- 26 Eylül 2010
- 17.558
- 32.867
- 798
- Konu Sahibi CennetKokusu_
-
Haklisiniz siz lafini yapmazsiniz hatta ayarini bile bilmezsiniz ama insanlar öyle değil malesef. Daha önce de yazdim isteyen bile duydum. Komşu 22 ayar bilezik takmişsa mutlaka karşilik bekleyerek takmiştir ve 14 ayarla karşilaşinca rezillik bile çikarabilir.
zaten bu olayın büyüme nedeni de bu. rezillik çıkarıp annemi tüm mahalleye rezil edebilecek bir kadın.
neyse annem 14 ayarı geri götürüp üzerini tamamladı ve taktı. benden parasını istedi ama veremeyeceğimi ilettim.
hayır tabiki gitmedim.[/QUOT
en doğrusunu yapmışsınız. yalnız gitmediğiniz düğüne bile takı takan bir eşiniz var bravo.
ben olsam gitmezdim o 14 ayar bileziği de almazdım.
Ne kadar saçma ve sinir bozucu adetler bunlar ya.Benim bildiğim takı evlenen çifte yardım amaçlı yapılır.Millet resmen borç harç işine çevirmiş bunu.Yok ben sana bu kadarlık taktım,şimdi sen benim oğluma şu kadarlık takacaksın.İnsanın o anlık durumu neyse bütçesine göre onu takar.Birine bir şey takıyorsun,karşı taraf atıyorum 3 yıl sonra oğlunu evlendiriyor senden aynısını bekliyor.Dünya hali bu farzedelim o arada iflas ettim ben,kocam öldü, parasız kaldım 3 kuruş bir şeyle geçiniyorum.Nasıl yapacağım bana yapılanın aynısını? İnsanın durumu varsa yapar yoksa elinden geleni yapar bu kadar basit.Annenizin düşüncesi çok yanlış.Ayrıca o komşu size takmış annenize takmamış ki.Şimdi ona hem anneniniz hem siz takacaksınız.Yani siz ayarı düşük altın bile alsanız yine onlardan fazla takmış oluyorsunuz.
Ama konu sahibinin annesi de takacakmış takı.Yani şöyle düşünün konu sahibine 1 takı geliyor ama komşuya hem annesinden hem de konu sahibinden takı gidiyor.Ayarı düşük bile olsa yine de fazla takılmış olmaz mı bu durumda?Adetlerin saçmalığı konusunda haklısınız ama maalesef takılan takıların listesi tutulur bizim oralarda ve düğünden sonra kontrol edilir, getirmeyenlere de hoş bakılmaz.
Burada muhtemelen düğün sahibi konu sahibinin annesinden bir beklenti içindedir, konu sahibinden değil.
Ama eğer takıları konu sahibi aldıysa düğünden sonra annesi de onun ödemesi gerektiğini ödemezse kendisine laf geleceğini düşünüyor olabilir.
Anne bence takının tam takılması konusunda haklı ama konu sahibinin üzerine bu kadar gitmesi hoş olmamış, sonuçta durumu yoksa borca girecek de değil yani.
Ama konu sahibinin annesi de takacakmış takı.Yani şöyle düşünün konu sahibine 1 takı geliyor ama komşuya hem annesinden hem de konu sahibinden takı gidiyor.Ayarı düşük bile olsa yine de fazla takılmış olmaz mı bu durumda?
altınları geri dönüşlerini aileler yapmıyor mu yahu
Ben annesi de takacak diye okumuştum sanırım arada ki sayfalar da ama bilemedim şimdi yanlış mı gördüm acaba.Anne de takıyorsa elbette borç ödenmiş sayılır.
14 sayfanın tamamını okumadım,
Ama benim anladığım annesi alınan takıyı beğenmeyip, onu satıp ekleyerek tam karşılı tutarında bir bilezik alıp takacak.
Ben annesi de takacak diye okumuştum sanırım arada ki sayfalar da ama bilemedim şimdi yanlış mı gördüm acaba.
Aslında insanlar çok gereksiz şeyler yüzünden bozuyor ilişkilerini yani nedir ki bir takı alt tarafı.Kimse kimseden karşılık beklemeden içinden geleni yapsa böyle durumlar olmaz.Herkesin durumu aynı değil sonuçta.Biri birine bilezik takıyor mesela aynı ayarda karşılık bekliyor.Ee belki o takılan kişinin maddi durumu iyi değil ne yapacak bu kişi? Nasıl yapacak aynısını? İnsanların bunu düşünmesi lazım biraz.O yüzden ben çok saçma buluyorum bu takı,gelenek görenek işlerini.Ne olursa olsun hamile kadın bu kadar üzülmemeliydi elbette, o konuda anneyi haksız buluyorum.
Ama bu takı olayına arkadaşlar gibi -o bir hediyedir- gözüyle bakamıyorum. Bizim oralar bu konuda bozulan aile ilişkileri ile dolu, o yüzden hassas konular
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?