Komşunun düğünü ve annemin bilezik ısrarı

annem mi haklı ben mi?

• annem

OY: 38 38,8%
  • ben

OY: 60 61,2%

• Ankete Katılan
    98
takı işleri karsılıklıdır.annenız haklı 14 ayar takmanız çok ayıp kaçar....ama yuku sadece sızın omuzuna bınmesıde yanlış...annenızle paylaşarak alın

Size denk geldi sizden alıntıların ama başkaları da yazmış aynı şeyi

Niye ayıp olsun

Hani sarı parlak takılar var ya Hint altını diyorlar işportada bile var ondan takmıyorlar ya bildiğin altın yani

Aynı paraya yarım altın alsa ki alamaz aman yarım altın takmış derler şimdi adı bilezik nerden bilecekler kaç ayar olduğunu

Bana 8 ayar bilezik takmışlardı bilezik işte adı hiç ayıplamadım başkaları laf etmesin diye düşünmüşler ne olacak ki

14 ayara takı bılezıgı denır cunku.arkadas 250 ye aldıysa bozdururken 120 tl cıvarına bozdurulur...e dıger taraf 22 ayar takarken bugunun parasıyla dusunsene 1000 tl verıyor 1000 de bozduruluyor ama karsı taraf 125 tl hakmı bu sence...karsı tarafa ayıp degılmı....yarım altın bıle daha mantıklı yanı...bır yarım annesı bır yarım kendısı takar..ama 14 ayar bılezık bozuldumu yarı yarıya fıyatı duser...8 ayarı hıç soylemıyorum bıle zamanla kararır...arkadasın durumu olmayabılır ama annesının destek çıkarak bunu tamamlaması gerekır

bunlarda haklısınız

ama adı üstünde takı bileziği

arkadaşın durumu yok; etrafın çenesi kapansın; adı bilezik olsun diye takıyor

ile de satmak zorunda değiller

bir ara ben herkese künye alayım; satamasınlar değeri düşer diye hatıra kalsın benden diye düşünmüştüm

iki arkadaşıma küçük altın yerine kolye aldım mesela

bana ben evlenirken iş yerindekiler sordu altın mı alalım; parayı sana mı verelim; takı mı diye; takı dedim; satılmasın hatıra kalsın amacı ile ki paraya ihtiyacım vardı; ama altınlar ve bileziklerin hepsi satıldı; annemin kv aldıkları bile sadece o takı ile setim kaldı geriye

cnm senın dedıgın ayrı bırsey.mesela bende takı cok severım anneme bıle dugunumde takı bızelığı taktırdım satmayacagım dıye.teyzemlerde kolye aldı takayım dıye....ama bu olay farklı...benımde basıma geldı esım bır arkadasına o donem 22 ayar bılezık takmış o geldı bızım dugune bılezık taktı esım bozdurdu 180 tl tuttu ...çok uzuldu esım ...yarım altın taksaydı barı dıye....takı olayı karsılıklıdır...kendını komşunun yerıne koy o şekılde dusun yapılan buyuk haksızlık....

ama olayda ilk takıyı komşunun annesi takıyor

konu sahibinin annesi de takacak şimdi bir de ekstra komşunun kızı olan konu sahibi de takacak

ona iki takı gidecek

bir de ben o kadar tam karşılık güdemiyorum

mesela bizim düğünümüze ve görümcemin düğününe akrabalar geldi

kızı evlendi geçenlerde gittik; yol parası vs de harcadık hali ile

iki altın bir de 100 TL taktık; geride 3 çocuk onlarda 1 tane bizde kaldı

o bize şimdiye kadar iki altın takmıştı; daha da çocuğu var; her birinden bir kriter tutturmak zor

komşu sonuç olarak komşu kızına takmış. Yani annenizi sayarak. Annen de ona takaca komşu cocuğu sayarak. böylece ödeşecekler.

Ne alakası var yaa annenizin komşusu takmış. Doğal olarak borç annenin annende onun kızına takıcak. Abartmis annen

zaten annesıyle bırlıkte taksınlar bence ıkısıde yarım altın taksa bence en doğrusu olur

Şimdi annen ille aynı bilezik olacak demekte haklı.
Yalnız şöyle bir durum var, fildisisahili 'nin de dediği gibi bilezik annenin hatırına geldi sana. Yani karşılığı vermesi gereken annen.
Mesela şöyle bir örnek vereyim, geçenlerde aile dostlarından birinin oğlu sünnet oldu. Hem annemlere hem bana ayrı davetiye gönderdiler. Şimdi annemler bana düğünde hediye ettiklerine göre bir takı hazırladı. Ben çeyrek altınımı alıp gittim. Onlar ödeşmiş oldu benimki ekstra yani, o da davetli olduğum için eli boş gitmek ayıp olur dedim.
Sen kendine göre bileziğini almışsın, tam karışılığını vermek annene düşüyor.
Eşimin tonlarca akrabası evlendi hepsinde annesi aldı gitti bize gelen karşılığında bir şey, hiç bize " falanca size şunu takmıştı, alın götüreyim" demedi. O yüzden bende böyle bir mantık kurdum yani.

benim bildigim dugunde takilan taki borcu aile oder o ailenin oglu kizi deil
yani yukardaki yorumlar hakli

annen versin bilezigi ustune koysun alsin senin gururuna dokunmasin zaten en bastan senden 250 lirayi almamasi egrekioyordu
yani aslinda anneyin guruuruna dokunmasi lazim bunun

anneniz alacaksa ya üstünü yapsınn sizin durumunuz musait değilse yabancı dil anne eevt ne takıldıysa genede aynsını takrlar

Bu kadar kişi yazms zaten ama annenin takması gerekiyo benm amcam bana bilezk taktı bileziği de annem almadı bende oda ilerde kuzenime takcak ben borçlu deglm yanı senin çocuğuna yapılanları sen geri goturursn o senin borcundr ama senin dugunundeekiler annenin borcu

ortak alsaydınız bileziği anne durummum yok şu anda bende bukadar var sende ekle alalım takalım deseydiniz
borçda neymiş yahu

annenizin hatrına gelen bileziği annenizin yapması lazım keşke üstüne ekleseymiş, her hafta birinin düğünü oluyo çeyrek ayıp oluyo diye yarım altın götürmekten iflahım kesildi, gençler seviyor evleniyor borcunu hep ben ödüyorum valla.

Bizde de ne takildiysa aynisi takilir. Aylar öncesinden söylemiş anneniz keşke biriktirseydiniz.

Benim bildiğim annenin komşusuyla takılan takıya denk olarak o bileziği annen takmali siz değil. Biz öyle yaptık kayınvalide de annemlerde düğünlerde kendileri götürdüler arkadaşlarımızın getirdiğini de biz onlara goturduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…