Komşu ve ses meselesi

Garip olan şu ki üst kattakilerin sesini hiç duymuyorum ya da altta daha önce başkası vardı onun sesi de gelmiyordu ama şuan altta kadın her gün düzenli çocuğuna bağırıyor çok net duyuyorum napsın söz dinlemiyordur deyip geçiyorum ya da eşiyle kavga ediyor bağırıyor bir de yazdığım gibi gümbürtü olayı var. Sanki sadece çocuk değil genel olarak sesleri var ama işte yine de uyarmak için yeterli mi emin olamadığım için konu açtım

Alt katta duyuyordur, duymamalarına imkan yok.
Bizim ev 3 kat, ben 3. kattayım ama giriş kattaki komşumuzun 5 yaşındaki torunu ziyarete geldiğinde çocuğun tüm sesi bizim eve kadar geliyordu, maşallah çocuğa hareketli demek az kalır o derece diyeyim size, sabah erkenden kalkar çelik kapıyı çarpma oyunu oynardı, öyle bir oyun duymamışsınızdır kimsenin duymasını da istemem şahsen Kapı açılır dan vurularak kapatılır, yeniden açılır daaaan yine kapatılır artık bu dan dun açıp kapamadan ne zaman sıkılırsa
Sonra apartmanda bağırma oyunu başlardı

1-2 aylığına misafirliğe geliyor diye dişimizi sıkıyorduk mecburen, zaten sesli bir ailedir kendileri, gece 3'te arabesk bir şarkı çalıyorsa biliriz ki bizim komşu:))) gece gece dan dun çelik kapı vuruluyorsa ya misafir uğurluyorlardır ya bir yerden geliyorlardır:)))

Çocuktur çocuklara tolerans gösterilsin ama bir bizde var sanırım bu durum çünkü bizim tanıdık Avrupa ülkelerinden birinde yaşıyor, 3 yaşındaki çocuğu da orada doğdu, bir restauranta gittiklerinde bizim çocuk hiç durmuyor olmaz böyle bir an önce sessizce yemek yemeyi öğrenmesi gerekiyor demişlerdi, biz şaşırdık zira küçük çocuk en nihayetinde sıkılabilir, meğer o ülkede çocuklar sakin ve kurallara uyumlu yetiştiriliyormuş, gece de mesela çocuk 9'da yatıyor anne baba da yatıyor evde çıt çıkmazmış O yüzden tanıdığın annesi onları ziyarete gittiğinde sen bizim düzenimimde rahat edemezsin deyip otelde yer ayırtmışlardı.

Ay o torun çok fenaymış gerçekten çocuk hiç ses yapmasın diyen bir tip değilim zaten emin olamadığım için konu açtım ama dediğim gibi sanki sadece çocuk değil aile olarak da sesliler. Hepsi birleşince bana batıyor sanırım.

Aman bizimkiler her meselede gelip uyarıyor.. Gecen apartmanda bir Suriyeli var bi o kalmıştı kapima gelmedik oda geldi şikayete. :)
Üslubuna dikkat ettikten sonra sorun yok git uyar sıkıntı olmaz.. Benim alttaki kadin surekli bana balkondan çığırırdı. Henuz yeni olduğum için onların düzenlerini bilemiyor bazen silkeleme günlerinde belli bir saate kadar olduğunu bilmediğim için istedigim zaman silkeleme yapıyordum. Baktı o çığırdıķca ben alttan alıyor güzel karşılık veriyorum duzenlerine uymaya çalışıyorum taktik değişti artık oda birsey olunca güzelce kapıma gelip söylüyor, gecende kahveye çağırdı :) Kimsenin kimseye tahammülü yok herkes pimi çekilmiş bomba. Ama güler yüze kimse hayir diyemiyor o yüzden yumuşak bi dille uyarmak iyi bir çözüm gibi geliyor :)

Kimi aileler gürültülü oluyor, torunu olan komşum gürültülü ailelerden, hiçbir şeyleri sessiz değildir, kapı açıp kapamaları, evdeki konuşmaları, misafir ağırlamaları, bir yere giderken arabaya binmeleri bile cümbüş resmen:)) gündüz çevresel seslerde olduğundan nispeten tolere ediliyor ama gece ciddi manada rahatsız edici olabiliyor, tamam komşular birbirini idare edecek fakat hep idare eden taraf gürültüden rahatsız olan taraf oluyor, anlayış göstersinler isteniyor, rahatsız olan müstakile gitsin deniyor, kimse konserve gibi üst üste bir yaşam istemez ama her yerde müstakil ev yok, apartman hayatına mecbur bıraktılar insanları, e o zaman toplu yaşam kurallarına da uymak zorundayız, apartmandaysan sese de katlan diyemeyiz kimseye.

Kesinlikle katılıyorum ama maalesef herkes düşünceli olmuyor. İlk kez bi apartmanda oturmuyorum ama ilk kez sesli bir komşum oldu afalladım sanırım

Bu bağlamda 2 yaşındaki çocuğun çoğu şeyine hayır, sus ve sessiz demek gerekiyor. Çocuklu insanların diğerlerinden daha çok gürültğ yaptığı aşikar. Nasıl engel oluyorsunuz mesela koşmasına, zıplamasına hep hayır mı diyorsunuz? Veya hiç aslan,kaplan taklidi yapıp bağırmıyor musunuz siz? Hiç evde saklambaç oynamıyor musunuz? Bunların gürültülerine nasıl engel oluyorsunuz? Yani ev süpürmeye anormal bir saat olmadığı zaman herkes normal bakıyor o da gürültü neticede, çocuk sesi de o kadar normal bence.

Kesinlikle katılıyorum ama maalesef herkes düşünceli olmuyor. İlk kez bi apartmanda oturuyorum ama ilk kez sesli bir komşum oldu afalladım sanırım
Bazı durumlar olur zaten o zaman kimse komşu kapısını tıklatıp da şikayet etmez, mesela yan apartmanımda 3-4 aylık bebek var, bebektir gaz sancısı tutuyor, acıkıyor, anne kokusu istiyor eh ağlıyor tabii, o komşuma asla bir şey demem çünkü ben de bebek büyüttüm gece gündüz demeden uykusuz kalan anne, ağlayan bebek nedir bilirim, ki bebek sonuçta ya da hastadır durmuyordur, gazlı bebektir çatlarcasına ağlar yavrucak, böyle durumlar istisna, haydi çok uğraşılmasına rağmen ele avuca sığmaz çocuklar da istisna diyelim ama memleketteki tüm çocuklar laftan anlamıyor mu? Bu çocuklara haksızlık bir kere, zira 1,5 -2 yaşından itibaren tüm çocuklar pekala söylenen her şeyi anlıyor algılıyor, siz öğretirseniz öğreniyorlar, apartman yaşamını da öğreniyorlar, kuralları da öğreniyorlar, biz özgür çocuk yetiştirmeyi yanlış anlıyoruz maalesef, o bir birey diyoruz bireysellik üzerine yoğunlaşıyoruz fakat birey başına buyrukluk demek değil

Anlatamiyorduk burada onlarca yorum var okuyun lütfen belki anlaşılır.

Anlatamiyoruz abla

Anlatamiyorduk burada onlarca yorum var okuyun lütfen belki anlaşılır.
Nesen onlarca yorumu okuyayım gayet basit bir soru sordum. Bunlar yapılıyor mu evde yapılmıyor mu? Yapılmıyorsa bu çocuk pandemi boyunca nasıl zapt edildi sürekli masa oyunuyla mı?

Tam olarak bunu diyorum ben de. Çocuk o yapsın elleme mantığındayız. Benim çocuğum her şey i yapsın. Benim çocuğum sonra e bu nesil niye böyle. Biz yetiştiriyoruz. Bu kadar sorumsuz bu kadar bencil nesil okulda öğretmenine hakaret etmeyi istemediği bir şey olduğunda karşısındaki insana zarar vermeyi hak görüyor kendinde. Abartıyorsun diyenler maalesef gerçek bu

Nesen onlarca yorumu okuyayım gayet basit bir soru sordum. Bunlar yapılıyor mu evde yapılmıyor mu? Yapılmıyorsa bu çocuk pandemi boyunca nasıl zapt edildi sürekli masa oyunuyla mı?
Sorunun cevabi uzun uzun yazıyor birkac kez tekrarladim cevaplari. Anlamak isteyen anlar simdiye.
Masa oyunu? Canim benim, cocugunu oturup evcilik , doktorculuk, oynamak,puzzle ,lego yapmak, bir hamur isi yaparken birkac kucuk sahte is vermek, eline hamur tutusturmak. Arada evde saklambac olabilir, yumusak minik top ile yerden top oynanabilir, araba hali ustunde surulebilir olabilir bunlar. Neyi anlamiyorsun? Illa yaldir yaldir kosturmasi mi gerekiyor cocugunun

Her hareketine neredeyse hayır, sus ,otur diyecek durumdaysaniz bu hallerde bir uzmandan yardim alsaniz iyi olur. Hiperaktiftir kesin cunku simdikiler yaramaz olmuyor hiperaktif oluyor.
Bu arada sorunun cevabi yer aliyor dedigim halde okumamakta direndiniz. Neden insanlarin soylediklerine hic kulak asmiyor ve önemsemiyorsunuz?
Umarım alt ust komsu çocuğunuz haldir haldir kosan olurda tam çocuğunuz , siz uyurken ses yaparlar anlarsiniz belki.

Anlatamiyoruz abla
Aslında anlaşılmayacak bir şey yok, kimsenin çocukların asla ses çıkarmaya hakkı yok dediğini sanmıyorum, çocuk erişkin gibi olamaz ama tüm çabalarınıza rağmen dur durak bilmeyen çocuklar hariç, onların peşinde koşarken anne baba da perişan oluyor fakat söylediklerinizi anlayıp uygulayan çocuğa komut verir gibi yapma etme demeden konuşarak anlatarak ve dikkatini başka bir şeye odaklayarak daha sakin oyunlar oynamasını sağlayabiliyorsunuz.

Hiperaktif zaptedilemeyen çocuklar da var. Ailenin çabasını gördükten sonra tolere de edilir. Ama çocuğu koltuktan yere atlayıp bağırarak koşarken ama o çocuk diyen bir aile kabul edilemez. O zaman ben de gece 3 de açayım son ses müzik ben de hamleyim karnımdaki müzik dinlemek istedi o da çocuk diyeyim

Evet çocuk illa ki günün bir yerinde bir saatte koşuyor, heyecanlanıyor. Önemli olan bunun uygun saatlerde ve kısa süreli olması, asla yapılmaması değil. Bence sizin çocuğunuz yok gün içinde sürekli koşması bunu adet edinmesi, dan dun davranması başka bir şey.

Hic abartmıyorsun. Markette falan görüyorum ben cocuk yerlerde surukleniyor istedgi olmayinca, anne babasına vuruyor çığlık kiyamet. Ya da
Annesi gel diyor market sirasinda cocuk daha en basa gidiyor cocuk umursamıyor bile. Annesi habire gel gel. Yahu git al tut çocuğu getir yerine uzaktan gel gel.
Restoranlarda felaket zaten.
Hayir birde herkesin çocuğun ve kendi seslerini cekmek zorunda oldugunu falan düşünüyorlar.

Tabii benim arkadwsim vardi hiperaktif.
Onu demiyorum ben. Şimdi kimse çocuğum yaramaz demiyor ya herkesnki hiperaktif ablasi ondan oluyor ya onu diyorum.
Cocuk geliyor istedgi olmadigi için markette yanindan gecerken sana vuruyor ama hiperaktif oluyor.

Iki saattir o anlatiliyor yalniz adet haline gelen kosmalar. Okumuyorsunuz resmen birde cevapliyorsunuz
Bence sizin cocugunuz yok derken ki gülüşün sebebi ne ? Hayırdır yani.

Bebek doğduğu andan itibaren bireydir lakin madem birey, eğitimde doğduğu andan itibaren verilmelidir, misal uyku eğitimi diyoruz, çocuğu kendi haline bırakırsan gece 3'te bile ayakta olur, kendi haline bırakırsan gece 4'te hadi oynayalım der, bir uyku saati olduğunu, yemek saati olduğunu öğreniyorsa evde yaşam kurallarını da öğreniyor, ben çocuklara bu konuda haksızlık yapıldığını düşünüyorum şahsen, çocuktur laftan anlamaz, çocuktur olmaz diye diye askerlik çağına getiriyoruz evlatlarımızı :)

Bizde yaşınız kaç olursa olsun çocuksun sen sendromu var, çocuklar bilmez anlamaz, hele şimdi ki çocuklar cidden çok akıllı, ne verirseniz öğreniyorlar, babası hatalı sollama yapan çocuk babasını uyarıyor bacak kadar boyuyla, trafikte bile çocuklar üzerinden trafik kuralları eğitimi var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…