- 3 Şubat 2018
- 25.775
- 110.896
- 598
İllede çocuk odası olacak demedim öyle düşünüyoruz dedim ama bu şartlarda çocuk odası yapmak mantıksız gerçektende.. ayrıcada millete sigarayı temelli bırak demiyorum sadece bu arada içmemelerini rica edicem kendi kendime başka çözüm bulamam mutlaka yazın sıcağında bu cam açılacak.. sadece ben değil onlarda ortak alan ev almasaymış o zaman.ben şunu anlamıyorum siz o odayı neden çocuk odası yapmak istiyorsunuz? orası sizin yatak odanız olsun, diğer oda çocuk odası olsun olmaz mı? yani sigara olayı olmasa bile çocuğun odasını havasız, karşı tarafta yemek falan pişen bir mutfağa bakan oda şeklinde ayarlamaya mecbur musunuz? sigara olayı olmasa dahi çocuk kötü bir odada mı yatıp kalkacak? siz akşamdan akşama gidersiniz yatak odanıza. hayır milletin sigarasına karışmak yerine kendiniz bir çözüm bulmak zorundasınız. yani siz haklı da olsanız haksız da olsanız kimse evine gelip de mutfakta sigara içmemelerini rica eden komşusuna anlayışla yaklaşmaz ya da he he tamam der ama uygulamaz, öyle bir dünya yok. bahsettiğiniz odada sağlığı etkileyen tek şey sigara değil ki.
anladım, peki edin o zaman ricanızı, sonucu buraya da yazın bizim de haberimiz olsun. ricayı edin ama fazla da beklentiniz olmasın çünkü ya ters cevap verecekler komşuyla kötü olacaksınız ya da tamam diyecekler ama uygulamayacaklar. ricanızı yerine getirmeleri %10 ihtimal bile değil. ben sizin yerinizde olsam rica etmeyi kafama koyduysam biraz daha havaların ısınmasını beklerdim. bakardım, belki giderler artık balkonda otururlar ve sigarayı da orada içmeye başlarlar? hani hava ısınınca açık hava varken neden mutfakta içip dursunlar ki? belki biraz bekleseniz sorun kendiliğinden çözülür. kırk yılın başında sigara içen insanlar olsalar tamam o zaman mutfakta içmeyiveririz derler sorun değil ama tiryakilerse ya sizi tersleyecekler ya da kalp kırmamak için he he deyip içmeye devam edecekler. gerçekten de bu kadarına karışılmamalı diye düşünüyorum, ortada yazılı bir apartman kuralı da yok. bakın altını çiziyorum ben mesela sigara içen biri değilim ama bana gelip böyle bir şey söylense kalp kırmam, geçiştiririm ama uygulamam yani kimse de kusura bakmasın. bana artık balkonda içerler gibi geliyor ama siz gidip sigaranızı balkonda içseniz olmaz mı? gibi bir laf etseniz hoş karşılanmaz. onlar da orada ev almasaymış demenizi haklı bulmadım, onların bir sorunu yok ki sorunu olan sizsiniz. ve çözüleceğini de düşünmüyorum, en fazla artık kendiliğinden balkonda içmeye başlamaları dışında.İllede çocuk odası olacak demedim öyle düşünüyoruz dedim ama bu şartlarda çocuk odası yapmak mantıksız gerçektende.. ayrıcada millete sigarayı temelli bırak demiyorum sadece bu arada içmemelerini rica edicem kendi kendime başka çözüm bulamam mutlaka yazın sıcağında bu cam açılacak.. sadece ben değil onlarda ortak alan ev almasaymış o zaman.
Evet bu önerinizi dikkate alacağım havaların biraz ısınmasını bekleyeceğim yani camların sıcaktan sürekli açık kalacağı günü bekkeyeceğim dediğiniz gibi belkide onlar bunalıp balkonda içecekler eğer balkona çıkmazlarsa o zaman ricada bulunacağım.. sonucu burayada yazarım.. teşekür ederim fikir verip yorum yazdığınız içinanladım, peki edin o zaman ricanızı, sonucu buraya da yazın bizim de haberimiz olsun. ricayı edin ama fazla da beklentiniz olmasın çünkü ya ters cevap verecekler komşuyla kötü olacaksınız ya da tamam diyecekler ama uygulamayacaklar. ricanızı yerine getirmeleri %10 ihtimal bile değil. ben sizin yerinizde olsam rica etmeyi kafama koyduysam biraz daha havaların ısınmasını beklerdim. bakardım, belki giderler artık balkonda otururlar ve sigarayı da orada içmeye başlarlar? hani hava ısınınca açık hava varken neden mutfakta içip dursunlar ki? belki biraz bekleseniz sorun kendiliğinden çözülür. kırk yılın başında sigara içen insanlar olsalar tamam o zaman mutfakta içmeyiveririz derler sorun değil ama tiryakilerse ya sizi tersleyecekler ya da kalp kırmamak için he he deyip içmeye devam edecekler. gerçekten de bu kadarına karışılmamalı diye düşünüyorum, ortada yazılı bir apartman kuralı da yok. bakın altını çiziyorum ben mesela sigara içen biri değilim ama bana gelip böyle bir şey söylense kalp kırmam, geçiştiririm ama uygulamam yani kimse de kusura bakmasın. bana artık balkonda içerler gibi geliyor ama siz gidip sigaranızı balkonda içseniz olmaz mı? gibi bir laf etseniz hoş karşılanmaz. onlar da orada ev almasaymış demenizi haklı bulmadım, onların bir sorunu yok ki sorunu olan sizsiniz. ve çözüleceğini de düşünmüyorum, en fazla artık kendiliğinden balkonda içmeye başlamaları dışında.
Siz apartmanı komple alın ozamanİllede çocuk odası olacak demedim öyle düşünüyoruz dedim ama bu şartlarda çocuk odası yapmak mantıksız gerçektende.. ayrıcada millete sigarayı temelli bırak demiyorum sadece bu arada içmemelerini rica edicem kendi kendime başka çözüm bulamam mutlaka yazın sıcağında bu cam açılacak.. sadece ben değil onlarda ortak alan ev almasaymış o zaman.
Tutmadım zaten canım satın aldım.. ayrıcada size soracak değilim nerden ev alıp almayacağımı.. ortak alan sonuçta hak diye sağlık diye birşey var. Kii ben daha konuyu onlara açmadım açıncada dan diye olaya girmiycem kibarca ricada bulunucam olmadıysada yapacak birşey yok.Siz apartmanı komple alın ozaman
Ne demek ev almasalarmış ?
Sizde ordan tutmasaydınız evi madem
Apartmanı komple tutmadız değilmi?
Tutmadım zaten canım satın aldım.. ayrıcada size soracak değilim nerden ev alıp almayacağımı.. ortak alan sonuçta hak diye sağlık diye birşey var. Kii ben daha konuyu onlara açmadım açıncada dan diye olaya girmiycem kibarca ricada bulunucam olmadıysada yapacak birşey yok.Siz apartmanı komple alın ozaman
Tutmadım zaten canım satın aldım.. ayrıcada size soracak değilim nerden ev alıp almayacağımı.. ortak alan sonuçta hak diye sağlık diye birşey var. Kii ben daha konuyu onlara açmadım açıncada dan diye olaya girmiycem kibarca ricada bulunucam olmadıysada yapacak birşey yok..Siz apartmanı komple alın ozaman
E sizde ordan almasaydınız,onlara gelince ‘almasalardı ozaman’ diyorsanızTutmadım zaten canım satın aldım.. ayrıcada size soracak değilim nerden ev alıp almayacağımı.. ortak alan sonuçta hak diye sağlık diye birşey var. Kii ben daha konuyu onlara açmadım açıncada dan diye olaya girmiycem kibarca ricada bulunucam olmadıysada yapacak birşey yok.
Kendi evinde küllüğü camın önünde pencerenin önünde içiyo akşama kadar bu da haktır kusura bakmasın kimse içtiği yerde ortak alan oluyo sonuçta 4 tane daire var orda.. bende mecbur değilim o dumanı çekmeye..E sizde ordan almasaydınız,onlara gelince ‘almasalardı ozaman’ diyorsanız
Sonrada kalkıp sizemi soracam diyorsanız,onlarda size soracak değiller ya ev alırken
Ortak yaşam alanı?
Herkesin dairesi kendine,kim benim evimi ortak alan olarak görecek?
Siz kendi dairenizden sorumlusunuz
Ne demek ortak alan,millet kendi evinde hanımefendi
Valla canm keşke taşınma imkanımız olsaydı krediler borçlar bir ton ilerde belki olur ama 5-10 sene kadarda bu dumanı nasıl çekeyimki.. yani dediğiniz gibi temelli içmeyi kesmezler belki ama yinede az biraz anlayışlı olsalardı iyiydi.. daha konuyu onlara açmadım yukarda yorum yazan arkadaşın tavsiyesi üzerine havalrın braz daha ısınmasını bekleyeceğim belkide kendileri balkona gider.Ben böyle bir ev biliyorum, ve onların başka yerde içme şansı yok. Hatta şüpheye düştüm, tanışıyormuyuz diye. Çünkü evin babası 3 kişinin sigara içtiğini biliyor/ bilmiyor. Ve onlar kaçak orda içiyor. Başka bir yerde içmeleri veya balkona kaçmaları mümkün değil. Salon ve diğer odalara koku yayılıyor. . Bence mantıklı olan balkonu kapatıp kullanmaları ama asla yapmazlar. Ben oraya gitmek istemiyorum, gidince kokudan mahvoluyorum.
Şartlarınızı bilemem, ama öyle bir evde ben bastan oturmayı kabul etmezdim, onlar gider başkası gelir, sonu yok.
Sizi de dinleyeceklerini pek sanmıyorum. Çünkü tam tersi bir duruma şahidim kimsenin aklına bile gelmiyor.
Valla canm keşke taşınma imkanımız olsaydı krediler borçlar bir ton ilerde belki olur ama 5-10 sene kadarda bu dumanı nasıl çekeyimki.. yani dediğiniz gibi temelli içmeyi kesmezler belki ama yinede az biraz anlayışlı olsalardı iyiydi.. daha konuyu onlara açmadım yukarda yorum yazan arkadaşın tavsiyesi üzerine havalrın braz daha ısınmasını bekleyeceğim belkide kendileri balkona gider.
benim ilk evimde mutfak ve cocuk odası ve banyo ışıklıga bakıyordu.Kızlar merhaba, fikirleriniz benim için önemli;
Biz kışın bu eve taşınmıştık. evimiz bilenler bilir belki bir odası ışıklığa bakıyor yani diğer evin mutfakları benim yatak odası olarak kullandığım odaya bakıyor cephe açık değil. şimdilik yatak odası ilerde çocuk odası olacak burası inşalah.
Neyse konuya geleyim komşularım sürekli sigara içiyor bu arada ben camı açmaya kalksam evin içinde içilmiş gibi kokuyor.. o yüzden kışın fazla açmamaya çalıştım.. ama artık havalar sıcak oldu ve ben bu camı açmasam bu oda bir türlü havalanmıyor. Kendim astım hastayısım evdede 2 yaşında oğlum var.. onlara durumu nasıl izah edeyim sizce.. yada haksız mı olurum acaba sonuçta herkes kendi evimizde rahatta mı olamayacağız der mi? Bilemedim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?