Komşu ve ses meselesi

Evet abla da ilgilenmek zor geliyor. Pandemi öncesi bir baba sütü hizli icsin bebek diye bir dikti agzina bebek kustu resmen biliyor musun?
Ne annesi ne babasi bakti bana gelmislerdi o ona atiyor sen bak o ona atiyor. Ev ucacakti cocuk her yere saldiriyor. 5 saat falan oturdular 5 saat ben baktim. O kadar yorulmustum ki. Anne baba oturdu ben yerde cocuk baktim ya inanılmaz. Şok oldum. Bakmasam ev dagilacakti her seye saldiriyor cocuk . Bu cocuk alttaki komsuya da ustteki komsuya da eziyet. Cocugun sucu yok anne baba umursamiyor.
Sonra gelip senin cocugun yok diye gülüyorlar. Altta yapmış biri bunu. Neyine gulunur ki bunun?

Benim oğlum da çok hareketliydi. Ben sürekli oğlumun peşinde koşarken bir baktım sürekli oğlumu şikayet edenlerin çocukları benim oğlumdan daha beterler. Bir an ben mi yanlış yapıyorum çocuğumu bu kadar sıkıyorum dedim.

Iki saattir o anlatiliyor yalniz adet haline gelen kosmalar. Okumuyorsunuz resmen birde cevapliyorsunuz
Bence sizin cocugunuz yok derken ki gülüşün sebebi ne ? Hayırdır yani.
Ben sizin yazdığınız her mesajı okumak zorunda mıyım? Konuda bir mesaj yazmışsınız onu cevapladımve alıntılardan gidiyorum.
Gülme sebebim belli, bol keseden atıyorsunuz. Azman çocukları savunan kimse olamaz zaten ama çocukgün içinse gürültü yapar. Gelişimsel olarak gütültü yapmayacak çocuk olabileceğini düşünmüyorum.
Önceki mesajda da soncümlenizi yeni gördüm. Bizim üst komşu zaten 12ye kadar gürülrü yapar, son ses müzik dinler, öğlen oğlumun uyku saatinde hatır hatır oarke süpürür, bazen sevişme sesleri falan gelir. Ama bizim evde 8den sonra gürültü çıkmaz çünkü oğlum uyur. 8den sonra kitap okuma saatidir bizde. Ancak tutup parke süpürme demek aklıma gelmedi çünkü parke süpürülür. Tıpkı çocuğun da gübün herhangi bir saati gürültü yapabileceği, bir şeye sinir olup bağırabileceği gibi.

Bir anne cocugunun peşinde kosacak ya bu cok net. Ben sirf bu yuzden çocuklu misafir istemedim. Her gelen cocuk bir sey yaptı nerdeyse çünkü analari bakmakla değil benimle sohbet etmekle mesgul sadece boyle olmaz. Bakarsin cok yaramaz bas edemiyorsun o zamanda cikmazsin gezmeye.
Kosuyorsa durdurursun, atiyorsa ilgisini baska yone çekersin gibi.

Zorunda oldugunuz icin rica ettiğim icin okuyabilirdiniz. Tarzmiz hic ayni degil canim gercekten daha fazla muhatap olmamiza gerek yok. Iki saattir soyledigim seyleri suan bana aktariyorsun.
Kal saglicakla

Oğlum büyüyene kadar oturduğumu bilmem. Hep peşindeydim. Çayımı kahvemi hep soğuk içtim. 10 yaşına geldi yine de arada gider kontrol ederim. Daha bugün akşam yemeğinden sonra tabağını kaldırmadığı için babasından laf işitti. Sofra kuralları konuşuldu. Çocuklara bunlar küçükken öğretilir. Maalesef bizim bu kadar zorlanmamızın sebebi çocuktur yapar mantığıyla hareket eden babannemizin büyütmesi. Hala babanneye gittiği zaman bütün huyu değişir.

Gerçekten hiperaktif çocukların ailelerine Allah yardım etsin, onların işi hiç kolay değil sanırım aşırı hareketli çocuklarda dikkat dağınıklığı da oluyor, onları başka bir yöne kanalize etmek zordur ama biz standart çocuklardan bahsediyoruz, mesela benim kız hareketliydi ama anlatınca anlar ve koşup zıplama gibi eylemler yapmazdı evde, evin kuralları ne ise onlara uyardı, ki çok küçüktü doğrusu, tek çocuktu da yine de hadi annecim boyama yapalım, sen bana yemek pişir vs dediğimde oturduğu yerde bir şeyler yapar anne ye derdi:) ama bir arkadaşımın kızı eline ne geçse atar arkadaşım asla müdahale etmezdi, evinde istediğini atsın ama misafirliğe gittiği evde de ne var ne yok kırardı arkadaşımın tepkisiyse kırdıysa kırdı kızımdan kıymetli mi, mevzu kıymet değil ama anlatamamıştık ona

Çocuk çocukluğunu yaşayacak ama kurallar da doğduğundan itibaren kademe kademe öğretilecek, ki evlerde herkesin uyması gereken kurallar olmalı, zaten yaşamın her alanında kurallar var, hijyen kuralları, yemek kuralları, trafik kuralları, toplu yaşam kuralları, okul kuralları, birine uymazsanız uyumsuz birey kabul ediliyorsunuz, eğitim evde başlar diyoruz, toplu alanlarda yaşamı idame ettirmek için kurallara uymayı öğrenmek de evdeki eğitimin bir parçasıdır ve 2 yaşındaki bir çocuğun eğitim için zihni bizimkinden çok daha berraktır, 2 yaşında birçok dili öğrenebilecek kadar muhteşemdir çocuklar, Avrupa'da yaşıyor dediğim tanıdığın 3 yaşındaki çocuğu şimdiden 3 dil biliyor, İngilizce Türkçe bir de yaşadıkları ülkenin yani annesinin ana dilini.

Tabii hiperaktif tanisi konan cocuklar disinda bu anlattiklarimiz. Ama o kadar cok normsllestiriliyor ki cocuktur yapar mantifi bu sebeple kurallar ogretilmiyor.
Bir tanıdığımda evde her sey yasak misafirlikte her sey serbestti.
Bahanesi de evde yapamiyor ya ondan cosuyor misafirlikteydi guler misin aglar misin koltuk tepelerinde gezinmeler, elde yemek gezmeler. 2 3 yasinda cocukta elde ekmek gezilmeyecegini ogrenmeli yani
Evde sus pus, misafirlikte coskun sel olan nirvanaydi benim icin

Çocuğum 3 yaşına geldiğinde uygun bir dille Çok bağırırsak insanların rahatsız olabileceğini anlatıcam, alt ya da üst katımda bebek olsun olmasın bunu yapıcam. Hele ki bebek varsa hassasiyetim artar. Çünkü aylarca gece uykusuzluğun anneyi nasıl yorduğunu, gece uykusunu alamayan annenin gündüz çocuğuyla vakit geçirirken verimli olamadığını ve bu uykusuzlukla gündüz 1 saat uykunun ne kadar değerli olduğunu bilen biri olarak ses yapma konusunda hassasiyetim olacaktır.
Anne anlatır, çabalar çocuk dinlemez buna bir şey diyemem anne elinden geleni yapıyordur ama çocuk bağırarak gümm gümm sesleri çıkarırken anne hiç bir şey demiyor ve çocuğum istediği gibi oynar diyorsa o anneye saygı duymam

Çocuklu bir evde ses olmaması imkansız..
Bazen duymamazlıktan gelmek lazim ben öyle yapıyorum..
Bende ses konusunda çok hassasım..

Benim de üst katımda çok gürültülü çocuklar var, sürekli koşuyolar bağırış çağırış. Kafamıza zemin çökecek adeta. Bunları tolere edebiliyorum. Belli bir saatte de kesiliyor zaten.
Ama aşağıdaki gecenin 2sine kadar kahh kahh gülen, bağırarak konuşan, son ses tv açan komşumu tolere edemiyorum. Tüm uyarılarımı aşağıdakine yapıyorum.

ben genel olarak gunduz 11.00-19.00 arasindaki hicbir gurultuye tepki vermem, cok rahatsizsam kulaklik takarim. Ama o saatler disinda da dikkat edilmesini beklerim, kendim de dikkat ederim.

bence bir sorabilirsiniz, gum gum ne sesiymis o ses, bir de tabi cok gec saatte biraz daha dikkatli olmalarini soyleyebilirsiniz, insanlar konusa konusa anlasirlar, belki de karsi taraf size bu kadar gurultu gittiginin farkinda bile degil.

Çocuğa çocuk diyerek her yaptığına karşı gelmez, göz yumarsak olmaz hanımefendi. O torun neymiş öyle ya! Valla ben kavga çıkartırdım. Başlatmasın çocuğuna, öyle ses çıkarmak insanları rahatsız etmek noluyormuş ki hakkı bile değil neden katlanıyormuşum. İnsanın kendi çocuğu olsa utanır ve kızar. Çocuk bu deyip salalım ortalığa gitsin millete zarar versin bilmeden bakalım nolcak o zaman. Valla ben öyle çocukta gördüm, çok efendi sessiz, tam bir yetişkin sanki. Birazcık ana babadan da geçiyor çocuğun karakteri. Malum o torunu çok şımartmışlar özellikle nene ve dede. Çocuk çok zıvanadan çıkmış.

2 yaş denince üzerime alındım Mune, ben bahsettiğim için 2 yaş çopcuğundan.
Benim oğlum da her çocuk gibi şu an her söyleneni anlıyor. Sabah mesela fısıldayarak konuşalım dediğimzde aynı şekilde konuşuyor bir süre. Ancak bu kadar koşma, zıplama, basma, sesli konuşma, ev içinde sandalye çekme, atlama kadar çok uyarı benim hoşuma gitmiyor. Bir ara yapıyorduk baktım çocuk artık sesli oyuncaklarını gün içinde bile çalıştırmaktan çekinir oldu. Bu kadar da değil diyorum ben.
Çocuk evde neden hiç zıplamasın? 10 dakika dans esnasında zıplasa ne olacak mesela? Büyük bir gürültü mü bu?
Bunları kasa kasa kaba motor becerilerinde gelişme yok, ince motor becerileri süper ama çocuk 2 ayağını kaldırarak zıplayamıyor. Üstelik her gün dışarı çıkardığım halde. Ancak alt üst kattakiler spor yapıyor pata pata, parkede süpürge sesi geliyor hatır hutur her gün, yeri geliyor yüksek sesli müzik açılıyor, çamaşır makineleri zangır zangır çamaşır sıkıyor. Bahsettiğim gürültüler de bunlar kadardır yani.
Gürültü var gürültü var.

kate middletonun kızı bıle neler yapıyor cocuk tabıkı yaramazlık da yapar hoplarda zıplarda bagırırda cocuk bu
hangımız bunları yapmadan buyuduk ?

yalnız evın ıcınde cocuga gore de duzen olusturmak gerek mesela bızım evde odanın bırının bolumunu oyun alanı olarak duzenledım
burda acılmıs bır konum vardı ordan resımlerı kopyalayayım

mesela oturma odamızda normalde pencere onunde 2 berjer ve kanepeler vardı
2 berjerı evden yolladım odayı ona gore dızayn ettım 1 duvarı bosa cıkararak komple oyun alanı ayırdım tv unıtesının ıcınde kutulara da kategorısıne gore ayrıstırarak oyuncakları dızdım oyuncak alanı oturdugumuz alan bırtek burda oyun oynuyoruz

balkona da salıncak aldım ve akulu arabasını koydum orda araca bınıyor ve sallanıyor
salıncak bu 110 kg ya kadar da tasıyor en azından su corona zamanı salıncak ısterse evın ıcınde sallanıyorbu aylarda soguk oldugu ıcın montunu gıydırıyorum araca bınmek ısterse salıncagı cıkarıyorum su sekılde yerlesımı balkonda akulu arabayı suruyor

bazen hulahop dondurmek ıstıyor malum belde dondururken yere dustugunde ses cıkaran bırsey onuda antre de yapıyor

cıkabılecek tum ses ve gürültüleri kontrol altına almısmıyım ? almısım
hıc mı evde ses olmuyor pekı
tabıkı oluyor
ayagı sehpaya carpıyor tezgah ustunde bana suprız kahvaltı hazırlamak ıcın cektıgı sandalye ses yapıyor elını yıkamak ıcın banyodakı tabure ses yapıyor takılıp dusuyor elınden kalem kutusunu dusuruyor

komsu tutupda eeeh bıktım dese '' ne yapayım ? ''derım cunku yapabılecegım bırsey yok bunlara ...kosturmuyorum zıplatmıyorum cocuga sureklı dur asagı ses gıtmesın yavas kızım komsular rahatsız olmasın demekten cocuk usandı bu sekılde buyuyor cocuklar

bız cocukken apartmanlar oyle guzeldı kı uzun eşşek oynardık oynamadık mı ? depınırdık evde yapmadık mı ? hıc bır komsu rahatsızlık duymadı bızde komsulardan duymadık cunku bu kadar ses ısıtmezdık yemın edıyorum komsum tuvalete gırdıgınde ne yaptıgını bılıyorum tum ses evde yan komsumu hıckırık tuttu gece sesıne uyandık mesela

seslerde ona gore gelıyor yapacak bırsey yok

ama su kapı carpmalar yuksek sesle konusmalar tv sesını muzıgı bangır bangır acmalar bunlar gercekten kotu
ust komsumuz yerı zıngırtede zıngırtede yuruyor kac kere uyardık kapılar carpılıyor yerımızden sıcrıyoruz ev ıcın ses cıkarmayan terlık aldım hedıye ettım bırsey degısmedı ya komsu cok gurultulu ya apartman kagıtdan napalım bizi aşan bazı seylere yapacak bırsey olmuyor maalesef

dogru cocugu gercekten sureklı uyarınca kendı oyuncaklarını oynamaya bıle cekınıyor bızzat yasadım
yuruyen seslı robotu vardı bazen halı kenarına takılıp dusuyordu
bır kac kere dıkkatlı oyna dusunce ses cıkıyor komsu rahatsız olur dedım
bırkac kere de babası dedı
cocuk robotla oynamayı bıraktı
bır sure gectı oyuncak ayıklama zaamanımız geldı
bununla artık oynamıyorsun baska arkadasa verelım mı paylas ıstersen dedım
oynamak ıstıyorum ama sureklı ses cıkarma dıyorsunuz vermeyelım ama oynamayayım bunu saklayayım dedı
o kadar uzuldum kı resmen baskı yapmısım robot altı ustu en fazla yarım saat oynar yerıne koyar halbukı ama sırf komsulardan cekındıgım ıcın kısıtladım oyuncagını kızımdan
o komsular gece camasır makınasını calıstırıyor gece elektrık supurgesını calıstırıyor ama

aslında baskı gibi söylemiyoruz ama gün içinde böyle ufak tefek şeylerden uyara uyara tedirgin oluyor onlar da. Benimki bu kadar ifade edemiyor bile kendini ama anlaşılıyor halinden tavrından. Geçen bir oyuncağı çalıştırdım hemen telaşla kaptı kapattı hayııııııır ses çıkıyor diye kafa sallıyor bir de. Ben de artık bu kadar da değil moduna girdim, gerekirse halıfleks kaplatacağım evi.

Koalina,
gündüz belli saatlerde olan ve nasıl desem evi insanın başına yıkmayacak türdeki tüm sesleri komşular tolere eder zaten, kimseye öğlen 12'de açtığı süpürge için veya müzik için ya da çocuk oyun oynadığı için tepki göstermez, benim örneklediklerim günün olmadık saatlerinde olan ve cidden gürültüyü geçtim ev yıkılıyor sanmanıza neden olan sesler.
Mesela çocuk sabah 7'de kapı çarpma oyunu oynuyor, bir çocuk bir kapıyı nasıl hızlı çarpar inanamıyorsunuz ya da komşunuz gecenin 12'sinde 1'inde matkap çalıştırıyor, taşınma yok bir şey yok aklına bir şey esmiş açmış matkabı.

Genel olarak yazıyorum çalışan kesim için akşam saat 18-19:00'dan sonra gece yarılarına kadar süren gürültü, haftasonları sabahın kör karanlığında açılan süpürge, çocukların koşturması eziyettir bence, ben işin bu kısmına vurgu yapıyorum, gündüz oynasınlar, insanlar evlerinin işini de yapsın, elbette bunlar olacak ama mesela gece olmuş 11 çocuk bağırıyor, koşuyor, atlayıp zıplıyor, kapıları vuruyor, komşu son ses tv açıyor, buna diğerleri katlanmak zorunda mı?

Bizde şöyle bir şey var, çocuklu ev burası, valla çocuk bu yapacak tabii, yapsın yapsın güzel kardeşim ama enerjisini gündüz atsın, çocuklu ev diye gece yarısına kadar da müsamaha gösterilmesi beklenemez, bazı anneler gece bile yapar katlanamayan gitsin diyor, bu olmaz işte, itirazım bu kısmına

keske ımkan olsa bahcelı mustakıl evlerde oturabılsek cocuklarımız rahat rahat buyuse
uzuluyorum ve haksızlık gıbı gelıyor bız gece 12 lere kadar sokaklarda koşa koşa buyumustuk sımdıkı cocuklar evde sessız buyutuluyor
enerjılerı ıclerıne patlıyor cok yazık

Her pazar ama her pazar sabahin 9 unda uyandırıyorlar beni hafta içini gectim Neden? Kadin ve diger ev ahalisi bagirarak cocuk seviyor ve oyuncaklari duvara attiriyorlar ya da yere. Soyleyince e cocuk var.
Tartisma çıkacak ama dur bakalim.
Bana mi yaptin cocugu varsa var sabah körü ne sesi. Benim cocugum korkacak onlarin sesinden biliyorum o zaman ne demekmis cocuk var ,göstereceğim onlara.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…