Komşu ve ses meselesi

yok bunlardan sıkayet edemıyorlarmıs belırlı bır desibel ustune cıkmadıgı surece sorun yokmus
yanı evde çalgı çengı eglence sıkayet edılebılıyor ama bır pıyano sesıne veya gıtar sesıne bırsey yapılamıyormus (gece gec saat veya sabah cok erken saatde degılse tabı )

nerden bılıyorum daha once ust komsumun gurultusunu sıkayet etmıstım oncekı evımde otururken zabıta soyledı
daha apartman kapısından gırerken duyulan ses gurultu kabul edılır bırden fazla komsu rahatsızsa kabul edılır
ama kısının daıre kapısına geldıgınde anca duyulan ses sıkayet kabul edılecek durum sayılmaz demıstı

Belki yanlarinda ev yoktur sizin bizim evler hem yanyana bitisik hem alt-ust yandaki gitar calsa benim ev inler. Cunku yalitim sifir. Yalitimi gectim duvar yok sanki ortada. Bu da buyuk bir etken tabiki katlanilabilir ses olayinda.
Alt komsum gece 2 de esya ceker misal aksam odum koptu koltuktan firladim deprem oluyor sandim. Çünkü koltuk zangir zangir titiriyordu. Sonradan fark ettiim alttaki esya cekiyor.

Apartmanda yasiyoruz bu degil ki put gibi yasayalim ama dikkat edilmeli tabii uyari alirsak en azindan değerlendirilmeli bu durum. Yoksa komsulukta karşılıklı her sey. Ayse kizar Mehmet kizmaz gbi

Benim cocuklugum ayni evet o telefonlari biliyorum suan pek revacta degiller ama o zamanlar tam bir telefon furyasi vardi
o ses beni deli etmeye yetiyordu valla Yazıyorum çiziyorum ya, ben komşularıma çok toleranslıyım kimsenin kapısına şikayet için gitmedim, 26 yıldır bir sürü yerde oturdum çok komşum oldu kimseyle kavgalı ayrılmadım, burada komşu konuları açılınca yazıyorum yalnızca ama benim kızım gürültü yapsın da insanlar rahatsız olsun istemiyordum, o yüzden ben komşularıma değil kendi evime otokontrol getiriyordum, hala da öyle.

Ve evet, çocuk ve gürültü kelimesi yan yana gelince insanlar alınıyor fakat üstüne basa basa yazıyorum yine, benim dediğim gürültü öyle böyle bir gürültü değil, öyle çocuk yürümesi, koltuk üstünden oyun olsun diye arada atlaması falan da değil, böyle dolu dolu feci bir gürültü, ben çalışmıyorum diye onlara da bir şey demiyorum lakin çalışanı, hastası, yaşlısı veya bebeği olan biri yaşasa ohoooo çok fena kavga çıkardı.

Bizim burası nasıl desem numunelikBalkonda 100 kg'lık köpek besleyip hayvancağızı balkona mahkum edenler, her türlü gürültü ve kavgayı olağan görenler diyarı:)) hayvancık bir koşardı sanırsın Veli efendi hipodromundasın, en son balkonun camları kırıldı demirleri yamuldu.

Belki yanlarinda ev yoktur sizin bizim evler hem yanyana bitisik hem alt-ust yandaki gitar calsa benim ev inler. Cunku yalitim sifir. Yalitimi gectim duvar yok sanki ortada. Bu da buyuk bir etken tabiki katlanilabilir ses olayinda.

Yoksa komsulukta karşılıklı her sey. Ayse kizar Mehmet kizmaz gbi

günümüzde nerede ise her çocuğun enstrümanı var ne yapacağız

oğlumun arkadaşlarının bir kısmı gitar bir kısmı ukulele çalıyor

bizimki gibi kalanları da piyano

tamam piyanonun kulaklığı var da diğerlerinde olmaz ki

derste de melodika çalıyorlar , keza beden eğitimi dersi de evde

alt komşunun çocuğunun da aynı dersleri var, üstteki büyük olsa onun da olur

bu dönem farklı dönem, tahammül edelim zaten

ama komşunun makul saatte gitar çalması falan da gürültü olmamalı evde gece 3 te partilemiyorsa bireysel çalgısını akşam 9-10 öncesi çalıyorsa biraz da imkan tanımak lazım aksi halde cidden internete bağlı, ot gibi nesiller bizi bekler

hemen yanda daıre yok asansor boslugu ve merdıven var daıreler ondan sonra yerlestırılmıs ama sankı hemen yandalar aramızda bır duvar var gıbı seslerı gelıyor
gece komsuyu hıckırık tuttu saatlerce hıckırdı 3 gıbı basladı 5 e kadar surdu en son allah yardımcın olsun dedım dayanamadım bende kahve yaptım kendıme oturduk esımle hıckırık sesı eslıgınde
o kadar saat hıckırmak ınsanı perısan eder belkı duymustur sesımı nerdeyse adama lımonlu su yapıp goturesım geldı ıcı cıktı resmen
o komsuya ööfff pööfff desem daha cok zor durumda hıssedecektı belkı onun alt veya ust komsusu vurmustur kesın tak tak duvarına var oyle cunku bebek agladı dıye veya cok oksurdu dıye tak tak duvara peteklere vuranlar var

kızım bebekken oyle komsu yuzunden cok zorluk cekmıstım kolık bebektı uyumak bılmezdı sabaha kadar aglardı zaten zor yorucu streslı bırde komsu vuruyordu napayım yastık mı basayım bebegın yuzune bu kez sinirlerım bosalıyordu bende aglamaya baslıyordum hem bebek hem ben ıkımızde aglıyorduk sen esımı dusun yuzune fener tutulmus tavsan gıbı kalıyordu oyle
anlayısdan kastım bu tarz seyler benım yasayan evde ses cıkmaması mumkun degıl cunku

gece 2 de esya ıten ceken ıslak halısını balkona atan gece balkonda halı yıkayan hatta balkondan asagı tırnagını kestıgı ıcın tum tırnakları bızım pervaz arasında olan lanet bır ust komsum var ve yonetıcı de esım
kac kere uyardık bılırım yanı gürültücü komsu nedır ceken bırıyım
gece 2 de elektrık supurgesı calıstırır yer siler gecen hafta sonu cocuguna dogum gunu partısı yaptı ! apartman ıcınde konfetı patlatmıslar falan
sıkayet ettık
hıc acımam sıkayet ederım oylesını
gece gec saatde bulasık makınasını bosaltır sankı kafama atılıyor o tabaklar gece 1 yatda uyu çat çat tabaklar bıcaklar tezgaha carpıla carpıla
yanı keske duydugum sesler cocuk sesı oyuncak sesı olsa
asıl buyuklerın sesı katlanılmıyor

Birbirini tolere etmekten bahsettim zaten. Bu kişilere kalmış onun haricinde ise bunun için ses yalitimlarindan bahsettim. Eger ki gercekten bunu cocugunuz icin bir hobi haline her gün calinacak bir enstrüman haline gelsin istiyorsaniz bunu yaptirmaniz gerekir zaten. He heves dersin 2 3 hafta tolere edilir. Ama onun harici muzikle ilgilen arkadaslarimin odasinda her zaman yalitim sistemi vardi, olmali da.
Bu imkani ailesi tanimali komsulari degil.
Makul saattir komsuna göre hastasi yoktur , ise giden rahatsiz olmuyordur olabilir mi evet olabilir.
Ama kimse de sen bu sesten rahatsiz olamaz diyemez yani.
Şu durumda beden egitimi dersi, muzik dersi normalde de suanda da tolere edilebilir haftada 1-2 olan seyler bunlar. Birbirine karistirmayalim hobi ile dersi.
Demek degil ki her seste çık asagi ya da in yukari.

Normal değil.
Bizim de alttan çok ses geliyor 1e kadar, bizde de çocuk var diye ses çıkarmıyoruz ama çocuksuz olsam çok sinirim bozulurdu.

Evet bunu da belirttim aslinda ilk msjimda buyukler kucuklerden fazla ses yapıyor dye. Aglayan, oksuren , acidan kivranan cocuga,insana vuran insan degildir zaten.
Bende her tur ses var. Isin garibi tum bu sesleri yapanlar birbiriyle kavgali baya kavgali hemde ben daha bir sey demedim bir naif uyari diisnda onuda kaale almadilar

haftasonu esımle kızım bana tavsan suratlı omlet yapmaya calısmıslar
gurultuye uyandım ahsen tavanın kapagını koymaya calısırken devırmıs
yerımden bır fırladım şşşşşş dıye
guya bana suprız yapacaklar resmen azar ısıttıler bu yuzden

komsuya kım bılır nasıl gıtmıstır gurultu

koca kadın ben bıle tepsıye parlatıp dızdıgım kapakları elımden dusurdum yerlere kıyamet koptu evde sankı guya dolap ıcını sılıp toparlıyordum ıcımden o an tek gecen sımdı allah belamı verır komsular cıldırmıstır dedım

cunku ınsanlar tetıkte beklıyor herkesın sinirlerı bozuk kımsenın tahammulu kalmamıs
komsulardan boyle sesler geldıgınde ben rahatsız olmuyorum olamam cunku haftasonu tum ıslerını yapıyorlar calıstıkları ıcın
bır haftasonları var bırde hafta ıcı aksamları napsınlar mecbur yapacaklar o saatde temızlık
ama gece 10 dan sonra rahatsız edıcı oluyor gece 2 de yapıyor bızım ust baykus gıbı yat da uyu bızı de uyut dımı yok o saygısız ılla gecenın ılerleyen saatlerıne bırakıyor gürültülü işlerını ona kızıyorum ben bırtek o saygısız ve gurultucu cunku

Elinden bir sey dusene anlik sert seslere de kizilmamali bence eger ki surekli gece yarisi, sabah köru adet haline ve sureklilik haline gelmediyse. Insanlik hali olabilir dusebilir. Hafta sonu tadilat isi de oyle calisiyorlar sonucta o zaman yapilacak. Ama dedigin gbi iste bir saati olmali. Yani aslinda birlikte yasam cok zor degil ama insanlar zorlastiriyor.

Normal değil.
Bizim de alttan çok ses geliyor 1e kadar, bizde de çocuk var diye ses çıkarmıyoruz ama çocuksuz olsam çok sinirim bozulurdu.

O gürültüyü nasıl çıkarabiliyorlar, neler yapıyorlar mesela örnek verebilir misiniz? Artık son çare ben de aynısını yapacağım. Laftan anlamayan insanlarla aynı dili konuşunca işe yarayacak mı merak ediyorum.

Yine yazacağım lütfen sese çok duyarlıysanız ya en üst katta ya da emekli karı koca komşunun altında oturun. Gerçekten çocuklara söz geçmiyor. Eğer üstünüzdeki akşam 9 dan sonra süpürge açıyorsa, çok sesli müzik dinliyorsa, sıksık misafir ağırlayıp tepenizde tepiniyorsa haklısınız ama çocuksa ne yapılabilir. Oyuncağı düşüyorrr kavga ediyorlarr kanepeden atılıyorlar. Bağırıyorlar. En son alttakiler korona olmuş sesten fenalaşıyorlarmış dedim oyuncak düşünce gözüme bakıyor hepsi

Ahh şu komşularr ne olurdu klasik amerikan evlerimiz olsaydı
Çocuklarda eve tıkıldı içlerindeki enerjiyi nereye atsınlar topuklarına vura vura koşturuyolar. Kylie jenner kızının oyuncak evi kadar evlerde oturuyoruz

Koşturma ve bağırma sesleri dışında büyük gümbürtüler geliyor ve ev titriyor.
Gözümde canlanan bir sandalyeyi alıp yere vurmaları ama bunu yapmıyorlardır tabii ki, ne gürültüsü bilmiyorum, kapı çarpma gibi de değil.
Birkaç yorumda aşağıdan ne kadar ses gelebilir denmiş de çok ses gelebilir.

Yok haklısınız, elbette gelebilir. Ben de üst katımdan şikayetçiyim. Uyarıdan anlamıyorlar, madem insanca uyarıdan anlamıyorlar onların dilinden konuşup ben de aynı şekilde gürültü çıkarayım ama cidden nasıl gürültü çıkaracağımı bilemedim. Makine vb ses dışında ne yapmak gerekir

Sese duyarliysam diye bisey yok toplu yasamayi blmyorsa o kisi gidip mustakile tasinacak. Ben o eve grdgmde insan evlatlari vardi. Ses yapmiyorlardi. Sonradan hangi anlayisszn gelecegini kestremem..binanin ses yalitimini da hissedemem. Ses yapanlar nasil da kndini ele veryor..

Hadi saklambac oynuyoruuuuuz hazr misiiinn??? Hadi top oynuyoruuuuuzz..diyen bi aile varken cocugu degil onlari suclamamizi yadirgamk da cok ilginc? Biz de anlayissiz degiliz ama neye anlays gostrcgmizi biz de ayirt edebiliyorz tabi ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…