Benim eşim aşırı hassas bu konuda, bir ara sabah konuşturmuyordu çocuğu gürültü oluyor diye. Gece bazen kalkıp yanımıza geliyor çağırmak yerine, arada halı olmayan kısımdan ayak sesi gider diye yolluk aldık her yere. Çocuk sandalyeye çıkacak ve çekiyor haliyle, çekmeee ses oluyorrr diye koşa koşa müdahale ediyor. Bu ve benzeri onlarca örnek sayabilirim. Artık hassas noktam oldu bu kısım, bir miktar gürültü çıkıyor evet istesem çıkmaz ama bu kadar da çocuğumu kasmak istemiyorum. Bazı yorumlarda yazılmış eşya çekiliyor diye, bizde var mesela o gürültü. Çocuk elini yıkayacak, taburesini kendisi çekip elini yıkıyor, buna da gürültü denmesin bir zahmet modundayım artık.Saatler benim de hassas noktam, bazen oluyor sabah 5te pür neşe uyanmış. Ne kadar sessiz oyun da oynasan sifon sesini duyduğun apartmanda illa ki gürültü gidiyordur. Çok düşünüyorum bu ara bize de diyorlar mıdır diyeKoalina,
gündüz belli saatlerde olan ve nasıl desem evi insanın başına yıkmayacak türdeki tüm sesleri komşular tolere eder zaten, kimseye öğlen 12'de açtığı süpürge için veya müzik için ya da çocuk oyun oynadığı için tepki göstermez, benim örneklediklerim günün olmadık saatlerinde olan ve cidden gürültüyü geçtim ev yıkılıyor sanmanıza neden olan sesler.
Mesela çocuk sabah 7'de kapı çarpma oyunu oynuyor, bir çocuk bir kapıyı nasıl hızlı çarpar inanamıyorsunuz ya da komşunuz gecenin 12'sinde 1'inde matkap çalıştırıyor, taşınma yok bir şey yok aklına bir şey esmiş açmış matkabı.
Genel olarak yazıyorum çalışan kesim için akşam saat 18-19:00'dan sonra gece yarılarına kadar süren gürültü, haftasonları sabahın kör karanlığında açılan süpürge, çocukların koşturması eziyettir bence, ben işin bu kısmına vurgu yapıyorum, gündüz oynasınlar, insanlar evlerinin işini de yapsın, elbette bunlar olacak ama mesela gece olmuş 11 çocuk bağırıyor, koşuyor, atlayıp zıplıyor, kapıları vuruyor, komşu son ses tv açıyor, buna diğerleri katlanmak zorunda mı?
Bizde şöyle bir şey var, çocuklu ev burası, valla çocuk bu yapacak tabii, yapsın yapsın güzel kardeşim ama enerjisini gündüz atsın, çocuklu ev diye gece yarısına kadar da müsamaha gösterilmesi beklenemez, bazı anneler gece bile yapar katlanamayan gitsin diyor, bu olmaz işte, itirazım bu kısmına
Bu pandemide gerçekten en çok düşündüğüm şey bu oldu.keske ımkan olsa bahcelı mustakıl evlerde oturabılsek cocuklarımız rahat rahat buyuse
uzuluyorum ve haksızlık gıbı gelıyor bız gece 12 lere kadar sokaklarda koşa koşa buyumustuk sımdıkı cocuklar evde sessız buyutuluyor
enerjılerı ıclerıne patlıyor cok yazık
Nisacim evde akulu arabaya biniyor diyorsun. Daha ne kadar ses cikartabilir bir oyuncak olabilir ki? Komsularkn gayet tolere ediyor. Akülü araba disar oyuncagidir normalde.keske ımkan olsa bahcelı mustakıl evlerde oturabılsek cocuklarımız rahat rahat buyuse
uzuluyorum ve haksızlık gıbı gelıyor bız gece 12 lere kadar sokaklarda koşa koşa buyumustuk sımdıkı cocuklar evde sessız buyutuluyor
enerjılerı ıclerıne patlıyor cok yazık
Yok Koalina, komşu gürültüsünden, çocuk koşturmasından şikayet edenlerin ufak tefek gürültülere takıntılı olduğunu sanmam, en azından çoğunluğu takıntılı değildir.Benim eşim aşırı hassas bu konuda, bir ara sabah konuşturmuyordu çocuğu gürültü oluyor diye. Gece bazen kalkıp yanımıza geliyor çağırmak yerine, arada halı olmayan kısımdan ayak sesi gider diye yolluk aldık her yere. Çocuk sandalyeye çıkacak ve çekiyor haliyle, çekmeee ses oluyorrr diye koşa koşa müdahale ediyor. Bu ve benzeri onlarca örnek sayabilirim. Artık hassas noktam oldu bu kısım, bir miktar gürültü çıkıyor evet istesem çıkmaz ama bu kadar da çocuğumu kasmak istemiyorum. Bazı yorumlarda yazılmış eşya çekiliyor diye, bizde var mesela o gürültü. Çocuk elini yıkayacak, taburesini kendisi çekip elini yıkıyor, buna da gürültü denmesin bir zahmet modundayım artık.Saatler benim de hassas noktam, bazen oluyor sabah 5te pür neşe uyanmış. Ne kadar sessiz oyun da oynasan sifon sesini duyduğun apartmanda illa ki gürültü gidiyordur. Çok düşünüyorum bu ara bize de diyorlar mıdır diye
Bu pandemide gerçekten en çok düşündüğüm şey bu oldu.
Düşünsene sabah 6-7 uykunun en derin yerindesin apartmanın merdiven boşluğunda bir kapı sesi yankılanıyor sıçrayarak uyanıyorsunya da gece 3 bağrış çağrışa irkiliyorsun, biri kavga mı ediyor diye yüreğin ağzına geliyor sonra bir bakıyorsun komşu ses sistemini de açmış aksiyon filmi seyrediyor, adamın uykusu kaçmış sabahın 8'inde çekiçle duvara çivi çakıyor sonra bir matkap sesi
balkonda bındırıyorum dedımNisacim evde akulu arabaya biniyor diyorsun. Daha ne kadar ses cikartabilir bir oyuncak olabilir ki? Komsularkn gayet tolere ediyor. Akülü araba disar oyuncagidir normalde.
Neden üzüldüğünü anlamadim. Hulohopundan arabasina kadar aktivite halinde
Eşim kızına düşkün olduğundan oyuncak olarak ne istese alırdı, bazen aynı oyuncaktan 5-6 tane birden olurdu çünkü her 2 tarafın ilk torunu, manevi dedeleri de vardı, herkes bir şey alıp getirirdi, şimdi var mı bilmiyorum ama bizim kız küçükken oyuncak cep telefonu vardı, yok böyle bir ses, tuşlarına her bastığınızda acayip tiz bir ses ve bitmek bilmeyen şarkılar, düşün ben katlanamadım sesine, komşulardan katlanmasını nasıl bekleyeyim, önce pillerini çıkardım pil tak dedi pil getirdi, pilleri sakladım pil alalım diye tutturdu, valla en sonunda uyurken tüm telefonları toplayıp attım, bir daha da kimse almasın dedimHer pazar ama her pazar sabahin 9 unda uyandırıyorlar beni hafta içini gectim Neden? Kadin ve diger ev ahalisi bagirarak cocuk seviyor ve oyuncaklari duvara attiriyorlar ya da yere. Soyleyince e cocuk var.
Tartisma çıkacak ama dur bakalim.
Bana mi yaptin cocugu varsa var sabah körü ne sesi. Benim cocugum korkacak onlarin sesinden biliyorum o zaman ne demekmis cocuk var ,göstereceğim onlara.
kate middletonun kızı bıle neler yapıyorcocuk tabıkı yaramazlık da yapar hoplarda zıplarda bagırırda cocuk bu
hangımız bunları yapmadan buyuduk ?
yalnız evın ıcınde cocuga gore de duzen olusturmak gerek mesela bızım evde odanın bırının bolumunu oyun alanı olarak duzenledım
burda acılmıs bır konum vardı ordan resımlerı kopyalayayım
mesela oturma odamızda normalde pencere onunde 2 berjer ve kanepeler vardı
2 berjerı evden yolladım odayı ona gore dızayn ettım 1 duvarı bosa cıkararak komple oyun alanı ayırdım tv unıtesının ıcınde kutulara da kategorısıne gore ayrıstırarak oyuncakları dızdım oyuncak alanı oturdugumuz alan bırtek burda oyun oynuyoruz
Eki Görüntüle 2732236
Eki Görüntüle 2732237
balkona da salıncak aldım ve akulu arabasını koydum orda araca bınıyor ve sallanıyor
salıncak bu Eki Görüntüle 2732240 110 kg ya kadar da tasıyor en azından su corona zamanı salıncak ısterse evın ıcınde sallanıyorbu aylarda soguk oldugu ıcın montunu gıydırıyorum araca bınmek ısterse salıncagı cıkarıyorum su sekılde yerlesımı balkonda akulu arabayı suruyor
Eki Görüntüle 2732241
bazen hulahop dondurmek ıstıyor malum belde dondururken yere dustugunde ses cıkaran bırsey onuda antre de yapıyor
cıkabılecek tum ses ve gürültüleri kontrol altına almısmıyım ? almısım
hıc mı evde ses olmuyor pekı
tabıkı oluyor
ayagı sehpaya carpıyor tezgah ustunde bana suprız kahvaltı hazırlamak ıcın cektıgı sandalye ses yapıyor elını yıkamak ıcın banyodakı tabure ses yapıyor takılıp dusuyor elınden kalem kutusunu dusuruyor
komsu tutupda eeeh bıktım dese '' ne yapayım ? ''derım cunku yapabılecegım bırsey yok bunlara ...kosturmuyorum zıplatmıyorum cocuga sureklı dur asagı ses gıtmesın yavas kızım komsular rahatsız olmasın demekten cocuk usandı bu sekılde buyuyor cocuklar
bız cocukken apartmanlar oyle guzeldı kı uzun eşşek oynardık oynamadık mı ? depınırdık evde yapmadık mı ? hıc bır komsu rahatsızlık duymadı bızde komsulardan duymadık cunku bu kadar ses ısıtmezdık yemın edıyorum komsum tuvalete gırdıgınde ne yaptıgını bılıyorum tum ses evde yan komsumu hıckırık tuttu gece sesıne uyandık mesela
seslerde ona gore gelıyor yapacak bırsey yok
ama su kapı carpmalar yuksek sesle konusmalar tv sesını muzıgı bangır bangır acmalar bunlar gercekten kotu
ust komsumuz yerı zıngırtede zıngırtede yuruyor kac kere uyardık kapılar carpılıyor yerımızden sıcrıyoruz ev ıcın ses cıkarmayan terlık aldım hedıye ettım bırsey degısmedı ya komsu cok gurultulu ya apartman kagıtdan napalım bizi aşan bazı seylere yapacak bırsey olmuyor maalesef
Nisacim evde akulu arabaya biniyor diyorsun. Daha ne kadar ses cikartabilir bir oyuncak olabilir ki? Komsularkn gayet tolere ediyor. Akülü araba disar oyuncagidir normalde.
Neden üzüldüğünü anlamadim. Hulohopundan arabasina kadar aktivite halinde
sımdı ınsanlar sadece su yorumunuzu gorup evın ıcınde bıle araba surduruyormussun tüüü ne dıyorsun sen dıye ustume atlayacaklarbalkonda bındırıyorum dedım
balkonda
resmını bıle yukledım yahu
Biz yazdan beri parka götüremiyoruz. Şu ara serbest saatler de uyku saatine denk geliyor mesela.Eşim kızına düşkün olduğundan oyuncak olarak ne istese alırdı, bazen aynı oyuncaktan 5-6 tane birden olurdu çünkü her 2 tarafın ilk torunu, manevi dedeleri de vardı, herkes bir şey alıp getirirdi, şimdi var mı bilmiyorum ama bizim kız küçükken oyuncak cep telefonu vardı, yok böyle bir ses, tuşlarına her bastığınızda acayip tiz bir ses ve bitmek bilmeyen şarkılar, düşün ben katlanamadım sesine, komşulardan katlanmasını nasıl bekleyeyim, önce pillerini çıkardım pil tak dedi pil getirdi, pilleri sakladım pil alalım diye tutturdu, valla en sonunda uyurken tüm telefonları toplayıp attım, bir daha da kimse almasın dedim
Evde bisiklet araba yasaktı bizde, günün belli saati parka götürüyordum orada biniyordu, biz minnoşumla yemek yapma oyunu oynardık, ağzını burnunu şekilden şekilde sokarak heyecanla yemek yapardı oyuncak tenceresinde sonra da anne ye ye diyerek bademciklerime kadar tıkardı kaşığı
Parmaklarımızı boyayıp canlandırmalı masal oynardık yalan yok ben hep öğütlü nasihatlı tatlı kız masalları anlatırdımBaşka türlü zaptetmek mümkün olmuyordu çünkü, kızım biraz afacan bir çocuktu zira :)
sımdı ınsanlar sadece su yorumunuzu gorup evın ıcınde bıle araba surduruyormussun tüüü ne dıyorsun sen dıye ustume atlayacaklar
degıl mı ?
koca koca resımlerı ozellıkle yukledım soyle bır yorum almamak ıcın halbukı ama yıne dondu dolastı evın ıcınde araba surduruyorsun komsuların toleranslı dendı yapes
balkonda eve dahıl denır sımdı
bız bilyeler oynayan nesıl sımdı balkonda taş yuvarlayamıyoruzaaa bak şimdi aklıma geldi
bundan 32-33 yıl kadar önceydi
evimizin bir arka balkonu vardı
arkası tamamen bahçe tarla olan bir bina, ev sahibinin bahçesi vardı, bir de bahçeli bir ev ve sebze falan ekerlerdi o kadar bakir bir alan, cıvıl cıvıl kuşlar
neyse dışarıda da oynardık tabii ama her an dışarıda olamazdık
alt komşu evde oynamamdan da rahatsız olurdu tek çocuğum itişecek vs kimse zaten yok, bizim zamanımızda bu kadar oyuncak da yok
neyse balkonda taş ittirerek bir oyun oynuyorum, balkon mozaikli beton taş da mermer gibi bir şey
alt komşu balkona çıkıp mutfakta yemek hazırladığını, başının ağrıdığını bırakmamı söyledi, kapısını kapatmak yerine benim oyunumu durdurmak daha uygun geldi
Muhalefet için değil ama balkon eve dahildir zaten :) araba bisiklet gibi oyuncaklar komşularınızla sizin aranızda, o kısma yorum yapmam beni ilgilendirmiyor çünkü lakin balkonlar fayans kaplı ve fayans sesi daha fazla iletken hale getiriyor, mesela bizim teras fayans, eşim orayı yıkayıp çekçeklerken alttaki salonuma feci ses geliyor ama kızım odasını viledalarken yukarıdan o kadar ses gelmiyor.balkonda eve dahıl denır sımdı
tabıkı balkon eve dahıldır demek ıstedıgım o degıldıMuhalefet için değil ama balkon eve dahildir zaten :) araba bisiklet gibi oyuncaklar komşularınızla sizin aranızda, o kısma yorum yapmam beni ilgilendirmiyor çünkü lakin balkonlar fayans kaplı ve fayans sesi daha fazla iletken hale getiriyor, mesela bizim teras fayans, eşim orayı yıkayıp çekçeklerken alttaki salonuma feci ses geliyor ama kızım odasını viledalarken yukarıdan o kadar ses gelmiyor.
Balkonda eve dahil diyecektim tam demissin.sımdı ınsanlar sadece su yorumunuzu gorup evın ıcınde bıle araba surduruyormussun tüüü ne dıyorsun sen dıye ustume atlayacaklar
degıl mı ?
koca koca resımlerı ozellıkle yukledım soyle bır yorum almamak ıcın halbukı ama yıne dondu dolastı evın ıcınde araba surduruyorsun komsuların toleranslı dendı yapes
balkonda eve dahıl denır sımdı
Gecenin bir vakti çocuk durduk yere ağlıyorsa güm güm vurulmaz zaten, mutlaka bir yeri ağrıyordur ateşi vardır hastadır.Bir gün oğlum gece ağlıyor ateşli,saat 2 falan. Biri güm güm güm vurdu.
Benim cocuklugum ayniEşim kızına düşkün olduğundan oyuncak olarak ne istese alırdı, bazen aynı oyuncaktan 5-6 tane birden olurdu çünkü her 2 tarafın ilk torunu, manevi dedeleri de vardı, herkes bir şey alıp getirirdi, şimdi var mı bilmiyorum ama bizim kız küçükken oyuncak cep telefonu vardı, yok böyle bir ses, tuşlarına her bastığınızda acayip tiz bir ses ve bitmek bilmeyen şarkılar, düşün ben katlanamadım sesine, komşulardan katlanmasını nasıl bekleyeyim, önce pillerini çıkardım pil tak dedi pil getirdi, pilleri sakladım pil alalım diye tutturdu, valla en sonunda uyurken tüm telefonları toplayıp attım, bir daha da kimse almasın dedim
Evde bisiklet araba yasaktı bizde, günün belli saati parka götürüyordum orada biniyordu, biz minnoşumla yemek yapma oyunu oynardık, ağzını burnunu şekilden şekilde sokarak heyecanla yemek yapardı oyuncak tenceresinde sonra da anne ye ye diyerek bademciklerime kadar tıkardı kaşığı
Parmaklarımızı boyayıp canlandırmalı masal oynardık yalan yok ben hep öğütlü nasihatlı tatlı kız masalları anlatırdımBaşka türlü zaptetmek mümkün olmuyordu çünkü, kızım biraz afacan bir çocuktu zira :)
Mune abla saatlerdir yani ortalama 2 gündür aslinda neyin fazla, neyin rahatsizlik edebileceği orneklerini veriyoruz. Ama gelen orneklerle alakaları yok. Arada sirada olan ,normal zamanda olan sesler ,bilmem ne ornekleri geliyor.Gercekten anlattığın karşındakinin anladigi kadardir lafi dogru.Gecenin bir vakti çocuk durduk yere ağlıyorsa güm güm vurulmaz zaten, mutlaka bir yeri ağrıyordur ateşi vardır hastadır.
Dediğim gibi benim söylediklerim tamamıyla farklı, gündüz çevreden gelen sesleri de dikkate almam, acayip saatlerde olmadık sesler rahatsız ediyor beni, he diyeceksin ki ses çıkarıyor musun? Hayır, ben kimsenin kapısına evi de yıksa gürültü yapıyorsun diye gitmiyorum, onun yerine takıyorum kulaklığı müzik dinliyorum, kendi dikkatimi dağıtıyorum çünkü biz başka türlü büyüdük, başka türlü gördük, bizde komşu rahatsız da edilmezdi kapısına da gidilmezdi.
Örnek veriyorum mesela yan apartmanda komşu her hafta bahçede mangal yaptı, usulü komşu mangal yapacağım pencereleri kapatır mısınız vs demektir bence, ki bunu iyi yönetilen bir sitede asla yapamaz yasak zira ama adam kim dumana boğuluyor umursamadan yakardı mangalı, çünkü burası benim evim istediğimi yaparım mantığı var çoğunda, her yeri kapatana kadar evim duman doldu ama çıkıp tek laf etmedim, sessizce pencerelerimi kapadım duman gidene kadar sıcaktan da pişsek bir şey demedim.
Ben ne yapıyorum barbekü olmasına rağmen ocak üstü kullanıyorum ne sokak dumana boğulsun ne insanlara koksun istemiyorum çünkü, hayıflandığım evidir, çocuğudur, makinedir, süpürgedir diyerek herkese empati yaparken kimsenin aynı empatiyi yapmaması, kendine hak görmesi.
Şimdi ben komşuya desem ki oğlan kapıyı çarparken ortalık yıkılıyor, git o zaman müstakil de yaşa diyecek, mangal yapana komşu apartman bahçesinde mangal yakılmaz desem git dağ başında yaşa diyecek, peki herkesin kendi evi diyorum aman komşudur ne de olsa diyorum susuyorum.
komsuların tolere edıyor zaten senı cocugun bırseyden gerı kalmıyor dedın cunkuBalkonda eve dahil diyecektim tam demissin.
Evet dahil yani onlarinda kapali balkonsa hele ama komşuların bir sey demiyorsa sorun yok ki. Neden sinirlendin anlamadim?
Carsaf carsaf fotolar var zaten nerede kullandirdigini da yazmışsın neden hedef belirleyim aşk olsun.
Burada konusulanlar genel gecerdir. Biri evinde gitar çalar tolere edilir, biri arabaya biner tolere edilir bu da olabilir. Bu komsulara ve apartmanin yasama tarzina kalmış.
Ilk paragrafina inanamiyorum bu arada az cok sohbetimiz var en azindan bilirdin yani nasil biri olduğumu ki kirmamak icin elimden gelen incelikte yazmıştım.
Evet canim bu tarz piyano, gitar sesini sikayet edebilir bunlar kurslari olan seyler ya da odana ses yalitimi yaptirirsin eger rahatsızlık durumu varsa çünkü evet 1 saat gitar sesinden rahatsiz olabilir insan.komsuların tolere edıyor zaten senı cocugun bırseyden gerı kalmıyor dedın cunku
sankı ben ses cıkaran umursamaz komsuyum da komsularımın anlayısına kalmısım gıbı
cogu evlerın konumu parka uzak dırekt ana cadde ustu
ulkenın kaldırımları zaten sıkıntılı kı kaldırımlarda oyun oynayacak yer degıl ındırıp bındırılecek alan yok
tabıkı kendılerınden baska kımseyı umursamayan ınsanları savunmuyorum onları kım savunur kı
ama yarım saat 1 saat neyse cocuklar oynayabılmelı
tabıkı duvarlar top kalesı olmamalı tabıkı kapılar carpılmamalı bunları yapan bana gore ınsan degıl
ama evın ıcınde veya blkonda yarım saat bısıklet akulu aracda neyse bınebılır tum oyuncaklar ses cıkarıyor oyun aktıvıte masaları pıyano gıtar herseyın sesı var hangı bırını kısıtlayalım
gitar caldıgım zamanlar saatlerce calısmam gerekıyordu kızıma suan pıyano ogretıyorum 1 saat calısıyoruz bunlar hep ses cıkaran seyler mecbur cıkacak bu sesler napayım mesela alıp pıyanoyu parka mı gıdeyım ?
ben futursuz ve surekli gürültücü komsulara karsı geldıgım kadar herseye muhalefet olup sorun cıkaranlara da kızıyorum hepsı bu
demın bır tanesı begenmedım yapmıs mesela bana
neden balkonda araca bındırıyorum dedım dıye...
neremde bındıreyım araca ? soylesın o kısı sabırsızlıkla beklıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?