ah canım ya kötü olmuş bence hemen ilişkini kes vicdan yapıp durma lütfen açma ya kapıyı alamam dolabım dolu dersin bu ne yaaa deli oldum okurken bende de var böyle bitane ama ayağını kestim çok şükür.....insanlara asla iyilik yaramıyor sakın içli dışlı olma ve evine almamaya çalış çok nadir görüş.....kolay gelsin canım sana.....
şöyle uzun süredir tanıdığım karşı komşum ve giriş katta iki komşum var onların biri öğretmen diğeri banka emeklisi,karşı komşumda özünde iyi bir insan sekiz yıldır ufak tefek şeylerimize hiç ses çıkarmamıştır gürültü vb..gibi.giriştekilerde ölçülü insanlar onları uzun süre idare ederim...8 yıllık komşularım zaten..oturmasını kalkmasını bilen insanlar..ama yeni taşınmışsınız yani birbirinizle hiçbir samimiyetiniz yok...garp olan o kısmı...sizden başka tanıdığı kimse yokmu durumuna üzüldüm haciz olayı falan düşmez kalkmaz bir allah..bu gün ona yarın bize allah hepimize iyi günler göstersin..
madem baştan kötü durumdayız buzdolabımız yok idare edebilirmisiniz deseydi emrivaki gibi...
okısmı hoş değil..
gerçekten tuaf bir komşum vardı gelir kendisi için kızı için ped ister 2 tane verirsin az der..bu bana tepsi getiriyordu fırında pişirmek için iki defa..tepsiylen geldi fırın bozuk dedim kullanamıyorum bende dedim...kendi evine gitsen elektiriye falan harcanmasın diye çok dikkat eder 40 dakika en az fırın çalışacak...
tavırlarım kişiye göre yani...biraz önceki bahsettiğim komşular olsun pişirirdim fırınımda..onlar suistimal etmezler çünki...
birde ben insanlara kırıcı olmaymaya çalışırım hep zaten elimde değil ama alt komşumda benim burnumdan getirmişti..beni çok üzdü ağladım bile kaç defa...
sonra başa çıkmasını öğrendim...bende aynı şekilde karşılık veriyorum..şimdi benden çekiniyor bayağı
Umutefem canım benim evinde güle güle otur tatlım ama kötü olmuş yaa
nasıl bir kişilik bu kadın böyle?
aparmanda senden başka kimse varmı peki?
Akşam geldiğinde desenki eşim rahatsız oldu ve artık istemiyor de cnm bence en iyi çözüm bu.Kusura bakmayın de eşim sinirli biridir desen?
arkadaşım bu bölümde komşudan dert yanan çok insan var.bende zaman zaman bazı sıkıntılar yaşadım buna benzer.ama siz mesafe koymadıkça onlar hayatınızın orta yerine s...çmaya devam ediyorlar.çok afedersin canım .bu yüzden sana tavsiyem tavrını koymandır.çünkü ya iyikomşu iyi gelin iyi vs... olacaksın dünyayı sırtında taşıyacaksın ya da kötü olacaksın deli olacaksın vs... dünya seni taşıyacak.çok acımasızca ama böyle maalesef..
Ne geliyorsa başımıza şu kibarlığımızdan fazla düşünceli olmamızdan geliyor
komşunuz daha ilk gün size yemekleri verdiğinde, siz konuşmaya izin vermeden hemde, yapacağınız şey gidip yemekleri tekrar kapısının önüne koymak ve ''bunları buzdolabıma koyamam, kendi eşyalarıma bile zor yer var çünkü buzdolabında'' deyip kabul etmemekti. belli ki nerde duracağını bilmeyen, özel hayata saygı nedir bilmeyen bir komşunuz var. madem öyle ve işler bu noktaya gelmiş siz yine yemekleri verdiğinde bunları söyleyin, ısrar ederse de hayır deyin ve soğuk durup konuşmasına izin vermeden kapıyı kapatın. öyle ya madem o sizin konuşmanıza izin vermden kendi aklınca yemekleri size veriyor, siz de onun davrandığı gibi davranın ona. ne az ne fazla. ne kadar saygı gösterdiyse siz de onu gösterin...
ne gerek var, bu kadar düşünceli olmaya insanlara acımaya. yok küçük kızı var falan. siz çok iyi niyetlisiniz ona şüphem yok, yalnız maalesef bu zamanda insanların bir çoğu adaptan yoksun bu yüzden sınırları ve nerde durmaları gerektiğini biz bildirmeliyiz...
ha son olarak böyle insanlarla içli dışlı olmayı bırak muhattap bile olmayın...tehlikeli olur böyle tipler, dikkat edin...
tatlımm bu böyle gitmez açık açık konuş ozaman yapacak bişi yok sanırım
Canımm benim onun yüzünden ağız tadıyla oturamıyorum evimde, zort bırt kapı calıo yaaa. Eşime de verdiği için bi kaç kez ondan tırscağını zannetmiyorum. Başka bir çözüm bulmam lazım. Apartmanda 14 daire var hepsi dolu. Kadın beni seçti. Hani vardı ya; seni seçtim pikaçuuu diye, dalıcam bi gün o olucak
umutefe konularını genelde bilirim, akıllı ve sorunların üstesinden gelebilen bir yapın olduğunu düşünüyorum.
bu komşu kadın pat diye dadanmış, önce ne olduğunu anlayamamışsın
ama devamı gelince...
bence abartı sınırını çoktan aşmış bu kadın,
büyük şehirlerde komşuluk pek olmaz, ben hiç bi komşumu tanımam.
açıkcası bu tarz şeylerden dolayı da hiç pişman değilim.
kapımı açmaya korkarım çünkü.
senin özel hayatına müdaheleye girmiş bi durum var ve bence açık olmalısın.
öyle imadan belirtiden anlamıyor bu kadın, açık.
yüzsüzlük resmen.
dolabı bozulmuş olabilir, dolabı olmaya da bilir.
sen sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı değilsin.
annesinin evi de değil, ki olsa bile bu kadar zırp pırt gelinmez.
bence açıkca konuşmalısın, senin kırmadan lafı gediğine oturtacağını düşünüyorum.
"ben ve eşim bu buzdolabı meselesinden rahatsız olmaya başladık kusura bakmayın ama bir daha kabul edemeyeceğim,"
neticede komşunun dolabıyla halledilebilecek bi sorun değil bence...
tatlımm bu böyle gitmez açık açık konuş ozaman yapacak bişi yok sanırım
ama benimde başıma gelse bende karşımdakini kıramam söyleyemem sanırım
delikten bakarım kapıyı açmam en iyi çözüm bu olabilir :)
allahtan işiniz varken denk getirmiyo
Canım ya teşekkür ederim düşüncelerin icin.
Aynen tarif ettiğin durumu yaşıyorum; kapıyı acıyorum, kadın elime bişiy tutuşturuyo, eşim teslim modunda ellerini kaldırıyor, "bana sarma sakın" diye.
Kesinlikle kurduğun cümle cok doğru ama acaba akşam elime tutuşturduğunda mı söylesem?
Ben kaybedeceğim insanları kırmaktan korkarım. Ama o kim ki? Cok sinirleniyorum ama cocugun yüzünü her gördüğümde de; "cok kötü bi insanım ben yaaa" diyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?