Komşu ve torunu

Ben olsam teyze bir daha geldiğinde senin şu gelinin telefonunu versene derdim.

Neyse arkadaşlar da uyarmislar zaten annesi ile konuşmanız mutlaka gerekiyor. Teyze sizden ayağını kesince başka komşu bulacaktır. Yani çok önemli. Hatta kadın babaanne ile bir sırf çocuk bakımı için oturuyor olabilir.

Benim eski evimdeki karsi komsum yapardi bunu bana.
Benim oglumla onun kizi ayni yastaydi.
Kadin 2. evliligini yapmis cocugu gec yapmis (ozamanlar ben 25 yasindaydim o da 44-45yaslarindaydi.)
kadinda bir de bel fitigi vardi.
iyide guzel ablacim banami dogurdun diyesim geliyordu.
Eczaneye gider bana birakirdi.
Hastaneye gider bana birakirdi.
cocuk gunde hic abartmiyorum tam 5-6 defa girer cikardi.
gelirdi oynardi giderdi aradan 1 saat gecmeden yine gelirdi.
Bazen burada kalicam diye aglardi
karsilikli dairelerimiz.
pijamasini giyip ben burda kalicam diyordu.
cok anlayisli davrandim kadin hasta vs ama baktim ben siyirttircam.
kadin bi birakiyo gidip eve yatiyordu resmen.
sonra sonra ben kapiyi acmadim.
Oglumda anlasamiyordu kizla o da kapi calinca susuyordu anne gelmesin diyordu.
Ben acmadikca o da anladi.
uyuyorduk.
evde yoktuk.
balkondaydim.
duymadim vs surekli yalan soylemek zorunda kaldim.
Sonra kendi gelince getiriyordu sonrada anasinifina baslamislardi ben tasindim zaten.

Ama eminim orada kalsaydim ders yapsinlar odev yaptir diyede yollardi.
cocuk bakmaya meragim olsa 2 tane dogurur kendi cocuguma bakarim.

2 defada kaynanasinin kaynanasini bana birakmisti.
kadin yasli zor yuruyor bana dediki disarida isim var sende dursa olurmu.
kadina yemek verdim baktim 2-3saat.
insan korkuyor basina bisi gelir bisi olur.
Duser falan.

Siz sustukca ya da sert cikmadikca onun devami gelecektir emin olun.

Bir vesileyle anneye durumu anlattim bu sabah, güncelledim de konuyu, kadının haberi yokmuş.

Yabanelma kayınvalide adına üzüldüm ama keşke insanlar duracakları yeri bilselerde bizler de böyle yapmak zorunda kalmasak. Bazen de başta tavır koymak gerekiyor sonra iş içinden çıkılmaz bir hal alıyor çünkü..

Sonuna kadar sen haklısın ama inşallah teyze hafta içi ağız dalaşına sana gelmez
Yani zannetmiyorum ama suçlu olmasina rağmen gelip birde öyle birsey yaparsa hiç alttan almam. Kadın sabah hasta torununu eşimle tek göndermeye çalıştı resmen, ben sizde gidin eşim tek götüremez deyince kadın zahnet edip gitti, bunu gelinine söylemedim aralarında daha büyük sorunlar olmasın diye.

Evet onu anlamış oldum, iyi niyetle yaklaştım, karşımdaki hem cocuk hem yaşlı bir insan diye ama öyle düşünmemek gerekiyormuş.

Bakmak istemiyorum, bakamiyorum desin. Zorla mi baktiriyorlar cocuklarina acaba? Teyzeye de uzuldum bi taraftan. Cocuk bakmak kolay is degil. Uc yasinda hic oturmaz bile. Ama siz dogru olani yapmissiniz. Cocugun basina birsey gelse Allah korusun, size yuklenebilirlerdi. Bir de vicdan boyutu da var tabi. Buyuk sorumluluk.

Ben en çok 3 yaşındaki çocuğu hala babaanneye baktiran anne babaya kızdım.
Kadın belli ki bezmiş ki bakmak zorunda da değil.Ha tabi bu komşunun başına atip gitmesini haklı çıkarmaz elbette.
Kreş içinde yaşı gayet uygun çocuğun en azından yaşıtlarıyla oynar garibim.

Çocuk kreş yaşında çaresiz degiller yani KV ye baktirmaya,en iyisini yaptın sen...kendi gobeklerini kendileri kesicekler artik

Çocuk kreş yaşında çaresiz degiller yani KV ye baktirmaya,en iyisini yaptın sen...kendi gobeklerini kendileri kesicekler artik
Babaanne bakmak zorunda değil, çocuk resmen Allah'a emanet yaşamış babaanne elinde. Çocuğun anne babası bunun farkında değiller mi acaba farketmiyorlar mı annelerinin bakacak durumda olup olmadığını. Gelinin bağırıp çağırması eğer zorla baktırıyorlarsa haksız, kreşe verebilirler ya da hiç olmadı daha genç dinamik bir bakıcı bulabilirler.

Valla KV; "ben çocuğumu kimselere bırakmam kendim bakarım" da diyor olabilir bilmiyoruz ki kendi ev içlerini.Zaten çocuğun 3 yaşından sonra krese gitmesi onun için en iyisi iken bu kızcağızın evinde ücretsiz oyun grubu kurmayı tercih etmişler

Tahmin etmiştim kadının haberinin olmadığını. Tövbe billah bırakmaz daha sana. İyi olmuş söylediğin.

Zorla çocuk baktırılan bir büyükanne işte ne bekliyorsunuz ki.
Belli ki istemiyor bakmak. Sizi de kendince müsait!bulup atıyor çocuğu başınıza. Üstelik annesinin de haberi yokmuş,hoş ben anlamadım nasıl haberi olmaz 3 yaşındaysa konuşuyordur,bugün ne yaptınız diye sorsa anlatır zaten çocuk.
Hayır yani bu devirde ne cesaret, sizin evde başına birşey gelse(düşme vb)nasıl açıklayacak ailesine. Sizde üzülürsünüz böyle bir durumda. Herşeye ragmen kapınıza çocukla gelecek olursa tekrar. Benim bebeğim var kusura bakmayın kabul edemem artık ben kendi çocuklarıma zor yetiyorum deyip çevirin kapıdan.

ayyy inanmıyorum yaaa tek göndermek filan. cok tanıdık geldi bana. benim anneannem teyzemin oğluna bakıyor 5 yıldr 5 yasında zaten. karşı komsunun kızıda 1.5 yaş ufak. en azından sizin anne duyarlıymış kadın zaten 60 yasnda yok krese gonder yok anaokulu uğrasıyor teyzemin ogluyla. bide karşıdaki yüssuz hamileyken teyzemin oğlunu sevme bahanesiyle hergün yemek saatinde gelip 5 dakika bebeği sever yemegini yer bi tabagını toplamadan giderdi hergünn. sonra çocuk oldu temiz yapcam sen bak teyze yemek yapamadım teyze. sonra ise başladı kendi annesi bakmaya basladı o da güne gitcem sen bakıver. uyucam sen bakıver. hastaneye gitcem sizde dursun. sinirlendim sonunda götürdüm çocuğu annanem hasta ve anlaşamıyorlar alın çocugu diye bıraktım kapıya ağlıyo diyo ağlasın susar kavga edincede aglıyo dedim. şimdi krese gidiyo. genede anneanneme getiriyorlar arada evlendim 9 ay oldu 1 saat uzaktayım aynı sehirde olsam ben keserim ayaklarını da.
sizin icin sevindim
anneanneme hala üzülüyorum. ama yüzü çok yumusak. burdada komsu 3 kez çocuğunu bırakmak istedi tayinci kimsesi yok. bakamam evimde kedim var zarar veriyo oğlun. hemde islerim var dedim 3 kez. başka sürekli baktırdığı komsu arkadasıma diyomuş sen safsın o akıllı se hep bakıyosun ogluma o hiç bakmadı bakamam dedi diyomuş bide insanlar coook garip.

Bence çogu da zorla bakmıyor inanın.benim kayınvalidemle ayrı şehirlerdeydik.yaşlı insanlar senelerce çalışmış artık kendi hayatları var diye düşünüp 7 aylıkken ihtiyacımız olan bakıcıyı 3 aylikken ayarlayıp anlaştık önceden.sonra kayınvalidem bulaşık yıkıyoruz işte yok birinin gelini varmış da 6 aylık bebeği bakıcıya bırakmış da, iste sana zorluk olmasın demişler de!!!, yalanmış aslında gelin istemiyormus da kayınvalidesi karısır diyeymiş de falan...

şimdi baktırmak istemiyoruz.ama ısrar ediyor alınacak derecede.ona güvenmedigimizi düsünüyor.yani bazı büyükler zorla bakıyor inanın.ama kendi zoruyla.anneannem de öyle zorla bakardı kuzenlerime

Birdahakine ambulans caģırsinlar .Cocuğa birsey olsa mahkemeye vermeyi bilirler .
Eve de almayin devir kötü kimseye guven yok niye boşuna sorumluluk alayim.
Bakamiyorsa bakici bulsunlar .

Cocuk için nedense cok üzüldüm.
Allah iyi ki bari sizin gibi iyi insanlar çıkarmış karşısina.

Çalışmak zorunda olan bütün annelerin Allah yardımcısı olsun.
Bazen böyle çocuklar ordan oraya savruluyor işte. Olayı sonradan öğrenen annenin öfkesini ve üzüntüsünü cok iyi anlayabiliyorum. Inşallah yavrulari için daha makul bi çözüm bulurlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…