Konu eşim ve evliliğim...

Yukselmesin diye bulaşmayin diyorum.
Belki hamileliyiniz etkilemistir.
Bazi erkekler esleri hamile oldugunda kendilerini de hamile zann ediyorlar))))
Olabilir şu sıra taşınma , hamilelik , iş kazası vs birsürü şey üst üste geldi belki ondandır bu kadar gerginliği. Ama bende yaşıyorum aynı şeyleri ondan uzaklaşmak yerine dahada yakınlaşmak istiyorum☹️

Arkadaşlarıda kendi gibiymiş :KK70: allah kolaylık versin canım :)
kişisel bakıma gelirsek sana yaklaştığında beğenmediğini böyle sevmediğini gerekirse istemediğini söyle. sen kabul edersen oda öyle olmaya devam eder :KK43:
Aminn amin 😃
Söylüyorum başlarda kalbini kırmamak için susuyordum ama artık açıkca belli ediyorum rahatsızlığımı oda dikkat ediyor bana yaklaşmadan önce.
Tabi ben ona yaklaşmak istediğimde ve normal zamanlarda aynı özen yok.

İyi akşamlar herkese
Eşimle 4 yıldır evliyiz.Daha öncesinde de uzun yıllar birlikteydik.
Birazdan anlatacaklarımın bir kısmı evlendiğim ilk günden itibaren olan sorunlar ama son zamanlarda artık katlanamaz oldum.
Eşim kişisel bakımına hiç özen göstermez hep benim söylememle yapar bazı şeyleri, mesela traş olması gerektiğini çoğu zaman ben söylerim. Bazen de kızar bana ne yapacağımı söyleme diye. Bende yapman gerekenleri yap o zaman söylemiyeyim diyorum.
Bir iki senedir hayatımıza lanet bir online oyun girdi boş kaldığında sürekli elinde telefon , kulağında kulaklık oyun oynar. Artık bağımlılık derecesie geldi. Dün misafirliğe gittik oturmuş oyun oynuyor bir köşede. Sert bakınca veya kibar bir şekilde uyardığımda tepki gösteriyor.
Ne yapsam sana batıyor , bi oyun oynuyorum ondada demediğin kalmıyo vs gibi.
Ve bana karşı davranışları...
Tavırları çok değişken keyfi yerindeyse hayatımız mükemmel ama en ufak bişeye canı sıkılsın ufak tefek şeylere çok aşırı tepkiler veriyor. Geçen akşam oturuyoruz yine keyfi yok ben gayet iyi niyetli birşey sordum ama o art niyetle sormuşum gibi tersledi beni.
Son zamanlarda çok sinirli eskiden böyle değildi. Olur olmaz herşeye sinirleniyor sürekli yanımda homurdanan bi insan.
Bu arada eşimle bu konular dışında başka bi sıkıntımız yok beni çok mutlu ettiği günler de oluyor ama yüzdeye vurduğumuzda genel tavırları bu şekilde.
Anlatıyorum bütün bunları kendisine haklısın diyor 2-3 gün herşey düzeliyor sonra yine aynı.Ben sadece mutlu olmak istiyorum neden hayatımızı bu kadar zorlaştırıyor anlamıyorum.
Buraya konu açıp açmamakta kararsızdım lütfen acımasızca yorum yapmayın.Ben eşimi seviyorum fakat işin içinden çıkamıyorum nasıl davranmalıyım ona yaptıklarının yanlış olduğunu nasıl anlatırım bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum.
Teşekkürler şimdiden.
pubg mi o yine?

Biraz alttan alıp uygun dille yargılamadan bazı şeyleri anlatın tabiki hemen olmayacak zaman alacak ama inş olacak
Haklısınız bir de eşim de şöyle birşey var ben değil de başkasından duyduğunda daha çok inanıyor sorun olduğuna acaba psikolog işe yarar mı?

Olabilir şu sıra taşınma , hamilelik , iş kazası vs birsürü şey üst üste geldi belki ondandır bu kadar gerginliği. Ama bende yaşıyorum aynı şeyleri ondan uzaklaşmak yerine dahada yakınlaşmak istiyorum☹
Her insan ayni sekilde etkilenmiyor, belki o daha cok etkilenmistir. Zamanla duzelir, sıkmayin caninizi

Haklısınız bir de eşim de şöyle birşey var ben değil de başkasından duyduğunda daha çok inanıyor sorun olduğuna acaba psikolog işe yarar mı?
Mantıklı yada aile dostlarınızın yanında eşinizi suçlamadan başkalarından örnek vererek konu açın tabiki güvelinir olmalı

Elindeki cocugu buyutmeden bir cocuk daha geliyor. Senin doguracagin buyur de, elindeki hep boyle kalacak. Duzelir mi, hayir...
Oyun oynamaya gelince cocuk gibi ama sana kizmaya gelince aslan kesiliyor degil mi?
Daha kisisel bakimindan bir haber, sana gelince erkeklik mi tasliyor?
Sen neden hoslaniyorsun? Sen de onu yap. Sen de birakma o hoslandigin hobini. Anlar mi bilmem yaptiginin hic hos olmadigini ama sen de ilgi beklemekten biraz kurtulur belki kafa dagitirsin.
Belki oyun bagimliligini degistiremezsin de sana saygisiz davranmasina izin verme. Bu konuda net ol. Cunku saygi biterse evlilik de biter. Kisisel temizligine de sana saygi gosteriyorsa onem vermeli. Koskoca adami senin tras edecek halin yok. Kendine saygisi olmayanin baskasina da saygisi olmaz.

Valla donem donem esimle benimde aramda oluyor boyle. Ben bazen is stresini yorgunlugunu eve tasima diye tartisiyorum. Aslinda ikimizde ayni yapiya sahibiz,catir catir tartışıyor susmuyorum. Bazen sirf ben susayim diye huyuma gider. O oyun belasi bizde de kisa donem olmustu ama benim surekli laf edip tartismalarimizdan sonra birakti. Hic sessiz kalma,gereken tartismayi yap. Zaten bi yerden sonra aliskanlik oluyor yapmasını istedigimiz seyler ve yapıyolar

Elindeki cocugu buyutmeden bir cocuk daha geliyor. Senin doguracagin buyur de, elindeki hep boyle kalacak. Duzelir mi, hayir...
Oyun oynamaya gelince cocuk gibi ama sana kizmaya gelince aslan kesiliyor degil mi?
Daha kisisel bakimindan bir haber, sana gelince erkeklik mi tasliyor?
Sen neden hoslaniyorsun? Sen de onu yap. Sen de birakma o hoslandigin hobini. Anlar mi bilmem yaptiginin hic hos olmadigini ama sen de ilgi beklemekten biraz kurtulur belki kafa dagitirsin.
Belki oyun bagimliligini degistiremezsin de sana saygisiz davranmasina izin verme. Bu konuda net ol. Cunku saygi biterse evlilik de biter. Kisisel temizligine de sana saygi gosteriyorsa onem vermeli. Koskoca adami senin tras edecek halin yok. Kendine saygisi olmayanin baskasina da saygisi olmaz.
Bu yazdıklarınızın hepsinin farkındayım acı ama gerçekler bu evet.
Bunların hepsini ve daha fazlasını kriz anında yüzüne söylemişliğim var.
Bana saygısızlık yapmasına izin vermiyorum en azından tepkisiz kalmıyorum birşey söylediğinde yada yaptığında kabul etmiyorum yani.
Eşim ter kokuyorken yanıma yaklaşmaz sarılmaz mesela bu övünecek birşey değil farkındayım ama hiç değilse bunu yapmıyor.
Benim hobilerim onu rahatsız edecek evliliğimize zarar verecek şeyler değil o yüzden onun açısından sıkıntı yok.
Tamam bende mükemmel değilim ama değişmeye hazırım bana söylese rahatsız olduğu konuları.

Valla donem donem esimle benimde aramda oluyor boyle. Ben bazen is stresini yorgunlugunu eve tasima diye tartisiyorum. Aslinda ikimizde ayni yapiya sahibiz,catir catir tartışıyor susmuyorum. Bazen sirf ben susayim diye huyuma gider. O oyun belasi bizde de kisa donem olmustu ama benim surekli laf edip tartismalarimizdan sonra birakti. Hic sessiz kalma,gereken tartismayi yap. Zaten bi yerden sonra aliskanlik oluyor yapmasını istedigimiz seyler ve yapıyolar
Siz daha şanslısınız sanırım eşiniz konusunda.
Eşim tartışmaktan hoşlanmaz , susayım diye huyuma gitmez ben kendi kendimi yerim sinirden anca öyle anlat hatasını söz verir bi süre düzelir ve sonra yine aynııı 😃

Çoğu evlilikte dönem dönem çatışma halleri oluyor bu denli . Hamileliğin duygusallığı hayatlardaki stresli durumlar huzursuzluk yaratıyor. Fazla canını sıkma. Tras ol de olsun kendiliğinden yapmıyor diye öylede kabul etmiycen de soyle yapsin boşver herşey dört dörtlük olmuyor napalim 😊 oyun oynamasina vakit koyma sende is buyur yapsin . Hamileyiz , yorulsun biraz , halsiz oluyoruz . Bazen bir konunun üstüne çok gittiğimizde bağışıklık kazanıyor sanki erkekler umursamıyorlar zamanla yada tersliyor 😅 onlarında ruhlarının muayyen günleri oluyor o aralar sinirli oluyorlar çokta şey etmemek lazım 😏

Ay bazen ben mi abartıyorum diye düşünüyordum. Adam eve geldi ablama gidicez yemeğe benim hazırlanmam uzun sürer sen içerde bekle istersen dedim bir de baktım yine oyun oynuyor her fırsatta 🙄 durum vahim !

Çoğu evlilikte dönem dönem çatışma halleri oluyor bu denli . Hamileliğin duygusallığı hayatlardaki stresli durumlar huzursuzluk yaratıyor. Fazla canını sıkma. Tras ol de olsun kendiliğinden yapmıyor diye öylede kabul etmiycen de soyle yapsin boşver herşey dört dörtlük olmuyor napalim 😊 oyun oynamasina vakit koyma sende is buyur yapsin . Hamileyiz , yorulsun biraz , halsiz oluyoruz . Bazen bir konunun üstüne çok gittiğimizde bağışıklık kazanıyor sanki erkekler umursamıyorlar zamanla yada tersliyor 😅 onlarında ruhlarının muayyen günleri oluyor o aralar sinirli oluyorlar çokta şey etmemek lazım 😏
Ne kadar iç açıcı rahatlatıcı bi yorum. Biraz da şakaya vurmak lazım belkide çok ciddiye alıyorum herşeyi😊 Biraz da böyle deneyeyim o zaman 🥰

Back
X