Konu eşim ve evliliğim...

Vaveyylla

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2019
2.084
3.939
133
İyi akşamlar herkese
Eşimle 4 yıldır evliyiz.Daha öncesinde de uzun yıllar birlikteydik.
Birazdan anlatacaklarımın bir kısmı evlendiğim ilk günden itibaren olan sorunlar ama son zamanlarda artık katlanamaz oldum.
Eşim kişisel bakımına hiç özen göstermez hep benim söylememle yapar bazı şeyleri, mesela traş olması gerektiğini çoğu zaman ben söylerim. Bazen de kızar bana ne yapacağımı söyleme diye. Bende yapman gerekenleri yap o zaman söylemiyeyim diyorum.
Bir iki senedir hayatımıza lanet bir online oyun girdi boş kaldığında sürekli elinde telefon , kulağında kulaklık oyun oynar. Artık bağımlılık derecesie geldi. Dün misafirliğe gittik oturmuş oyun oynuyor bir köşede. Sert bakınca veya kibar bir şekilde uyardığımda tepki gösteriyor.
Ne yapsam sana batıyor , bi oyun oynuyorum ondada demediğin kalmıyo vs gibi.
Ve bana karşı davranışları...
Tavırları çok değişken keyfi yerindeyse hayatımız mükemmel ama en ufak bişeye canı sıkılsın ufak tefek şeylere çok aşırı tepkiler veriyor. Geçen akşam oturuyoruz yine keyfi yok ben gayet iyi niyetli birşey sordum ama o art niyetle sormuşum gibi tersledi beni.
Son zamanlarda çok sinirli eskiden böyle değildi. Olur olmaz herşeye sinirleniyor sürekli yanımda homurdanan bi insan.
Bu arada eşimle bu konular dışında başka bi sıkıntımız yok beni çok mutlu ettiği günler de oluyor ama yüzdeye vurduğumuzda genel tavırları bu şekilde.
Anlatıyorum bütün bunları kendisine haklısın diyor 2-3 gün herşey düzeliyor sonra yine aynı.Ben sadece mutlu olmak istiyorum neden hayatımızı bu kadar zorlaştırıyor anlamıyorum.
Buraya konu açıp açmamakta kararsızdım lütfen acımasızca yorum yapmayın.Ben eşimi seviyorum fakat işin içinden çıkamıyorum nasıl davranmalıyım ona yaptıklarının yanlış olduğunu nasıl anlatırım bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum.
Teşekkürler şimdiden.

Kisisel bakim benim icin baslibasina sorun ve soguma sebebi olur. Evlenmeden once uzun yillar birlikteymissiniz bunu hic farketmediniz mi?

hmmm bide hamilesin :/ acaba özel hayatınız azaldığı için mı uzaklaştı yoksa sen anne olcaksın diyemi erkekler bazen nasıl davranacaklarını bilemiyorlar belkide baba olacağı için streslidir ama belli edemiyordur. bu arada bu oyun bağımlılığı aldı başını gidiyor. arakadaşlarıyla vakit geçirir mi dışarı çıkıp sosyalleşir mi bütün zamanını mı oyuna veriyor. belkide ark çevresi olmadığı içindir. hiç çözüm bulamıyosan sende o oyunu oynamaya başla :)

Canı sıkkın oldugunda bir sey demeyin.
Ben de sinirli oldugumda her kese, her seye patlaya biliyorum.
Oyun oynama gibi durumlar hemen hemen her erkekde var. Benim esim de oyun oynar, hatta birlikte oynariz.
Hamilesiniz galiba, takmamaya calisin.

Aynı durumdayım. Melek gibi adam gitti bu günlerde aksi ihtiyarlar gibi bir adam geldi. Ben kendimi geri çektim, konuşuyorum ama soğuk bir şekilde ve gerektikçe. Huzursuz oluyor biliyorum ama ben huzur bulamıyorsam o da bulmasın. Bence sen de kendi kendine takıl kabuğuna çekil kendisi sürüne sürüne gelecektir.

Bu lanet oyunla ilgili çok konu açıldı.
Malesef benim eşim de, evde olduğu saatlerin yemek ve tuvalet molası dışında hep bilgisayar başında. Dönem dönem ya oyun ya dizi.
Çözümü nedir bilmiyorum

Kişisel bakım en buyuk sorun, tras olmayan adam dus alıyor mu dıs fırcalıyor mu merak ettim.
Sizinle vakit gecırmek varken online oyun oynaması, misafirlikte kakasını yaparken koltuk kenarına sinen bebe gibi bir kosede oyun oynaması.
Evlılıgınızın huzurunun onun psikolojisine baglı olması, canı sıkkınsa tat kacırması falan.

Özünde iyi biri diyorsunuz, özünde iyi adama da ne desek bos simdi.

hmmm bide hamilesin :/ acaba özel hayatınız azaldığı için mı uzaklaştı yoksa sen anne olcaksın diyemi erkekler bazen nasıl davranacaklarını bilemiyorlar belkide baba olacağı için streslidir ama belli edemiyordur. bu arada bu oyun bağımlılığı aldı başını gidiyor. arakadaşlarıyla vakit geçirir mi dışarı çıkıp sosyalleşir mi bütün zamanını mı oyuna veriyor. belkide ark çevresi olmadığı içindir. hiç çözüm bulamıyosan sende o oyunu oynamaya başla :)
Hamile kalmadan öncede böyleydi bir ara bebek istediğimiz dönem kişisel bakımına çok dikkat etmeye başlamıştı sadece. Bebek geliyor diye stresli olabilir bunu bende düşünüyorum.
Arkadaşlarıyla dışarı çıkar ama toplu halde dışardada oyun oynuyorlar.
Oyun oynadım bir süre ama sıkıldım bıraktım 😃

Hamile kalmadan öncede böyleydi bir ara bebek istediğimiz dönem kişisel bakımına çok dikkat etmeye başlamıştı sadece. Bebek geliyor diye stresli olabilir bunu bende düşünüyorum.
Bebek geliyor diye stres yapıp dus almamak... Bana biraz degısık geldi 😊

Canı sıkkın oldugunda bir sey demeyin.
Ben de sinirli oldugumda her kese, her seye patlaya biliyorum.
Oyun oynama gibi durumlar hemen hemen her erkekde var. Benim esim de oyun oynar, hatta birlikte oynariz.
Hamilesiniz galiba, takmamaya calisin.
Neyin var niye böylesin vs konuşmaya çalıştıkça dahada yükseliyor bana karşı.
Takmamaya çalışıyorum ama cidden sürekli somurtan herşeye kızan bir insanla çok zor ☹️

Aynı durumdayım. Melek gibi adam gitti bu günlerde aksi ihtiyarlar gibi bir adam geldi. Ben kendimi geri çektim, konuşuyorum ama soğuk bir şekilde ve gerektikçe. Huzursuz oluyor biliyorum ama ben huzur bulamıyorsam o da bulmasın. Bence sen de kendi kendine takıl kabuğuna çekil kendisi sürüne sürüne gelecektir.
Ben dayanamıyorum ya konuşmadan uzak durarak 😭 işe yarayacağını bilsem ama sabrederim bunu düşünücem.

Neyin var niye böylesin vs konuşmaya çalıştıkça dahada yükseliyor bana karşı.
Takmamaya çalışıyorum ama cidden sürekli somurtan herşeye kızan bir insanla çok zor ☹
Yukselmesin diye bulaşmayin diyorum.
Belki hamileliyiniz etkilemistir.
Bazi erkekler esleri hamile oldugunda kendilerini de hamile zann ediyorlar))))

Arkadaşlarıda kendi gibiymiş :D allah kolaylık versin canım :)
kişisel bakıma gelirsek sana yaklaştığında beğenmediğini böyle sevmediğini gerekirse istemediğini söyle. sen kabul edersen oda öyle olmaya devam eder :(

Bu lanet oyunla ilgili çok konu açıldı.
Malesef benim eşim de, evde olduğu saatlerin yemek ve tuvalet molası dışında hep bilgisayar başında. Dönem dönem ya oyun ya dizi.
Çözümü nedir bilmiyorum
Eskiden bilgisayardan oynuyordu şimdi telefona döndü. Bağımlılık gerçekten hiç sıkılmıyorlar ya çok sinir bozucu. Yemek hazırlıyorum oyun bitmeden masaya gelmiyor 😒

Kişisel bakım en buyuk sorun, tras olmayan adam dus alıyor mu dıs fırcalıyor mu merak ettim.
Sizinle vakit gecırmek varken online oyun oynaması, misafirlikte kakasını yaparken koltuk kenarına sinen bebe gibi bir kosede oyun oynaması.
Evlılıgınızın huzurunun onun psikolojisine baglı olması, canı sıkkınsa tat kacırması falan.

Özünde iyi biri diyorsunuz, özünde iyi adama da ne desek bos simdi.
Ben tavsiye istiyorum siz benim yazdıklarımı evirip çevirip alt alta sıralamışsınız?
Öneriniz nedir boşanmak mı?

Biraz alttan alıp uygun dille yargılamadan bazı şeyleri anlatın tabiki hemen olmayacak zaman alacak ama inş olacak

Back
X