- 6 Temmuz 2010
- 9.152
- 13.871
- 498
- Konu Sahibi CennetKokusu_
-
Ben de eminim karşilik bekleyerek takmiştir. Ben taktiği şeyin karşiliğini alamayinca isteyen bile duydum bu konular çok karşik. Keşke dediğiniz gibi hiç düğün yapilmasa.İşte, dünyada her şey karşılıklı. Ben boşuna mı diyorum o kadar düğün yapayın, gerek yok falan diye?
Şu an senin elin darday kensırf komşun sana bilezik taktı diye 22 ayar bilezik takma olayı çok saçma. Maddi durumun iyidir, alacağın takı seni zora sokmaz alır takarsınız ama sen komşuya 22 ayar bilezik takıp 2 ay sıkıntı çekeceksen afedersin s.ç öyle adetin ağzına. Yalan mı? Eminim komşun sana 22 ayar bilezik alabilecek durumda olduğu için onu alıp takmıştır.
Haklisiniz siz lafini yapmazsiniz hatta ayarini bile bilmezsiniz ama insanlar öyle değil malesef. Daha önce de yazdim isteyen bile duydum. Komşu 22 ayar bilezik takmişsa mutlaka karşilik bekleyerek takmiştir ve 14 ayarla karşilaşinca rezillik bile çikarabilir.Size denk geldi sizden alıntıların ama başkaları da yazmış aynı şeyi
Niye ayıp olsun
Hani sarı parlak takılar var ya Hint altını diyorlar işportada bile var ondan takmıyorlar ya bildiğin altın yani
Aynı paraya yarım altın alsa ki alamaz aman yarım altın takmış derler şimdi adı bilezik nerden bilecekler kaç ayar olduğunu
Bana 8 ayar bilezik takmışlardı bilezik işte adı hiç ayıplamadım başkaları laf etmesin diye düşünmüşler ne olacak ki
Haklisiniz siz lafini yapmazsiniz hatta ayarini bile bilmezsiniz ama insanlar öyle değil malesef. Daha önce de yazdim isteyen bile duydum. Komşu 22 ayar bilezik takmişsa mutlaka karşilik bekleyerek takmiştir ve 14 ayarla karşilaşinca rezillik bile çikarabilir.
bence anneniz abartmış durumunuz yok sonuçta siz onu alsanız siz ne yiyip içeceksiniz çok yanlış düşünmesimoralinizi bozmayın bebeğiniz için zararlı.Merhaba Arkadaşlar,
Morelim çok bozuk dünden beri.
annemle kavga ettim. neden şu;
ben evlendiğimde alt komşusu bana 22 ayar bilezik takmıştı. annem de aynısı takılmalı aynı ayarda sende yapmalısın diyip diyip daha 5 ay önceden başladı söylenmeye. beni ne zaman görse naptın bileziği diye taciz devam etti annem tarafından.
benim maddi durumum pek parlak değil üzerimizde maşaAllah beş tane kredi var. bi de bebek bekliyorum Allahın izniyle. ne yapacağım bilemez haldeyim neyse.
Ben eşimle konuştum. Dedim bilezik almak lazım insanlar bize almış ayıp olur. Dedi tamam uygunundan alalım. 250 Tl ye çok şık 14 ayar bilezik aldık. Ay annem bir başladı söylenmeye neden almışım yapmak zorundaymışım param yok diyorum anlamıyor benden borç alsaydın bana öderdin vs vs... AVM de dün ayak üstü ağlattı beni.
bende param yok benden bu kadar başka bişi yapmaya gücüm yok dedim. gidip bileziği geri verip üzerine katıp verecekmiş bu da ağrıma gidiyor.
sizce abartmış mıyım? ay bilmiyorum nolur bişiler diyin...
Konu sahibi konuşacak annesiyle borç senin borcun diyecek.ama kimden bekliyor karşılığı annemden
annem kendisi takacak her ne takacaksa
ben de ekstradan takacağım 14 ayarı
kaldı ki ben de komşuya değil kızına takacağım
annesi ne taktığımı bilmesin olsun bitsin
ne anneme ne kayınvalideme takılanı söylemedim
hatta bebeğim oldu; eltin ne taktı dedi kv ben de altın deyip geçiştirdim ama özellikle sordu nasıl altın vs vs
düğünde takılanları sormadı ama ben özellikle göstereyim demedim o da göster demedi
eee kim ne getirdi bilmiyor yani; gücü neye yetiyorsa onu alacak
onun çocukları evlendi bitti; bundan sonrasına hediye almayacak mı
ya da kendi annemi örnek verdim; her gittiğine en iyisidedn alır ben 10 yıl önce evlendim; hem de onların şehrine 8 saat mesafede
bazıları altın alıp ona vermiş ama götürdükleri gelmemiştir; 10 yıldır da halen gidiyor
bekleyen de konu sahibinin annesinden beklesin
bir de hani konu sahibine annen haklı; biriktir denmiş ama madem öyle annesi katkı yapsın; benden borç al demeyi, biliyor; kendisi al kızım daha iyisini al desin ama o oğluna daha iyisini getirsinler diye konu sahibine baskı yapıyor gibi geliyor bana
konuyu okuyunca walla teselli oldum , bende sadece benmiyim muzdarip diyordum, yıldım 10 yıldır şu baskıdan , nefret geldi, ki bide aynısını yapmama rağmen yaptınmı yaptınmı , aldınmı, cd ye baktınmı eksik olmasın pööööğğğfff hamileliğimde bile mahvettiler beni bu sebepten, hani o kadar maddiyatım olsa toptan alıp vericem ellerine ki sürekli kasmasınlar beniMerhaba Arkadaşlar,
ben evlendiğimde alt komşusu bana 22 ayar bilezik takmıştı. annem de aynısı takılmalı aynı ayarda sende yapmalısın diyip diyip daha 5 ay önceden başladı söylenmeye. beni ne zaman görse naptın bileziği diye taciz devam etti annem tarafından.
benim maddi durumum pek parlak değil üzerimizde maşaAllah beş tane kredi var. bi de bebek bekliyorum Allahın izniyle. ne yapacağım bilemez haldeyim neyse.
Ben eşimle konuştum. Dedim bilezik almak lazım insanlar bize almış ayıp olur. Dedi tamam uygunundan alalım. 250 Tl ye çok şık 14 ayar bilezik aldık. Ay annem bir başladı söylenmeye neden almışım yapmak zorundaymışım param yok diyorum anlamıyor benden borç alsaydın bana öderdin vs vs... AVM de dün ayak üstü ağlattı beni.
bende param yok benden bu kadar başka bişi yapmaya gücüm yok dedim. gidip bileziği geri verip üzerine katıp verecekmiş bu da ağrıma gidiyor.
İsteyen ben de duydum. Yarım altın da takılır mı, ne kadar ayıp insan bilezik takar, hiç gelmeseymiş o zaman düğüne diyene de şahit oldum. En güzeli çağır sevdiklerini, yap güzel bir nikah töreni, dağıt nikah şekerini... Nikahtan sonra toplan sevdiklerinle, çık bir yemeğe. Ne karşılık beklemek var, ne şunu takayım bunu taksınlar derdi. Düğünün de amacı zaten evliliği kutlamak değil mi? Yemekle de kutlanır. Ben üzülüyorum bazen düğün yapabilmek için balayından vazgeçen insanlar var.Ben de eminim karşilik bekleyerek takmiştir. Ben taktiği şeyin karşiliğini alamayinca isteyen bile duydum bu konular çok karşik. Keşke dediğiniz gibi hiç düğün yapilmasa.
Borçtur aynısı mutlaka alınmalı deniyor da ya kadının evlenecek çocuğu olmada idi ya da çocuğu hiç evlenmese idi o zaman borç vs denmezsin
Bu hediyedir şık olanı da annenin karşılık hediye götürmesidir
Ben evlendim 10 yıl oldu başka çocuk yok annem tüm düğünlere eli boş gitsin zira kimse ona getiremez artık böyle mantık olmaz borç da annesinin borcu
Bir de demiş ya onun taktığı ile de kardeşime takacaklar diye kardeşi kime takacak o zaman
Ya da komşunun 3 çocuğu daha varsa konu sahibi hepsine mi 22 ayar alacak
burda yapmanız gereken takılan bileziği aynı ayarda iade etmek. bütçeniz yetmiyorsa anneniz üzerini tamamlasın söyleyin...Merhaba Arkadaşlar,
Anneniz kardeşiniz için ödünç yapıyor ya hani kardesinize takılacak olanı kardeşiniz mi alacak düğünden sonra annenize mi verecek?yok kardesinizde kalacaksa annenizin size yaptığı haksızlık kardesinizden düğünden sonra alacaksa bilemem tabiyok canım o da takacak, taktığı karşılığında kardeşime bekleyecekmiş.
ya bazı şeyleri anlıyorum. evet bu borç yapmam gerekir. sonuçta kadın takmış o kadar ama yok anacım para yok nabıyım yani. borç alsam zaten borç borç borç her yan nasıl ödiyim aman... neyse... Ben büyüttüm her halde. Allah başka dert vermesin.
bnmde bildiğim takılan bilezik kimde kalmişsa karşılığını o götürür..
ve ne takılmışsa karşılığı o gider..
bu arada komşuda ne komşuymuş öyle..değil komşu en yakın akrabamızdan görmedim öle bi bilezik:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?