Komşunun düğünü ve annemin bilezik ısrarı

annem mi haklı ben mi?

• annem

OY: 38 38,8%
  • ben

OY: 60 61,2%

• Ankete Katılan
    98
Benim dugunde bana kim ne taktiysa ailem de onlara takiyor. Benden de istemediler hic. :/ Cunku bizim icin taktilar onu sana dediler. Kayinvalidem kayinpederim de ayni sekilde kendileri gidiyorlar ve takiyorlar.

Cok merakliysa annen alsin. Zamaninda durumu varmis almis. Gonul isidir bu arkadas zorunluluk değil. Senin durumun yok diye ustelik birde bebegin olucakken niye kendini dara sokasin. Hem buyuklerin hatrina gelir o takilar ciftlerin değil. Yani annenin gorevi o senin degil. Hem Anan torununa ne takicak onu dusunsun milletten once

Benim bildiğim annenizin o bileziği yapması lazım sizin değil ki bizde böyledir hiç görmedim öyle dönüşümlüdür sonra tekrar komşu kardeşinize gelip ne takarsa anneniz tekrar gidip aynısını takıyor diğer çocuklar olduğunda biz çağırılıyorsak ayrıca takmaya başlıyoruz böyle böyle evlatlarımızla devam ediyor genelde böyledir bu adetlerdurum yoksa da zorlamanın bir anlamı yok çok yakın değilmişsiniz de illa gramı gramına tutmak zorunda değil ki

Ay ne anneler var ya.o bileziği onun alması gerekir senin değil hem parasıda var bak bak borc vercekmiş sana.annen alsın taksın sana düşmezki ona düşer almak.

Madem annenin durumu var kızım sen dur ben alayim demiyor da benden borç alsaydin diyor ben olsam almiyorum hiç bisey derdim ne yapıyorsa da yapsın unrunda olmazdı ne kadar bencil insanlar kızım zor durumda kalacak diye düşünmüyor da ayıp olacak onu düşünüyor yazik

ohoo sen evlendiğinde altın kaç liraydı şimdi kaç lira denk gelmiştir bile aldığınız bilezik belkide..
ayrıca komşun sana takmış yani komşusunun kızına..
annende komşusunun kızına kendisi taksın bir zahmet.. sende müsait olduğunu takarsın bilezik bile fazla kaçmış bence..
eşinede yansıtma bu durumu ..adam sesini çıkarmamış bu yoklukta 250 lira bilezik almış üzülür adam..

Canm bn de ne takildiysa geri gotrlmesi taraftariyim ama bzde soyle, bn sadece bnm arkadslarmn taktiklarni geri gtruyorum su an. Annemn kmsulari veya akrabalarn taktklarni annem goturuyo, esimin ailesi de ayni sekilde. Onlarn davetlillerinn taktklarini onlar goturyo. Blki annen yapmali bilezihi durumu varsa?

üzülmekten ziyade annem beni bu halde üzdü diye olay çıkarır. bana kıyamıyor üzerime titriyor şimdilerde. bende saçma sapan şeylere maruz kalıyorum.

Sende bir ailesin artık annenin ne takacağınıza müdahale etmemesi lazımdı ama olmuş işte.
Bence aldığınız bileziği geri verip yarım altın takın eğer mümkünse.

Bizde aile reisleri takar.

Misal dayim gelip bana bilezik taktiysa babam da gider, dayimin kizina takar. Ben bilezik takmam ki. Gonlumden ne koparsa onu takarim.

Birde sizin ki komsuymus. Bu durumda annen takmali. Ben gidip de komsuma takmam. Bence annen senin ustune atip pacayi kurtarmaya calisiyor.

Burda ki anne babalari gordukce ne guzel annem babam var diyorum. Rahmetli annecimden boyle biseyi asla duymadim.

üzülmekten ziyade annem beni bu halde üzdü diye olay çıkarır. bana kıyamıyor üzerime titriyor şimdilerde. bende saçma sapan şeylere maruz kalıyorum.

siz kafanıza takmayın kendinizi üzmeyin boş yere anneniz haksız....bırakın konu hakkında bir daha konuşmayın belki anneniz anlar hatasını... birde konu cidden kendinizi üzmenize değecek bir konu değil..

5 kredi mi . bilezik için bile durumunuz yoksa bebeği biraz ertelesemiydiniz acaba ? bana karışmak düşmez tabi . hayırlısıyla kucağınıza alın inşallah.

takı işleri karsılıklıdır.annenız haklı 14 ayar takmanız çok ayıp kaçar....ama yuku sadece sızın omuzuna bınmesıde yanlış...annenızle paylaşarak alın

Anneniz greksiz tepki verip uzmus sizi hamile halinizle esiniz ben yapmam dememis sadece butcesi ona yettigi icin onu yapabilmis uzmuyin kendinizi bebisiniz etkilenir ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…