Komşuluk yok

size denk gelmemişler. Ben kapımı açtığımda içeri dalan adamlar vardı ilk taşındığımız sene. İzin almak davet beklemek falan yok. Bakın kadınları söylemedim bile adamlardan bahsediyorum. Kadınları siz hesap edin artık. Yaşlı falan da değil bunlar. Üst komşum hala dalıyor içeri gelme dediğim halde onların yaşlılıklarına veriyoruz. Ülkenin tamamı aynı kültür seviyesinde değil maalesef. Umarım böyle bir komşuya denk gelmezsiniz hiç. Ama sizin karşınıza çıkmamış olmaları var olmadıkları anlamına gelmiyor.

Yook artik. Adamin teki davet etmeden eve girse ne olduguna anlam veremeyip ciglik atardim herhalde.

Bu arada benim oturdugum yer guvensiz bir semt ve yer degil anahtari butun haftasonu kapida birakmişiz dokunan olmamiş hoş haber veren de olmamiş. Komşularimin da abuk sabuk çekinmemi saglayacak bir hareketini gormedim bunca yildir ama yine de cok guven duymam, sıcakta değilim ben acikcasi.
Gerci ben komşulardan bagimsiz olarak normalde de çoook sicak kanli degilimdir.

Ya kötü niyetli değiller aslında, onu bildiğim için fazla tepki vermiyorum. Yıllardır birbirlerinin evine teklifsiz girmeye alışkın oldukları için bize karşı da öyle olabileceklerini sandılar ilk başta. “Gomşum şunu bir imzalayıver” falan diye dalıyorlardı arada Gelen giden de bir şekilde uyum sağlamış bunlara. Site değil koca bir köy sanki herkes herkesle kanka Neyse ki son bir ay, sabır çekiyorum

6 kere taşındım böyle bir şeyi bırak kapı çalma dahi olmadı. Kendimiz döner sipariş edip yedik zaten kaynanam vardı yardım için.Ben de yapmam kimseye. Arz talep meselesi bu tür işler karşı taraf talep etmediyse kimseye bulasmamak en iyisi. Yoksa asosyal değilim severim konuşmayı muhabbeti.

Yıllar önce herkesin birbirini tanıdığı bir apartmana taşındım, ilişkiler güzeldi. Sonra benim yan daireme birileri taşındı, ben de adete uyayım dedim. Kek yaptım, kapıdan verip hoş geldiniz deyip döneceğim, sevmem gelip gitme muhabbetlerini.
Yandan tıkırtılar geliyor diye gittim kapılarınj çaldım elimde tabakla, açmadılar, bir defa daha çaldım yine açılmayınca döndüm. Sonradan öğrendim ki evi garsoniyer olarak kullanıyorlarmış Ya kapıyı açıp beni zorla içeri çekip kötü yola düşürselerdi
Odur budur bulaşmam yeni gelenlere.

Yapmak yapmamak tercih meselesi, dedim ya ben büyüklerimden öyle gördüm. Birine bulaşmak gibi değilde insan insanı düşünmeli diye bakıyorum olaya. Bunu gidip beş blok ötedeki insanlara yapmıyorum alt, üst ve yan komşularım aynı binada yüz yüze bakıyoruz. Belki çoğu kişi yapmayı tercih etmez ama hoş bir davranıştır bu, ilk kez yalnız yaşamaya başladığımda tek başıma taşındım. Karşı dairemde oturan abla kulakları çınlasın aynen bu şekilde karşıladı beni, o binadan taşınalı neredeyse beş yıl oldu ama hala görüşürüz, konuya yaptığım yoruma hep aynı cevaplar yazıldı herkese hitaben yanıtlamış olayım, komşuluk benim için değerlidir ve ilişkilerin güzel başlaması da önemlidir, bir zararını değil aksine güzelliğini gördüm bu davranışın. Çalıştığım için çok sık görüşemiyorum komşularımla ama sıcak ilişkilerimiz var, görüşemesekte yazışırız, telefonlaşırız, ramazanlarda özellikle birbirimize destek oluruz. Salgın zamanı da yardımlaştık hep. Şu an oturduğum yerde yan komşum benden önce taşındı, geldiğim gün o da bir demlik çayla hoşgeldin demişti üç yıl önce o yorgunluğun üstüne ne iyi gelmişti diğerlerine de birlikte hoş geldin dedik bu durum insanlar arasında yaygın yani bu forumda gördüm bu yapmam tavrını, bu türlüsü de bana tuhaf geliyor. Herkesle can ciğer olamam o kadar yakın ilişki kurabilen biri değilim ama komşuluğu seviyorum

arkadaslar sız nasıl apartmanlarda oturuyorsunuz şoklara gırıyorum babamlar neredeyse 2 senede bır ev tasırdı 7 yıllık evlıyım bu 3.evım yanı toplamda su yasıma kadar 15 kere ev tasıdık hıc boyle seylere denk gelmedım
bırınızın yasadıgı sıkıntıyı yasasam apartmanda yasamazdım mustakılı secerdım heralde cok saskınım yasadıklarınıza

Allah başka dert vermesin Zaten bu sadece size özel bir durum değil genel olarak bu dönem de yaşanılan bi şey ama bir sıkıntı olarak görmüyorum. Siz gidip '' merhaba biz yeni komşunusuz '' diyerek bir ikram da bulunabilirsiniz ha böyle bir zorunluluğunuz tabi ki yok fakat bu durumdan şikayetçi olduğunuz için söylüyorum. Sizi gördüklerinde hiçbir şey demiyorlar mı merhaba hayırlı olsun gibisinden? Onun dışında gelmemeleri ilgisiz olduklarını göstermez aslında. Valla bizimkiler gözünü evimizden ayırmazdı öyle iyi anlamda değil kim gelmiş kim çıkmış kimlerle konuşuyor yemin ederim evin etrafı karanlıkta gizlenmiş çift gözlerler kaplıydı Hatta kuzenim kpss'ye hazırlanmak için dershaneye gidecekti bizde kalmak istedi haftada iki gün komşum gelmiş bana '' kızzz sizin eve bir girip duruyor her hafta '' dedi bizde korktuk Allah Allah kim giriyor lan hırsız mı acaba diye düşündük. Sonra kapalı bi kız kendi giriyor deyince haaa dedim kuzenim o . Manyak karı diyecekim sanane yani anahtarıyla giriyor sonuçta artık nasıl oturup incelediyse saatlerce geldiği zamandan kızın kılık kıyafetine kadar tarif etti. Bu emin ol çok daha rahatsız edici bir şey. Sonra aranızda bir tartışma oldu mu evinize giren çıkan belli değil diyorlar al başına belayı. Ben evi sattırdım komşular yüzünden kötü komşu insanı mal sahibi edermiş o hesap bizim ki :) Elbet iyi anları da var zor zamanlarında yardımcı olmaları gibi ama oda artık nadir bulunan bir şey. Ben açıkçası muhattap olmamaktan yanayım

valla kaç kere taşındım istanbulda daha bir kez hoşgeldiniz diye kaapımı çalan olmadı daha. onu geçtim gelinliğimle girdiğim ilk evime bizi görüp yalandan hayırlı olsun demeyenler vardı ben de çok kafama uyan, dostluk kurabileceğim birileri değilse sırf aynı apartmanda yaşıyoruz diye hiç kimseyle samimi olmak istemem. zira komşuluk müessesesi çok sorumluluk isteyen bir iş. çat kapı davetler, çaylar kahveler için elinin altında hep ikramlık bir şeyler olacak, evini b.k götürmeyecek....ben pasaklı ve rahat bir insanım, küçük çocuğum da var. çalışıyorum gelemem öyle işlere

Canım hiç görmedim ki sorun orda valla ne asansörde ne koridorda kimseyi görmüyorum çok ilginç :)) gerçi bende çalıştığım için çok bi aksiyonum yok apartman içinde , tabi öyle meraklı sacmasapan insanlar olsun demiyorum da hiç olmaması da iyi değil bence , ben hala mahalle kültürünü atamadım içimden demek :)

Şöyle bir fark var eskiden kimse çalışmıyordu daha doğrusu kadınlarımızın çoğu çalışmıyordu annemden biliyorum evimiz asla bir gün boş kalmazdı bu konuda çok kavga ederdik hatta. Güne katılırdı bize gelirlerdi hepsi evdeydi şimdi hepsi işe başladı zaten zamın bile etkisi var insanlar eve bile misafir kabul edemiyor gerçekten. Annem bi ara boşluğa düştü bari ben de işe başlayayım dedi şimdi oda çalışıyor o yüzden kimse kimseyi görmüyor yoğunluktan iş stresi başladı herkeste. Tabi önceden çalışmasan da geçinebiliyordun tek maaşla şimdi onlar da haklı. Senin dediğin kültürle büyüdüm ben de daha bu seneye kadar evet güzeldi bi taraftan evin önünde oturup çekirdek çitlemeyi bile özledim Ama ev de göremiyorsun kimseyi o kafayla gelip nasılsın demek bile akıllarına gelmiyordur. Ama zaten bırak komşuluğu akraba arkadaşların bile eski samimiyeti yok en azından ben de öyle arayıp nasılsın bile demezler artık o yüzden ben yadırgamıyorum artık :) Hatta şöyle 600 m2 arsa alıp etrafını ağaçlarla kapatıp kimse içeriyi göremesin istiyordum

3 senedir oturuyoruz bu dairede, ben yan komşunun yüzünü görmedim. Bırakın tanışmayı yani. herhangi biri gelip ben sizin yan dairede oturuyorum dese inanırım

Merhaba hoşgeldiniz Bahçelievler'e bende Bahçelievler Yenibosna da oturuyorum siz neredesiniz :)

1 2 defa mecburi konuştu eşim çünkü ev sahibimizin kardeşi onda da hemen maske takmıştı.
Bundan daha doğal ne olabilir ki. 2 senedir hiç bi komşumuzla değil gelip gitmek kapı ağzında bile görüşmüyoruz acil bir şey olursa da maskesiz asla konuşmuyoruz. Onların yaptığı doğru.

Ayyy böbrek mafyası

Sormadı da ne oldu aç mı kaldınız? Internetten de arastirabilirsiniz çiğ süt alma işlerini mesela.. İnsanların işi gücü yok da komsuculuk mu oynayacak sizinle merak etti..

Sanırım tüm toplum asosyal oldu da komşu gayet de iyi bir şey, nedenlerini de yazayım ... Komşu tatildeyken evinize göz kulak olur, yalnız yaşıyorsanız ve evinize girmeye çalışanlar da varsa yardım için ilk yapacağınız şey çığlık atıp yardım istemek olur. Siz asosyalcanlar aman bana ne dersiniz bugün, yarın öbür gün sizin de evinize girerlerse komşu da bana ne der popsunu dönüp yatar. Komşu her şeyden önce kişisel güvenlik ve ev güvenliği için iyidir. En azından bir komşuyla muhabbetiniz olsun, elinizde telefonu olsun acil durumlarda basacak bir ziliniz arayacak bir insna olsun. İnsan ilişkisine ihtiyacınız yok sanırsam ot gibi yaşamayı da benimsemiş olabilirsiniz ama insanlar yüzyıllardır bir sebepten dolayı birlikte yaşıyor - o da güvenlik. Umarım ona da karşı gelmezsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…