• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

komsuyla buyuk kavga ettik:(

Komşu uslubunda haksız evet. Kimse ona kapıya getir dememiş kendi bu şekilde uygulamış .Ama aramış o kisimda ustune duseni yapmis. Kendisi de satmadigi için akşam mi gelir sabah mi gelir onun elinde olan birsey değil. Konu Sahibi bilerek acmamazlik yapmamış mazereti var. Ama kadının dolabında koyacak yeri olmayabilir. İkinci kez olduğunda sinirlenmis olabilir. Kendiside satmadigi icin yük olarak gormustur.Baştan çocuğum var duymayabilirim diye açıklama yapmaliydiniz. Sizin aciklamanizdan sonra orta yolu bulabilirdiniz. Ikinizinde haklı ve haksız oldugunuz yerler var bana göre.

Kadın haklı zaten millete süt dağıtıyor bide sizin sütü buzdolabına falan koyacakta saklayacakta ooo . Kalkın sütünüzü alın canım .

Nerdeyse konu sahibine inek al balkonda besle sütünü kendin sağ diyecekler
Ne münasebet ne haddine telefon açmamak başında hazirolda bekleyeceksin bebeğin kaka içinde bekleyecek sen altına yapacaksın uyumak bayılmak ölmek yasak uyumayacak o bebek emzirmeyeceksin niye çünkü sütçü her an arayabilir açacaksın o teli

Ramak kaldı az daha yuklenin inek alıp gelicem en sagmalik olanindan

Ben anlamadım. Süt dediğin en fazla haftada bir alınmaz mı? 1 aylık komşuluk, ama ne kadar süt alışverişi yapılmış ki...

Valla annemin mahallesinde de sütçünün gelme zamanı bellidir adam kapıyı bile çalmaz görüp alırsan alırsın yoksa sütsüz kalırsın :KK66: bence siz haksızsınız kadın ayağınıza kadar getiriyor daha ne istiyorsunuz
Ama o adamin saati belliymis. Mesela baştan demişki ben hergün 9 da getiririm, 9 da çıkıp almayan insan sütsüz kalir olur biter. Ama bu kadinin saati falan belli değil bi aksam ariyor bi sabah. Ne zaman sütün gelecegi belli degil, ne zaman arayacağı belli değil, e ona göre mi uyku saatlerini ayarlayacak konu sahibi? Ona göre mi hayatini organize edecek? Aradiginda acmak zorunda mi müsait değilmis duymamis olabilir. Hem de zaten evi hemen karsidaymis, neden israrla ayagina getiriyor ki? Kendisi tercih etmis bunu, konu sahibi ona ayagima getir dememis. Ben karsidaki kadina süt satiyor olsam, süt geldiği zaman ararım geldi müsait oldugunda gün içinde gel al derim, arayinca acmazsa ayni seyi mesaj atar söylerim görünce nasilsa döner. Telefonumu acmayan iletisime geçemediğim kadinin kapisina gitmem yani.

Kadını biraz kibirli, sizi de "Sülalem raad panpa" modunda gördüm :KK48:
Sütü alacağınız kesinse illa sabahın köründe kapınıza dayanmasına gerek yoktu, koyar dolabına müsait olduğunuz zaman gider alırsınız, yani "Ben kimsenin kapısına süt götürecek insan değilim" tavırlarına girmesine hiç gerek yoktu, kendi kendine celallenmiş biraz. Siz de kadının onca aramasına cevap vermeyip sonra akşam da "Keşke dolaba koysaydı ben akşama alırdım, tüh çocuk da şimdi sütsüz kaldı" diye imalı bir mesaj atmanız sanki çocuğun sütsüz kalması kadının suçuymuş gibi algılanmış olabilir, o yüzden biraz ağır tepki vermiş olabilir.

İkiniz de kendinize göre haklısınız ama basit bir mevzu, yanlış anlamışsınız birbirinizi, büyütmeye gerek yok.

Kadın bu işi informel olarak yapıyor ama bir Havalara girmiş gören de sütaş ın Başkanı sanır:işsiz:aman takmayın kafaya ya ama kesinlikle süt almayın bizim buradaki sütçüler çok kibar ve üslupları da dikkatli. Kadın da kendini birşey sanmasın komşuluk ilişkileri biraz idare ister ama sizi komşu değil de sıradan müşteri olarak görmüş. Şikayet edin hijyenik ürün satmıyor diye zabıta ile uğraşsın:KK53:

Kadın haklı diyenlere şok oldum yani. Ne var duymamışsa koysun dolaba gelir alır yani sütü isteyen evinden. Çemkirmenin neresi haklı olabilir ki? Sinir oluyorum böyle bencil insanlara. Alma canım birdaha süt müt git marketten al görürsen de geç git yanından. Karşında diye rahatsız olman çok normal ama bir zaman sonra yokmuş gibi davranır alışırsın...

Ben süt satan kadinin yerinde olsam gel sütünü al diye kimseyi aramam.
Süt isteyen varsa gelir alır hic uğraşamam kimseyle.
+1
sütü alacak olan gider alır zaten.satan getirmez.akşamdan mesaj atmanizi yarın geç alabilirim dolaba koyun size zahmet yada balkona bu havalarda bir kaç saatte bişey olmaz.böyle bişey beklemiş bence.siz almazsanız elinde kalabilir haber vermesi lazım diye kızmış bence.
tabiki yinede fazla tepki vermiş.güzel bir dille konuşabilirdiniz.durduk yere gerilmissiniz.
tatlıya baglarsınız umarım yanlış anlasilmalar olabilir.

Böylesine tok satıcı derler. Ve bir urun satıyorsa gerekirse tabiki de kapına getirecek. Böyle süt satan kimseler genel de gezerek satar. Sabahın 8 inde ve ya akşamın 11 inde kimse de telefon ile aranmaz ve rahatsız edilmez. Böyle muhattap olacağınıza marketten günlük süt alsaydınız keşke hem kafanız rahat ederdi.

Zorla sut satar gibu olmuş. Ben kadini haksiz bulmadim. Bu sütün ne zaman gelecegi belli degilmi? Bizim sütçü kornayı basiyor. Duyan kosuyor oyle arama falan yok. Kalmazsa da ŞANSINA. Bence kendini ifade edememissin. Özellikle açmıyor gibi olmuşsun. Ilkinde yaşadığın sorunun arkasından alma sıklığını kararlastirsan yada ne yapacağını soylesen böyle yanlış anlaşılmalar olmaz. Kadin seninle ugrasmak istememis. Satmasa bile sattim demiş.

Valla annemin mahallesinde de sütçünün gelme zamanı bellidir adam kapıyı bile çalmaz görüp alırsan alırsın yoksa sütsüz kalırsın :KK66: bence siz haksızsınız kadın ayağınıza kadar getiriyor daha ne istiyorsunuz
Annemin sütçüsüde haftada 1 gün gelir genellikle sabah 8-10 arası gibi eğer evde yoksak biz de o gün sütsüz kalırız dışarıya kapı önüne koymaz eve kaçta gelecegimiz belli olmadığı için(telefon açar evde yoksak zili duydunuz mu diye vs)çabuk bozulabilir diye başkasına satar.kapı önüne bırakmaz sütçü.Sonuçta çig süt.Günlük işlenmiş süt değil akşama kadar kapı önünde beklemez,Ama konu sahibinin komşusu kapı komşusuymuş dolabta bekletebilirdi 1 -2kereye mahsus.

+1
sütü alacak olan gider alır zaten.satan getirmez.akşamdan mesaj atmanizi yarın geç alabilirim dolaba koyun size zahmet yada balkona bu havalarda bir kaç saatte bişey olmaz.böyle bişey beklemiş bence.siz almazsanız elinde kalabilir haber vermesi lazım diye kızmış bence.
tabiki yinede fazla tepki vermiş.güzel bir dille konuşabilirdiniz.durduk yere gerilmissiniz.
tatlıya baglarsınız umarım yanlış anlasilmalar olabilir.
Yok satan getiriyor bizde de kapıyı açan olmazsa telefon açar evde yoksak başkasına satar tabi.

Back
X