Komşunun düğünü ve annemin bilezik ısrarı

annem mi haklı ben mi?

• annem

OY: 38 38,8%
  • ben

OY: 60 61,2%

• Ankete Katılan
    98
ya aslında bu amca hala komsuyla alakalı bi durum degıl..kim olursa olsun aile ile evlenen kişi arasında..
bende sizinle aynı mantıktayım hatta bana bu yuzden sıkıntılar yasandgı ıcın cok ta sacma gelıyor bu takı işleri..ama misal bizim akrabaların cocukları evlenrken sadece ailenin taktıgını verırler dugunde takı merasımınde takılan altınları küçük vs. bilezıkleri parayı aile alır ..Kız tarafıda dugunde bısey takmaz bılezık falan kızın ceyızıne yardım eder misal benm setustu ocagımı dayım bulasık makınamı teyzem almıstı..evlenen kişide kimin dugunune gıderse gıtsın bısı goturmez..
tabi genellikle esyasına kadar aile ustlenır tum masrafları..
dedıgım gıbı benm bıldıgım bu sekılde ama onayladıgım bu sekılde dgl:)

annenizin komsusu ,arkadasi,akrabasi her kim olursa olsun annenizin takmasi icap eder.cunku onlar annenizin hatrina gelip takan insanlar.sizde icinizden gelirse annenizle gidip bir ceyrek felan takabilirsiniz.
bunu ben biliyorumda anneniz bilmiyormu yani?
bence parasina kiymamis size yukleniyor.ayrica boyle dar bir zamaninizda size nasil kiyiyor... ben anlayamiyorum

Aynısı takılmalı evet ama annen takmalı. Bu hep böyledir zaten.

Annen fazla çakalmış birde hamile kızının psikolojisini bozuyor...sen değil annen takacak o bileziği..gotur bi çeyrek yeter.

Evet aynısı takılır ve takması gereken sizsiniz. Çünkü altınlar sizde kaldı annenizde değil.

Madem üstünü tamamlamak istiyor bırakın yapsın. Ve hatta o da sizin gibi bit bilezik aldın beraber takın. O zaman zaten tamamlanmış olur hediyesi.

5 ay once size soyledıyse 5 ayda her sy bit yere para ayrılarak yapılabilirdi . Demek ki onemsiyor anneniz.

Annen takacak diyenleri anlamıyorum. O bilezik annede mi kaldı ?

ama bak bir sürü yazdık yukarda da

o bileziği komşunun da kızı almadı annesi aldı

ben evlendim 10 yıl oldu annem halen de alır takı ona buna

eee onları nasıl geri verecekler o zaman

ya da bana takılınca ben aldım diyelim annem düğüne örneğin teyze olarak eli boş mu gidecek; hayır o da alacak iki tane aynısından mı alınacak

onlar uzaklığına ve maddi durumuna göre hediyelerini alır ben de bana gelmişlerdi deyip yine maddi durumuna ve uzaklığına göre bir şeyler yaparım yani

bir de gidilecek kişilerin ya 4 çocuğu varsa X teyze bana 500 TL bilezik taktı ben 4 kızına da 500 Tl bilezik mi takacağım

Hayır size takılan kadarını iade edeceksiniz..

Eli boş gitmeyecek , ya ortaklaşa birşey alacaksınız ya da ikisinin değeri birini karşılayacak..

Anneniz alıyorsa nezaketinden alır ..

Ya benim akrabalarım bana bilezik takmadı komşu ne alaka 22 ayar ne alaka nerden biliyor 22 olduğunu on yıl önceki fiyatla şimdiki bir mi konu sahibi hiç yoktan 2000tl lik bilezik takacak bu durumda sizcede bir komşu için abartı demek bile fazla valla.

Bunu neden sen takiyorsun ki. Annenin takmasi lazım. Düğünde takılan altimlar bizde ailelerin olur ve karşılıklarını da aileler oder. Bilezik takilirsa bu geline mutlaka verilir hediye olarak ama bunu da aileler oder. Yani siz değil ailenizin odemesi lazim

Anneniz çok saçmalamış bence bileziği tamam sana taktı ama annende onun kızına takacak bu işler böyle benim görüşüm bu bence hiç birşey takma hatta o düğünlerde gitme işin çıksın mesela....durumunuzda malum annen taksın ne takacaksa onun komşusu annen sana karşı çok ayıp etmiş

Komsunuz annenizin hatrina takmis size bilezigi.
Benim annem akraba, es-dostun bana taktiklari tum altinlari sirasi gelince kendisi geri takti.
Bizim esimle durumumuz yoktu ki annemde bize taktirmazdi.
Siz mevcut durumunuzla hediye dahi almissiniz anneniz fazla yuklenmis bence.
Onun durumu varsa o alsaydi ya da ortaklasa alsaydiniz keske.

Annen takmalı o bileziği seni zorlaması saçma
bencilmiş annen bana takılan bileziklerin karşılıklarını hep ailem götürdü yada çoktan takmışlardı
madem 14 ayar yapmışsınız takın artık yapacak bir şey yok

Yukarıda aralarda da yazdım yine yazayım

Herkes 14 ayar olmaz diyor niye olmuyor adı üstünde takı bileziği

Üretmişler satılıyor

Bîzim bu toplumun abartmaları kadar gıcık birşey yok

250 tl vermiş almış kadın bence çok bile yani

Geçen çok zengin bir ailelerimi düğüne gittik

50 tl takan birçok kişi vardı

Gelinin ve birçok davetlinin iki kolu bilezik dolu idi

Herkesin hediyesi durumuna göre 14 ayar ayıp falan değil ayıp annesinin tutturması

Zira amacı oğluna takılacağı garantiye almak

Ama yorumlardan da insanların beklentiye girdiklerini öğrendim

Iyi de ben bana takı takanları tanımıyorum bile kim ne taktı nereden bileyim bu nedenle borç varsa ailelerindir

Bu gereksiz adetlere sinir oluyorum. Bilezik takmis, karsiliginda bilezik takilacakmismis. Takmasin kardesim geri istiyorsa ? Uzmeyin kendinizi ya bu sacmaliklarla, zaten hamileymissiniz...

ne takilmissa size aynisini takmak zorundasinz enazndn bizde adet böyle. annen takmak zorunda ama sen degil.. verseyms parayi o kadr ustune yuklenecegne. dedgm gbi ne takilrsa aynisi taklr ama dedgm gbi annen almali sen değil.

ben de kızımı evlendirdim...arkadaşlarım ne takmışsa aynısını götürüyorum takı olarak...kızım da davetli olarak çağırılıyor tabii....o da ne gönlünden geçmişse onu takar...bu takı işleri böyle... mesela görümcemin 8 çocuğu vardı herbiri evlendi...dayı olarak eşim hepsine 22 ayar bilezik taktı...benimse sadece 2 çocuğum var...ve görümcemi de maalesef kaybettik....çocuklar yurtdışında dayılarını çoktaan unuttular....yada takı taktığın kişi ile aran açılır,küsersin....yani geri dönüşlere çok takılmamak lazım aslında...

Ben bu durumları anlayamıyorum.
Takı değil sanki kredi açılıyor evlenenlere.. Herkes durumu nispetince karşılığını verir. Aynı ayarda karşılık beklemek, bilemiyorum, bence mantıklı değil.. Bizim ülkemizde zaten daha tören aşamasında kuaförde soygun başlıyor. Sonra araba durdurma, zarf isteme, davulcu ayrı, zurnacı ayrı.. Zaten evlenen çifte yardım yapılacağına, soyarak düğün salonuna uğurluyorlar.. bir de takı takanlar kredi verir gibi karşılığını bekleyecekse, bilemiyorum. Biz eşimle takı olayını "Maddi yardım, destek" olarak görüyoruz. Kime ne taktık hiç yazmadım kenara.. Karşılığı yok.. Evlenene yardım etmek kadar güzel bir duygunun karşılığı olur mu hiç.. bilemiyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…