komşuyla gece kavga ettik

ses yalıtımında sıkıntı var ozaman gece komsum bulasık yıkasa bana sesi gelmez bende yıkıyorum yeri geliyor.. bekarkende gece yapardım ama kimse ses cok demedi sizde duvar degil karton var arada sanki:)

Yatak odanizi evinizdeki farklı bir odaya taşısanız?

Ayy aklima eski ev sahibimi getirdiniz,ust katımızda kalirlardi, bir gün ev arkadasima demis ki : siz hep geceleri banyo yapiyosunuz,çok rahatsiz oluyoruz
:)) hasupanallah...
Kendi evinde bulasigini yikadigi saate nasil karisabilirsiniz ki?
Bizim evde de hep geceleri toplanir mutfak. Sofrayi öööylece birakir salona-odara dagilir dinleniriz, gece de biri yatmadan toplar ,zaten gece elektrik parasi daha az oluyor:)
Hem bugün onlarin bebeği gürültü yapar yarin o büyür ,sizin bebeğiniz gürültüsüyle çıldırtır komşulari.
Benim annem de çok atarli bir kadin, üst katimizdaki kadinin 3 erkek çocuğu vardi,yetmezmiş gibi 3 çocuk sahibi kizkardeşi de onlardan cikmazdi. Yaşlari en fazla 8 olan ALTI çocuk,her saniye teras katta koşturup dururdu. Annem de iki uslu kızçocuk sahibi,yaşı kirk olmuş ve daha doğurmaya niyeti olmadiği icin tuzu kuru bir sekilde kavga cikartirdi 'bu ne terbiyesizlik! Ben de iki cocuk yetistirdim bir gün şikayet almadim,bakamiyorsaniz doğurmayin' diye :)
Sonuç?
Birkaç sene içinde (çok sacma bir sebep yüzünden) kardeşinin çocuğuna bakmaya başladi,hiperaktif erkek çocuk,tam bir gürültü makinasi :) bu sefer alt kat bize gelir oldu 'bu ne gürültü!' diye.
Simdi aradan 12 sene geçti, alt kattakinin torunu oldu,babaannesi olarak onlar bakiyor. Bu sefer altkattakiler mahcup oluyorlar cikarttigi gürültüden...
Ayy ne uzatmisim:)
Bu işler böyle yani, biraz töleransli olmak gerek- bugün onlara yarin size...

Hakliyken haksiz duruma dusmussun. Duvar yumruklamak, kapiya dayanmak falan. Kaldi ki ev hanimi diye gunduzden butun islerini bitirmek zorunda mi. Ben hem calistim hem ev hanimi oldum, calisirken daha cabuk isim biterdi. Gece 10da aglama sesi geliyor diyorsun, bazen bizde de geliyor, mesela kizim altina kaka yapiyor yikamami istemedigi icin avaz avaz bagiriyor, nasil susturayim sus kizim komsular rahatsiz oluyor diyince susacak mi? Cocuklar bazen oyle alakasiz seylere de aglama krzine giriyorlar. Bulasigi gece yikayabilir bana gore. Evin icinde neler yasandigini bilemezsiniz. Ama ertesi gun caya kahveye bi seye cagirip ya da siz gidip nazikce uyarabilirdiniz. Gece gece bulasik sesi icin kapiya gitmek bana gore cok daha buyuk ayip.

ben çocuk ağlıyor diye üzüldüm dedim şikayet ettim demedim
yanlış okumuşsun :)

Var benimde böyle komşum çocuk odasının yanında mutfak arada sadece duvar var.

Bütün gün yiyorlar ,içiyorlar, geziyorlar ,yığıyorlar bulaşığı mutfağa gece saat 1-2 oluyor giriyor mutfağa

Gecenin sessizliğinde pat küt musluk sesi insanın beynine işliyor sanki bilirim bu duyguyu sizi anlıyorum.

Birde ev hanımı yani siz çalışıyorsunuz anlayış göstermesi gerekirdi.

Sizin tek hatanız konuşmak için yanlış zaman ve yanlış kişi seçmeniz.

Malum yarıyıl tatili devreye giriyor ,acaba bi kek yapıp kapısını çalsanız komşuluk kursanız da iş inada binmese her iki taraf için de yıpratıcı bi süreç olmaz.

suç kadında değil mimarda o nası ev düzenlemesi?

bizim yeni evimizde de öyle ayarlamışlar mutfak ile yatak odası bitişik annem çok ısrar etti olmasın diye ama dinletemedik. araya ses yalıtımı yaptı müteahhit öyle sıkıntı azaldı ama mesela mutfakta kavga ettiklerinde havalandırma boşluğundan ebeveyn odasından duyuluyor.

bence eşiniz yanlış yapmış kavga şekliniz çok yanlış.

yani size göre gece ikide bulaşık yıkanabilir
tabiiki bu da bakış açısı
benim bebeğim var bende her işimi bebeğim uyuyunca yapıyorum.Gece 1den sonra bulaşık ,evi toplamak vs.sabah 7de makine boşaltmak dikkat ediyorum kimseyi rahatsız etmemek için ama mecbur oluyor sağolsun onlarda başka çarem olmadığını bildiği için sorun çıkarmıyorlar.komsunuzun evinin içini bilemezsiniz biraz anlayış ve tatlı dil herşeyi cozer

Çoğunluk konu sahibini haksız bulmuş ama çalışsin yada çalışmayın gece 11 den sonra her ses 2 3 kat daha fazla duyuluyor.yatak odası ve mutfak duvarları bitişik yalıtım yapılmış ama demek ki ses gerçekten fazla.
Şöyle düşünelim eviniz de musluk bozuk ve damliyor ay ben çok severim damlasin demez kimse rahatsız olur demi.
Benim mutfak ile k.validenin yatak yatsı duvarları bitişikti. Evliliğimin ilk yılları bebeğim var bulasik makinem yok bende gece yikardim. Kaynanam rahmetli söylenirdi. Sonra gitti bana bulasik makinesi aldı sırf sesten kurtulmak için. Ki beni uyardıktan sonra çok dikkat ederdim ama erken uyuyup sabahtan 11 den önce kalkmazdı. Bende ne yapayım artık azami dikkat ederdim
Demem o ki bende zamanında yaptım bu hatayı pişmanım valla.temel sorun duvarların bitişik olmasi.eğer musait odanın varsa odanizin yerini değiştirin ama gece 11 den sonra yapılan gürültü eğer rutin bir gürültüye de uyarilmasinda bir sakınca yok.

Merhaba
Eski evimizde yatak odam bizim evin mutfagiyla birlesikti annem ne zaman bulasik yikasa hem borulardan gecen su sesi hem o tencere sesleri kulagimin dibinde gibiydi ve surekli annemi uyarirdim ama malesef ki komsu buna hassasiyet gostermeyebilir ses eminim cok geliyordur magdursunuz ama kadininda durmasi icin sadece cok duyarli olmasi gerekir onun haricinde mutfagidir yapar

Ya ben bazilarini gercekten anlamiyorum bende mi var bir anormallik ya da ben saf miyim? gecenin 2si biri bana ses yapiyorsunuz uyuyamiyoruz sabah ise gidicez dese üzülür ve dikkat etmeye calisirim..sanirim hep bu yuzden kaybediyorum hayatta. Bana göre haksiz olan komsu. tamam bi zaruret var o saatte yikadi ve sikayet mi aldi dikkat ederim desin soyle bi durumum vardi desin hemen çemkirmek mi gerek anlamadim ki (

Belki kadın yorgundu dinlenmek istedi.Eşiyle film izledi.

Hastada olabilir eli kolu kalkmıyordur.Sonuçta süpürge v.s olmadıktan sonra kaçta yıkadığı kimseyi enterese etmez.

Ev kendinizin değil ise hemen uzaklaşın oradan. Sizin ise bir hukukcuya ihtiyacınız var.

Kim haklı kim haksız meselesinden bağımsız olarak gece vakti duvar yumruklamak, bir erkeğin kapıya gitmesi (kadının eşi belki evde yok vs) oldukça ayıp ve doğru bir hak arama yöntemi değil ama konu sahibi. Komşum duvarı yumruklasa sakin sakin açıklama yapıp ay kusura bakmayın demem herhalde.

Bir dairenin yatak odasıyla diğer dairenin mutfağını yanyana yapanın aklına tüküreyim!

Konu sahibi çoğunlukla haksız bulunmuş olsa da bence haklı. Dinlenme saatleri 23:00-08:00 arasıdır. Baba parası yiyenlerin oturmadığı bir apartmanda oturuyorsanız, o saatler arasında "insansanız" gürültü yapmazsınız.

Benzer bir terbiyesiz de alt katımda oturmakta. Söylendim ettim ama kendisi müstakil evde oturuyormuşcasına bağıra bağıra konuşmaktan vazgeçmiyor. Kendisinin insan değil de farklı bir yaratık olduğuna kanaat getirdiğim için ev arayışlarındayım. Umarım siz sorununuzu çözersiniz.

Bazı musluklar ciddi anlamda çok ses çıkarıyor. Annemlerin musluğu öyle mesela ve gece sessizlikte çekilmez oluyor.

Bizim apartmanda da biri var. Mutfaklarımız apartman boşluğuna bakıyor ve sabahın kör saatinde şangır şangır bulaşık makinesi yerleştiriyor. Mutfak camı da açık tabi ses boşlukta inanılmaz yankı yapıyor. Kendisi farkında mı bilmiyorum bu arada şarkı da söylüyor

Yan dairem ayrı bir felaket zaten. Uyku uyumayan bir aile sanırım. Şu anda bile dan dun sesler geliyor gece 01:30 da. Ses ayarları kesinlikle yok. Bana bu kadar geliyorsa Allah alt komşularına sabır versin.

Konu sahibi size hak verdim fakat söyleyiş biçiminiz bu olmamalıydı bence. Uygun bir saatte gidip güzel bir şekilde uyarsaydınız keşke.

Valla bizim bir komşu var düşman başına.bu yaz burnumizdan geldi.malum yazın camlar açık oluyo komşu adam balkona cikiyo 1 buçuk 2 ye kadar telinden son ses şarkı dinliyor bunu hergun yaptı.sonra karısı sabah 5 te ise gidiyo ve her sabah 5te kızıyla bas bas bağırıyor kavga ediyor valla kış gelse diye tüm yaz dua ettim.ve çok şükür bu yaza çıkıyorum bu evden Allah herkese hayırlı komşu nasip etsin komşuluk çok önemli ama anlayana.laftan sözden anlamıyorlar ki .Geçen gün camlarimi sildim yakın zamanda amaliyat olacam dedim camlar aradan çıksın bidaha silemem .Kadın terasına yağan tüm karları aşağı kürekle attı ve hepsi çamurlu bir şekilde camima geldi çıktım dedim ya camlarimi mahvettin diyo mecbur yapacam gelde deli olma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…