- 12 Mayıs 2017
- 3.476
- 1.496
- 63
- 41
- Konu Sahibi Madamgonca
-
bundan sonra yemeklerı daha az tuzlu ve ona faydalı olacak sekılde yapacağım zatenEşiniz dikkat etmiyorsa siz dikkat edin. Yemek ölçülerinizi, çeşitlerinizi ona göre yapın. Ona zarar veren ama canının çekeceği yiyecekleri evde bulundurmayın. İştah kesen şuruplar yok mu acaba:)
Yagli tuzlu salcali yemeklerde azaltma yoluna gidin. Tatli ise hafif ve sutlu tatlilar yapin zamanla degisir. Ona ragmen degismiyosa doktor kontrolunde diyetisyene gitsin. Illaki degistirmek yada axaltmak zorunda kalicaktir. Bide fast food aburcubur almayin mumkun oldugunca. Evcek zararli seyleri birakinmerhaba herkese hayırlı ramazanlar ,
eşim işteyken oruç tutarken birden bire fenalaşmış başı dönmeye başlamış ve hemen doktora gitmiş ( biraz evhamlı ve panik biri olduğum için o an bana haber vermemiş ) gerekli testler yapılmış ve kanında şeker değerleri yüksek çıkmış ve doktor kilo vermesinin gerekli olduğunu yoksa ilaç kullanması gerekebileceğini söylemiş.
eşimde yemek konusunda çok iradeli biri değildir birgün dikkat ederse beş gün etmez bu yapıda biridir. bu konuda geçmişte de onunla çok tartışmalarımız oldu ama şu an durum ciddi ve sağlığı için endişe ediyorum.
ona nasıl yaklaşmam gerekiyor, diyetine uyması için tartışma yaratmadan nasıl ikna edici olabilirim ?
bu konuda önerilerinize ihtiyacım var. okuyan arkadaslara şimdiden teşekkür ederim.
zayıflayacağım dedi aslında ilk basta bıraz bılınçlı davranır gıbı oldu da zamanla salmasından korkuyorumBir insan önce kendi sağlığını düşünecek. Kimseyi başka herhangi biri kendinden çok dusunemez. Herkesin canı tatlıdır. Şekeri yüksek çıktı doktor zayıfla dediyse kendi canına kastı olmayan biri zayıflar zaten. Önemli olan konunun ciddiyetini idrak edebilmesi. Bence zayiflamazsa ilerleyen diabette başına nelerin gelebileceğini falan idrak ettirin. Yoksa sizden gizli de yemeye devam eder engel olamazsiniz
tatlı ben çok alırım onun için değil kendim için ama o da yerBir de evde artık hamur işidir , tatlidir bu tarz şeyleri bulundurmamaya özen gösterin.
Siz de almayın artık, siz yemek isterseniz dışarda yiyip gelin. Özellikle şeker tüketimine çok dikkat etmeniz lazım.tatlı ben çok alırım onun için değil kendim için ama o da yer
Yani kardeşime de aynı şekilde tanı tanup zayiflamasi istendi. Daha küçük olduğu için pek idrak edemiyor ve dikkat etmiyor ama eşiniz olgun biri kendi de farkındadır. Diyetisyene gitmek iyi olabilir. Çünkü kardeşimi diyetisyen konuşmaları ile çok teşvik etmistizayıflayacağım dedi aslında ilk basta bıraz bılınçlı davranır gıbı oldu da zamanla salmasından korkuyorum
sizde seker kaç çıkmmıstı hatırlıyor musunuz ?Aynı şekilde diyabet riskin var denildi, sporumu diyetimi yaptım ve kilomu verdim ancak tekrar gittiğimde riskin kalkmış olduğunu görünce fazlasıyla salıp geri aldım. Yapmayı başarması gereken ilk şey motivasyonu hastalıktan almamak sanırım, bunu başarabilmek de zor iradesizim ben de yemek konusunda. Siz de eşinizle beraber dikkat ederseniz zamanla oturur diye düşünüyorum, birden hastane yemeği moduna geçmek zorunda değilsiniz, böyle durumlar insanları sağlıklı yiyeceklerden uzaklaştırıyor. Alternatifler bulabilirsiniz bol karbonhidrat ve şekerle beslenen biri ise eşiniz. Az yağ, az tuz sağlıklı bir yaşama delalet değildir.
çok haklsıınızSiz de almayın artık, siz yemek isterseniz dışarda yiyip gelin. Özellikle şeker tüketimine çok dikkat etmeniz lazım.
diyetısyene gıdelım dıye bende dedım çünkü onlar ac kalmadan zayıflama dıyetı verıyorlar genelde ama ıkna edemedımYani kardeşime de aynı şekilde tanı tanup zayiflamasi istendi. Daha küçük olduğu için pek idrak edemiyor ve dikkat etmiyor ama eşiniz olgun biri kendi de farkındadır. Diyetisyene gitmek iyi olabilir. Çünkü kardeşimi diyetisyen konuşmaları ile çok teşvik etmisti
Evet bı de gerçekten teşvik edici konuşuyorlar. Gidenleri bı azim kaplıyor. İkna edebilseniz iyi olur aslında ama evde kendiniz de dikkat ederseniz duzelirdiyetısyene gıdelım dıye bende dedım çünkü onlar ac kalmadan zayıflama dıyetı verıyorlar genelde ama ıkna edemedım
bende zaten bu aralar çok kılo aldım hayatımda görmediğim kiloyu gördüm benımde dıkkan etmem gerekıyorEvet bı de gerçekten teşvik edici konuşuyorlar. Gidenleri bı azim kaplıyor. İkna edebilseniz iyi olur aslında ama evde kendiniz de dikkat ederseniz duzelir
sizde seker kaç çıkmmıstı hatırlıyor musunuz ?
eşimin 20 kilo vermesi gerekıyor nereden baksanız . yemeğe değil ama onunla spor yapmaya baslayabılırım
kske dıyetısyene gıtmeye ıkna edebılsem de öyle zayıflasaEşimin reflüsü var ve o da pek söz dinlemez bende yemek listesinden en azından evde zararlı olan her şeyi çıkardım ve olmadık hikayeler uydurdum ikna kabiliyetim yüksektir Allah affetsin oda korktu ve dikkat etti çok şükür.öyle yapabilirsiniz komşunun kızının eltisinin şeker hastalığı varmış dikkat etmemişte işte şöyle olmuş böyle olmuş gibi uydurabilirsiniz)
çok teşekkür ederim :)Yanlış hatırlamıyorsam 132 gibi bir şeydi, ancak aileden gelen risk faktörleri de vardı. Yemek konusunca 2 öğüne düşürmeniz ve protein ağırlıklı beslenmeniz yeterli, lezzetten çok fedakarlık etmenize gerek yok. Eğer eşinizde insülin direnci çıktıysa ki bu kilo vermeyi de zorlaştırıyor, uzun aralıklarla aç kalmak daha rahat kilo vermeye yardımcı oluyor. Her gün yürüyüş yapabilirsiniz ilk etapta, sonrasında biraz azaltırsınız haftalık 4-5 gibi. Sizi zorlamayacak şekilde başlarsanız hastalığı iyileştirmekten ziyade yaşam tarzınız haline getirirseniz çok daha iyi olur her şey. Geçmiş olsun bu arada söylemeyi unutmuşum. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?