Bir vesileyle anneye durumu anlattim bu sabah, güncelledim de konuyu, kadının haberi yokmuş.Ben olsam teyze bir daha geldiğinde senin şu gelinin telefonunu versene derdim.
Neyse arkadaşlar da uyarmislar zaten annesi ile konuşmanız mutlaka gerekiyor. Teyze sizden ayağını kesince başka komşu bulacaktır. Yani çok önemli. Hatta kadın babaanne ile bir sırf çocuk bakımı için oturuyor olabilir.
Sonuna kadar sen haklısın ama inşallah teyze hafta içi ağız dalaşına sana gelmezBir vesileyle anneye durumu anlattim bu sabah, güncelledim de konuyu, kadının haberi yokmuş.
Yani zannetmiyorum ama suçlu olmasina rağmen gelip birde öyle birsey yaparsa hiç alttan almam. Kadın sabah hasta torununu eşimle tek göndermeye çalıştı resmen, ben sizde gidin eşim tek götüremez deyince kadın zahnet edip gitti, bunu gelinine söylemedim aralarında daha büyük sorunlar olmasın diye.Sonuna kadar sen haklısın ama inşallah teyze hafta içi ağız dalaşına sana gelmez
Evet onu anlamış oldum, iyi niyetle yaklaştım, karşımdaki hem cocuk hem yaşlı bir insan diye ama öyle düşünmemek gerekiyormuş.Yabanelma kayınvalide adına üzüldüm ama keşke insanlar duracakları yeri bilselerde bizler de böyle yapmak zorunda kalmasak. Bazen de başta tavır koymak gerekiyor sonra iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor çünkü..
Çocuk kreş yaşında çaresiz degiller yani KV ye baktirmaya,en iyisini yaptın sen...kendi gobeklerini kendileri kesicekler artikYani zannetmiyorum ama suçlu olmasina rağmen gelip birde öyle birsey yaparsa hiç alttan almam. Kadın sabah hasta torununu eşimle tek göndermeye çalıştı resmen, ben sizde gidin eşim tek götüremez deyince kadın zahnet edip gitti, bunu gelinine söylemedim aralarında daha büyük sorunlar olmasın diye.
Babaanne bakmak zorunda değil, çocuk resmen Allah'a emanet yaşamış babaanne elinde. Çocuğun anne babası bunun farkında değiller mi acaba farketmiyorlar mı annelerinin bakacak durumda olup olmadığını. Gelinin bağırıp çağırması eğer zorla baktırıyorlarsa haksız, kreşe verebilirler ya da hiç olmadı daha genç dinamik bir bakıcı bulabilirler.Çocuk kreş yaşında çaresiz degiller yani KV ye baktirmaya,en iyisini yaptın sen...kendi gobeklerini kendileri kesicekler artik
Valla KV; "ben çocuğumu kimselere bırakmam kendim bakarım" da diyor olabilir bilmiyoruz ki kendi ev içlerini.Zaten çocuğun 3 yaşından sonra krese gitmesi onun için en iyisi iken bu kızcağızın evinde ücretsiz oyun grubu kurmayı tercih etmişlerBabaanne bakmak zorunda değil, çocuk resmen Allah'a emanet yaşamış babaanne elinde. Çocuğun anne babası bunun farkında değiller mi acaba farketmiyorlar mı annelerinin bakacak durumda olup olmadığını. Gelinin bağırıp çağırması eğer zorla baktırıyorlarsa haksız, kreşe verebilirler ya da hiç olmadı daha genç dinamik bir bakıcı bulabilirler.
ayyy inanmıyorum yaaa tek göndermek filan. cok tanıdık geldi bana. benim anneannem teyzemin oğluna bakıyor 5 yıldr 5 yasında zaten. karşı komsunun kızıda 1.5 yaş ufak. en azından sizin anne duyarlıymış kadın zaten 60 yasnda yok krese gonder yok anaokulu uğrasıyor teyzemin ogluyla. bide karşıdaki yüssuz hamileyken teyzemin oğlunu sevme bahanesiyle hergün yemek saatinde gelip 5 dakika bebeği sever yemegini yer bi tabagını toplamadan giderdi hergünn. sonra çocuk oldu temiz yapcam sen bak teyze yemek yapamadım teyze. sonra ise başladı kendi annesi bakmaya basladı o da güne gitcem sen bakıver. uyucam sen bakıver. hastaneye gitcem sizde dursun. sinirlendim sonunda götürdüm çocuğu annanem hasta ve anlaşamıyorlar alın çocugu diye bıraktım kapıya ağlıyo diyo ağlasın susar kavga edincede aglıyo dedim. şimdi krese gidiyo. genede anneanneme getiriyorlar arada evlendim 9 ay oldu 1 saat uzaktayım aynı sehirde olsam ben keserim ayaklarını da.Merhaba hanımlar
Derdim laftan anlamayan komşu teyze :)
3 yaşında bir kızım var , apartmanda aynı yaşta bir çocuk daha var annesi çalıştığı için babaannesi bakıyor. Aileyle merhabanın dışında bir samimiyetimiz yok. Birkac defa bahçede karşılaşıp oynadılar çocuklar ve yaklaşık bir aydır babaanesi torununu bize getiriyor, haftada 2-3 gün oluyor bu.
İlk başta beraber oynarlar diye birşey demedim ama teyze çocuğu saatlerce bizde bırakıyor, en son beş saat gelip almayınca ben götürdüm evine. O esnada yemek yedirdim, tuvalete gitti yardimci oldum cocuk daha 3 yaşında. Bu durum rahatsız etmeye başladı beni, teyzeye getirdiğinde 1 saat sonra gel al dedim hem sıkılıyorlar hem benim için zor oluyor biraz oynuyorlarsa biraz kavga ediyorlar oyuncak için, 6 aylık bir bebeğim daha var ama ne oldu yine cocugu ben geri götürmek zorunda kaldım.
Geçen hafta müsait değilim teyze bugün gelmesin dedim, evdeysen odada oynarlar sana zararı olmaz dedi , dışarı çıkıcam diye yalan söyledim resmen, bugün yine torunum kızını özlemiş ağladı dayanamadım diye getirdi çocuğu 2 saatin üzerine geri götürdüm ve çocuk içeri geçince artık getirmemesini müsait olursam benim çağıracağımı söyledim. Yani başka türlü anlayacak degildi teyze malesef yoksa bu kadar açık dile getirmek istemezdim.
Ama teyzenin bu lafımın üzerine yine çocuğu getireceğini düşünüyorum eğer öyle olursa artık annesiyle konuşmak zorunda kalıcam, annesinin de tanımadığı insanların evinde çocuğunun saatlerce kalmasını isteyeceğini sanmıyorum, çocuğun bize geldiğinden haberi olmadığını düşünüyorum. Yani eğer haberi varsa da oldukça garip bir durum var ortada. Annesiyle konuşmam yanlış mı olur emin olamadım, yani çocuğu gelip 1 saat bırakıp alsa hiçbirşey demezdim ama saatlerce olması beni yoruyor, oynayıp zıplıyorlar haliyle çocukla ilgili bir sorumluluk almak istemiyorum.
Babaaneyle beraber kalıyorlar , anneyi yanlız görme durumum yok, eşiyle aynı kurumda çalıştıkları için akşam beraber eve geliyorlardır muhtemelen. Üçünün de evde oldugu anda çıkıp böyle birşey demem yanlış mı olur başka türlü bu çocuğu bırakma durumunun önüne geçemiycem muhtemelen.
Güncelleme
Arkadaşlar dün gece çocuk hastalanmış, baba sehir dışında anne de nöbetteymis çocuk çok kusmaya başlayınca o esnada anneye de ulaşamamış, teyze panikle bize indi, çocuk sürekli kusuyor annesine ulaşamadım diyince eşim çocuğu hastaneye götürdü babaaneyle birlikte. Annesi hastaneye gidince eşim eve geri döndü. Biraz evvel kapıyı çaldı anne, eşinize o panikle teşekkür edemedim sağolun hastaneye götürdüğünüz için dedi. Sonrasında ben babaanenin çocuğu bırakmasıyla ilgili herşeyi anlattım , kadının çocuğunun bize bırakıldığından haberi yok kesinlikle ve şok oldu. Kusura bakmayın çocuğu resmen size zorla baktırmış haberim olsa asla müsade etmezdim dedi ve gitti. Hemen üst katımızda oldukları için sesler geliyor haliyle, kadın kayinvalideye bağırıp çağırdı dakikalarca. Durum benden çıktı artık.
Birde teyze hasta çocuğu hastaneye eşimle tek göndermek istedi resmen, ben tek götüremez deyince zahmet edip gitti hastaneye.
Zorla çocuk baktırılan bir büyükanne işte ne bekliyorsunuz ki.
Belli ki istemiyor bakmak. Sizi de kendince müsait!bulup atıyor çocuğu başınıza. Üstelik annesinin de haberi yokmuş,hoş ben anlamadım nasıl haberi olmaz 3 yaşındaysa konuşuyordur,bugün ne yaptınız diye sorsa anlatır zaten çocuk.
Hayır yani bu devirde ne cesaret, sizin evde başına birşey gelse(düşme vb)nasıl açıklayacak ailesine. Sizde üzülürsünüz böyle bir durumda. Herşeye ragmen kapınıza çocukla gelecek olursa tekrar. Benim bebeğim var kusura bakmayın kabul edemem artık ben kendi çocuklarıma zor yetiyorum deyip çevirin kapıdan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?