Ben taşındığımda da kimse gelmedi ben karşı komşunun önemli olduğunu düşünüp kendim bi şey pişirip gittim çocuklarımızda bizde yaşıttık iyi anlaşıyoruz ve onun sayesinde onun üstüyle de tanıştım merhaba merhaba yaparız fazlasını gelemem böyle iyim benÇok mantıklı. Bir kere asansörde bebeğini indiren bir kadın görmüştüm keşke o an yapissaydim :)
Senin hiç sabah kahvaltısıyla evine gelip,akşam yatana kadar evinde oturan komşun olmamış ondandır cherry. Annemin vardı bir tane komşusu düşünsene yataktan kalktın,pijaman üzerinde çayı koydun kapı çaldı ta tammm geldi,oturdunuz kahvalti yaptınız, kahve içtinız o ara koltukta uyukluyor komşu kişisi,öğlen yemekte hazırladın mecburen baktin gitmiyor,yine cayı kahvesi vs,akşamüzeri yine uyukluyor şaka gibi. İnan babam gelmese kalkmazdı kadın.Ben de burdaki çoğu yorumu anlayamadım, komşuya 2 çift laf da mı etmeyelim insanlarımız asosyal olmuşKomşu iyidir yaf, ben yan apartmandan yaşlı bir hanımla konuşuyorum mesela sokakta karşılaştığımızda ayaküstü hemen laflarız
Heh işte biz kendi kafesimizde yaşamaktan memnunuz, mutluyuz. Kimse gelip buna laf söylemesin ya da uzak durmak istiyorsak alanımıza girmeye çalışmasın bi zahmet.
Bende çevremde muhatap olduğum insanları az da olsa tanımayı severim. Çok sevdiğim komşularımda oldu, hiç hoşlanmadığımda. Ama bunları onları tanımadan bilemezdim.amac yardım etmek olabılır mı :)
apartmanımda yenı tasınan bırı oldugunda ya kek yaparım ya da borek... hıc bırsey yapamasam pastaneden pogaca alırım kapısını calar verırım ac olurlar yorgun olurlar belkı cok uzaktan gelmıs burayı bılmeyen bırı de olabılır ? ben su katda su daırede oturan komsunuzum bırseye ıhtıyacınız olursa kapımı calabılırsınız dıyorum
yardım etmek bırseye ıhtıyacınız varmı demek ınsanı mutlu edıyor.
herseyı gectım aynı apartmanda yasadıgımız ınsanları tanımak daha dogru gelıyor
evde bırsey olsa ımdat desenız ılk yetısecek kısıler komsulardır sız yokken hırlı hırsız gırse bır aksılık olsa ulasacak ınsanlardır
bu zamana kadar sadece 1 komsuyla sorun yasadım ... onda da hergun gelıp benden erzak ıstıyorduBende çevremde muhatap olduğum insanları az da olsa tanımayı severim. Çok sevdiğim komşularımda oldu, hiç hoşlanmadığımda. Ama bunları onları tanımadan bilemezdim.
Yaşıt çocuklarımız olan komşularım ile daha fazla görüşmeyi seviyorum mesela, çocuklar oynarken bizde kahve içeriz. Yaşlı tek yaşayan kapı komşu teyzem var, çocukları uzak pandemide sık sık kapısını çalıp markete pazara gidiyorum eksiğin varsa alayım sen çıkma diye sordum. Hayır duası, yanı sıra börek, poğaça, kek yaptım çocuklarla afiyetle yiyin diye kapıma bıraktığı güzelliklerde kâr kaldı bana
Komşuculuk okadar kötü birşey de değil yani. İnsana insan lazım.
Kim sizin kafesinize zorla girmeye hevesli? O yazıdan bu anlamı nasıl çıkarabildiniz? Ne kadar asosyal bir yaklaşım.
Konu sahibi de farkettiyseniz kimsenin evine çıkarma yapmıyor. Sakin olun yahu meraklısı değiliz asosyal kişilerle hoşbeş etmeye. O elektrik alınıyor zaten insandan. Siz selam vermeseniz de olur
Benim şu anda yaşadığım yerde kadınlar genellikle gösteriş budalası.Ben de çok sade ve minimalist yaşayan bir insanım.Özellikle insanların evlerine gelerek neyi var,neyi yok diye araştırmak için samimiyet kurmak isteyen,hatta evindeki eşyana ve mal varlığına göre muamele yapan insanlar bile var.Ben bugüne kadar çok sık taşındığım için haliyle eşyalarım çok yıprandı.Bir de kedi besliyorum o da var,ama bana bir adım gelene ben iki adım gidiyorum öyle bir yapım var.Tabi ki samimi bir şekilde geliyorsaArkadaşlık, komşuluk etmek istemeyenler etmesin tabi zorla değil ama burda konu sahibesine yazılan insanlara zorla yapıştın benzeri mesajları da hayretle okudumÇok acaip yorumlar var gerçekten. Daha sıcakkanlı insanlar zaten komşuluk etmek istiyorlarsa kendilerini belli ederler, istemeyenler oralı olmazlar konu sahibesi de isteyenlerle arkadaş olur bu kadar. Burda komşuculuk oynama sen de yazanları gerçekten anlayamadım, sosyalleşmeyi sevmeyenler de sosyalleşmesin o zaman ne diyelim
Hiç asosyal değilim valla, komşuculuk sevmiyorum sadece. Sizinle her komşuculuk oynamayanı asosyal mi sanıyorsunuzKim sizin kafesinize zorla girmeye hevesli? O yazıdan bu anlamı nasıl çıkarabildiniz? Ne kadar asosyal bir yaklaşım.
Konu sahibi de farkettiyseniz kimsenin evine çıkarma yapmıyor. Sakin olun yahu meraklısı değiliz asosyal kişilerle hoşbeş etmeye. O elektrik alınıyor zaten insandan. Siz selam vermeseniz de olur
komsuya musaıt degılım deyıp gerı cevırmek daha kolayBenim şu anda yaşadığım yerde kadınlar genellikle gösteriş budalası.Ben de çok sade ve minimalist yaşayan bir insanım.Özellikle insanların evlerine gelerek neyi var,neyi yok diye araştırmak için samimiyet kurmak isteyen,hatta evindeki eşyana ve mal varlığına göre muamele yapan insanlar bile var.Ben bugüne kadar çok sık taşındığım için haliyle eşyalarım çok yıprandı.Bir de kedi besliyorum o da var,ama bana bir adım gelene ben iki adım gidiyorum öyle bir yapım var.Tabi ki samimi bir şekilde geliyorsa.
Komşuculuk oynamayanları niye sosyalleşmiyor sanıyorsunuz? Arkadaşlarımız var yahu, ailelerimiz var, dostlarımız var.Arkadaşlık, komşuluk etmek istemeyenler etmesin tabi zorla değil ama burda konu sahibesine yazılan insanlara zorla yapıştın benzeri mesajları da hayretle okudumÇok acaip yorumlar var gerçekten. Daha sıcakkanlı insanlar zaten komşuluk etmek istiyorlarsa kendilerini belli ederler, istemeyenler oralı olmazlar konu sahibesi de isteyenlerle arkadaş olur bu kadar. Burda komşuculuk oynama sen de yazanları gerçekten anlayamadım, sosyalleşmeyi sevmeyenler de sosyalleşmesin o zaman ne diyelim
Hiç asosyal değilim valla, komşuculuk sevmiyorum sadece. Sizinle her komşuculuk oynamayanı asosyal mi sanıyorsunuz
Elinde kurabiye tabağıyla kapıya dayanmak çıkarma yapmaktır kusura bakmayın.
Her insanın komşuya bakış açısı farklıdır, kimi kimseyle görüşmek istemez belki sizin apartmanınız bu tip komşulardan oluşuyordur, ki İstanbul'da çok eski bir yerleşim yerinde, eski köklü komşulukların olduğu bir muhitte değilseniz yani mahalle kültürü yoksa komşuluk olmaz.Merhaba biz iş durumlarından dolayı yeni bir şehre taşındık İstanbul'un tam ortasına , çocuklar alışmaya çalışıyor biz alışmaya çalışıyoruz. Burda komşu ile ilgili dertleri okuyordum çok yapışkan komşularla ilgili filan ama benimki tam tersi. Tasinali 1 ay oldu kimse hoşgeldin bile demedi ya. Karşı komsumu inanın 1 defa görmedim kapılarını da mı acmiyolar nedir. 1 2 defa mecburi konuştu eşim çünkü ev sahibimizin kardeşi onda da hemen maske takmıştı. Tabi covid den çekiniyorsa saygı duyuyorum ama insan kapıdan da hoşgeldin der karısını 1 defa ev bakmaya gelirken kapıdan görmüştüm tasininca hiç görmedim yolda görsem tanımam. Diğer komşuları alt katları filan da görmedim zaten. Zaten yabancisiyiz buranın sorcagimiz şeyler olabilir basit ufak tefek seyyler. Örneğin çiğ süt güvenilir nerden alabiliriz , hangi bakkal iyidir eve sipariş kim getirir felan. Ya da ilk zamanlar çok eksiğimiz vardı evde küçük çocuklar dışarı çıkamıyoruz , insan bı ihtiyaciniz var mı diye de mi sormaz. Belki de ev sahibinin kardeşi diye yüz göz olmak istemiyorlardir ama hem bekarken annemin apartmanı hemde evlendikten sonraki evimizde komşularımız vardı Güler yüzlü severdik yani çok birbirimize gidip gelmesek de
Miss seni seviyorum o yüzden de arada bazen sık sık seni alıntılıyorum:)Arkadaşlık, komşuluk etmek istemeyenler etmesin tabi zorla değil ama burda konu sahibesine yazılan insanlara zorla yapıştın benzeri mesajları da hayretle okudumÇok acaip yorumlar var gerçekten. Daha sıcakkanlı insanlar zaten komşuluk etmek istiyorlarsa kendilerini belli ederler, istemeyenler oralı olmazlar konu sahibesi de isteyenlerle arkadaş olur bu kadar. Burda komşuculuk oynama sen de ben antisosyalim sen de ol yazanları gerçekten anlayamadım, sosyalleşmeyi sevmeyenler de sosyalleşmesin o zaman ne diyelim
Bunlar ekstrem durumlar bence ki böyle saçma bir insanla karşılaşınca gereken tavrı koyunca gelmez diye düşünüyorumSenin hiç sabah kahvaltısıyla evine gelip,akşam yatana kadar evinde oturan komşun olmamış ondandır cherry. Annemin vardı bir tane komşusu düşünsene yataktan kalktın,pijaman üzerinde çayı koydun kapı çaldı ta tammm geldi,oturdunuz kahvalti yaptınız, kahve içtinız o ara koltukta uyukluyor komşu kişisi,öğlen yemekte hazırladın mecburen baktin gitmiyor,yine cayı kahvesi vs,akşamüzeri yine uyukluyor şaka gibi. İnan babam gelmese kalkmazdı kadın.
Bir diğeri gece 12de arar, anneme x abla şu var mı der,telefonun fişini çekiyorduk mesela biz artık zira geç saatte çalan telefon genelde kötü haber oluyor diye,birde uyuyoruz yani okula gidicez,kapıyı çalıyordu bu kez hepimizi uyandırırdı. Birde istediği atıyorum pirinci, yağı vs beğenmezdi de,yüzüne de söylerdi ben bu yağı kullanmıyorum ama neyse diye. Şaka gibiydi resmen.
Bak kadin hala aynı,annem bizdeydi bir süre,bu kadında annemden tepsi istemiş ,annemi bıraktım eve ,bir baktık tepsiyi kapıya bırakmış. Manyak ya. Dursun işte gelince annem,çal kapısını ver dimi? Yok öylece kapıya bırakmış. Anneme dedim artık yeter şununla görüşme. Birşey isteyecek olsa gayet güzel evde olduğun zamanı kolluyor ama bir tane tepsiyi kullanmak için istemiş işini görmüş sen evde yokken kapına bırakıyor diye.
Komşunun böylesi de var yani.
Ha kendi oturduğum sitede selamlaşırım herkesle ayaküstü,havuz basında,çardakta vs denk geliriz sohbet ederiz vs ama ötesi yok bende.
Bir manyağa denk gelsen sende böyle düşünmezsin emin ol.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?