komşuyla gece kavga ettik

Kadın musluğu daha da açmış diyor. Yani bulaşık makinesi ile yikamiyor, zaten çok sesli yıkamaz. Ama oldu da yıkıyor diyelim, makine de ses yapıyor diyelim. nereden baksan 2 saat sürer. Gecenin 1.30 undan 3 30 a kadar uyuyabilmek icin onun bitmesini mi bekleyecekler. Kadın elinde tabak çanak çarpa çarpa yıkıyor diye düşündüm ben zaten. Namaz için apdest almak 5 dk sürer. Bütün ev ahalisi kalksa 20 dk. Gözün açılırsa yine uykuya dalarsın.

o sesin nasıl olduğunu bilmiyorsunuz ve yapanı haklı buluyorsunuz
bu arada benim üstümde namaza kalkar hatta alarm sesine uyanırız ama 5 yıldır duyarım
bu başka birşey beni her sese hasaasiyeti birisi mi zannettiniz anlamadım
bu tek seferlik bir olay değil
ben hastaykende aynen gürültüsüne uyandım ama ertesi gün raporluydum sorun yapma dedim
el insaf ertesi gün işe giden benim

Gerçekten şaşırıyorum. Bu öğretmenlerin ne kadar kazandığını düşünüyor millet çok merak ediyorum.

Ay ne kadanda meleksiniz el ele etrafinizda toplanip sarkilar soyleyelim size. . Kusura bakmayin mi diyecek yani bence esi olsa kesin bu is kotuye giderdi. Duvarlari yumruklasin ben kusura bakmayin deyim. Bu insanlarda bi egolamanlik mi olmus ne.
ben melek gibi göründüm gözünüze :)
değilim gayette insani olarak gittim tavrımı gösterdim
eşi yok demedim çıkmadı adam dışarı kötüye gitsin ne olabilirdi beni tanımıyorsunuz
eğer karşımdakine ders vermem gerekiyorsa her dilde cevabım hazırdır

Bende eşimi gönderdim. ayrıca neden kibar olacakmış ki eşi böyle saygısız insanlara. özgürlük başkasının özgürlüğüne saygısızlık mı? gece 24 ten sonra ses çıkarmak çok saygısızca ve terbiyesizce bir harekettir. demek ki sizde karşı konu gibisiniz ki hoşunuza gitmemiş

Gerçekten şaşırıyorum. Bu öğretmenlerin ne kadar kazandığını düşünüyor millet çok merak ediyorum.
ev kendime ait zaten ama apartmanda ki kural şudur alt katı üst katı yan katı rahatsız etmeden yaşamaktır
buradaki arkadaşlar sen ses yapmıyosan git diyolar garip eğer gürültün çoksa sen gidecesin müstakil eve

ben şaşkınlıkla izliyorum zaten konuyu
zaten bilirim kk da konu sahibi her zaman haksızdır
zannediyorlar ki bana haksızsın sen deyince kendimi kötü hissedecem
ben yaptığımın arkasındayım

Konu sesten rahatsız olunması değil mi? Yüksek sesle film,müzik gürültü kaynağı değilse ne acaba ?? Ayrıca ruh hastasıysanız ve çocuğunuzla ilgilenip en temel ihtiyacıyla ilgili bir düzenleme yapamıyorsanız cidden yardım almalısınız, yazık etmeyin çocuklara.

benim kirada olduğum evimde üst katımdaki çocuk 3 yaşındaydı evde akülü araba sürüyordu hemde gece
çocuğu babası geç saatte görebiliyor diye uyutmuyormuş tek kelime etmedik
çocukta hastalık vardı galiba 1 saat abartmıyorum oyuncağını vururdu tak tak
tek kelime etmedim çocuktur sonuçta
eski komşuları gelmiş koli koli yumurta atmışlardı ( o 2. kat ben 1. kat) ona atıyorum derken benim balkonum battı
düşünün o yumurta temizliğini
abartmıyorum bu anlattıklarımı sonrada taşındılar
ben çocuğa kızmam sonuçta dur dersin iki dakika sonra yine yapar

ben şaşkınlıkla izliyorum zaten konuyu
zaten bilirim kk da konu sahibi her zaman haksızdır
zannediyorlar ki bana haksızsın sen deyince kendimi kötü hissedecem
ben yaptığımın arkasındayım
neden kötü hissedeceksin. komşun yüzünden yeterince kötü hissediyorsun. bazı arkadaşlar bu durumda hiç kalmamışlar belli. çok rahat konuşuyorlar. söylediklerinden en komiği de eşinin saygısız olması. özel hayata müdahale hey Allah'ım yaaa

yani eksiklik biz öğretmenlerde değerler eğitimini tam veremiyoruz
saygı kavramı hangi durumlarda kullanılır
önce onu öğretmeliyiz demekki burada eziksen derlerki git kapısına uyar
ama gerekeni yapmışsan hadi gel de benim kapıma dayan derler
az çok zihniyetin farkındayım ben

Yüksek sesle film, müzik dinlemek keyif yani zorunlu olmayan bir durumdur.
Bilmiyor olabilirsiniz ama insanların temel ihtiyaçları vardır, hava, beslenme, su, temizlenme gibi.
E bahsettiğimiz musluk sesi bu zaruri ihtiyaçların 3ünü kapsıyor; beslenme, su ve temizliği.
Şimdi siz hangi akıl dolu yaklaşımla 'gürültü' ve musluk sesini denk tutabilirsiniz?
Ayrıca gürültü belirli bir desibelin üzeri için söz konusudur, musluk sesi bunu aşamayacağına göre, tanımlanan şey gürültü değil, sesten rahatsızlıktır.
Bir insan ev alırken ya da seçerken böyle bir hassasiyeti varsa dikkat edecek.
Biz kendi evimizi seçerken, hiçbir yan komşuyla ortak duvar olmamasına, ses izolasyonuna, odaların konumlandırılmasına dikkat ettik.
Herkes aynı özveriyi gösterirse, evin metrekare ve konumundan çok, işlevselliğine öncelik verirse böyle sıkıntılar yaşamaz.

Diğer konuda ise belli ki çocuğunuz yok sizin ya da çok şanslı annelerdensiniz zaten ironiden de bihabersiniz, diğer iletimde de belirttim umarım bir gün bu duyguyu tadarsınız ve bebeğiniz her uyandığında beni anarsınız!
Bana kitaptan bozma cümlelerle konuşmayın, o bahsettiğiniz kitapları, eğitimleri, uyku terapistlerini hatmetmiş fazlasıyla bilinçli bir anneyim.
Ama doğada var olan hiçbir şeyin tekrarı olmadığı gibi, bebekler de bir değil.
Siz kendi çocukluğunuzla şuanki bebekleri kıyaslayamazsınız ve sizin istediğiniz gibi işler yolunda gitmeyince de annelerini ilgisizlik, beceriksizlik ve çocuklarına yazık etmekle suçlayamazsınız.
Sadece yaşamanızı, buraya geceler boyu konu açmanızı bekliyorum, sevgilerle...

yani size göre gece ikide bulaşık yıkanabilir
tabiiki bu da bakış açısı

gece 2 de sabah 5 de her saatte bulaşık yıkanabilir, bence bunda sakınca yok. sonuçta süpürge açmamış ama demek ki duvarla çok ince, benim de geceleri bulşaık yıkadığım oluyor ama komşuyu rahatsız edecek şekilde ses gittiğini hiç sanmıyorum. birgariplik var bu işte, bulaşık yıkamak yan daireyi bu kadar rahatsız etmez. ilgnç doğrusu.

konu sahibini linç etme timi gelmiş

Bu arada kulak tıkacı diye bir şey var.
Duvar yumruklamaktan, gece gece kapı çalmaktan daha ilkel bir şey değil, herkes kullanabilir.

konu sahibini linç etme timi gelmiş

linç etmek değil bu, eğer konu açılıyorsa amaç nedir? başka fikirleri edinmek değil mi? herkes size hak verecekse ne diye konu açıyoruz? yada karşıt düşünceleri kaldıramayacaksak?

bence insanlar su sesinin bu kadar rahatsız etmeyeceğini düşündüğü için böyle cevaplar veriyorlar, zira bende dahil bir çok kadın gece mutfaga girer. yüksek sesle tv izlemek, süpürge açmaktan farklı bir şey bu. ama olayı bilmiyoruz tabii ve diğer kadının da ne kadar ses çıkardıgını. bize bir olay anlatıldı ve fikrimize sunuldu, tabiiki herkes aynı yorumu yapmayacak. bu sizce de çok normal değil mi?

şöyle bir ayrıntı var onun mutfağıyla benim yatak odamı ayıran bir duvar var sadece
ve sanki emin olun ben mutfaktayken yıkasa bulaşığı böyle rahatsızlık vermez
çeşme açılınca siz sesi duymuyorsunuz ama karşı tarafa acayip bir uğuldama geliyor
t.v sesi de beni rahatsız etmez duymam bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…