konu babam..

Usaklibirkiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
1.681
863
53
Arkadaşlar babamla aynı evin içinde 3 haftadır konuşmuyorum.
Babam çok çabuk dolduruşa gelebilen ve bir yabancıyı ailesinin önüne koyabilecek birisi.
En son şu sebepten küstük. Ben akşam çay yapmıştım. Ve ocakta mısır vardı. Çayı babamın önündeki sehpaya koyup hemen mutfağa koştum. Sinirlenmiş beni çağırdı. Abimin önüne neden çayı koymamışım. Ben hep böyle yapıyormuşum saygısızmışım. Açtı ağzını yumdu gözünü. Hakaretler kötü sözler havada uçuştu. Bundan sonra senin yaptığın hiçbir şeyi istemiyorum dedi. Yani dövmekten beter etti.
Daha öncede abimin nişanlısının dolduruşu iftirası ile beni dövmüştü. O zaman 19 yaşındaydım kin tutmadım. Ben suan 23 yaşındayım. Yapılan haksızlığı hazmedemiyorum. Unutamıyorum. Bir saygısızlığım olmadı, evde Naz’ı bana geçer ne istese yapardım. Bilmediğim bir şey bile istese onu araştırır bulur mutlaka önüne koyardım.
Şimdi birde erkek arkadaşımın ailesi ile ailemin tanışması söz konusu. Ne yapacağımı bilmiyorum. Ölüm var gidip elini öpeyim diyorum, sonra da başkası yüzünden sürekli dünyamı zehir etti diye vazgeçiyorum. Lütfen değerli yorumlarınızı bekliyorum...

Babanızla küsmeniz mümkün mü, tabiki haklısınız ama boynunuz eğip elini öpün derim, evlendiğinizde mesafeli olursunuz fazla yapılacak birşey yok.

Babanızla küsmeniz mümkün mü, tabiki haklısınız ama boynunuz eğip elini öpün derim, evlendiğinizde mesafeli olursunuz fazla yapılacak birşey yok.
3 haftadır konuşmuyorum ilk defa böyle bir şey oldu. Normalde 3 saat bile duramazdım. Aynı evde aynı ortamda bulunmadık hiç

Abiniz sakat mi çay alamıyor mu üzüldüm onun adına, babanıza anlattığında bile anlamıyorsa sebebi kabul etmiyorsa size değil başkasına lafına itimatı varsa el falan öpüp özür dilemeyin kendi babam da olsa benim mutluluğumdan mühim olmaz o beni düşünüyor mu bir tane kızım var niye insanların dolduruşuyla zarar vereyim diyor mu demiyor bende düşünmem böyle olunca kıymetli olursunuz anne baba büyük fark etmez saygı gösterilmez hak edilir hak etmeyen insana vermem saygı

Unutamam sanırım ama mış gibi yaparım artık. Çünkü cocukkende şiddet gördüm az biraz hatırlıyorum. Hem içim buruk hem de gururum incindi ne yapacağımı bilmiyorum

Unutamam sanırım ama mış gibi yaparım artık. Çünkü cocukkende şiddet gördüm az biraz hatırlıyorum. Hem içim buruk hem de gururum incindi ne yapacağımı bilmiyorum
Cayi gecene kadar ayiya dayi demek misali geldi aklima. Ya ayri eve cikip aileler tanismadan evleneceksiniz, ya da barisip aileleri tanistiracaksiniz. Durumunuzu bilmediyim icin bisey diyemiyorum ...

Sadece babamın önünden sehpaya uzanıp çayı alacak. Ve uyuyordu karşı koltukta bende uyanınca alır çayını diye düşünmüştüm. KAfam çok karışık ne yapacağımı bilmiyorum

Yanlış anlamayın ama babasıyla küsenlerie o kadar çok kızıyorum ki, sonra toprağını öpmek zorunuza gider, baba atafır ne olursa olsun küsmeyin, baba hasretiyle yanıp tutuşan biri olarak diyorum sakın küsmeyin.

Beklediğim yorum buydu evet içim içimi yiyor dünyada ölüm var ya aniden kaybetsem diyorum ama yaklaşamıyorumda

Ne desem bilemedim babanın tavırlarına.
Bizim evde çayı babam getirir önümüze sağ olsun, böyle şeylerin lafını yaptıklarını görmedim hiç.

Beklediğim yorum buydu evet içim içimi yiyor dünyada ölüm var ya aniden kaybetsem diyorum ama yaklaşamıyorumda
Babam her zaman bizi herkese karsı ezdirirdi, kızardım küserdim, beni hiç önemsemezdi bile diyebilirim , ben çok zor bir çocukluk yaşadım, şuan babama kızdıgım her an için pişmanım küstüğüö her an için pişmanım, iliklerime kadar sızlıyor baba diyince 3 ay oldu kaybedeli ve öyl çok özledim ki yaşaması için neler vermezdimki, vedalasırken elini öpmek yerine toprağını öpmek zor geliyor

Babanızın da tutumu yersiz, işte erkekleri böyle yetiştiriyorlar kadınlarıda böyle eziyorlar, Enin sonunda konuşacaksınız..
Özür dilemenize gerek yok ama durumu da çok uzatmayın, sakin vaktinde karşısına geçip konuşun, rahatsızlıkları dile getirin...

sonra o babalar kızlarının mutlu olmadıkları kocalarına geri yollayıp neden öldü diye üzülüyorlar.

Abinizin engeli mi var? Yazik, gecmis olsun. Ben de bu kadar cok kadin neden BDV ye konu aciyor diye dusunuyordum sık sık..

Abinize neden çayı önüne kadr koyma zorunlulugunuz var??

Abinizin sizden farki ne, evlat ayrımı oluyor. Ve ben ne yazikki ,olsun babamdir diyemem.
Önce kendisi iki çocuğuna da esit davransin.
Türkiyede ki bu sistemi cidden anlayamiyorum.
Abinin bir sakatligi, hastaligi yoksa neden siz veriyorsunuz?
Itiraz edin. Aileninde her dedigi doğru diye birsey yok.
Bir aksamda abiniz getirsin cayi. Getirir mi?
Ya iste böyle yapıp aile icinde kadini eziyorlar eziyorlar.
Sonrada kendini koru kendine güven sessiz olma.
Simdi konuyla alakası yok ama kadinin taciz karşısında susmasinin sebeplerinden biri de bu iste.
Bir cok seyde sessiz kalıyoruz. Cnku türkiyede kadin ailede bastırılıyor.
Abimin özel bir durumu yoksa çayını her aksam goturmeyi niye görev gibi ben üstleniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…