- 25 Ağustos 2014
- 6.767
- 8.892
- 448
- Konu Sahibi CennetKokusu_
-
İkiniz birlikte ortak takabilirsiniz .Yarıyariya .hayır takmamış.
takı işleri karsılıklıdır.annenız haklı 14 ayar takmanız çok ayıp kaçar....ama yuku sadece sızın omuzuna bınmesıde yanlış...annenızle paylaşarak alın
Size denk geldi sizden alıntıların ama başkaları da yazmış aynı şeyi
Niye ayıp olsun
Hani sarı parlak takılar var ya Hint altını diyorlar işportada bile var ondan takmıyorlar ya bildiğin altın yani
Aynı paraya yarım altın alsa ki alamaz aman yarım altın takmış derler şimdi adı bilezik nerden bilecekler kaç ayar olduğunu
Bana 8 ayar bilezik takmışlardı bilezik işte adı hiç ayıplamadım başkaları laf etmesin diye düşünmüşler ne olacak ki
14 ayara takı bılezıgı denır cunku.arkadas 250 ye aldıysa bozdururken 120 tl cıvarına bozdurulur...e dıger taraf 22 ayar takarken bugunun parasıyla dusunsene 1000 tl verıyor 1000 de bozduruluyor ama karsı taraf 125 tl hakmı bu sence...karsı tarafa ayıp degılmı....yarım altın bıle daha mantıklı yanı...bır yarım annesı bır yarım kendısı takar..ama 14 ayar bılezık bozuldumu yarı yarıya fıyatı duser...8 ayarı hıç soylemıyorum bıle zamanla kararır...arkadasın durumu olmayabılır ama annesının destek çıkarak bunu tamamlaması gerekır
bunlarda haklısınız
ama adı üstünde takı bileziği
arkadaşın durumu yok; etrafın çenesi kapansın; adı bilezik olsun diye takıyor
ile de satmak zorunda değiller
bir ara ben herkese künye alayım; satamasınlar değeri düşer diye hatıra kalsın benden diye düşünmüştüm
iki arkadaşıma küçük altın yerine kolye aldım mesela
bana ben evlenirken iş yerindekiler sordu altın mı alalım; parayı sana mı verelim; takı mı diye; takı dedim; satılmasın hatıra kalsın amacı ile ki paraya ihtiyacım vardı; ama altınlar ve bileziklerin hepsi satıldı; annemin kv aldıkları bile sadece o takı ile setim kaldı geriye
cnm senın dedıgın ayrı bırsey.mesela bende takı cok severım anneme bıle dugunumde takı bızelığı taktırdım satmayacagım dıye.teyzemlerde kolye aldı takayım dıye....ama bu olay farklı...benımde basıma geldı esım bır arkadasına o donem 22 ayar bılezık takmış o geldı bızım dugune bılezık taktı esım bozdurdu 180 tl tuttu ...çok uzuldu esım ...yarım altın taksaydı barı dıye....takı olayı karsılıklıdır...kendını komşunun yerıne koy o şekılde dusun yapılan buyuk haksızlık....
ama olayda ilk takıyı komşunun annesi takıyor
konu sahibinin annesi de takacak şimdi bir de ekstra komşunun kızı olan konu sahibi de takacak
ona iki takı gidecek
bir de ben o kadar tam karşılık güdemiyorum
mesela bizim düğünümüze ve görümcemin düğününe akrabalar geldi
kızı evlendi geçenlerde gittik; yol parası vs de harcadık hali ile
iki altın bir de 100 TL taktık; geride 3 çocuk onlarda 1 tane bizde kaldı
o bize şimdiye kadar iki altın takmıştı; daha da çocuğu var; her birinden bir kriter tutturmak zor
anneniz alacaksa ya üstünü yapsınn sizin durumunuz musait değilse yabancı dil anne eevt ne takıldıysa genede aynsını takrlarMerhaba Arkadaşlar,
Morelim çok bozuk dünden beri.
annemle kavga ettim. neden şu;
ben evlendiğimde alt komşusu bana 22 ayar bilezik takmıştı. annem de aynısı takılmalı aynı ayarda sende yapmalısın diyip diyip daha 5 ay önceden başladı söylenmeye. beni ne zaman görse naptın bileziği diye taciz devam etti annem tarafından.
benim maddi durumum pek parlak değil üzerimizde maşaAllah beş tane kredi var. bi de bebek bekliyorum Allahın izniyle. ne yapacağım bilemez haldeyim neyse.
Ben eşimle konuştum. Dedim bilezik almak lazım insanlar bize almış ayıp olur. Dedi tamam uygunundan alalım. 250 Tl ye çok şık 14 ayar bilezik aldık. Ay annem bir başladı söylenmeye neden almışım yapmak zorundaymışım param yok diyorum anlamıyor benden borç alsaydın bana öderdin vs vs... AVM de dün ayak üstü ağlattı beni.
bende param yok benden bu kadar başka bişi yapmaya gücüm yok dedim. gidip bileziği geri verip üzerine katıp verecekmiş bu da ağrıma gidiyor.
sizce abartmış mıyım? ay bilmiyorum nolur bişiler diyin...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?