Komşuma sinir oluyorum...

eger anıden oduna ıhtıyac oldu ve kırmak zorundaysa...
gelır derdını soyler...ızın ıster rahatsız ettıgı ıcın mahcup olur ..
musadeyıde alınca kırar...
gecenın bır yarısıda odun kırılmas....
kendı ıhtıyacı dıyede baskası rahatsız edılmezz....
ha her zamanda yapıyorsa onun terbıyesız ve saygısız oldugunu gosterır...

maalesef bizim apartmanda yönetici yok 3 katlı zaten biz 2. kattayız.İlk zamanlar bende gece gece zor durumda kalmışlardır ne olacak apartman hayatında biraz anlayışlı olmak lazım insanlık hali demiştim.Kıyamam diyen arkadaşlara soruyorum haftada 3 kere başınızda gecenin bir yarısı odun kırsalar acaba bu kadar anlayışlı olabileceklermiydi?

ha bide duyguçıkmazı nın dediği gibi o gece olmasa bile ertesi gün gelip bi özür falan dilese inanın belki bu kadar sinirlenmem.

deli olurdum ben de ama gidip muhatap olmam, düşünceli ve konuşulabilecek biri olsa o saatte rahatsız etmez zaten çevresindekileri...

hayretle ve de dehşetle yangına nasıl körükle gidilir okumaktayımkafamçokkarıştı

Aynen katılıyorum arkadaşım sana... Ne kadar tahammülsüzüz artık birbirimize karşı. İhtiyacı olmasa kim o saatte çatıya çıkar. Bir arkadaşım da dem:1shok:iş eşim konuşur. Benim şahsi fikrime göre böyle durumlarda eşleri araya koymaya çok ama çoookk karşıyım. İşler daha farkl boyuta varabilir. Erkekler daha sinirlidir ve bir anlık bir kıvılcımla iki tarafın başı derde girebilir. Dilin kemiği yok çünkü..

Huzursuzluk çıkması en son isteyeceğim şey.Ama bu tahammülsüzlük değildir normal bir saatten bahsetmiyorum gecenin bir yarısından bahsediyorum üstelik bir iki sefer olsa neyse.

güzelim bazen insanlar düşüncesiz olabiliyor.sizde kibarca uyarın.gece vakti hiçbir yerde ses olmadığı için (tv sesi, insan sesi,otomobil sesi vs) en ufak bir sesin bile duyulduğunu ve rahatsız edici oduğunu,sabah işe gitmeniz gerektiğini , mümkünse bu işi güdüz yada gece geç vakit olmadan ypbilimisiniz diye sorabilisin...ne tepki vereceklerini de bilmiyorsun kendi kendini yiyorsun..önce bir sor belki korktuğun gibi olmaz

belki acil durumdur kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
cokmu fesatim ne kaydirigubbakcemile3
aslinda bende olsam cok kizarim bizim komsularda sabaha kadar tv sesi sonuna kadar acik oluyo sinir oluyorum

komşulukda olur böyle şeyler çokda takılmamak lazım
saatlerce süren ve bitmek bilmeyen bir gürültü değil sonuçta çok çok yarım saat sürmüştür
gün gelir sizin başınızda böyle şeyler gelebilir ozaman anlayış beklemezmisin?
yok aman aman çok rahatsız oluyorsan bas zillerine rahatsiz olduğunu belirt olsun bitsin
ama ondan sonra bişey olduğunda onlardanda anlayış bekleme

Ben bu tarz şeyleri takmazdım...siz de rahat davranın benc evde..böylece karşılıklı olur ve yerinmezsiniz.

daha önce kirada otururken 4. kattaydım üst katımda bi komşu vardı...
2 çocugu nasıl gürültü yapardı gece yarılarına kadar anlatamam...klava:
pazar sabahları 5-6 gibi uyanır çocuklar üzerimizde tepinirdi...kafamçokkarıştı
2 çocuk nolcak diyeceksiniz ama gürültü öyle böyle degildi yani...
koltukların üzerinde atlarlardı ve bu gece 1-2 lere kadar sürerdi....
zamnla dayanılmaz hale gelince uygun bi dille söylemiştik en azından biraz müdahale etsinler o kadar geç saatlerde hoplatmasınlar çocukları diye..
verdigi cevap aynen şuydu....
şekerim biz ev sahibiyiz istedigimiz gürültüyü yaparız kiracı olsak tamam ama ev sahibiyiz biz.....klava:
ölürmüsün öldürürmüsün yaralamaklamı yetinirsin karar verin artık...kafamçokkarıştı

Ben şunu anlayamıyorum .Anlayışlı olun komşulukta olur böyle şeyler diyen arkadaşlar insaf yani gecenin 12 30 da evimin üstünde odun kırmaktan bahsediyorum.tv sesi yada çocuk gürültüsünden değil.Kusura bakmayın ama hiçte hoşgörülecek bir durum değil çünkü günün normal bi saatinden bahsetmiyorum ki normal bir saat dahi olsa odun kırılmaz.evimizin bahçesi var insin orda kırsın yahu.dita arkadaşım bende sein durumuna düşmekten korkuyorum.

bence zorda fılan kalmıslardır....bazen ben okuldan sonra gec oluyor gece acıyorum camasır makınesını 9/10 da supurge acıyorum....tartısma cıkarma derım....bıraz zaman ver bence

arkadaşım çamaşırı süpürgeyi çocuk sesini hoşgörürüm ama tepemde çat çat odun kırıyor odun kırmanın yeri orasımı?

arkadaşım çamaşırı süpürgeyi çocuk sesini hoşgörürüm ama tepemde çat çat odun kırıyor odun kırmanın yeri orasımı?

Canım Allah sabır versin.. Kımse komsusuyla kötü olmak ıstemez tabıkı,sonucta yüzyüze bakıyor ınsan ıstemesede ama gecenın yarısında da olmaz.. Bence eşin uygun bır dille soylemelı,sen muhattap olma canım.Eger böyle içinizde her defasında biriktirirseniz son damlada istemeden cok kötü patlayabılırsınız..

ben kıyamam demiştim o halde cevap veriyorumkaydirigubbakcemile2
ilk mesajınızda bu olayın sadece bir veya bir kaç geceye mahsus olduğunu söylemiştiniz.
şimdiyse haftada 3 kere yani düzenli hale gelmiş bir eylemden söz ediyorsunuz.
bu şekildeyse olay elbette gidin efendi gibi güler yüzle uyarın derim.
düzgün yorum almak istiyorsanız doğru bilgi vermelisiniz.
nası yani:ecrin_bebek:
birincisi o küçük gördüğünüz çocuk sesi odun kırma sesinden daha fecidir.odunu 15-20 dakikada kırar bitirir komşun.sonuçta kendide damda çatıda donacak.ama çocuğu yarım saat sonra susturamayabilirsiniz.
ikincisi bahçede kırsın demişsin.yani bahçede kırınca ses çıkmayacakmı odundan?
şikayetçi olduğun şey odun kırmasımı yoksa odunu çatıda kırmasımı???

Ben ne yapilabilir bilmiyorum.ama size bizim apt.örnek vereyim.Almanyada yasiyorum ve apartmanda yabanci olarak bir ben varim.
12 katli 50 daireli apt.oturuyorum.Hepimizde 17 maddelik bir ic tüzük apt.kurallari var.Birkac örnek vereyim.
Aksam 22 den sonra sabah 8 e kadar kesinlikle gürültü yasak.
gün icinde ise 13 ile 15 arasi sessizlik zamani.Gürültü yok yani tamir,müzik aleti vs..Bazen kutlamalar oluyor ozamanda asansöre kücük bir aciklama ile hosgörünüze siginiyoruz türü mesaj asiyorlar.Bu tasinirkende öyle verdigimiz rahatsizliktan dolayi diye bir mesaj asarlar.

cocuklarin apt.icinde oynamasi yasak.Yine cöpler 22 ile 8 arasi cöp olugundan asagi atilmaz
yine apt giris kapisinin önüne park yasaktir.ambulans itfaiye icin belli yeler bos birakilmak zorundadir.yine tasinilacaksa 8 ila 18 saatleri arasinda cumartesi ise 8 ila 13 arasindadir.
ve bunu 3 gün öncesinden yönetime bildirmek zorundadir.cünkü asansör cizilmesin diye ahsap pilakalarla kaplarlar o gün.

Asagi her ne olursa olsun birsey silkelemek,yada disari dogru cicek saksilari koymak balkonu yikamak yasak. Camasir odasini kullanirkende temiz birakmak ve saatleri arasinda kullanmak zorunlulugu var.
pazar günü ne olursa olsun hertürlü gürültü yasaktir.

Neyse cok uzatmayayim.50 daireyiz 5 senedir buradayim ve komsularimdan cok memnunum.Kesinlikle kurallara uyarlar.Bende geldigim ilk günden beri bu kurallara uyarim."Kendine yapilmasini istemedigini sende baskasina yapma" bu benim yasam prensibim.
Keske bu disiplin,kurallara uyma bizlerdede uygulansa..Ama bu demek degildirki bütün herkes burada öyle ama benim oturdugum apt.allahtan asi kimse yok.Bilincli ve kültürlü insanlar.

odun kırmasından niye şikayetçi olayım ki beni rahatsız etmediği sürece kırabilir ama benim evimin üstünde gecenin bir vakti bakın özellikle diyorum gecenin 12 30 da kırmasından şikayetçiyim.ayrıca komşumuzun iki tanede çoçuğu var.çıkıpta çocuklarınızı susturun denmez ama bu vakitte odun kırmasanız denebilir cesaretimi toplayıp söyleyeceğim artık sonucu ne olursa olsun .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…