Çalışıyordur insanlar. Sabah çıkıp akşam giren insanları görmemeniz normal değil mi? Hani karşılaştık yüzüme bakmadılar, selam vermediler deseniz hak vereceğim. Ama siz hoşgeldine gelmediler diyorsunuz, siteminiz buna. Ailelerine ayıracakları kısacık vakitten çalıp size ayırmıyorlar diye kızıyorsunuz. Üstelik pandemi döneminde çoğumuz ailelerimizle bile görüşmezken.işte ben ondan bahsetmiştim, her gün girip çıksın akşama kadar dedikodu yapalım gibi bir beklentim yok ama 10 daireli bir apartmanda kimseyi görmedim daha bugüne kadar, merhaba yok yani anlatabiliyor muyum, zaten bir kere tanıştıktan sonra benim de vaktim yok gel gitlere, çok da hamarat biri olmadığım için sürekli bişey yapıp da götüremem. en azından bişey olunca kapısını çalabileceğim birinin olması bana güven verirdi, ha tanımadığınız kişilere bel bağlamayındiyorsunuz o ayrı bir bakış açısı. bence apartman da bir topluluktur, topluluk içinde minimum kurallara uymaktan sakınca olmaz diye düşünüyorum. işyerinde de çok samimi olmak istemediğimiz insanlar var. ama sabah günaydın deyip yerime oturuyorum, arada çok yakınına gitmeden nasılsın vs diye hal hatır soruyorum bu kadar
kesinlikle aynı fikirdeyim.Herşey siyah ya da beyaz değildir. Komşularla samimiyet kurmaktan hoşlanmıyor olmamız acil ihtiyaç anında müdahale etmeden izleyeceğimiz anlamına gelmez. Bunu yapmak insanlığa ters birşey zaten.
Hayır kapıdan bişey getirene tepki vermiyoruz. Teşekkür edip güleryüzle alıyoruz. Sonra ya çöpe gidiyor ya sokak hayvanlarına. O yüzden yiyip yemeyeceğini bilmediğiniz, samimiyetiniz olmayan insanlara yiyecek götürmeyin diyoruz.
Hayır komşuculuk oynamaktan hoşlanmıyoruz diye niye gözünüzde nemrut, asık suratlı, kimseye selam vermeyen kötü kalpli insanlar canlandı anlamakta zorlanıyorum. Sadece komşu gezmelerinden hoşlanmıyoruz, evimize girip çıkılmasını istemiyoruz o kadar. Gerekince yardım eli de uzatıyoruz, karşılaşınca selam da veriyoruz hal hatır da soruyoruz. Hatta inanmayacaksınız ama karşı komşumda evimin anahtarı bile var, evlerine hiç adım atmadığım halde, onlarınki de bende var. İyi ilişkiler için illa iç içe olmamız gerekmiyor.
Ben de iki kere taşındım hiç böyle bir beklenti içine girmedim. Çok şükür aç da kalmadım. Hic ben sizin gibi poğaça vs getirenle de karşılaşmadım. Siz yapın ben kendime bile zor yetiyorum. Yardım edeceksem imkanı olmayanlara yardım etmeyi tercih ederim. Tanımadığım kimseler için bu kadar ince düşünceli olmam beklenmemeli. Akrabam, arkadaslarim olsa teklif ederim.Apartmana yeni biri taşındığında ilk gün, taşınma telaşında yemek yapamazlar, od ocak yerleşmemiştir bir yorgunluk çayı içemezler diye çay demlenir, simit poğaça, kahvaltılık hepsi bir tepsiye konur, götürülür, hoşgeldiniz hayırlı olsun denir. Annemden böyle öğrendim, şimdi de elimden geldiğince yapıyorum, güzel dostlar edindim tavsiye ederim.
+10000Herşey siyah ya da beyaz değildir. Komşularla samimiyet kurmaktan hoşlanmıyor olmamız acil ihtiyaç anında müdahale etmeden izleyeceğimiz anlamına gelmez. Bunu yapmak insanlığa ters birşey zaten.
Hayır kapıdan bişey getirene tepki vermiyoruz. Teşekkür edip güleryüzle alıyoruz. Sonra ya çöpe gidiyor ya sokak hayvanlarına. O yüzden yiyip yemeyeceğini bilmediğiniz, samimiyetiniz olmayan insanlara yiyecek götürmeyin diyoruz.
Hayır komşuculuk oynamaktan hoşlanmıyoruz diye niye gözünüzde nemrut, asık suratlı, kimseye selam vermeyen kötü kalpli insanlar canlandı anlamakta zorlanıyorum. Sadece komşu gezmelerinden hoşlanmıyoruz, evimize girip çıkılmasını istemiyoruz o kadar. Gerekince yardım eli de uzatıyoruz, karşılaşınca selam da veriyoruz hal hatır da soruyoruz. Hatta inanmayacaksınız ama karşı komşumda evimin anahtarı bile var, evlerine hiç adım atmadığım halde, onlarınki de bende var. İyi ilişkiler için illa iç içe olmamız gerekmiyor.
Ben kmsuluk ilişkilerini sevmiyorum yaMerhaba biz iş durumlarından dolayı yeni bir şehre taşındık İstanbul'un tam ortasına , çocuklar alışmaya çalışıyor biz alışmaya çalışıyoruz. Burda komşu ile ilgili dertleri okuyordum çok yapışkan komşularla ilgili filan ama benimki tam tersi. Tasinali 1 ay oldu kimse hoşgeldin bile demedi ya. Karşı komsumu inanın 1 defa görmedim kapılarını da mı acmiyolar nedir. 1 2 defa mecburi konuştu eşim çünkü ev sahibimizin kardeşi onda da hemen maske takmıştı. Tabi covid den çekiniyorsa saygı duyuyorum ama insan kapıdan da hoşgeldin der karısını 1 defa ev bakmaya gelirken kapıdan görmüştüm tasininca hiç görmedim yolda görsem tanımam. Diğer komşuları alt katları filan da görmedim zaten. Zaten yabancisiyiz buranın sorcagimiz şeyler olabilir basit ufak tefek seyyler. Örneğin çiğ süt güvenilir nerden alabiliriz , hangi bakkal iyidir eve sipariş kim getirir felan. Ya da ilk zamanlar çok eksiğimiz vardı evde küçük çocuklar dışarı çıkamıyoruz , insan bı ihtiyaciniz var mı diye de mi sormaz. Belki de ev sahibinin kardeşi diye yüz göz olmak istemiyorlardir ama hem bekarken annemin apartmanı hemde evlendikten sonraki evimizde komşularımız vardı Güler yüzlü severdik yani çok birbirimize gidip gelmesek de
Mesafeli olmayı tercih ediyorlardır ki ben de oyle severim.Gidip gelmek istersiniz belki kari koca calisiyorlardir ya da eşi istiyormudur istemiyor mudur, belki eşi vardiyalı çalışıyordur misafir kabul edemez ya da küçük bebeği vardır dinlenmeye bile zor vakit biliyordur ya da tamamen yalnızlıktan hoşlanıyordur herşeyi dusunmek lazim.Eger görüşmek isteyen olsa yeni taşıdığınızı dairenin dolduğundan anlaardi onlar size hoşgeldin derdi.Sormak istediğiniz seyleri internetten de bulabilirsiniz.Artik internetten herşeyi bulabiliyorsunuz.Bence boş zamanınız varsa hobi edinmek daha mantikli
Ben hiç anormal derecede askinti olan birini görmedim. Çok samimi olmaya çalışip dedikoduya müsait teyzelere mesafeyi koyunca sorun olmuyo zaten , evimize dalar korkusu ile merhaba dememek yok saymak bana saçma geldi hala da geliyor, gidip kimseye yapiscak halimiz yokYeni taşındığım yerde insanlar kapımı çalmazsa ben sıkıntılı anımda onların kapısını nasıl çalabilirim ki… ben yeni gelen komşumun kapısını çalarım, ben falancayım falanca dairede oturuyorum, her zaman beklerim buyrun gelin, bir şeye ihtiyaç duyarsanız çekinmeyin lütfen derim. Şimdiye kadar kapımı aşındıran, çatkapı gelen olmadı. Zaten çalıştığımı, çocuklu olduğumu görüyorlar. Ben de ilk taşındığımda kapımı çalanları bunaltmadım. Sanki herkes biri gelse de askıntı olsak diye hazırolda bekliyormuş gibi korku içinde insanlar… anlaşılmaz bir şey gerçekten.
Bu covidde ne meraklısınız komşuculuk oynamaya. Gidin kendiniz tanışın madem o kadar tanışasınız geldi. Ben hiç bi komşuya gidip de ihtiyacını özel bir durum yoksa sormadım zibilyon tane uygulama var açsın sipariş versin çıkmak istemiyosa. Özellikle İstanbul gibi bir şehir için çok gereksiz soruncuklarınız varMerhaba biz iş durumlarından dolayı yeni bir şehre taşındık İstanbul'un tam ortasına , çocuklar alışmaya çalışıyor biz alışmaya çalışıyoruz. Burda komşu ile ilgili dertleri okuyordum çok yapışkan komşularla ilgili filan ama benimki tam tersi. Tasinali 1 ay oldu kimse hoşgeldin bile demedi ya. Karşı komsumu inanın 1 defa görmedim kapılarını da mı acmiyolar nedir. 1 2 defa mecburi konuştu eşim çünkü ev sahibimizin kardeşi onda da hemen maske takmıştı. Tabi covid den çekiniyorsa saygı duyuyorum ama insan kapıdan da hoşgeldin der karısını 1 defa ev bakmaya gelirken kapıdan görmüştüm tasininca hiç görmedim yolda görsem tanımam. Diğer komşuları alt katları filan da görmedim zaten. Zaten yabancisiyiz buranın sorcagimiz şeyler olabilir basit ufak tefek seyyler. Örneğin çiğ süt güvenilir nerden alabiliriz , hangi bakkal iyidir eve sipariş kim getirir felan. Ya da ilk zamanlar çok eksiğimiz vardı evde küçük çocuklar dışarı çıkamıyoruz , insan bı ihtiyaciniz var mı diye de mi sormaz. Belki de ev sahibinin kardeşi diye yüz göz olmak istemiyorlardir ama hem bekarken annemin apartmanı hemde evlendikten sonraki evimizde komşularımız vardı Güler yüzlü severdik yani çok birbirimize gidip gelmesek de
Çok daha ciddi soruncuklarim var , ama özel hayatımın aşırı detaylarını paylaşmak yerine kafama takılan bu konu hakkında fikir almak istedim, ne yazacağımı size mi soracağım bu ne agresiflik. Covid var diye kapıdan merhaba da mı demeyelim. Covid iki senedir var daha bir sürü de virüs var kimse kimse ile gorusmesin iyice izole saçma bir toplum olalım o zaman. Kimsenin dibine evine girmeye merakli değilim. Bu tarz insanlarsa zaten aparrmandakiler merhaba dmeedikleri iyi olmuş kafama göre birini bulurum mutlaka ben sadece apartman içi insanların minimum görgü kurallarına göre birbirine merhaba bile dememelerine karsiyimBu covidde ne meraklısınız komşuculuk oynamaya. Gidin kendiniz tanışın madem o kadar tanışasınız geldi. Ben hiç bi komşuya gidip de ihtiyacını özel bir durum yoksa sormadım zibilyon tane uygulama var açsın sipariş versin çıkmak istemiyosa. Özellikle İstanbul gibi bir şehir için çok gereksiz soruncuklarınız var
Çok daha ciddi soruncuklarim var , ama özel hayatımın aşırı detaylarını paylaşmak yerine kafama takılan bu konu hakkında fikir almak istedim, ne yazacağımı size mi soracağım bu ne agresiflik. Covid var diye kapıdan merhaba da mı demeyelim. Covid iki senedir var daha bir sürü de virüs var kimse kimse ile gorusmesin iyice izole saçma bir toplum olalım o zaman. Kimsenin dibine evine girmeye merakli değilim. Bu tarz insanlarsa zaten aparrmandakiler merhaba dmeedikleri iyi olmuş kafama göre birini bulurum mutlaka ben sadece apartman içi insanların minimum görgü kurallarına göre birbirine merhaba bile dememelerine karsiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?