Komşu ve ses meselesi

Benim çocukluğumu anlattınız resmen bizde annemle oyun oynardık, resim yapardık, kartlar vardi en sevdiğim oydu aynı kartları hatırlayıp açmaya çalışırdım.
Ama burda yazılanları okuyunca şok oluyorum. Gecen gün yine başka bir konu vardi buna benzer çocukları evde bisiklet sürüyormuş alt komşu şikayete geldi diye köpürüyordu konu sahibi. Apartmanın bahçesi yoksa illaki yakın bir park veya boş alanlar vardir gider orda oynatırsın çocuğunu. Bizde cocuk olduk ama şimdiki nesil anneleri cocuklarini dokunulmaz ilan ediyor cok yanlış.
Yazin evimizi sattık komşular yüzünden, eşim karantina döneminde uykusuz gidiyordu ise. Komsu çocukları gece uyumuyor sabahliyorlardi, kabus gibiydi

Evet konuyu hatırlıyorum. Ona da icerde bisiklet surulmez demistim. Bu bisikleti alirken bile insan ya evde surer diye dusunememeli. Nasil böyle dusunebilirsin ki altta ahir yok sonucta insan var.
Benim komsularda öyle sabah 8 de bir başlıyor 3 yasinda bebegindwn cok ses cikartiyor. Alttakinin cocugu buyuk haldir haldir kosuyor. Bir bagris cagris surekli, anasida her gece 2 3 e kadar esya ceker. Is yapar.

Sabir diyorum. Kac kez kavga cikti bu seslerden baska komsularla hadi sen sabret diyorum. Ama dayanamiyorum artik.
Alttakiler hala bir sey cekiyor suan misal bunu normal bir insan yapmaz der ki saat 1 bucuk olmus hey insanlar uyuyordur, yarinda yandaki sabah köru cocugundan cok bagaracak garip seslerle cocugu sevdiğini ve eglendirdigini sanacak oyuncak attiracak.
Cocuk aglayinca bile acayip tepki verip cocuktan cok agahaggaga sesi cikartiyorlar o cocuk susuyor resmen. Psikolojik olarak ne hissediyor bilmem
Cocuklari eve birakiyorlar tek basina sonra kosar normal. Evet normal yani cocugu disarda oynatmazsan, evde eglendirmezsen.

Senle ben sansliymisiz masallah
Simdi böyle deyince onlara anlamiyorlar da görmek lazim herhalde olabilecegini. Anlatamiyoruz çünkü olabilir diye
Az once kosup ses yapmayan cocuga normal değildir o dedi bir uye
Annesi babasi ilgileniyor, cocugun enerjisi atiliyor degil de normal degil oluyor cocuk. Tovbestagfurullah

Birde kosmayan cocuk tablet, tv cocuguymus. Yani kosarken etkinlik falan yapıldığıni dusunuyor ya da oyun oynandığını dusunuyor sanırım.

Üstten gelmiyor daha önce de vardı üsttekiler eminim alttan geliyor. Kadının bağırma sesi de geliyor sesinden tanıyorum. Valla bal gibi geliyor gümbür gümbür
Çok ilginç valla. Benim küçük kayın da yukarı çıkınca ortalık yıkılır resmen alt kata inince gelmez ondan şaşırdım

O konuya bende bisiklet surulmez dedim ama konu sahibi sadece ona hak verenlerle guzel guzel konusuyordu
Bu insanlar gecenin ikisinde ne cekiyor evin icinde merak ediyorum bizim komsularda oyleydi gece 3 5 farketmez surekli birşey çekerlerdi. Annelerin çocuktan fazla sesleri çıkar o altın kural zaten.
Birde bu sitede 8 10 konum varsa 5 i komşu sesleriydi gerçekten bazı insanlar apartmanda başka insanlarında olduğunu umursamadan yaşıyor.
Bizler anormal çocuklarmisiz o üyeye göre o zaman evde çocuklar koşup anne baba ses çıkarmayınca mukemmel ebeveyn olduklarini düşünüyorlar sanırım

Ben 90lar çocuğum, benim zamanimda tablet internet yoktu. Televizyonda da sadece sabahlari çizgifilm olurdu o kadar. Ama evin icinde kosup top oynamadim hic. Annede bitiyor iş, başından atmak denir onların yaptığına

Bende 90lar çocuğuyum. Darisi bizim miniklere o zaman

Ay bizim üst komşu böyle, sabaha kadar çalışıyorum genelde (internetten çalışıyorum işler bitmiyor) sabah 5'te başlıyor çocuk koşmaya. Hele bu sabah güm güm bir şeyler attı durdu. Tamam çocuktur bağlayamazsınız ama böyle değil. Bu kadar değil.

Alt katın altında başka bir daire de var mı?

Alt katın altında başka bir daire de var mı?
Evet var. Ben hemen altımdaki kadını tanıyorum gidip gelmişliğim var biraz da bu yüzden uyarmaya çekindim hani birbirini tanıyan insanlar daha anlayışlı olmalı diye. Onun altındakiyle hiç muhabbetimiz yok. Akşam konuyu açtıktan sonra eşime dedim acaba en alttakiler de duyuyor mu diye eşim de ilk kattakinin eşine uygun bir dille soracağını söyledi. Bakalım onlar rahatsız değilse sorun benim hassaslığımdadır.

Muhtemelen onlar da duyuyorlarir. Üst kattaki ses aşağı daha fazla gider çünkü. Yani eger yatak odanıza yakın bir yerde koşmuyorsa çok sorun etmemeye çalışın. Bu tip seslere kafayi taktikca daha fazla rahatsiz eder saat sesi gibi. Onu da normalde duymayız da bir kere kafayı takınca tik tak tik tak deli eder adamı öyle bir şey.

Ay aynı çocuktan bizim iki kat üstümüzde var aynı apartmanda olabilir miyiz acaba çocuk sanki inşaat yapılırken tuğlaların arasına karışmış gibi hiç ama hiç durmuyor. Bu mesajı yazarken bile duyuyorum geçen gün çocuğu kanlı canlı görmesem şüphelenecektim boş dairede bir çocuk hayaleti falan mı sıkıştı diye

Ha yok yok bu saatte atmıyor. Hayır bir şey değil kendileri apartmanda gürültü yapılınca deliriyorlar bir de evde mutfak robotunu çalıştırmaya korkuyordum bir ara yemin ediyorum

Çıcuk yapıosa ben birAzcık alttan almanın uygun oldugunu soyleyebılırım.Ne yapsın kı aılesı ?Çocuk yanı

Benim de üst katimda var cocuklar koltuktan atlayip bagirarak kosuyorlar. Hamileyim gece uyuyamiyorum. Gündüz tam uyuyacam cocuklarin sesleri bagrislari annelerinin sandalye cekmeleri benim de var 10 yasinda oğlum o da kosuyor bazen ki bizim alt katimiz bodrum kimse yok ona ragmen oglum kosma oglum yapma sürekli uyariyorum. Evet cocuk bu enerjisini atamiyor ama apartmanda yasamanin kurallarini da bilmesi gerek cocuklarin. Sonra bencil hep ben diyen bir nesil yetisiyor. Ben uyardim da ne oldu bana cemkirdi ust komsum. Sesler aynen devam. Gecen gün dayanamadim viledanin sapiyla yukariya vurdum artik. Haklısınız bence uyarın. Herkes bir zahmet çocuktur deyip omuz silkmek yerine doğurduğu çocuğuna toplumda yaşamanın kurallarını öğretsin. Ağaç yaşken eğilir diye boşuna denmemis

Son düzenleme:
Valla ister inanın ister inanmayın duyuyorum beynimin içinde yankılanıyor gümbürtü
Ay geçen gün üst komşum geldi benimde. Yeni taşındım ben çok olmadi ama biraz biraz tanıştık. Karşılıklı saygı çerçevesinde konuştuk hep birbirimizi uyarmaktan cekinmiyoruz apartmanca. Surekli kapımda bitiyorlar :) Hal böyle olunca bende bazı şeyleri görmezden gelmiyor kapılarına gidiyorum. Neysee üst komşu geldi oglum onceki aksam biraz rahatsızdı 4 yaşında eşimde yoktu evde kucuk birde kizim var 1 yaşında. Oğlum çok ağladı birini alsam kucağıma diğeri ağlıyordu ikisini alsam birbirlerini de istemiyorlar ittiriyorlar ağlıyorlar bu durumda ikiside uyumadi gec saate kadar. Onlar ağladı ben ağladım. Sonra esim geldi birini o uyuttu diğerini ben. Sabah komsu geldi diyor ki canim o ne sesti eşim uyuyamadı sesten sabah ise uykusuz gitti hatta bi ara sizin çocuğuna şiddet uyguladığınızı düşündü ama ben senin oyle birisi olmadığını söyledim vs dedi. 4 yaşındaki bir çocuğa saatlerce ne şiddeti uygularda ağlatır insan o çocuğun canı ne kadar ki? Hiç mi cocuk büyütmemiş bu insanlar anlayamıyorum.. cocuk rahatsizlanmistir birsey olmuştur muhakkak kim cocugunu keyf için ağlatır diyip idare etmeyi bilmiyor kimse. Simdi o geldi şikayet etti diye ben bir daha hasta olunca çocuğum ağlamasın diye ne yapacağım? Hani koşsa bagirsa o saatte ben müdahale etmesem tamam gelsin uyarsında cocuk hasta yani ben çok mu mutluyum sanki ağlamasından bende susmasını istiyor ve bunun için cabaliyorum zaten. Çözümü olmayan şeyler için rahatsiz edilmek hic hoşuma gitmiyor...

Ağlama sesi gelse sorun olmaz çocuk yani ağlar eminim annesi de ağlamasından mutlu değildir. Ama o gümbürtülü ses sadece çocuğun koşmasından mı yoksa anne babası da mı öyle yürüyor emin olamıyorum. Mesela geçen adamın sesi geldi "ben çıkıyorum görüşürüz" diye hemen ardından yine güm güm güm yürüme sesi.

Apartmanlardan nefret ediyorum az önce o mesajı yazarken yatak odamdaymiscasina yandaki teyzenin öksürme sesini duydum... Cok zamanda gündüz cocuklari uyuturken yandaki konusmalari duyuyorum hic hoşuma gitmiyor bu durum... Ayni şekilde insanlar benimde özelimi duyuyor.

Bu cozebileceginiz bir sey degil. Bunun icin kimsenin kapisina da dayanilmaz. Ama koltuktan yere atlayip ciglik atarak kosmak farkli bir sey

Bence düzgün bir üslupla güzellikle konuşabilirsiniz bu konuyu. Tamam çocuk doğru ses olabilir ama anne babanın da biraz çocuğa disiplin vermesi şart. Sonuçta yaşlısı olur, hastası olur, sabah erken işe gideni olur... Bu yüzden kimse kimsenin gürültüsüne her daim katlanmak zorunda değil. Arada olur, olabilir şeyler ama hep olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…