Komşunun düğünü ve annemin bilezik ısrarı

annem mi haklı ben mi?

• annem

OY: 38 38,8%
  • ben

OY: 60 61,2%

• Ankete Katılan
    98

Canim bi sakin ol.. Arkadaş kötü niyetle falan söylememıs. Sadece annen böyle düşünüyor olabilir demek istemiş.

Yavrucuguna laf söyleyen yok. Sağlıklı, uzun ömürlü, annesi babasıyla yaşasın inşallah

Gonul ister ki aynisi takilsin ama durumun yok ona ragmen gucunun yettigini almissin cok da dertse annen ustunu tamamlayip alsin birak alinma. Zaten annenin takmasi daha normal olacakti. Bosver hamile halinle takmaya degmeyen bir konu

Aynen canim katiliyorum dogrusu senin dedigin gibi benimde oyle olmustur annesinin komsusundan ona ne yani cok sacma

O bilezik anneniz tarafından yapılmalı zaten neden sizin uzerinize geliyor.
(Bu kuralları sacma buluyorum. )

Amin canım bu konu çok hassas olduğum bi konu. zaten foruma katılma nedenim de buydu. yaşadığım zorlukları vs paylaşmıştım. Şimdi böyle bir yorum olunca haliyle damarıma basıldı.

Teşekkür ederim.

Annen ne takacak ben ona takıldım

Yani bileziği sana aldırıp eli boş düğüne mi gidecek

Eğer amacı bu ise kusura bakma çok çıkarcı

yok canım o da takacak, taktığı karşılığında kardeşime bekleyecekmiş.
ya bazı şeyleri anlıyorum. evet bu borç yapmam gerekir. sonuçta kadın takmış o kadar ama yok anacım para yok nabıyım yani. borç alsam zaten borç borç borç her yan nasıl ödiyim aman... neyse... Ben büyüttüm her halde. Allah başka dert vermesin.

bence annenin takması lazım şöyle çünkü o evlenen kızın annesi sana taktı bu durumda da annenin takması lazım yıllarca düğün olur ailem her düğüne gider gelir ve yakın zamanda benim düğünüm olacak o gidilen kişilerin hepsi bana getirecek takıyı ama annem bir günden bir güne bana sen ver takıyı demedi bence siz haklısınız ...
ama şöyle bir durumda var düğüne 14 ayar takılmaz onu alana kadar bir çeyrek veya bir yarım alsaydınız daha makbul olurdu

işte o 14 ayar konusunda biraz cahillik ettik sanırım bozunca değeri gidiyormuş.

yarısını da annen koysun alın 22 ayar bilezik.. ben bu karşılıklı şeyleri sevmiyorum ama maalesef büyükler bu mantıkta oluyor..

İşte, dünyada her şey karşılıklı. Ben boşuna mı diyorum o kadar düğün yapayın, gerek yok falan diye?

Şu an senin elin darday kensırf komşun sana bilezik taktı diye 22 ayar bilezik takma olayı çok saçma. Maddi durumun iyidir, alacağın takı seni zora sokmaz alır takarsınız ama sen komşuya 22 ayar bilezik takıp 2 ay sıkıntı çekeceksen afedersin s.ç öyle adetin ağzına. Yalan mı? Eminim komşun sana 22 ayar bilezik alabilecek durumda olduğu için onu alıp takmıştır.

işte o 14 ayar konusunda biraz cahillik ettik sanırım bozunca değeri gidiyormuş.
evet 14 ayar gelin isterse set alınır onun dışında pek kimse takı için 14 ayar almaz bence şöyle yap anneni ikna et ortak alın aldığınız kuyumcuya gidin durumu izah edin değiştirelim yerine bilezik alalım diyin geri çevireceğini sanmıyorum

14 ayar da olur gelin satarsa zarar eder

Satmasın taksın o zaman

Bana 8 ayar bilezik taktılar kim taktı onu da biliyorum yani

Diğerlerini bilmiyorum ne olmuş adı bilezik taktı oldu kim ne bilsin ayarını

Ben sizin haklı ve doğru olduğunuzu düşünüyorum komşunun iki çocuğu daha varsa ne olacak hepsine mi alacağız 500 tl lik hediye

Bu kar çok yakınlarda vs olur belki ama yukarda da yazdım biz kendi tarifenizi belirledik borcu da annem babam düşünür bizimki ekstra oluyor yani

Bir de ben tek çocuğum evlendim 10 yıl önce anneler halen düğüne gider takı takar eeee onların karşılığını da annem evlenecek ona mı takacaklar

Bu kadar da karşılık beklenmez herşeyden

Ben tek çocuğum kuzenlerinin arasında ili olan var annemler onların bir çocuğuna mu takacak olacak iş mi

Ya da ikiye mi bölecek bütçesine göre takacak

Annenin beklentisi saçma sen göğsünü gere gere git tak bana kalırsa inadına takma diyeceğim de hadi almışsan sıkışık durumunda yine büyüklük sende kalsın tak

Bir de burda aynısı olmalı diyen arkadaşlar da annen ile aynı mantıkta eskiden takı defterleri varmış halam evlenirken vardı o bunu getirdi bu şunu diye yazmışlar ama çoğu para enflasyon olunca o paranın değeri çok komik oldu çok güldük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…