- 17 Ekim 2021
- 11.443
- 38.011
- 548
- 38
Evet kedili, kaçacak yeri olmuyor insanın.keske elimizi verip, kolumuzu kaptırmasak. Yapışan komşu çok kötü oluyor. Çevremden duyuyorum.Ben kmsuluk ilişkilerini sevmiyorum ya
Öyle olunca hadi çaya gel hadi çaya geleyim
Kaçacak yerinde yok
Eşimin kırk kişilik ekibinden 17 kişi pozitif. Diğer ekipleri bilmiyoruz. Dün test verdik biz de çok şükür negatif ama gündemimiz çift maskeye mi geçsek, üçüncü aşıya geciktik, yine başa sardık vs. Kapının yanında asılı maskem var, kapı çaldığı anda önce maskeyi takıp sonra kapıyı açıyorum.iyi de siz de eşim 1-2 kez mecburen görüştü onda da hemen maske taktılar yazmıştınız. sizce bu lafınızdan covidi önemsemediğinizi düşünmemiz normal değil mi ?
ayrıca evet üzgünüm bu iş hala bitmedi ve mümkün mertebe izole olmamız lazım.
her gün sadece kendi çevremde en az 2-3 kişi tekrar covid olmaya başladı yeni varyant yüzünden.
bu yüzden evet kapıdan merhaba bile demeyelim gerekirse. iyice izole saçma bir toplum olmayı covidden yoğun bakımlık olmaya tercih etmek de bence fayda var.
bir de ilk postunuzda problem selam verilmemesi değildi. gelip ihtiyaç sormadıklarını yada kendiliklerinden çocukları var diyip birşeyler yapmadıklarını söylediniz.
Eşimin kırk kişilik ekibinden 17 kişi pozitif. Diğer ekipleri bilmiyoruz. Dün test verdik biz de çok şükür negatif ama gündemimiz çift maskeye mi geçsek, üçüncü aşıya geciktik, yine başa sardık vs. Kapının yanında asılı maskem var, kapı çaldığı anda önce maskeyi takıp sonra kapıyı açıyorum.
İlk baştaki gibi süper izole yaşamıyoruz tabi ki. Güvendiğimiz, dikkat eden insanlarla ya da ailelerimizle görüşüyoruz. Benim hasta bir ablam ve yaşlı bir annem var temasta olmak zorunda olduğum. Kendime de onları korumak adına dikkat etmek zorundayım. Apartmandan maskesiz gezen, asansöre maskesiz binen insanlar görünce sinirleniyorum o yüzden. Mümkün mertebe uzak durmaya çalışıyorum. Yani evet virüs yüzünden kısıtlanıyoruz hala, başka çaremiz yok çünkü.normal bir zaman en azından karşı komşunun bir merhaba, hayırlı olsun diye zili çalmamasını bende ayıplardım.
fakat insanlar 2 dakikalık muhabbette bile maske takıyorsa hemen demek ki virüs konusunda hassaslar.
yani dünya alarm halindeyken virüs yüzünden izole bir toplum mu olalım demek tuhaf.
komşuculuk oynamak için virüs kapıp hastanelik mi olalım yani ?
belki başkalarına saçma geliyor ama hala bir sürü insan mümkün mertebe minimum temas kuruyor ve insanlarla dipdibe gelmemeye çalışıyor.
konserlere gidenler olduğu kadar hala misafirliğe gitmeyen insanlar da çok.
bunu da anlamak lazım.
İlk baştaki gibi süper izole yaşamıyoruz tabi ki. Güvendiğimiz, dikkat eden insanlarla ya da ailelerimizle görüşüyoruz. Benim hasta bir ablam ve yaşlı bir annem var temasta olmak zorunda olduğum. Kendime de onları korumak adına dikkat etmek zorundayım. Apartmandan maskesiz gezen, asansöre maskesiz binen insanlar görünce sinirleniyorum o yüzden. Mümkün mertebe uzak durmaya çalışıyorum. Yani evet virüs yüzünden kısıtlanıyoruz hala, başka çaremiz yok çünkü.
Onlar gelmiyorsa siz gidin. Herkes komşu düşkünü olmak zorunda değil, komşuluğu isteyen sizseniz siz başlatın.Merhaba biz iş durumlarından dolayı yeni bir şehre taşındık İstanbul'un tam ortasına , çocuklar alışmaya çalışıyor biz alışmaya çalışıyoruz. Burda komşu ile ilgili dertleri okuyordum çok yapışkan komşularla ilgili filan ama benimki tam tersi. Tasinali 1 ay oldu kimse hoşgeldin bile demedi ya. Karşı komsumu inanın 1 defa görmedim kapılarını da mı acmiyolar nedir. 1 2 defa mecburi konuştu eşim çünkü ev sahibimizin kardeşi onda da hemen maske takmıştı. Tabi covid den çekiniyorsa saygı duyuyorum ama insan kapıdan da hoşgeldin der karısını 1 defa ev bakmaya gelirken kapıdan görmüştüm tasininca hiç görmedim yolda görsem tanımam. Diğer komşuları alt katları filan da görmedim zaten. Zaten yabancisiyiz buranın sorcagimiz şeyler olabilir basit ufak tefek seyyler. Örneğin çiğ süt güvenilir nerden alabiliriz , hangi bakkal iyidir eve sipariş kim getirir felan. Ya da ilk zamanlar çok eksiğimiz vardı evde küçük çocuklar dışarı çıkamıyoruz , insan bı ihtiyaciniz var mı diye de mi sormaz. Belki de ev sahibinin kardeşi diye yüz göz olmak istemiyorlardir ama hem bekarken annemin apartmanı hemde evlendikten sonraki evimizde komşularımız vardı Güler yüzlü severdik yani çok birbirimize gidip gelmesek de
Asosyal damgası yiyoruz ondan sonrayani işte bu yüzden hele hiç tanımadığın, bu konuda hassasiyetini bilmediğin insanlarla görüşme çabasına girmeyebilirsin. normal bence.
Asosyal damgası yiyoruz ondan sonra
Sizin adınıza üzüldüm umarım bir kaç arkadaş komşu edinirsiniz ama bence devir değişti ya bende komşuculuk oynamayı sevmem taşındım kimse gelmedi iyi ki gelmedi benden sonra da bilmem kaç kişi taşındı hiç umursamadım yani bu ihtiyaç olayı eskidendi artık her şey ulaşılabilir bulunabilir sorular internette cevap bulabilirMerhaba biz iş durumlarından dolayı yeni bir şehre taşındık İstanbul'un tam ortasına , çocuklar alışmaya çalışıyor biz alışmaya çalışıyoruz. Burda komşu ile ilgili dertleri okuyordum çok yapışkan komşularla ilgili filan ama benimki tam tersi. Tasinali 1 ay oldu kimse hoşgeldin bile demedi ya. Karşı komsumu inanın 1 defa görmedim kapılarını da mı acmiyolar nedir. 1 2 defa mecburi konuştu eşim çünkü ev sahibimizin kardeşi onda da hemen maske takmıştı. Tabi covid den çekiniyorsa saygı duyuyorum ama insan kapıdan da hoşgeldin der karısını 1 defa ev bakmaya gelirken kapıdan görmüştüm tasininca hiç görmedim yolda görsem tanımam. Diğer komşuları alt katları filan da görmedim zaten. Zaten yabancisiyiz buranın sorcagimiz şeyler olabilir basit ufak tefek seyyler. Örneğin çiğ süt güvenilir nerden alabiliriz , hangi bakkal iyidir eve sipariş kim getirir felan. Ya da ilk zamanlar çok eksiğimiz vardı evde küçük çocuklar dışarı çıkamıyoruz , insan bı ihtiyaciniz var mı diye de mi sormaz. Belki de ev sahibinin kardeşi diye yüz göz olmak istemiyorlardir ama hem bekarken annemin apartmanı hemde evlendikten sonraki evimizde komşularımız vardı Güler yüzlü severdik yani çok birbirimize gidip gelmesek de
Beklentileriniz çok yüksek ve gereksiz.Merhaba biz iş durumlarından dolayı yeni bir şehre taşındık İstanbul'un tam ortasına , çocuklar alışmaya çalışıyor biz alışmaya çalışıyoruz. Burda komşu ile ilgili dertleri okuyordum çok yapışkan komşularla ilgili filan ama benimki tam tersi. Tasinali 1 ay oldu kimse hoşgeldin bile demedi ya. Karşı komsumu inanın 1 defa görmedim kapılarını da mı acmiyolar nedir. 1 2 defa mecburi konuştu eşim çünkü ev sahibimizin kardeşi onda da hemen maske takmıştı. Tabi covid den çekiniyorsa saygı duyuyorum ama insan kapıdan da hoşgeldin der karısını 1 defa ev bakmaya gelirken kapıdan görmüştüm tasininca hiç görmedim yolda görsem tanımam. Diğer komşuları alt katları filan da görmedim zaten. Zaten yabancisiyiz buranın sorcagimiz şeyler olabilir basit ufak tefek seyyler. Örneğin çiğ süt güvenilir nerden alabiliriz , hangi bakkal iyidir eve sipariş kim getirir felan. Ya da ilk zamanlar çok eksiğimiz vardı evde küçük çocuklar dışarı çıkamıyoruz , insan bı ihtiyaciniz var mı diye de mi sormaz. Belki de ev sahibinin kardeşi diye yüz göz olmak istemiyorlardir ama hem bekarken annemin apartmanı hemde evlendikten sonraki evimizde komşularımız vardı Güler yüzlü severdik yani çok birbirimize gidip gelmesek de
KatılıyorumYeni taşındığım yerde insanlar kapımı çalmazsa ben sıkıntılı anımda onların kapısını nasıl çalabilirim ki… ben yeni gelen komşumun kapısını çalarım, ben falancayım falanca dairede oturuyorum, her zaman beklerim buyrun gelin, bir şeye ihtiyaç duyarsanız çekinmeyin lütfen derim. Şimdiye kadar kapımı aşındıran, çatkapı gelen olmadı. Zaten çalıştığımı, çocuklu olduğumu görüyorlar. Ben de ilk taşındığımda kapımı çalanları bunaltmadım. Sanki herkes biri gelse de askıntı olsak diye hazırolda bekliyormuş gibi korku içinde insanlar… anlaşılmaz bir şey gerçekten.
Elit mi bilemem de arkadaş diye hayatıma aldığım insanlar işini gücünü, hayata bakışını, alışkanlıklarını bildiğim insanlar genelde. Uyum sağladığımız insanlarla arkadaş oluruz ya hani...Katılıyorum
Birde sanki dışarda görüştükleri insanlar hep elit kesimden de komşuların ne olduğu belli değilmiş, sıkıntılı olabilirlermiş. Evet olabilirlerde ama tanımadan bilemez kimse, arıza tiplerse mesafeni koyarsın oldu bitti. Belkide çok iyi insanlardır, şahsen deneyimledim çok tatlı çok iyi komşularda oluyor. Sitenin oyun alanında çocukları oynatırken camdan görüpte gelen bir sitede oturdum yıllarca. Eline bisküvi, çekirdek alıp aşağı inerdik, güvenliğe çay demletir saatlerce otururduk. Çocuklarda kaynaşırdı, biriylen oynarken acaba kimin çocuğu demezdim.
Benim oturduğum sitede öyle bir yer değil. Komşularım hepsi saygın insanlar. Geneli Dr. veya tanınmış iş insanları.Elit mi bilemem de arkadaş diye hayatıma aldığım insanlar işini gücünü, hayata bakışını, alışkanlıklarını bildiğim insanlar genelde. Uyum sağladığımız insanlarla arkadaş oluruz ya hani...
Çocuklu insanlar için durum farklıdır belki bilemiyorum. Çocuklar oynarken siz de ufak ufak birbirinizi tanıyıp kaynaşıyorsunuzdur. Bizde öyle bir durum yok. Oynayacak ya da oynatacak çocuk yok. O yüzden komşu eksikliği hissetmiyoruzdur belki.
Bizim sitede kadınlar semaverle çay demleyip yol kenarına oturup içiyor mesela çekirdek eşliğinde. Benim hiç hazzetmediğim bir şey bu. Çünkü benim yaşam tarzıma ters otobüsün geçtiği yolun kaldırımında oturup çekirdek çitleyip çay içerek dedikodu yapmak. Onlara göre normal çünkü çocukları o kaldırımın karşısındaki parkta oynuyor. Ben oraya gidip oturup onlarla muhabbet edersem kendimden iğrenirim muhtemelen. O yüzden sayfalardır anlatmaya çalışıyoruz hayat görüşleri benzer olmayan insanlar aynı binada otursalar da komşuculuk oynamak istemeyebilirler. Şans vermek falan demişsiniz de ben neyine şans vereyim ki bunların? Utanmasalar yere kilim serip oturacaklar yolun ortasına. Bir insanla uyuşup uyuşmadığımızı anlamak için illa çok derin sohbetler etmemiz gerekmez. Davranış gözlemlemek yeterli olur çoğu zaman.
İşte onu diyorum ben de, aynı binada oturuyor olmak insanlarla aynı yaşam tarzına sahip olduğumuz anlamına gelmiyor. O yüzden kimse kimseye vay efendim komşunla görüşmüyorsun, asosyalsin, medeni değilsin falan demesin bi zahmet. Görüşmeyenin vardır bir bildiği. Ya da belki asosyaldir, kime ne bundan?Benim oturduğum sitede öyle bir yer değil. Komşularım hepsi saygın insanlar. Geneli Dr. veya tanınmış iş insanları.
Gayet nezih bir site
Bahçemizde kamelyalar ve oturma alanları var, yol kenarına oturmuyoruz o yüzden çekirdek çitlerken.
Onun dışında komşularım ile sitenin havuzunda, spor salonunda zaten yüz yüze geliyoruz devamlı. İllaki evlerin içinde görüşmüyoruz.
Sizin çevreniz öyleymiş, görüşüp görüşmemek tercihi sizin. Öyle bir yerde otursam bende görüşmezdim açıkcası.
Önemli olan kafa yapısı. Benim çocuğum yokkende başka bir apartmanda oturuyordum o zamanda alt komşum ile görüşürdük sık sık. Eşi nöbet usulü çalışırdı, eşi evde olmadığı zamanlar kahveye çağırırdı veya bahçede otururduk. Yıllar oldu taşınalı ben şuan farklı ülkedeyim onlarda tayinle kaç il değişti ama halen görüşürüz, araşırız.
Bunları kim dedi?İşte onu diyorum ben de, aynı binada oturuyor olmak insanlarla aynı yaşam tarzına sahip olduğumuz anlamına gelmiyor. O yüzden kimse kimseye vay efendim komşunla görüşmüyorsun, asosyalsin, medeni değilsin falan demesin bi zahmet. Görüşmeyenin vardır bir bildiği. Ya da belki asosyaldir, kime ne bundan?
Ben demedim diye savunma yapacaksanız hiç yorulmayın. Kim dedi bilmiyorum konuya bakın görürsünüz. Siz dediniz demedim genele yazıyorum.Bunları kim dedi?
Benim kendimi savunmam gereken bir durumum yok?Ben demedim diye savunma yapacaksanız hiç yorulmayın. Kim dedi bilmiyorum konuya bakın görürsünüz. Siz dediniz demedim genele yazıyorum.
Asosyalsin medenisin gibi suçlamalar yapıldıysa da çok az miktarda oldu ama konunun genelinde komsuculuk oynamak gibi incitici ve aşağılayıcı küçümseyen ifadeler var sizin düşünceniz deki gruptaki insanlar tarafından. Siz kendinizi savunuyorsunuz saygı duyuyorum ama savunma yaparken suçlanması istemediginiz gibi karşı dusuncedekinin de asagilanmamasi gerektiğini düşünüyorum . Komsuculuk oynamak nedir ya kaç defa okudum , oynamak değil bu oturup sohbet etmek isteyen eder istemeyene de zorla gel otur demez kimse zaten o kadar da değil , 70 yaşındaki nadir gördüğümüz sorunlu teyzeler dışında bu kadar yapışkan insanlar olduğunu zannetmiyorum artıkİşte onu diyorum ben de, aynı binada oturuyor olmak insanlarla aynı yaşam tarzına sahip olduğumuz anlamına gelmiyor. O yüzden kimse kimseye vay efendim komşunla görüşmüyorsun, asosyalsin, medeni değilsin falan demesin bi zahmet. Görüşmeyenin vardır bir bildiği. Ya da belki asosyaldir, kime ne bundan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?