorunda.

Bazen hic hoşlanmasak dahi gelecegi dusunup sesimizi kesip sabirli olmak zorundayız, üzgünüm
Sen şimdi naneyi yemedin mi? Tüm apartmanlı konulara etiketlicem.

Bir tek bunlar doğuruyor 🧿 bide herkesin bebesi maşallah be kadar uslu bu kadar ağlayan zırlayan insanların huzurunu kaçıran çocuklar kimlerin yahu kk dakilerin olmadığı kesin 🫠
Benim ki çok ağlak ya, kimin o uslu bebeler bilmiyorum da, ben bozuk yapmışım 🤷🏻‍♀️

O değil de bu akşam makina çalıştırmam diyenlerin hepsi ev hanımı sanırım. Akşam çalıştırmaktan başka şansımız var sanki de biz kullanmıyoruz.

7’de başlatsam yıkama 1 saat kurutma en az 2 saat desek zaten saat en erken 10 oluyor. Bazen uzun yıkama oluyor daha geç bittiği de oluyor. Bitse de yerleştirip uyusam dediğim çok oldu.

Akşam saati süpürge de çalıştırıyorum valla. Yatmadan önce duşa da giriyorum. Üst komşum her gece 2’de duşa giriyor mesela, ona uyanıyorum. Ama ne ben onu uyarıyorum ne o beni. Çünkü üst üste dizilmiş kibrit kutularında yaşadığımızın farkındayız, anlayışlı oluyoruz. Bu kadar basit.

Ha yazın mesela bahçede gürültü de yapıyoruz akşamları. Şikâyetçi olana camını kapat diyoruz. Niye? Çünkü 23.00’a kadar sese sesini çıkaramaz kimse. Yönetmelikte yazıyor. Arada bir iki kıl kuyruk çıkıyor yine de.

O değil de bu akşam makina çalıştırmam diyenlerin hepsi ev hanımı sanırım. Akşam çalıştırmaktan başka şansımız var sanki de biz kullanmıyoruz.

7’de başlatsam yıkama 1 saat kurutma en az 2 saat desek zaten saat en erken 10 oluyor. Bazen uzun yıkama oluyor daha geç bittiği de oluyor. Bitse de yerleştirip uyusam dediğim çok oldu.

Akşam saati süpürge de çalıştırıyorum valla. Yatmadan önce duşa da giriyorum. Üst komşum her gece 2’de duşa giriyor mesela, ona uyanıyorum. Ama ne ben onu uyarıyorum ne o beni. Çünkü üst üste dizilmiş kibrit kutularında yaşadığımızın farkındayız, anlayışlı oluyoruz. Bu kadar basit.
Benim çamasir makinem bozuk. Uçak gibi ses çıkarıyo valla evden kaçıp gidesim var. Komşu olsak bu ne kardeşim yeni makine alın diye kapımıza dayanırlardı. 💀

Bazı şeyleri tolere etmek gerekiyor, taşınma işi bitmiş keyfii gürültü yapsalar tamm diyeyim bı şekilde uyardn ama zırt pirt böyle kapılara gitmek çok itici.
Benim de çocuğum var, çok gürültü varsa çevrede beyaz gürültü açıyorum dalana kadar, o diğer sesleri biraz baskılıyor, ani seslerde korkmamis olur, kimse de bizde çocuk var diye hayatını sessize almak zorunda değil.

Cocugunuzu ses az gelen bir odaya yatirabilirisniz.

Ben böyle bir durumda çocuğumun kulağını pamuk ile tikamistim korkup irkilmesin diye ...bir haftaya yayilmiyorsa ki mutfak tuvalet banyo degisiminde bayağı uzun sürer tadilat işleri
Siz de sabretmelisiniz .

Sikayet öncesi ev icinde çözümbulunmazsa sikayet edilir .

Şimdi çocuğu saati saatine uyutmaya çalışan anneleri de hiç anlamiyorum yarım saat 1 saat geç uyusa ne olabilir ki :silah:

Birisi belli bir saatten sonra sifon çekmiyoruz yazmıştı bok koklamayı sevmiyorum kimse kusura bakmasın 😏 size iyi koklamalar 🤢

Ben de sizin gibi hassasım bu konularda. Markette sırayı bozmam, binada çıt çıkarmayız (küçük çocuğum var) , yolda yürürken minicik bi iş bile yapacak olsam en kenarda durur kimseyi engellemem. Sağıma soluma bakarım benden hızlı yürümek isteyen varsa yol veriririm, minibüste toplu taşımada telefon konuşması yapmam, yürüyen merdivende sağda beklerim , toplu taşımada önce ineni beklerim, merdivende sağdan iner sağdan çıkarım 😁😁 arabayı kimseyi engelleyecek şekilde park etmeyiz, bu liste uzat gider

ama bunları başkalarından beklemek bizimki gibi düşük medeniyet ve eğitim seviyesi artı olarak ne idüğü belirsiz binlerce insan aramıza karıştığı için bana hayalperestlik geliyor.

Ha siz gıcık mısınız değilsiniz, sadece biz doğru yerde yaşamıyoruz 😁
Her dedigini yapiyorum da oğlumu koltuktan indirsem masadan bombalama atlıyor, oradan indirsem kızım cami avlusuna bırakılmış gibi ağlıyor, onu sustursam oyuncak falan düşüyor, yine de medeniyetsiz mi sayılıyorum, ona göre çocukları koltuğa bantlamayi dusunuyorum da

Çocuk uyuyacak diye uyarmissiniz nazik şekilde cevap almışsınız. Yarım saat daha istemişler. Ama Olmaz çocuk uyuyacak... İşte burda başlıyor gıcıklık. Ben olsam muhtemelen inadına calistirirdim. . Bugün taşınma, Park. Yarın çocuklar oynuyor, ay çok ses geliyor, ay rahat edemiyoruz diye hep şikayetler olacaksa gerçekten müstakil eve çıkın. Çünkü apartman yaşantısı gerçekten anlayış gerektiriyor.

ay rahat edemiyoruz diye hep şikayetler olacaksa gerçekten müstakil eve çıkın. Çünkü apartman yaşantısı gerçekten anlayış gerektiriyor.
Vallahi mustakil ev de her seyin cozumu degil.

Karsi komsum havuz basi partilerini pek sever. Gecenin ucune dordune kadar arkadaslarini toplayıp sarkilar türküler kahkahalarla partilerler.

Ya da mesela bizim sokakta neredeyse her evin köpeği var. Bazen sokak köpekleri gecerken hepsi birden havlar, ortaligi yikar. Ozellikle gece sessizliginde cidden hepsi cok ses yapıyor.

Vallahi mustakil ev de her seyin cozumu degil.

Karsi komsum havuz basi partilerini pek sever. Gecenin ucune dordune kadar arkadaslarini toplayıp sarkilar türküler kahkahalarla partilerler.

Ya da mesela bizim sokakta neredeyse her evin köpeği var. Bazen sokak köpekleri gecerken hepsi birden havlar, ortaligi yikar. Ozellikle gece sessizliginde cidden hepsi cok ses yapıyor.
Konu sahibine uygun ev…

IMG_2873.webp

Ha hatta konunun basindan beri yazilan "sizin de komsulara isiniz duser"e de ornek vereyim.

Kopeklerimin biri gunduz bahcedeyken bizim duvara yakin biri gectiginde havlar. Saatlerce kesintisiz havlamaz, havlar susar.
Caprazdaki eski komsu iki uc havlama sonrasi cama cikip kopegime bagirirdi. Hic iplemedim ama sinir oldum yalan degil.

Birkac ay sonra adamın terasindaki gunes enerjisi patladi, şakır şakır su akıyor. Benim balkondan onun teras gorundugu icin gordum fark ettim, gidip haber vermedim. Cunku bana gereksiz kıllık yapana niye komsuluk yapayım.

Her dedigini yapiyorum da oğlumu koltuktan indirsem masadan bombalama atlıyor, oradan indirsem kızım cami avlusuna bırakılmış gibi ağlıyor, onu sustursam oyuncak falan düşüyor, yine de medeniyetsiz mi sayılıyorum, ona göre çocukları koltuğa bantlamayi dusunuyorum da
Ben dün kendi çocuğumdan rahatsız oldum. 4.5 olacak diyelim yaşı arkadaşı da 6 olacak. Dün bi 2 dakika filan bi şarkıda ayı gibi tepindiler. E çocuk bu sürekli coşkusunu baskılayamıyosun yani. 30 saniye kadar kendim sabrettim bozmayayım dedim. Diger 1.5 dakika tamam yeter dur demekle geçti nerdeyse. Ki ben de sürekli dinginlik sakinlik isteyen bi tipim. Çocuğuma hiç sesli oyuncak almadım. Ingilizce kart takılan şeyden bizde de var git diyorum odanda çalış önce kendim dayanamıyorum. Ama oluyo yani napalım çocuk yani. Diğer arkadaşlarında topuklu ayakkabı var. Benimki henüz özenmedi çok şükür. Zaten en nefret ettiğim şeylerden. Ama bi bakmışız olaylar ondanımız olacak şekilde gelişir yani.

Ağzım aşınıyo sabahtan akşama çocuk milleti rahatsız etmeden kibar nazik biri olsun diye konuşmaktan. Apartmana girip çıkarken bile akşam oldu sessiz çıkalım merdivenleri diyorum. Ama her giriş çıkışınden haberdar olduğum iki çocuklu çocukları yırtınarak girip çıkan komşum var. Ne yapsın yani yazık...

Ha hatta konunun basindan beri yazilan "sizin de komsulara isiniz duser"e de ornek vereyim.

Kopeklerimin biri gunduz bahcedeyken bizim duvara yakin biri gectiginde havlar. Saatlerce kesintisiz havlamaz, havlar susar.
Caprazdaki eski komsu iki uc havlama sonrasi cama cikip kopegime bagirirdi. Hic iplemedim ama sinir oldum yalan degil.

Birkac ay sonra adamın terasindaki gunes enerjisi patladi, şakır şakır su akıyor. Benim balkondan onun teras gorundugu icin gordum fark ettim, gidip haber vermedim. Cunku bana gereksiz kıllık yapana niye komsuluk yapayım.
Geçen karşı komşumdayım altı yetişkin balkonda oturuyoruz. Çıkan ses malumunuz. Kısık sesle konuşsak da gürültü olur. İki çocuk da içerde tv izliyor. Üst komşu aradı ki aynı sebeple ilk arayışı değil. Tv sesi çok geliyor kısar mısınız diye. Tv ve balkon arası 2 metre biz duymuyoruz sesi. Bizim sesimizden şikayet etse amenna ama yok tv sesi problem. İki çocuk ayakta olduğuna göre saat 9 bile olmamış. Kadın sürekli tv sesinden şikayetçi. Gruba yazıyor, yöneticiyi arıyor vs. Aynı kadın bütün yaz çocuklar bahçede oynamasın dedi… Şimdi bu kadının evi yansa bize sıçramayacaksa sorun değil der geçerim. Öyle bir kinlendim🤭

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X