Garip olan şu ki üst kattakilerin sesini hiç duymuyorum ya da altta daha önce başkası vardı onun sesi de gelmiyordu ama şuan altta kadın her gün düzenli çocuğuna bağırıyor çok net duyuyorum napsın söz dinlemiyordur deyip geçiyorum ya da eşiyle kavga ediyor bağırıyor bir de yazdığım gibi gümbürtü olayı var. Sanki sadece çocuk değil genel olarak sesleri var ama işte yine de uyarmak için yeterli mi emin olamadığım için konu açtımApartmanlardan nefret ediyorum az önce o mesajı yazarken yatak odamdaymiscasina yandaki teyzenin öksürme sesini duydum... Cok zamanda gündüz cocuklari uyuturken yandaki konusmalari duyuyorum hic hoşuma gitmiyor bu durum... Ayni şekilde insanlar benimde özelimi duyuyor.
Alt katta duyuyordur, duymamalarına imkan yok.Evet var. Ben hemen altımdaki kadını tanıyorum gidip gelmişliğim var biraz da bu yüzden uyarmaya çekindim hani birbirini tanıyan insanlar daha anlayışlı olmalı diye. Onun altındakiyle hiç muhabbetimiz yok. Akşam konuyu açtıktan sonra eşime dedim acaba en alttakiler de duyuyor mu diye eşim de ilk kattakinin eşine uygun bir dille soracağını söyledi. Bakalım onlar rahatsız değilse sorun benim hassaslığımdadır.
Ay o torun çok fenaymışAlt katta duyuyordur, duymamalarına imkan yok.
Bizim ev 3 kat, ben 3. kattayım ama giriş kattaki komşumuzun 5 yaşındaki torunu ziyarete geldiğinde çocuğun tüm sesi bizim eve kadar geliyordu, maşallah çocuğa hareketli demek az kalır o derece diyeyim size, sabah erkenden kalkar çelik kapıyı çarpma oyunu oynardı, öyle bir oyun duymamışsınızdır kimsenin duymasını da istemem şahsenKapı açılır dan vurularak kapatılır, yeniden açılır daaaan yine kapatılır artık bu dan dun açıp kapamadan ne zaman sıkılırsa
Sonra apartmanda bağırma oyunu başlardı
1-2 aylığına misafirliğe geliyor diye dişimizi sıkıyorduk mecburen, zaten sesli bir ailedir kendileri, gece 3'te arabesk bir şarkı çalıyorsa biliriz ki bizim komşu:))) gece gece dan dun çelik kapı vuruluyorsa ya misafir uğurluyorlardır ya bir yerden geliyorlardır:)))
Çocuktur çocuklara tolerans gösterilsin ama bir bizde var sanırım bu durum çünkü bizim tanıdık Avrupa ülkelerinden birinde yaşıyor, 3 yaşındaki çocuğu da orada doğdu, bir restauranta gittiklerinde bizim çocuk hiç durmuyor olmaz böyle bir an önce sessizce yemek yemeyi öğrenmesi gerekiyor demişlerdi biz şaşırdık zira küçük çocuk en nihayetinde sıkılabilir meğer o ülkede çocuklar sakin ve kurallara uyumlu yetiştiriliyormuş, gece de mesela çocuk 9'da yatıyor ve anne baba da yatıyor evde çıt çıkmazmışO yüzden tanıdığın annesin onları ziyarete gittiğinde sen bizim düzenimimde rahat edemezsin deyip otelde yer ayırtmışlardı.
Aman bizimkiler her meselede gelip uyarıyor.. Gecen apartmanda bir Suriyeli var bi o kalmıştı kapima gelmedik oda geldi şikayete. :)Garip olan şu ki üst kattakilerin sesini hiç duymuyorum ya da altta daha önce başkası vardı onun sesi de gelmiyordu ama şuan altta kadın her gün düzenli çocuğuna bağırıyor çok net duyuyorum napsın söz dinlemiyordur deyip geçiyorum ya da eşiyle kavga ediyor bağırıyor bir de yazdığım gibi gümbürtü olayı var. Sanki sadece çocuk değil genel olarak sesleri var ama işte yine de uyarmak için yeterli mi emin olamadığım için konu açtım
Kimi aileler gürültülü oluyor, torunu olan komşum gürültülü ailelerden, hiçbir şeyleri sessiz değildir, kapı açıp kapamaları, evdeki konuşmaları, misafir ağırlamaları, bir yere giderken arabaya binmeleri bile cümbüş resmen:)) gündüz çevresel seslerde olduğundan nispeten tolere ediliyor ama gece ciddi manada rahatsız edici olabiliyor, tamam komşular birbirini idare edecek fakat hep idare eden taraf gürültüden rahatsız olan taraf oluyor, anlayış göstersinler isteniyor, rahatsız olan müstakile gitsin deniyor, kimse konserve gibi üst üste bir yaşam istemez ama her yerde müstakil ev yok, apartman hayatına mecbur bıraktılar insanları, e o zaman toplu yaşam kurallarına da uymak zorundayız, apartmandaysan sese de katlan diyemeyiz kimseye.Ay o torun çok fenaymışgerçekten çocuk hiç ses yapmasın diyen bir tip değilim zaten emin olamadığım için konu açtım ama dediğim gibi sanki sadece çocuk değil aile olarak da sesliler. Hepsi birleşince bana batıyor sanırım.
Kesinlikle katılıyorum ama maalesef herkes düşünceli olmuyor. İlk kez bi apartmanda oturmuyorum ama ilk kez sesli bir komşum oldu afalladım sanırımKimi aileler gürültülü oluyor, torunu olan komşum gürültülü ailelerden, hiçbir şeyleri sessiz değildir, kapı açıp kapamaları, evdeki konuşmaları, misafir ağırlamaları, bir yere giderken arabaya binmeleri bile cümbüş resmen:)) gündüz çevresel seslerde olduğundan nispeten tolere ediliyor ama gece ciddi manada rahatsız edici olabiliyor, tamam komşular birbirini idare edecek fakat hep idare eden taraf gürültüden rahatsız olan taraf oluyor, anlayış göstersinler isteniyor, rahatsız olan müstakile gitsin deniyor, kimse konserve gibi üst üste bir yaşam istemez ama her yerde müstakil ev yok, apartman hayatına mecbur bıraktılar insanları, e o zaman toplu yaşam kurallarına da uymak zorundayız, apartmandaysan sese de katlan diyemeyiz kimseye.
Bu bağlamda 2 yaşındaki çocuğun çoğu şeyine hayır, sus ve sessiz demek gerekiyor. Çocuklu insanların diğerlerinden daha çok gürültğ yaptığı aşikar. Nasıl engel oluyorsunuz mesela koşmasına, zıplamasına hep hayır mı diyorsunuz? Veya hiç aslan,kaplan taklidi yapıp bağırmıyor musunuz siz? Hiç evde saklambaç oynamıyor musunuz? Bunların gürültülerine nasıl engel oluyorsunuz? Yani ev süpürmeye anormal bir saat olmadığı zaman herkes normal bakıyor o da gürültü neticede, çocuk sesi de o kadar normal bence.Neden ki ?dogruyu yanlisi hayir ya da öyle yaparsan komsular rahatsiz olur diyerek ekarte etmeye çalışmalı insan. Ben cocuguma arabasini parkede surdurtmem misal halida oynasın zaten ses gitmez. Anne terliğiyle zaten dusebilir bunu giydigi gibi hemen soylerim. Bunlar engellenebilir seyler. Ogretmezseniz buyuyunce topta oynar.
Cocukla ses cikmasi tolere edilebilir bir sey dedigim gibi cocugum var yap çocuğum demek degil.
Mesela oyuncaklarin yerlere vurulmadan oynanmasi gerektigi, bazi seylerin dokunulmamasi gerektigi ogretilmezse o cocuk zaten öğrenmez. Hele ki anne baba cocuk bu yapar diyorsa hic ogrenmez.
Cocuklar put gibi oturmaz elbette arada ses yapar, bagirir , sarki söyler ,aglar hatta bazen bunlarin saati olmaz. Cocuk gece 3 te de aglayabilir, bagirabilir. Onemli olan anne babanin davranisidir. O esnada ne yaptığıdır. Kusura bakmayın ama çocuğum var ses hakkimiz diyen birinin bunlara dikkat edecegini pek sanmiyorum. Bu sebeple bu kadar ses oluyor zaten.
Bir yorumumda da belirttim. Anne baba cogu zaman cocuktan fazla ses cikariyor. Bu kisiyle alakali bir sey ve topluma duydugun saygiyla ilgili bir sey
Duymussunuzdur 'birinin özgürlüğünün başladığı yerde diğerinin özgürlüğü biter. ' bu tarz seyleri bu sebeple hak göremeyiz. Tolere edilebilir gorebilirz.
Bazı durumlar olur zaten o zaman kimse komşu kapısını tıklatıp da şikayet etmez, mesela yan apartmanımda 3-4 aylık bebek var, bebektir gaz sancısı tutuyor, acıkıyor, anne kokusu istiyor eh ağlıyor tabii, o komşuma asla bir şey demem çünkü ben de bebek büyüttüm gece gündüz demeden uykusuz kalan anne, ağlayan bebek nedir bilirim, ki bebek sonuçta ya da hastadır durmuyordur, gazlı bebektir çatlarcasına ağlar yavrucak, böyle durumlar istisna, haydi çok uğraşılmasına rağmen ele avuca sığmaz çocuklar da istisna diyelim ama memleketteki tüm çocuklar laftan anlamıyor mu? Bu çocuklara haksızlık bir kere, zira 1,5 -2 yaşından itibaren tüm çocuklar pekala söylenen her şeyi anlıyor algılıyor, siz öğretirseniz öğreniyorlar, apartman yaşamını da öğreniyorlar, kuralları da öğreniyorlar, biz özgür çocuk yetiştirmeyi yanlış anlıyoruz maalesef, o bir birey diyoruz bireysellik üzerine yoğunlaşıyoruz fakat birey başına buyrukluk demek değilKesinlikle katılıyorum ama maalesef herkes düşünceli olmuyor. İlk kez bi apartmanda oturuyorum ama ilk kez sesli bir komşum oldu afalladım sanırım
AnlatamiyordukBu bağlamda 2 yaşındaki çocuğun çoğu şeyine hayır, sus ve sessiz demek gerekiyor. Çocuklu insanların diğerlerinden daha çok gürültğ yaptığı aşikar. Nasıl engel oluyorsunuz mesela koşmasına, zıplamasına hep hayır mı diyorsunuz? Veya hiç aslan,kaplan taklidi yapıp bağırmıyor musunuz siz? Hiç evde saklambaç oynamıyor musunuz? Bunların gürültülerine nasıl engel oluyorsunuz? Yani ev süpürmeye anormal bir saat olmadığı zaman herkes normal bakıyor o da gürültü neticede, çocuk sesi de o kadar normal bence.
Anlatamiyoruz ablaBazı durumlar olur zaten o zaman kimse komşu kapısını tıklatıp da şikayet etmez, mesela yan apartmanımda 3-4 aylık bebek var, bebektir gaz sancısı tutuyor, acıkıyor, anne kokusu istiyor eh ağlıyor tabii, o komşuma asla bir şey demem çünkü ben de bebek büyüttüm gece gündüz demeden uykusuz kalan anne, ağlayan bebek nedir bilirim, ki bebek sonuçta ya da hastadır durmuyordur, gazlı bebektir çatlarcasına ağlar yavrucak, böyle durumlar istisna, haydi çok uğraşılmasına rağmen ele avuca sığmaz çocuklar da istisna diyelim ama memleketteki tüm çocuklar laftan anlamıyor mu? Bu çocuklara haksızlık bir kere, zira 1,5 -2 yaşından itibaren tüm çocuklar pekala söylenen her şeyi anlıyor algılıyor, siz öğretirseniz öğreniyorlar, apartman yaşamını da öğreniyorlar, kuralları da öğreniyorlar, biz özgür çocuk yetiştirmeyi yanlış anlıyoruz maalesef, o bir birey diyoruz bireysellik üzerine yoğunlaşıyoruz fakat birey başına buyrukluk demek değil
Nesen onlarca yorumu okuyayım gayet basit bir soru sordum. Bunlar yapılıyor mu evde yapılmıyor mu? Yapılmıyorsa bu çocuk pandemi boyunca nasıl zapt edildi sürekli masa oyunuyla mı?Anlatamiyordukburada onlarca yorum var okuyun lütfen belki anlaşılır.
Tam olarak bunu diyorum ben de. Çocuk o yapsın elleme mantığındayız. Benim çocuğum her şey i yapsın. Benim çocuğum sonra e bu nesil niye böyle. Biz yetiştiriyoruz. Bu kadar sorumsuz bu kadar bencil nesil okulda öğretmenine hakaret etmeyi istemediği bir şey olduğunda karşısındaki insana zarar vermeyi hak görüyor kendinde. Abartıyorsun diyenler maalesef gerçek buBazı durumlar olur zaten o zaman kimse komşu kapısını tıklatıp da şikayet etmez, mesela yan apartmanımda 3-4 aylık bebek var, bebektir gaz sancısı tutuyor, acıkıyor, anne kokusu istiyor eh ağlıyor tabii, o komşuma asla bir şey demem çünkü ben de bebek büyüttüm gece gündüz demeden uykusuz kalan anne, ağlayan bebek nedir bilirim, ki bebek sonuçta ya da hastadır durmuyordur, gazlı bebektir çatlarcasına ağlar yavrucak, böyle durumlar istisna, haydi çok uğraşılmasına rağmen ele avuca sığmaz çocuklar da istisna diyelim ama memleketteki tüm çocuklar laftan anlamıyor mu? Bu çocuklara haksızlık bir kere, zira 1,5 -2 yaşından itibaren tüm çocuklar pekala söylenen her şeyi anlıyor algılıyor, siz öğretirseniz öğreniyorlar, apartman yaşamını da öğreniyorlar, kuralları da öğreniyorlar, biz özgür çocuk yetiştirmeyi yanlış anlıyoruz maalesef, o bir birey diyoruz bireysellik üzerine yoğunlaşıyoruz fakat birey başına buyrukluk demek değil
Sorunun cevabi uzun uzun yazıyor birkac kez tekrarladim cevaplari. Anlamak isteyen anlar simdiye.Nesen onlarca yorumu okuyayım gayet basit bir soru sordum. Bunlar yapılıyor mu evde yapılmıyor mu? Yapılmıyorsa bu çocuk pandemi boyunca nasıl zapt edildi sürekli masa oyunuyla mı?
Aslında anlaşılmayacak bir şey yok, kimsenin çocukların asla ses çıkarmaya hakkı yok dediğini sanmıyorum, çocuk erişkin gibi olamaz ama tüm çabalarınıza rağmen dur durak bilmeyen çocuklar hariç, onların peşinde koşarken anne baba da perişan oluyor fakat söylediklerinizi anlayıp uygulayan çocuğa komut verir gibi yapma etme demeden konuşarak anlatarak ve dikkatini başka bir şeye odaklayarak daha sakin oyunlar oynamasını sağlayabiliyorsunuz.Anlatamiyoruz abla
Hiperaktif zaptedilemeyen çocuklar da var. Ailenin çabasını gördükten sonra tolere de edilir. Ama çocuğu koltuktan yere atlayıp bağırarak koşarken ama o çocuk diyen bir aile kabul edilemez. O zaman ben de gece 3 de açayım son ses müzik ben de hamleyim karnımdaki müzik dinlemek istedi o da çocuk diyeyimSorunun cevabi uzun uzun yazıyor birkac kez tekrarladim cevaplari. Anlamak isteyen anlar simdiye.
Masa oyunu? Canim benim, cocugunu oturup evcilik , doktorculuk, oynamak,puzzle ,lego yapmak, bir hamur isi yaparken birkac kucuk sahte is vermek, eline hamur tutusturmak. Arada evde saklambac olabilir, yumusak minik top ile yerden top oynanabilir, araba hali ustunde surulebilir olabilir bunlar. Neyi anlamiyorsun? Illa yaldir yaldir kosturmasi mi gerekiyor cocugunun
Her hareketine neredeyse hayır, sus ,otur diyecek durumdaysaniz bu hallerde bir uzmandan yardim alsaniz iyi olur. Hiperaktiftir kesincunku simdikiler yaramaz olmuyor hiperaktif oluyor.
Bu arada sorunun cevabi yer aliyor dedigim halde okumamakta direndiniz. Neden insanlarin soylediklerine hic kulak asmiyor ve önemsemiyorsunuz?
Sorunun cevabi uzun uzun yazıyor birkac kez tekrarladim cevaplari. Anlamak isteyen anlar simdiye.
Masa oyunu? Canim benim, cocugunu oturup evcilik , doktorculuk, oynamak,puzzle ,lego yapmak, bir hamur isi yaparken birkac kucuk sahte is vermek, eline hamur tutusturmak. Arada evde saklambac olabilir, yumusak minik top ile yerden top oynanabilir, araba hali ustunde surulebilir olabilir bunlar. Neyi anlamiyorsun? Illa yaldir yaldir kosturmasi mi gerekiyor cocugunun
Her hareketine neredeyse hayır, sus ,otur diyecek durumdaysaniz bu hallerde bir uzmandan yardim alsaniz iyi olur. Hiperaktiftir kesincunku simdikiler yaramaz olmuyor hiperaktif oluyor.
Hic abartmıyorsun. Markette falan görüyorum ben cocuk yerlerde surukleniyor istedgi olmayinca, anne babasına vuruyor çığlık kiyamet. Ya daTam olarak bunu diyorum ben de. Çocuk o yapsın elleme mantığındayız. Benim çocuğum her şey i yapsın. Benim çocuğum sonra e bu nesil niye böyle. Biz yetiştiriyoruz. Bu kadar sorumsuz bu kadar bencil nesil okulda öğretmenine hakaret etmeyi istemediği bir şey olduğunda karşısındaki insana zarar vermeyi hak görüyor kendinde. Abartıyorsun diyenler maalesef gerçek bu
Tabii benim arkadwsim vardi hiperaktif.Hiperaktif zaptedilemeyen çocuklar da var. Ailenin çabasını gördükten sonra tolere de edilir. Ama çocuğu koltuktan yere atlayıp bağırarak koşarken ama o çocuk diyen bir aile kabul edilemez. O zaman ben de gece 3 de açayım son ses müzik
Iki saattir o anlatiliyor yalniz adet haline gelen kosmalar. Okumuyorsunuz resmen birde cevapliyorsunuzEvet çocuk illa ki günün bir yerinde bir saatte koşuyor, heyecanlanıyor. Önemli olan bunun uygun saatlerde ve kısa süreli olması, asla yapılmaması değil. Bence sizin çocuğunuz yokgün içinde sürekli koşması bunu adet edinmesi, dan dun davranması başka bir şey.
Bebek doğduğu andan itibaren bireydir lakin madem birey, eğitimde doğduğu andan itibaren verilmelidir, misal uyku eğitimi diyoruz, çocuğu kendi haline bırakırsan gece 3'te bile ayakta olur, kendi haline bırakırsan gece 4'te hadi oynayalım der, bir uyku saati olduğunu, yemek saati olduğunu öğreniyorsa evde yaşam kurallarını da öğreniyor, ben çocuklara bu konuda haksızlık yapıldığını düşünüyorum şahsen, çocuktur laftan anlamaz, çocuktur olmaz diye diye askerlik çağına getiriyoruz evlatlarımızı :)Tam olarak bunu diyorum ben de. Çocuk o yapsın elleme mantığındayız. Benim çocuğum her şey i yapsın. Benim çocuğum sonra e bu nesil niye böyle. Biz yetiştiriyoruz. Bu kadar sorumsuz bu kadar bencil nesil okulda öğretmenine hakaret etmeyi istemediği bir şey olduğunda karşısındaki insana zarar vermeyi hak görüyor kendinde. Abartıyorsun diyenler maalesef gerçek bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?