Komşumun kızı...

• Konu Sahibi Konu Sahibi ncb
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bence çocuk farkında değildir. kendimden yola çıkarak söylüyorum yanii. ben farkına varamamıştım işin tadını kaçırdığımın annem çaktı durumu hemen müdahale etti. sizde anne de umursamaz galiba. en iyisi açık açık uslûbunca annesine durumu söylemeniz.

yani ama bak ne güzel bi kere de annen farketmiş ben biizmkini 1 haftadır geri gönderiyorum hani diyorum anneside farkeder diye ama oda farketmedi mecburen açık açık söylemek kaldı ki gerçekten zor bişey ne bileyim ya gelmesin çocuğun demek ama bende kendimi düşünmek zorundayım biyerde yeğenlerim geliyo şehir dışından onunla yaşıtlar 1-2 yaş araları var onlarlada anlaşamıyo çocuk biraz uyumsuz böyle olunca anneside söz geçiremiyodur belkide baştan tutmak lazımdı dizginleri

Acik acik gorusmek iatemiyorum sizinle diyin..anneai baya arsizmus...kizi yamayacak kapi bulmus.

Kapiyi acmayin bence.apartmanda falan denk gelince uyuyodum heralde dersiniz.baska bigun camasir makinasi sesinden duymamisimdir dersiniz,evde degildim falan.bi sure sonra anlarlar heralde istenmediklerini.

kapıyı açma... yalan söylemek evet iyi değil ama bu durumda karşındaki kadın anlayışsız ise sana da başka bir şey kalmıyor.

ben olsam hiç kasmam kendimi açmam kapıyı küserse küssünler bebeğimin sağlığından önemli değil

Kapiyi acmayin bence.apartmanda falan denk gelince uyuyodum heralde dersiniz.baska bigun camasir makinasi sesinden duymamisimdir dersiniz,evde degildim falan.bi sure sonra anlarlar heralde istenmediklerini.

aynı düşüncedeyim

ya anlamıyorum boyle insanlarıı. bende cocuk hastasıyımdır meselaa. görümcem başka şehirde yaşıyo. eşi askere gitti kıs dönem oda annesinin yanına geldi 5 yasında dünya sekeri oğlu var. 3 aydır burdalar ben ç.alıştığım için haftasonları bize alıyorum oğlanı. cumadan alıyorum pazar akşamı bırakıyorum ama biz aşığız çocuğaa. alırız ederiz gezdiririz eşim zaten bağımlı yiğenine. neysee biz süre bole aldım falan sonra hafta içi cocuk grip oldu doğal olarak o haftasonu alamadık yawruyu. gecen akşam dedimki mustafa sen iyileştin bu hafta alıcam seni tamam mıı dediki yenge annem izin vermiyo dedşim annen ne karışırımış ama yenge diyo sen çalışıyorsun bi hafta sonun var temizlik mi yapıcan benle mi ilgilencenn pazar günü gezeriz demez miii? yani bu 5 yaşında cocukk annesinin uyarını dinliyo şimdiki çocuklar herşeyi anlıyoooo 8 yasındaki mi anlamıycakkk yaa. görümceme gittim dedim "sen mi yollamıyorsun onu" dedi "alınma senle alakalı değil bilsinki ısrarcı olmasın sen yine istiyorsan deki "annenden izin al,ikimiz ikna edelim oyle gelicen" de" dedi. gittik annesine izin aldık anneside haftasonuna kadar ki hareketlerine bakim beni üzmezsen gidebilirsin dedi. yanii herşey annede bitiyoooo.

yukarıda verdiğim örnek gibi bu iş annede biter. diyeceksin arkadasım bak benim çocuğum 1,5 seninki 8 yasında ben seninkiyle ilgilenmekten kendiminkiyle ilgilenemiyorum. kırılma gücenme ama herakşam herakşam bende yoruluyorum jusura bakma de. iş yapamıyorum başlarında durucam diye.buna biraz ara verelim hem senin kızında ödevleri falan var erken yatmaya alışsın de. ben sorumluluk almak istemem bişe falan olur çok üzülürüm senle gelsin gisin ama sensiz yollama bundan sonra de bitsin.

yapılan yorumları okumadım ama bize de çok gelirdi böle komşu çocukları.. velhasıl kelam hiç sevmem çocuklar değil burda suçlu olan, sorumsuz anneleri...
bence hiç suçluluk hissetmeden almayın çocuğu eve. gerekirse açmayıver kapıyı biz öle yapardık bazen

Ben baska bir konuya dikkat cekmek istiyorum... benim kizim 3 yasinda; komsumun kizi 8-9 yaslarinda.. kizim onunla oynamayi cok seviyor.. hergun degilse de sık sık geliyor bize.. ama zamanla farkettim kizimi cok yonlendiriyor. Kizim onun gibi davranmaya basladi.. onun konustugu gibi konusmaya basladi.. bir gun bunlar odadayken gizlice izledim.. ve komsumun kizi kizima kizdi ve trip atti.. ayni tripi kizim ertesi gun bana atti.. boyle bir kac olay daha olunca pek eve almamaya basladim.. ayni sizin gibi; uyuyor; gezmeye gitcez vs. Gibi bahaneler buldum ve annesi de anladi..

demek istedigim bence kiziniza yasiti arkadas bulun ve en kisa zamanda annesiyle konusun.. bir gun belirleyin; mesela sadece pazartesi gunleri saat 4-5 arasi gelsin..

iş kızın annesinde bitiyor ne düşüncesizmiş oda yollamasın kızını bırakmasın oda başından atıyo belkide

benimde bu aralar sıkıntı yaşadığım konu malesef.
yaşıtıyla oynasa daha iyi olur.bize gelen çocuğunda afedersiniz bizim öğretmediğimiz
hoş karşılamadığımız kelimeleri söylüyor.
bizimki de ondan duyup bize söylüyor.
açıkçası evi dağıtmasından ziyade benim çocuğa kötü örnek olmasından rahatsızım.
zira hiç hoş şeyler değil.ayrıca eve giriş çıkışlarımızı takip edip,tam içeri girecekken
pat kapıyı açıp bende sizi bekliyorum nerde kaldınız diyor.
tam geliyor evden çıkacak oluyoruz,daha sabah çıkmadınız mı diyor.
çocuk ama bende iyice sinir olmaya başladım.
çalışıyorum haftasonları geldi mi gitmek bilmiyor.
o gelince bizimki hırçınlaşıyor.yapma senden görüp yapıyor dediğim şeyleri inadına yapıyor.
bence arkadaşı olacaksa yaşıtı olmalı ya da 2-3 yaş küçük-büyük olacak.

Ayyy ne sinir bir durum, çalsın çalsın gitsin valla hiçte rahatımı bozup kapıyı dahi açmam. Bu nedir Allah aşkına, kimse kimsenin çocuğuna bakıcılık yapmak zorunda değil. Madem doğurmuş, doğurduğu gibi çocuğuna sahip çıkmasını da bilsin. Hiç kendinizi üzmeyin, boşuna da sinir olmayın. Annesiyle kesin ve net bir dille konuşun olayı çözün.

Okurken sinir oldum valla

Annesi de her akşam gönderecek yer arıyor sanırım. İnsan senin o söylemlerinden sonra çocuğunu dizginler biraz.
Çocuk sonuçta annesi yön vermedikten sonra onun aklı ermez daha.
Sen annesine anlayacağı şekilde söyle. Uyuyor uyanınca çağırırım, oynarlar ya da 2 akşamda bir oyun saati yapalım gibi. Olmadı biz gelelim bu akşam sizde oynasınlar değişiklilk olur çocuklara gibi...

Öncelikle geçmiş olsun bebeginiz iyidir inş. Şimdi hem kendin hem bebegin için üzülsende araya mesafe koyman lazım.Yani yeri geliyorsa kızacaksında.Umursamaz bir annesi var ama kimsede onun çocuguyla ugraşmak zorunda degil.Tamam haftada bir iki gün gelir eyvallah ama böyle her akşam her akşamda olmazki.Hem nasıl bir çocuk yetiştirmişse o kadında şuna bak evi falan kurcalıor.Hiç olmadı annesine söyle bu kadar sık gelmesin rahatsız oluyorum falan de yani.

Annesine net bir şekilde söyleyin ben iki çocukla uğraşamıyorum daha yeni ameliyatlı diye anlaması hatta rahatsızlık veriyormu diye düşünmesi sıklıkla göndermemesi lazım bebeğiniz ona yakın olduğu için kızın yaptıklarını bile yapmaya başlarGeçmiş olsun bu arada inşallah bebeğiniz iyidir

Tovbeee.
Birşey anlatmak istiyorum ornek olsun size diye .
Benimde yegenlerim bizde hafta içi annesi babasi calisiyr diye.
Bizimde karesi komşumuz var kizi 7 yasinda falan.
O gelmeye başladı o zamanlar bize .
Neredeyse hergun geliyor.
Annem çok sabirlidir benim.
Hic ses etmiyor.
Ama çocuğa içten iice gicigim ben.
Çok itici bir çocuk.
Bir gün apartmanda karsilastik ben eve gidiyorum o evden cikiyor baktim elinde birşey sakliyor.
O elinde ki ne dedim ses etmiyor kaçmaya calisti baktim ki benim bilekligimi almis.
Aldim bilekligi sert sert baktim eve gittim.
O günden sonra biraz mesafe koyduk .
Eve gittim takilarima baktim bir kupem daha kaybolmuştu gunahini almayayim ama aradim taradim yok o küpe.
Gecen sene yine dadandi bu kiz .
Birgün evdeyim bir ses duydum .
Yegenimin cigligi .
Şoka girdim yegenim 3 yasindaydi o zaman.
Kafasına tas atmis kafasi kanamisti .
Baktim ortalıkta yok.
Küçük kiz kardeşime söyledim bunu sokakta sikistirmustir bir güzel tehdit etmiş.
O gün bugundur bir daha yaklaşmaz .
Ne yapin edin bir daha yaklastirmayin o kizi evinize .
Buradan bile gicik oldum

En kısa zamanda buna bir çözüm bulun Allah korusun kızın başına bişey gelse sen yaptın sen ettin olur malum sürekli sizdeymiş Uzunca bir süre evinize almayın annesi aradığında bişeyler uydurun belki bi süre görüşmeyince unutur bir dahada gelmez aklıma başka bişey gelmiyor :26:

komşunuzun yaptığı hiç hoş değil. Peki eşiniz ne diyor bu duruma. Kadının kocası da mı kızını görmek istemiyor acaba çocuk sürekli size geliyor anlam veremedim açıkcası

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…