Komşu ve torunu

Ben şu kısma da takıldım 3 yaşında çocuk 6 aylık da bir bebeğiniz var. Ne münasebet bi de hergün başka bir çocuk daha? Benim komşularım da yapardı, ki oğlum 6 yaşında diğeri de 7 aylık nerdeyse ben kendiminkilere zor bakıyorum, evin işi gücü var bana çocuk yollamayın dedim. Açıkça söyleyin sizde.

Ne cesaret varmış babaannede ve tabi biraz yüzsüz de..

merak ettigim baba anne ne yapiyor o bes saat icinde

Teyze kafa dinleme derdinde bence, rahat biri olsanız siz götürün bırakın dicem ama ben çocuğunuzu emanet edemezsiniz hem de teyze yüz bulup artık sizden çıkarmaz çocuğu. Siz en iyisini yapıp açık açık söylüyorsunuz. Aynen devam. Bakıcı değilsiniz ki...

Ooohh teyzeye bak ammada uyanık hee beleşten bakıcı yapmış desene. Bence bi akşam anneyi kahveye çağırıp konuşmalısın bu durumu. Eminim annenin haberi yoktur tabii 3 yaşındaki bebe, anne ben komşuya gidip 5 saat orda kalıp arkadaşımla oynuyorum diyebiliyorsa onu bilemem.

Deli misimiz tabinki gidin konusun saatlerce ilgilenince iyi komsu sayilirsiniz ama allah korusun bir dusse bir yerini incitse sorumlu sayilirsiniz.3 yasinda ki cocuguda pekala krese verebilirler belli ki babane ile olmuyor.ayrica evde 2 cocugunuz var zaten sorumlulugunuz fazla.

Tabi ki bırakmam, açık açık söyledim inşallah anlamıştır.

Birde işin o kısmı var iki küçük çocukla zorlanıyorum yeterince birde diğer çocuğun sorumluluğu, teyze bunları düşünebilecek bilinçde olsa kendi torununu tanımadığı insanlara bırakmaması gerektiğini aklederdi zaten.

Hepsi ihtimaller dahilinde gerçekten, ben ilk getirdigi günden sonra istemedigimi belli ettim aslında ama anlamamazlıktan geldi teyze, bugünde açık açık getirme dedim, inşallah bu sefer anlar.

Sizi yumuşak yüzlü bulmuş, çocuğu da size kitlemiş. Annesine babasına da vah şöyle böyle baktım falan diyordur; belki bakıyor diye evinin alışverişini, işini gücünü yapıyor onlar da yazık. Bilseler vermezler bence, siz iyi niyetlisiniz de devir kötü yani. Onu geçtim kimsenin çocuğuna bakıcılık yapmak zorunda değilsiniz ki kaldı ki çok küçük. Anne babayı tanıyor musunuz, görmüşlüğünüz varsa bir yakalayıp söylemek lazım. Onun dışında da teyzeye bence açık açık "Getirme, ben ilgilenemiyorum emanet çocuk, emanetin yükünü alamam" deyin bence.

Bu devirde nasıl bırakıyor bu millet ben anlamıyorum artık. Ne biliyorsun karşıda kim var niyeti ne.
Offf cahillikten bıktım artık

Müsait değilim dedim birgün, cocuklar odada oynar sen işini yaparsın dedi bana :) dışarı çıkıcam dedim mecburen. Anne babayı tanıyorum ama nerdeyse hic karşılaşmıyoruz diyebilirim, o yüzden bizzat gidip konuşmam lazım, ben bugün açık açık cocugu getirmeyin dedim babaanneye, umarım ısrarla getirmek istemez tekrardan artık kabul etmeyeceğim çünkü.

Kimsenin çocuğunu başında ailesinden biri yoksa evime almam. Dünyanın binbir türlü hali var. Çocuk bu düşer, bir kaza geçirir ben bunun altından kalkamam. Zaten emanet maldan bile korkarım, kaldı ki çocuksa asla ama asla sorumluluğunu almam. Bunlar çok ciddi konular lütfen taviz vermeyin ve başında ailesi olmayan çocuğu kabul etmeyin.

Biri yazsa bu konuyu ayni şeyi yazarım muhtemelen ama ilk geldiklerinde cocukla birlikte kapıda görünce gelmesin diyemiyor insan, sonra her seferinde istemediğimi belli ettim ama anlamadı teyze, bundan sonra kabul etmeyeceğim bende.

Kesinlikle kabul etmeyin
Anne babasını tanımadığınız emanet bir çocuk.
Kadın emanete ihanet ediyor.
Siz farklı niyetleri olan insanlar olsanız nele olurdu düşünmüyor mu hiç, Allah akıl fikir versin kadına.

Bir daha gelirse ne olursa olsun almayın.
Kadın size baktırıyor resmen.
Çocuğun öğle yemeği öğünü sizin evde oluyor olmalı. Wc filan.
Ay yazık yaa.

Ben olsam eğer başında duracaksanız gelin. Ailesi yanında olmazsa sorumluluk alamam ben derdim. Yani zor tabi yaşlı kadın kırmak istemez insan seni anlıyorum ama çocuk düşse kafasını çarpsa başına bişey gelse olan sana olur canım.

cocugun bir corabi bir pyuncagi vs gibi bisey sizde kalsin. aksam vakti annesi gelince o seyi birakmaya ugrayin. bizde kalmis bu diye soyleyin. hem sikayet gibi olmaz hem de anneyi haberdar etmis olursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…