Konu ablam ve eniştem 😞

Alkolik alkolü bırakır, şiddet yanlısı şiddeti bırakır , kumarbaz kumarı bırakmaz. Neler gördük, neler duyduk. Kumara bulaşan bir daha iflah olmuyor. Ben eroinden dönen gördüm ama kumardan dönen görmedim.

bunu cogu kez okudum gercekten ilginc.

Cocugum olduktan sonra iyice anladim. Koca bulunur, olmasa olur ama cocuk asla. Benim icin en önemlisi kizimin gelecegi. Ve onun rizkini kumarda yiyen adam kendini kapida bulur.

Merhaba buraya geçen sefer kendi derdimi yazmistim şimdi maalesef ki birtanecik ablamın sıkıntısını yazıyorum ablam kendisi 24 yaşında çalışan bir bayan 3 yaşında bir kızı var sorun şu ki eniştemin kumar oynamasi daha önce de oynamıştı ve ablam la tartışma sonucunda birdaha yapmiycam diye yeminler etmişti ve şimdi tekrar oynuyor birde borçları var ablam borçlarımiz bitsin diye ise girdi eniştemle aynı yerde birlikte çalışıyorlar ama meğerse eniştem tüm parasını kumara yatiriyormus bu ay 2500 TL kumara yatırmış ve ablam da eniştemin ailesini aramış onlarda bu akşam gelip konuscaklar büyük ihtimalle ikna etmeye çalışacaklar daha önce de aynısı oldu çünkü sizce ne yapmalı boşanmak konusunda pek emin değil hem boşanmak istiyor hem de seviyor birde çocuk o kadar da yeni eşya aldılar borçları var 😞
Çok sert göz dağı vercek ablan. Ayrıca psikolojik tedavi de alması laizm. Bu bı bağımlılık. Direk affederse olmaz bu is

Çalışabiliyor bir sağlık sıkıntısı yok. Çocuğu emanet edebileceği bir yerler var. Bence kocasından boşanıp kendisine ve çocuğuna yeni bir hayat kursun. Adamdan nafaka da alır. Güzelce geçinirler

Merhaba buraya geçen sefer kendi derdimi yazmistim şimdi maalesef ki birtanecik ablamın sıkıntısını yazıyorum ablam kendisi 24 yaşında çalışan bir bayan 3 yaşında bir kızı var sorun şu ki eniştemin kumar oynamasi daha önce de oynamıştı ve ablam la tartışma sonucunda birdaha yapmiycam diye yeminler etmişti ve şimdi tekrar oynuyor birde borçları var ablam borçlarımiz bitsin diye ise girdi eniştemle aynı yerde birlikte çalışıyorlar ama meğerse eniştem tüm parasını kumara yatiriyormus bu ay 2500 TL kumara yatırmış ve ablam da eniştemin ailesini aramış onlarda bu akşam gelip konuscaklar büyük ihtimalle ikna etmeye çalışacaklar daha önce de aynısı oldu çünkü sizce ne yapmalı boşanmak konusunda pek emin değil hem boşanmak istiyor hem de seviyor birde çocuk o kadar da yeni eşya aldılar borçları var 😞
akşam yine yemin edicek sonra yine oynuycak. kumar bağımlılık, tedavi görmesi lazım

Ben alkol tedavisi aldım mesela. Tedaviye çok güzel cevap verdim iyiyim. Aklıma bile gelmiyor eskisi kadar. Kullanıyorum evet, ama sıklıkla değil. Hayatımdan çıkarmadım.

Mesela kumar için asla aynı şeyi söyleyemem. Düzelenini görmedim. Bende oynuyorum fakat bağımlılık derecesinde değil. Zaten ailemin çoğu kumarbaz. Yok düzelmiyor. Yaşam şekli bu.

Bundan 15 yıl önce eski eşimle birlikte İstanbul' da sabaha karşı bir sabahçı kahvesine girdik. Kimseler yoktu, sadece bir masada iskambil kağıtlarıyla fal bakan saçı sakalı birbirine karışmış yaşlı bir amca vardı. Biz kahve söyledik içerken adamcağız bir çay da bana söyler misiniz dedi, çok kibar konuşuyordu. Buyur dedi eşim söyledik çayı, elinde 2 deste kağıt vardı. Adam kağıtları karıştırdı, böler misiniz dedi bana böldüm, eşime de böldürdü aynı şeyi tekrar yaptık, 8 ayrı deste oldu masada, destelerden birisinin içinden kağıt seç ve bakın dedi baktık kağıda sonra karıştırır mısınız dedi, karıştırdık sonra da o karıştırdı. 104 tane kağıdın arasında adam eşimin seçtiği kağıdı buldu ve önümüze attı bu mu diye! Ben bu kağıdı böyle oynarım dedi, sonrasında biraz konuştuk çok parası varmış eskiden, evleri, villaları ve üç fabrikası. Hepsini kumarda kaybetmiş, illet dedi benimle mezara gidecek, her şeyimi kaybettim bu kağıtlardan vazgeçemiyorum dedi. Sonra gitti, kahveciye sorduk doğru mu diye, eksik bile söyledi bir giydiği takım elbiseyi bir daha giymezdi yemekle bitmeyecek para vardı bunda dedi.
Çok özür dilerim uzattım ama sözün özü şu ki, kumardan vazgeçenini hiç görmedim. Ablan kendisini ve çocuğunu düşünsün, zararın neresinden dönerse kardır.

Merhaba; kumar maalesef bir hobi veya heves olarak kalmıyor. Alkol ve sigara gibi bir bağımlılığa dönüşüyor. Umarım bu illetten kurtulabilir ama ben de boşanmanın ablanizi en az hasarla kurtarabilecegi kanısındayım. Çünkü ileride sadece ablanizi değil; yegeninizi de kötü etkileyecek bir durum bu maalesef :( umarım haklarında hayırlısı olur.

2 yol var
Ya enisteniz tedavi olacak yada ablaniz bosanacak
Net bisekilde soyluyorum
Bu sure icerisindede cocuk yapmasin

Ciddiyeti anlayin diye anlaticam

Babam bu kumar yuzunden nelerimizi satti

Biz yurtdisinda yasiyoruz, Türkiye’de bir evimiz bi dukkanimiz vardi. Once dukkani satti sonra evi. Burada cok islek yerde bi restorantimiz vardo gunluk 500 euro kasa yapiyodu dusunun. Sonra orayi satti

Annem 25 yil evlilikden sonra bosandi, ustune 30bin euro borc kaldi annem onu odedi, abiminde ustune 15bin euro borc birakti.

Annem hem burdan hem turkiyeden kendine kucukde olsa daire aldi calisarak.

Babam suan 1+1 evde yasiyor, devletin verdigi sosyal yardim parasini ayda 1250 euro hala yetiremiyor. Odedigi kira elektrik su hesaplasan tas catlasin 700 euro tutuyo. Cebine 550 euro kalmasi gerekirken daha ayin ortasi gelince ondan bundan borc istiyo.

Yani bu isin yemini falan yok babam Kurana bile el basti hala devam hala devam. Adam tedavi olmazsa ablaniz daha cok uzulur

kocasının kumar borcunu ödeyeceğine esya borcu ödemesi daha mantıklı değil mi🤷‍♀️
kumar oynayıp da düzelen görmedim. Allah yardımcısı olsun ablanizin.

ablaniz ancak esinin kartini alip, ona harclik verirse belki bir sekilde devam edebilir,

enisteniz cidden duzeltmek istiyorsa bunu kabul etmeli.

bunu kabul etmiyorsa ablaniz asla guvenmemeli, kendi emegini, cocugunun rizkini bu sekilde bosuna car cur ettirmesin.

ablaniz ancak esinin kartini alip, ona harclik verirse belki bir sekilde devam edebilir,

enisteniz cidden duzeltmek istiyorsa bunu kabul etmeli.

bunu kabul etmiyorsa ablaniz asla guvenmemeli, kendi emegini, cocugunun rizkini bu sekilde bosuna car cur ettirmesin.

Olmaz canım, elinden kartını alırsa, sağdan soldan borç bulmaya belki de kradi falan çekmeye kalkar, parayı bulamazsa da bu defa şiddet başgöstermeye başlar. Ya adam gibi psikolojik tedavi görecek ya da kapının önüne konacak, kendi kendini bitirecek kumarın başka bir tedavisi yok.

Peki soyle bisey mumkunmu

Bu kumar oynanan yerlerin genel yeri oluyo, oraya enistenizin kimligiyle kirmizi listeye alinmasini istemek mumkunmu?

Anlatabildimmi bilmiyorum, Türkiye’de varmi boyle bise onuda bilmiyorum

Bizim yasadigimiz yerde boyle bise vardi ama annem babamin korkusundan yapamadi, ben olsam yapardim gozum karadir benim

Arkadaşımın eşi internetten kumar oynuyordu ama o çok büyük paralar kaybetti, her yıl 500bin kadar fln. Toplamda 2 3 milyon olmultur. Hep oynamayacağım diyordu fakat oynuyordu. Şuan doktora gidiyor, terapi görüyor, dürtü bozukluğu teşhisi kondu ilaç kullanıyor ve eline hiç para vermiyorlar. Kendi iş yeri var, babası oranın başına bir adam koydu, bütün ödemeler o adama yapılıyor, babası kendi kredi kartını verdi, ekstresi babasına gidiyor,. Yani doktora gştmesi ve eline hiç para geçmemesi lazım ilk etapta.

İnşallah geçer. Bağımlılığı canım zor çünkü. Başka çocuk düşünmesin ablan. Enistene öde borçları desin kendi parasını vermesin

Kumar bağımlılığı düzelmez. Ablaniz bir ömür borç öder ayrılmaktan başka çaresi yok. Yazık yani.

Merhaba. Üzülerek gördüm yazdıklarınızı. Ben 6 yıllık evliliğimi 6 ay önce bitirdim kumar yüzünden
2 arabamız ev peşinatı olur diye aldığımız arsamız ve düğün altınlarımız ve üzerine bir cok kredi en son benden habersiz arkadaşının arabasını üstüne geçirerek böyle vavacars tarzı firmadan kredi çekmiş. Ben bunları cok sonra öğrendim. Tabi. Son aşamada. Sabrediyordum. Bu konuda yasadigimiz şehirde en iyi bağımlılık doktoruna görürdüm. Doktor kendisi istemiyorsa gelmesin dedi gördü zaten yok dedi. Bu da istekli degildi. Ilaç verdi dürtü bozukluğu icin cok kullanmadı. Yani kişi kendisi tamamen isteyerek terapiyi tedaviyi alması lazım bu konuda. Simdi ayrıldık tek celsede. Yıkımdı benim icin. Boşanmamak icin ne kadar çok uğraştıysam o da boşanmak icin bu kumar sevdası icin elinden geleni yaptı. Velhasıl kelam ben borcu bitiremedim biter sandım düzelir sandım bitmedi. Ama şu an şunu diyorum ben doktor vb elimden gelen herşeyi yaptım. Ablanız da doktor vb ileride aklinda kalmayacak şunu da yapsaydım diye illaki kalır diye diyorum. Yapsın. Sonra vicdanı da rahat ayrılır ama demem o ki umut cok yok. Doktor bana da demişti herseye hazırlıklı olun diye. Yani ayrılığa. Ondan dolayi diyorum. Sizler de ablanızın yanında ailece olun. O da sizin desteğinize atlatır. Ben anlasmali ayrildim cunku bu tarz kisiliklerin ne yaoacagi belli olmuyor ve nitekim kizimin babasi bu asamada kizimin da en ufak zararla bitirmek istedim. Allah yardimciniz olsun.

Back
X