Komşunun düğünü ve annemin bilezik ısrarı

annem mi haklı ben mi?

• annem

OY: 38 38,8%
  • ben

OY: 60 61,2%

• Ankete Katılan
    98
Ben de eminim karşilik bekleyerek takmiştir. Ben taktiği şeyin karşiliğini alamayinca isteyen bile duydum bu konular çok karşik. Keşke dediğiniz gibi hiç düğün yapilmasa.

Haklisiniz siz lafini yapmazsiniz hatta ayarini bile bilmezsiniz ama insanlar öyle değil malesef. Daha önce de yazdim isteyen bile duydum. Komşu 22 ayar bilezik takmişsa mutlaka karşilik bekleyerek takmiştir ve 14 ayarla karşilaşinca rezillik bile çikarabilir.

ama kimden bekliyor karşılığı annemden

annem kendisi takacak her ne takacaksa

ben de ekstradan takacağım 14 ayarı

kaldı ki ben de komşuya değil kızına takacağım

annesi ne taktığımı bilmesin olsun bitsin

ne anneme ne kayınvalideme takılanı söylemedim

hatta bebeğim oldu; eltin ne taktı dedi kv ben de altın deyip geçiştirdim ama özellikle sordu nasıl altın vs vs

düğünde takılanları sormadı ama ben özellikle göstereyim demedim o da göster demedi

eee kim ne getirdi bilmiyor yani; gücü neye yetiyorsa onu alacak

onun çocukları evlendi bitti; bundan sonrasına hediye almayacak mı

ya da kendi annemi örnek verdim; her gittiğine en iyisidedn alır ben 10 yıl önce evlendim; hem de onların şehrine 8 saat mesafede

bazıları altın alıp ona vermiş ama götürdükleri gelmemiştir; 10 yıldır da halen gidiyor

bekleyen de konu sahibinin annesinden beklesin

bir de hani konu sahibine annen haklı; biriktir denmiş ama madem öyle annesi katkı yapsın; benden borç al demeyi, biliyor; kendisi al kızım daha iyisini al desin ama o oğluna daha iyisini getirsinler diye konu sahibine baskı yapıyor gibi geliyor bana

bence anneniz abartmış durumunuz yok sonuçta siz onu alsanız siz ne yiyip içeceksiniz çok yanlış düşünmesimoralinizi bozmayın bebeğiniz için zararlı.

Konu sahibi konuşacak annesiyle borç senin borcun diyecek.

konuyu okuyunca walla teselli oldum , bende sadece benmiyim muzdarip diyordum, yıldım 10 yıldır şu baskıdan , nefret geldi, ki bide aynısını yapmama rağmen yaptınmı yaptınmı , aldınmı, cd ye baktınmı eksik olmasın pööööğğğfff hamileliğimde bile mahvettiler beni bu sebepten, hani o kadar maddiyatım olsa toptan alıp vericem ellerine ki sürekli kasmasınlar beni

Ben de eminim karşilik bekleyerek takmiştir. Ben taktiği şeyin karşiliğini alamayinca isteyen bile duydum bu konular çok karşik. Keşke dediğiniz gibi hiç düğün yapilmasa.
İsteyen ben de duydum. Yarım altın da takılır mı, ne kadar ayıp insan bilezik takar, hiç gelmeseymiş o zaman düğüne diyene de şahit oldum. En güzeli çağır sevdiklerini, yap güzel bir nikah töreni, dağıt nikah şekerini... Nikahtan sonra toplan sevdiklerinle, çık bir yemeğe. Ne karşılık beklemek var, ne şunu takayım bunu taksınlar derdi. Düğünün de amacı zaten evliliği kutlamak değil mi? Yemekle de kutlanır. Ben üzülüyorum bazen düğün yapabilmek için balayından vazgeçen insanlar var.

Cok cirkin bir adet ama malesef boyle..hatta ayni gramda bile alinabiliyor.
Hediyelesmek biyle olmamali...Ama.malesef boyle.Yoksa bosa yazmiyor dugun sahipleri kim me getirdi diye.
Anneniz soylemis olmasi gerekeni ama param yok dediginizde israr yerine guzellikle kendisi tamamlamaliydi.

Borçtur aynısı mutlaka alınmalı deniyor da ya kadının evlenecek çocuğu olmada idi ya da çocuğu hiç evlenmese idi o zaman borç vs denmezsin

Bu hediyedir şık olanı da annenin karşılık hediye götürmesidir

Ben evlendim 10 yıl oldu başka çocuk yok annem tüm düğünlere eli boş gitsin zira kimse ona getiremez artık böyle mantık olmaz borç da annesinin borcu

Bir de demiş ya onun taktığı ile de kardeşime takacaklar diye kardeşi kime takacak o zaman

Ya da komşunun 3 çocuğu daha varsa konu sahibi hepsine mi 22 ayar alacak

Evet aynı karşılık verilmeli ama anneniz tarafından.

Arkadaş annenizin hatrı için size bilezik taktı.
Şimdi anneniz de komşusunun hatrı için takacak.

Bunun normali budur.

Orada pek denge olmuyor maalesef..:)

Mesela şöyle denge kurulmaya çalışılıyor ama.
Annemin 6 çocuğu var kuzeninin 3 çocuğu.

Kuzen tek başına bizim hepimize çeyrek takacakmış diye, onun çocuklarına bizden hem annem,
hem ben ayrı ayrı çeyrek taktık kardeşim de para taktı mesela.

Aslında altta kalmayalım diye onlar bizden karlı çıkıyor öyle bakınca

Neyse hediye hediyedir.
Altta kalmayalım da üstte kalalım deriz biz hep, ama sanki madalya takıyorlar.

Bile bile de kafamızı değiştiremiyoruz kendimize hayranım

burda yapmanız gereken takılan bileziği aynı ayarda iade etmek. bütçeniz yetmiyorsa anneniz üzerini tamamlasın söyleyin...

Annem komsularin cocuklarina ceyrek takti onlarda bnm dugunumde bana ceyrek taktilar, bizdede dugunde takilan takilar karsiliklidor ama bu karsiligi buyukler yapar biz degil mesela simdi bi komsumuzun daha dugunu olacak o da bana ceyrek takmisti simdi annemde ona ceyrek takacak ben hic bisey takmayacagim, annen karsilik konusunda hakli ama bu karsiligi kendisi yapmali veya olmadi yari yariya bolusebilirsiniz

Anneniz kardeşiniz için ödünç yapıyor ya hani kardesinize takılacak olanı kardeşiniz mi alacak düğünden sonra annenize mi verecek?yok kardesinizde kalacaksa annenizin size yaptığı haksızlık kardesinizden düğünden sonra alacaksa bilemem tabi

aynisini takma zorunlulugunuz yokki ya annen neden oyle yapiyor ki. ama olsun sen kendini harab etme. haklisin tabi ki annen cok gelmis ustune

Tatlım öncelikle anlamadığım....yakın akraban değil birşeyin değil sana neden 22 ayar bilezik taktı bunlar?
Bizde buna öndüç denilir.Kim ne taktıysa aynısından kızının/oğlunun düğününde takılır.Benim düğünümde annemin çeyrek götürdüğü bir kaç kişi getirmedi annem gördüklerinde kızıyor ben size şunu taktım sen gelmedin bile falan diye çok söylenir yani bizde de önemlidir bu.Bilezik takmasının amacı neymiş onu anlamadım ama siz harcadıysanız o bileziğin parasını geri takmanız lazım adetler böyle....

bnmde bildiğim takılan bilezik kimde kalmişsa karşılığını o götürür..
ve ne takılmışsa karşılığı o gider..
bu arada komşuda ne komşuymuş öyle..değil komşu en yakın akrabamızdan görmedim öle bi bilezik:)

doğru mu anladım acaba

amcam bana bilezik taktı; kızı evlenirken ben bileziği götüreceğim babam-annem eli boş gidecek

olur mu hiç öyle

anne-baba eşit yapacaksa yapar; genç olan da bir şeyler takar; ya da toplamda eşitlenir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…