Komşunun düğünü ve annemin bilezik ısrarı

annem mi haklı ben mi?

• annem

OY: 38 38,8%
  • ben

OY: 60 61,2%

• Ankete Katılan
    98
Altınları siz aldıysanız eğer karşılığını sizin götürmeniz gerekir, anneniz aldıysa anneniz götürmeli.
Şu an durumunuz olmayabilir, o halde çocuk olunca, ev alınınca vs almanız gerekenden daha büyük bir şey alıp telafi edebilirsiniz. Bu işler karşılıklıdır maalesef. 1000 liralık bilezik takan birine de çeyrek götürülmez.

davetiye kime geldiyse o taksin butcesine gore...annenede davetiye gelmistir herhalde..o taksin bilezigi sende butcene gore birsey.

Bence sen haklısın tamam sana ne taktıysa sende aynısını takman lazım çünkü karşılık bekleyerek takiyorlar ama kızın annesi taktıysa seninde annenin takması lazım eğer sana kız takmış olsaydı o zman sen takardın ama He birde şu var senin madem durumun yok annen neden bu kadar anlayışsız seni o kadar üzüp ağlatana kadar hamile halinle baştan adam gibi deseydi senin ne kadar paran varsa ver üstünü ben tamamlarim öyle takarsın deseydi değer mi dünya malı için evladını küçük düşürüp ezmeye valla kb ama eşin iyi sabretmiş başka birisi olsa annenin o hareketinden seni üzüp ağlatmasindan sonra bilezik almayi geç görüştürmezdi bile annen hep böyle mi her konu da valla allah sana kolaylik versin

Ne kadar saçma ve sinir bozucu adetler bunlar ya.Benim bildiğim takı evlenen çifte yardım amaçlı yapılır.Millet resmen borç harç işine çevirmiş bunu.Yok ben sana bu kadarlık taktım,şimdi sen benim oğluma şu kadarlık takacaksın.İnsanın o anlık durumu neyse bütçesine göre onu takar.Birine bir şey takıyorsun,karşı taraf atıyorum 3 yıl sonra oğlunu evlendiriyor senden aynısını bekliyor.Dünya hali bu farzedelim o arada iflas ettim ben,kocam öldü, parasız kaldım 3 kuruş bir şeyle geçiniyorum.Nasıl yapacağım bana yapılanın aynısını? İnsanın durumu varsa yapar yoksa elinden geleni yapar bu kadar basit.Annenizin düşüncesi çok yanlış.Ayrıca o komşu size takmış annenize takmamış ki.Şimdi ona hem anneniniz hem siz takacaksınız.Yani siz ayarı düşük altın bile alsanız yine onlardan fazla takmış oluyorsunuz.

zaten bu olayın büyüme nedeni de bu. rezillik çıkarıp annemi tüm mahalleye rezil edebilecek bir kadın.
neyse annem 14 ayarı geri götürüp üzerini tamamladı ve taktı. benden parasını istedi ama veremeyeceğimi ilettim.

Adetlerin saçmalığı konusunda haklısınız ama maalesef takılan takıların listesi tutulur bizim oralarda ve düğünden sonra kontrol edilir, getirmeyenlere de hoş bakılmaz.
Burada muhtemelen düğün sahibi konu sahibinin annesinden bir beklenti içindedir, konu sahibinden değil.
Ama eğer takıları konu sahibi aldıysa düğünden sonra annesi de onun ödemesi gerektiğini ödemezse kendisine laf geleceğini düşünüyor olabilir.
Anne bence takının tam takılması konusunda haklı ama konu sahibinin üzerine bu kadar gitmesi hoş olmamış, sonuçta durumu yoksa borca girecek de değil yani.

Anneler hep kendilerine göre haklıdır. :) Siz canınızı sıkmayın ve bütçenize uygun bir hediye seçin. (adı üstünde hediye) Anneniz uzunca bir süre söylenebilir ama bir süre sonra unutacaktır.

Ama konu sahibinin annesi de takacakmış takı.Yani şöyle düşünün konu sahibine 1 takı geliyor ama komşuya hem annesinden hem de konu sahibinden takı gidiyor.Ayarı düşük bile olsa yine de fazla takılmış olmaz mı bu durumda?

Anne de takıyorsa elbette borç ödenmiş sayılır.
14 sayfanın tamamını okumadım,
Ama benim anladığım annesi alınan takıyı beğenmeyip, onu satıp ekleyerek tam karşılı tutarında bir bilezik alıp takacak.

Ben annesi de takacak diye okumuştum sanırım arada ki sayfalar da ama bilemedim şimdi yanlış mı gördüm acaba.

Ben annesi de takacak diye okumuştum sanırım arada ki sayfalar da ama bilemedim şimdi yanlış mı gördüm acaba.

Ne olursa olsun hamile kadın bu kadar üzülmemeliydi elbette, o konuda anneyi haksız buluyorum.
Ama bu takı olayına arkadaşlar gibi -o bir hediyedir- gözüyle bakamıyorum. Bizim oralar bu konuda bozulan aile ilişkileri ile dolu, o yüzden hassas konular

250 tl ye 14 ayar bilezik alacağına tam altın alsan daha iyiydi. adı bilezik olmuş ama komşu bunu görüp de ben ne taktım o bana böyle değer vermiş der ve haklı. annenden borç alabilirdin bence takmalıydın en azından tam altın ve komşuna da uygun dille söylerdin şu anda durumum bu kadar kusura bakma diye. ama 14 ayar bilezik bana ayıp geliyor bilmiyorum

Aslında insanlar çok gereksiz şeyler yüzünden bozuyor ilişkilerini yani nedir ki bir takı alt tarafı.Kimse kimseden karşılık beklemeden içinden geleni yapsa böyle durumlar olmaz.Herkesin durumu aynı değil sonuçta.Biri birine bilezik takıyor mesela aynı ayarda karşılık bekliyor.Ee belki o takılan kişinin maddi durumu iyi değil ne yapacak bu kişi? Nasıl yapacak aynısını? İnsanların bunu düşünmesi lazım biraz.O yüzden ben çok saçma buluyorum bu takı,gelenek görenek işlerini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…