- 28 Mart 2016
- 6.641
- 13.448
- 248
merak ettigim baba anne ne yapiyor o bes saat icindeMerhaba hanımlar
Derdim laftan anlamayan komşu teyze :)
3 yaşında bir kızım var , apartmanda aynı yaşta bir çocuk daha var annesi çalıştığı için babaannesi bakıyor. Aileyle merhabanın dışında bir samimiyetimiz yok. Birkac defa bahçede karşılaşıp oynadılar çocuklar ve yaklaşık bir aydır babaanesi torununu bize getiriyor, haftada 2-3 gün oluyor bu.
İlk başta beraber oynarlar diye birşey demedim ama teyze çocuğu saatlerce bizde bırakıyor, en son beş saat gelip almayınca ben götürdüm evine. O esnada yemek yedirdim, tuvalete gitti yardimci oldum cocuk daha 3 yaşında. Bu durum rahatsız etmeye başladı beni, teyzeye getirdiğinde 1 saat sonra gel al dedim hem sıkılıyorlar hem benim için zor oluyor biraz oynuyorlarsa biraz kavga ediyorlar oyuncak için, 6 aylık bir bebeğim daha var ama ne oldu yine cocugu ben geri götürmek zorunda kaldım.
Geçen hafta müsait değilim teyze bugün gelmesin dedim, evdeysen odada oynarlar sana zararı olmaz dedi , dışarı çıkıcam diye yalan söyledim resmen, bugün yine torunum kızını özlemiş ağladı dayanamadım diye getirdi çocuğu 2 saatin üzerine geri götürdüm ve çocuk içeri geçince artık getirmemesini müsait olursam benim çağıracağımı söyledim. Yani başka türlü anlayacak degildi teyze malesef yoksa bu kadar açık dile getirmek istemezdim.
Ama teyzenin bu lafımın üzerine yine çocuğu getireceğini düşünüyorum eğer öyle olursa artık annesiyle konuşmak zorunda kalıcam, annesinin de tanımadığı insanların evinde çocuğunun saatlerce kalmasını isteyeceğini sanmıyorum, çocuğun bize geldiğinden haberi olmadığını düşünüyorum. Yani eğer haberi varsa da oldukça garip bir durum var ortada. Annesiyle konuşmam yanlış mı olur emin olamadım, yani çocuğu gelip 1 saat bırakıp alsa hiçbirşey demezdim ama saatlerce olması beni yoruyor, oynayıp zıplıyorlar haliyle çocukla ilgili bir sorumluluk almak istemiyorum.
Babaaneyle beraber kalıyorlar , anneyi yanlız görme durumum yok, eşiyle aynı kurumda çalıştıkları için akşam beraber eve geliyorlardır muhtemelen. Üçünün de evde oldugu anda çıkıp böyle birşey demem yanlış mı olur başka türlü bu çocuğu bırakma durumunun önüne geçemiycem muhtemelen.
Televizyon izliyordur muhtemelenmerak ettigim baba anne ne yapiyor o bes saat icinde
Tabi ki bırakmam, açık açık söyledim inşallah anlamıştır.Teyze kafa dinleme derdinde bence, rahat biri olsanız siz götürün bırakın dicem ama ben çocuğunuzu emanet edemezsiniz hem de teyze yüz bulup artık sizden çıkarmaz çocuğu. Siz en iyisini yapıp açık açık söylüyorsunuz. Aynen devam. Bakıcı değilsiniz ki...
Birde işin o kısmı var iki küçük çocukla zorlanıyorum yeterince birde diğer çocuğun sorumluluğu, teyze bunları düşünebilecek bilinçde olsa kendi torununu tanımadığı insanlara bırakmaması gerektiğini aklederdi zaten.Ben şu kısma da takıldım 3 yaşında çocuk 6 aylık da bir bebeğiniz var. Ne münasebet bi de hergün başka bir çocuk daha? Benim komşularım da yapardı, ki oğlum 6 yaşında diğeri de 7 aylık nerdeyse ben kendiminkilere zor bakıyorum, evin işi gücü var bana çocuk yollamayın dedim. Açıkça söyleyin sizde.
Ne cesaret varmış babaannede ve tabi biraz yüzsüz de..
anam izdibac programlarida bitmisTelevizyon izliyordur muhtemelen
Hepsi ihtimaller dahilinde gerçekten, ben ilk getirdigi günden sonra istemedigimi belli ettim aslında ama anlamamazlıktan geldi teyze, bugünde açık açık getirme dedim, inşallah bu sefer anlar.Eğer bir daha böyle bir dueum olursa küçük bir bebeğiniz olduğunu ve iki çocuğunuza bakarken onun da sorumluluğunu alamayacağınızı söyleyin. Anneyi bir şekilde görürseniz hemen bu durumu ona da anlatın. O çocuğun başına bir şey gelirse sizden bilebilirler. Bu, sizin çocuğa kötü bir şey yapacağınız anlamına gelmiyor. Yemek yerken boğazına bir şey takılır, oyun oynarken düşer, yaralanır. Dünyanın türlü hâli var, bir sürü şey olabilir ve siz bunun sorumluluğunu almak zorunda değilsiniz. Bu yüzden net olun.
(Böyle karamsar yazmak istemedim ama ihtimaller işte.)
Müsait değilim dedim birgün, cocuklar odada oynar sen işini yaparsın dedi bana :) dışarı çıkıcam dedim mecburen. Anne babayı tanıyorum ama nerdeyse hic karşılaşmıyoruz diyebilirim, o yüzden bizzat gidip konuşmam lazım, ben bugün açık açık cocugu getirmeyin dedim babaanneye, umarım ısrarla getirmek istemez tekrardan artık kabul etmeyeceğim çünkü.Sizi yumuşak yüzlü bulmuş, çocuğu da size kitlemiş. Annesine babasına da vah şöyle böyle baktım falan diyordur; belki bakıyor diye evinin alışverişini, işini gücünü yapıyor onlar da yazık. Bilseler vermezler bence, siz iyi niyetlisiniz de devir kötü yani. Onu geçtim kimsenin çocuğuna bakıcılık yapmak zorunda değilsiniz ki kaldı ki çok küçük. Anne babayı tanıyor musunuz, görmüşlüğünüz varsa bir yakalayıp söylemek lazım. Onun dışında da teyzeye bence açık açık "Getirme, ben ilgilenemiyorum emanet çocuk, emanetin yükünü alamam" deyin bence.
Biri yazsa bu konuyu ayni şeyi yazarım muhtemelen ama ilk geldiklerinde cocukla birlikte kapıda görünce gelmesin diyemiyor insan, sonra her seferinde istemediğimi belli ettim ama anlamadı teyze, bundan sonra kabul etmeyeceğim bende.Kimsenin çocuğunu başında ailesinden biri yoksa evime almam. Dünyanın binbir türlü hali var. Çocuk bu düşer, bir kaza geçirir ben bunun altından kalkamam. Zaten emanet maldan bile korkarım, kaldı ki çocuksa asla ama asla sorumluluğunu almam. Bunlar çok ciddi konular lütfen taviz vermeyin ve başında ailesi olmayan çocuğu kabul etmeyin.
Ben olsam eğer başında duracaksanız gelin. Ailesi yanında olmazsa sorumluluk alamam ben derdim. Yani zor tabi yaşlı kadın kırmak istemez insan seni anlıyorum ama çocuk düşse kafasını çarpsa başına bişey gelse olan sana olur canım.Biri yazsa bu konuyu ayni şeyi yazarım muhtemelen ama ilk geldiklerinde cocukla birlikte kapıda görünce gelmesin diyemiyor insan, sonra her seferinde istemediğimi belli ettim ama anlamadı teyze, bundan sonra kabul etmeyeceğim bende.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?