Komşum kabusum oldu!

Bu söylediğin cok mantıklı, bu şekilde acabilirim bir daha kapıyı calarsa ya da zilin sesini kapatabilirim. Teşekkür ederim cnm yardımların icin.

Ben terslemedim ama inanın terslesem yeri. O dere suratım asık. Bişey istediğinde offluyorum falan ama kadın anlamıyor. Eşim mümkün değil yüze duramaz. Ona sen böle yap desem; duyacağım cevabı tahmin edebiliyorum...

Teşekkür ederim canım. Allahım ağız tadıyla oturmayı nasip etsin inş.

Vicdanı bi köşeye bırakıp söylemem lazım yoksa senin kırmızıya boyadığım cümlelerin gibi olacak sonum.

Yüzsüzlüğün de böylesi, ellerine tutuşturuverseydin fırını keşke; siz kullanıyosunuz yaptırın sizin olsun diye

Alışveriş fikri de olabilir ama ansızın geliyor eve de almam. En güzeli koridora yıgayım Kadının gözler felfecir okduğu icin; "bakın ben de düşünüyorum nasıl yerleştireceğimi diyebilirim.

Ki taşınma telaşı ve bayram derken aylık mutfak alışverişimi yapamadım henüz, hafta hafta idare ediyorum.Mümkün değil alamam. Buzdolabım da öyle aman aman büyük değil, bunlar iki kişidir ne yapacaklar kocaman dolabı diyodur kesn Saol canım tavsiyelerin icin. Deneyeceğim mutlaka.

ayyy illet=@
sert bir şekilde belirtmelisin bunu. yoksa cidden an-la-maz-lar. yüzünden ne kadar belli oluyordur ondan haz etmediğin ancak ya anlamaz ya da umursamaz hiç de utanmadan getirmeye devam eder. bildiğin kov bence.

Kovamam; yapıma ters. Sert cıkarım, anlaması icin arkadaşların uyarılarına uyarım ama mümkün değil kovamam. Başka şekillerde çözeceğim. Saol cnm önerin icin.

Kazasız belasız eve girebildim 22:30 a kadar bekliycem ve bu gece çözmeye calısıcam.

Önce buzdolabım dolu taktiği uygularım, yemezse yarın akşam alışveriş olayına girerim

buzdolabım dolu taktiği onu yıldırmaz emin ol
yarın gelir yine kakalamaya çalışır bugün boştur herhalde diye
en iyisi açık olmak tüm kapıları baştan kapamak
kusura bakmayın ben rahatsız oluyorum bu luzumsuz alışverişten
eşim de ha keza öyle yardımcı olamıcam diyip cevap vermesine fırsat vermeden
kapat kapıyı olsun bitsin.

Kazasız belasız eve girebildim 22:30 a kadar bekliycem ve bu gece çözmeye calısıcam.

Önce buzdolabım dolu taktiği uygularım, yemezse yarın akşam alışveriş olayına girerim

canım gelirse hemen detayları bizede yaz çok merak ettim valla:)

hazır mevsimi,kış için malzeme hazırladım,dolap ağzına kadar dolu deyin,kışa kadar rahat edersiniz :)deepfreeze dolu olmuş olsun(fasulye ,barbunya vs) alt tarafa da domates konservesi dizdim deyin.böyle tipler açık konuşunca da düşman kesilir.bir de üste çıkarlar '' bi tabak bilmemneyime yer bulamadın mı'' diye.zaten siz de yeterince sinir olmuşsunuz.en iyisi stok yaptığınızı söyleyin.semtinizin yakınında pazar filan varsa o güne kadar idare edip o gün söyleyin hatta yaptım diye.yardımcınız varsa o yapmıs olsun falan.kolay gelsin.

yağmurdan kaçarken doluya tutulmuşsun canımm..

bende aynı dertten muzdariptim.. wallahi hanımefendinin kendisini çağırıp emanetlerini almasını rica ettim,''buzluğum dolu,kendi yerleştirmem gereken erzaklarım bile annemde bekliyor.alırsan bana da yer açılmış olur'' dedim(ben kış hazırlığımı yerleştiremeden, kendi buzluğunda hazırlığına yer kalmadığı için..benim dolaba aktarmak istedi diyeyim..yuhhh..bi çözüm bul,bi süre idare edebilirim dedim.. o hiç oralı olmadı,zamann geçtii yaniii..bende söyledim))..yine daha farklı durumlarda oluyordu.. neyse sıyrıldım anlayacağın.. komşuyuz; bi isteğimiz ricamız olabilir birbirimizden.. ama bu kadar sık ve sınırlarımızı aşan şeyler olmamalı.. ama rahatsız olduğunu bi şekilde belli etmen gerekiyor canım..

Klasik akşam yemeği muhabbetimizde eşim de aynı şeyi söyledi. Rahatsız olduğumu kibar bir şekilde dile getirebilirim onda bir problem yok ama ben çocuk yüzünden vicdan yapıyorum. Çünkü her seferinde "kızım sabah kahvaltı yapıyor, öğlen alırım kızım yiycek" falan diyor.

Böyle birsey söylersem ben kötü bi insan olur muyum

canım gelirse hemen detayları bizede yaz çok merak ettim valla:)

Konserveyi beğendim. Buzdolabına konuyo mu ki :) Hic bilmiyorum. Eğer konuyosa o olabilir.

Niye bilmiyorum ben bu kadından cok rahatsız oldum. Diğer komşularımın davranışları bi garipti bu da haddinden fazla rahat.

6. hissime her zaman güvenirim. Bu kadında bişi var ama ne?

Yok anam çıldırmamak elde değil ben olsam bir daha getirme derim gece gece sana kapıyı açmak zorunda değilim sabahında bir körü kalkmak zorunda değilim derim. Derim de derim yani hastamıdır nedir. Dediğin gibi mantıklı açıklaması olsa bir yere kadar sabredersin ama böyle fütursuzca davrananlara kıl oluyorum

Umutefe..
Kızı sizin dolaba zeytin koymadığınız da açlıktan ölecek değil.
Bazen bence insanlar özellikle de nazik olanları sonuna dek sömürüyorlar.
Kızını ortaya atması zaten sömürdüğünü gösteriyor.
Kabalık yapmam diyorsun ama herkesin dili farklıdır.
Dolabım dolu vs gibi şeyler sadece senin çırpınışların olarak görünür.
Artık dolabıma birşey koymak istemiyorum !
Cümle bu.. Kurmak için isterseniz bir hafta pratik yapın.
Bunu söyleyin kurtulun ve belki eşinizi de devreye sokabilirsiniz.
Eşim çok kızdı anlam veremedi,bir daha asla alma dedi.
Diyebilirsin..
Siz o kadar alışmışsınız ki bu rutine normal geliyor artık :)
bir gün iki gün üç gün.. tamam ..ama günlerdir...
Böyle saçmalık olmaz.

Bu rahatlık nerden geliyor ben de bi anlasam

Olay nasıl bu hale geldi, kadın bize nasıl dadandı inan anlamadım. Apartmana gelmemizi bekliyormuş galiba.

Tamamen vicdan yaptım. Sabah ısrarla kapıyı caldıgında acmıycam, acmıycam acmıycam dedim. Sonra kızı düşündüm. DOlaba birsey koymazsam peynir zeytin evde olur kızı da ac kalmaz dimi :)

Bugün sesi cıkmadı. Yarın gelirse mutlaka söyliycem.

bana eski halimi hatırlattınız insanın yüzü tutmuyor çok zor bi durum. ne yapsam diye kıvranırken karşımızdakilerin yüzü pek utanmaz olabiliyor nedense. Küçük kıza acımakla haklısınız insanın vicdanı elvermez ama anlattığınız tavır da gerçekten çok kaba olduğunu gösteriyor. rica ederek falan yardım istese hadi bi süre idare edeyim der insan. ilk önce yer yok bahanesini deneyin ki belki anlar böylelikle kurtulursunuz. hani birden sert tepki olmasın diye böyle söylüyorum fakat ben de amonra gibi düşünüyorum sanırım sizin sorununuzun çözümü bu olacak

allah kimseye kötü komşu vermesin, bir keresinde üst katımdakine silkelediği için rica da bulunayım dedim, kapıyı açtı bana eee dedi bizim balkonun içine doluyor vs. dememe fırsat kalmadı aldığım cevap şu : ne var bunda bir kova su dökemiyor musun manyak sustum olmadı, zabıtaya şikayet ettik gene olmadı. benzer terbiyesizliği 2. kez yapınca öyle bir delirmişim ki. sabrımın kalmadığından emin olduktan sonra bıraktı ama inanın neffffrett ettim her apartmanda var böyle sorunlar diyorlar bana, ama bizim önceki evimizde hiç böyle şeyler yoktu ne bileyim :44:

eğer şimdi yüz verirsen sonra başına bela olur,hiç kurtulamazsın.böyle yüzsüz ve kaba insanlar insanı canından bezdirir.sana tavsiyem açık açık rahatsız olduğunu söyle sonrada çok muhatap olma.allah kolaylık versin.

sen niye kötü olasın kuzum kadın senin iyi niyetini suistimal ediyo
yumuşak karnından yakalamış
çocuk...
vicdan yapan insanlardan hiç haz etmem zaten
gerçekten mağdur olan insan pişkin olmaz dökmez ortaya kendini çünkü
6 milyarlık dolabı varmış ama ne sana ne kendine hayrı yok
2 günde bozulmaz zeytin peynir
yeteceği kadar alsın madem çare mi yok

çok güzel ifade etmişsiniz beğendim yazınızı....film gibi.

Teşekkür ederim fikirleriniz için.

Dün gece ve bu sabah sesi cıkmadı. Bugüne ekşın bekliorum. Mutlaka bişeyler yapıcam.

niye taktik geliştiriyorsunuz ki neden direk söylemiyorsunuz artık sizin yıyeceklernizi istemiyoruz diye... çocukda borda onun sorumluluğunda siz ona bunlar için kötü bir şey yapmadınız ki vicdan yapasınız yada başıma aynısı gelir diye düşünesiniz. kimse babanızın kızı değil dioloğa girmeyin getirmeyin artık yemek filan hadi iyi akşamlar artık diyip kapıyı kapatamıyor musunuz... iyi niyet mi insalık mı saflık mı size anlam veremedim kızmayında...

Son düzenleme:
ben de senin gibi iyi komşu olayım dedim ......

bak benim açtığım konuyu müsait olduğunda oku, düştüğüm durumu görürsün.ben bu yüzden eşimden dayak bile yedim.
böyle kendini bilmez komşular benden uzak allaha yakın olsunlar.

Bazen insanın bi basireti bağlanır ya, normalde yapmayacağın şeyleri yaparsın. Kadının elime tutuşturmasıyla başladı işte. Tamamen iyi niyetimle hareket ediyorum; saflık olarak değerlendirirsem kendime hakaret etmiş olurum.

Ben insanları kırmaktan korkarım. Türk milletinin komşuluk olayları malum. Bu kadının beni ömür boyu sömürmesi anlamına gelmez tabi ki.

İnsanlar sadece kötü birsey yaptıklarında gelmez başlarına böyle şeyler, hayat bu ya birgün ben de muhtaç olursam böyle bir komlum olur muydu diye düşünmeden edemedim.

Çıkışlarımın sert olmasını da istemem; karşımdaki isterse o ayrı tabi.

Neyse teşekkür ederim.

Dertsiz başıma dert oldu kadın yahu. Bakıcam konuna.

Valla arkadaşım sen dolap dolu dersen "ayy dur ben de geleyim bakayım buzdolabına beraber uğraşır yer açarız" deyip yüzsüzlük etme ihtimali var, bence sen işi dolandırma rahatsız oluyorum de geç.Sonra "aa ne biçim komşusun, istemiyorsan getirmem bahaneye gerek yok" bile diyebilir o pişkinlikle benden söylemesi:97:

Son düzenleme:
sabırlıymışsın demem lazım önce bazı insanlara acıyıp yardımcı olmak sorun haline gelebir bu tür şeylerde taviz vermem iyi dayanmışsın anlayana hak edene değer vermek yardımcı olmak amenna ama cidden olayı abartmış komşu yüzsüzlüğün böylesi ,
ilk gün geldiğinde o şaşkınlıkla eline bir şeyler tutuşturmasını ve bir şey diyememeni anlıyorum insan o anda
ne yapabilir ki şaşkınlıkla,ama bunun rutine dönüşmesi kötü,
hiç olayı dolandırma dolabımda yer yok şu bu anlamaz anlasaydı böyle davranmazdı direkt eşim ve ben bu durumdan rahatsısız lütfen bir daha bir şey getirme bana deyip kapıyı kapat başka çare bırakmamış .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…