Benim de bulaşık yıkamam bazen gece 2yi buluyor. Oğlum ve eşim uyuduktan sonra ancak işlerimi yapabiliyorum. Bulaşık yıkama sesi ne kadar çıkabilir ki?yani size göre gece ikide bulaşık yıkanabilir
tabiiki bu da bakış açısı
ben çocuk ağlıyor diye üzüldüm dedim şikayet ettim demedimHakliyken haksiz duruma dusmussun. Duvar yumruklamak, kapiya dayanmak falan. Kaldi ki ev hanimi diye gunduzden butun islerini bitirmek zorunda mi. Ben hem calistim hem ev hanimi oldum, calisirken daha cabuk isim biterdi. Gece 10da aglama sesi geliyor diyorsun, bazen bizde de geliyor, mesela kizim altina kaka yapiyor yikamami istemedigi icin avaz avaz bagiriyor, nasil susturayim sus kizim komsular rahatsiz oluyor diyince susacak mi? Cocuklar bazen oyle alakasiz seylere de aglama krzine giriyorlar. Bulasigi gece yikayabilir bana gore. Evin icinde neler yasandigini bilemezsiniz. Ama ertesi gun caya kahveye bi seye cagirip ya da siz gidip nazikce uyarabilirdiniz. Gece gece bulasik sesi icin kapiya gitmek bana gore cok daha buyuk ayip.
benim bebeğim var bende her işimi bebeğim uyuyunca yapıyorum.Gece 1den sonra bulaşık ,evi toplamak vs.sabah 7de makine boşaltmak dikkat ediyorum kimseyi rahatsız etmemek için ama mecbur oluyor sağolsun onlarda başka çarem olmadığını bildiği için sorun çıkarmıyorlar.komsunuzun evinin içini bilemezsiniz biraz anlayış ve tatlı dil herşeyi cozeryani size göre gece ikide bulaşık yıkanabilir
tabiiki bu da bakış açısı
ama gerçekten bilmiyorsunuz çook gürültü oluyor gece özellikle
ben çok dikkat ederim böyle durumlara
burada sadece kendi şikayetimi anlatabilirim komşularımında şikayetleri oluyor aynı kadından
onların adına konuşamam
bu kadın yeni taşındı mesela daha önceki komşum çok duyarlıydı sağolsun
kızlar dün gerçekten çok ilginç bir gün geçirdim. Öğretmenim ve okulda idareciyle tartışmamız oldu çok gergindim. Eşimde gerildi haliyle neyse bu gerginliğin üstüne saat 01:30 gibi uyumaya gittik. Eşim geç uyur uyku problemi var bende onunla yatağa geçerim tek uyuyamam kanepede uyurum o saate kadar. Tabii ki ben yatağa yatınca uyudum ama eşim uzun bir süre uyuyamamış bende ne oluyor diye uyandım. Beni uyandırmamak için ses çıkarmıyormuş.
Bizim yatak odası yan komşunun mutfağıyla yan yana ve kadın bulaşık yıkıyordu. Bunu daha öncede yapmıştı birkaç kere ama tatillere denk geliyordu ertesi gün yaa sabır deyip bitmesini bekliyorduk. Artık dün eşim sinirden duvarları yumruklamaya başladı. Sonuçta ertesi gün okul var eşimde öğretmen. Duvara birde ses yalıtımı yaptırmıştık taşınmadan önce. Kadın bu sefer çeşmeyi sona kadar açtı öyle gürültü yapıyor ki
saat gece 02 ye geliyordu eşim gitti kapısını çaldı. Ben de kapıda bekliyorum. Karşısına kocasını beklerken kadın çıktı. Eşimin söylediği sadece sabah erkenden işe gidecez bu saatte oluyor mu dedi. Çünkü bir bayanla asla sert konuşmaz. Kadın bu uslupla konuşamazsınız benimle bende sizi şikayet ederim dedi eşime. Baktım eşim cevap veremiyor
bu saatte sen gelmedin gürültü yaptığımız için dedim. İstediğini yapabilirsin dedim.
sabah kalkmışlar yine bir gürültü bir gürültü bu durum artık inatlaşmaya gidiyor.
kadın uygun dilden anlayacak birisine benzemiyor gibi. Haklarım neler bilmiyorum pek
komşularımla hiç böyle polemik yaşamamıştım. Yine güürültüler devam ederse ne yapayım kızlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?