Konu yaşli annem

Anne çocuklarını bir odada büyütürmüşte çocukları annelerine bir odayı çok görürmüş ...

Yalniz yasamaya devak etse bile onu da alip gezdirmenizi istemesi cok doğal bizler de anneyiz.. ve o yaslarda onun kucuk bi cocuk kadr alingan olabilecegini dusunun lutfen ama lütfen .. diger ablalariniz umrunuzda olmasin siz uzerinize duseni yapin da yapmayan kendi utansın .. ah o ablalariniza allah akil versin anneniz onlarin bezini temizlerken kendi basina yapabilir diyip atmadi, bakkala cakkala giderken kendi badina kalabilirler diyip birakmadi gozunden sakindi dimi.. ayni özeni gösterme sırası biz evlatlarda..

Herkes kendinden mesuldur. O yapmadi ben neden yapiyorum gibi bir sey dusunmek sacma geliyor bana. Ben vicdanim rahat uyumak isterim. Digeri yapmiyorsa o onun bilecegi is. Herkes yaslancak birgun. Ana baba bas taci edilmeli. Son pismanlik ise yaramaz.

Allah verince hayirli evlat nasip etsin!!!!!!! okadar uzuldumki... en iyisi kendi birikimimi yapip kenara koyim yasliligim icin... oluryz cocuklarimiz bakmaz, huzur evine yerlesirim!!!!! vay be ne gunlere kaldik

Oncelikle annemi istemyen kocayi ben de istemem vb seklinde yorum yapanlar kayinvalidesini gercekten zor bi kadin olsa da kabul edecekmiydi omru billah? Diger es kardesleri ilgilenmiyorsa bi de hemde..annemiza babamiza bakmaya biz mesuluz eslerimiz degil zorla olacak seyler degil bunlar ve eminim o yasli insanlar da kendileri yuzunden evladinin dagilan yuvasini izlemeye dayanamaz....Bayanlar bol keseden atmayin insanlar zaten huzursuz bi de kocalarina karsi doldurusa getirmeyin.ego kasip kin kusacgnza iyi okuyun konu sahibinin yazdiklarini.Empati kurun ve cozum saglamaya calisin belki bi faydaniz olur! Kizcagiz cirpiniyor sizse hayirsiz evlat diyorsunuz gercekten cok duyarlisiniz safi elestirenlere sozum bu arada..Evet anne baba cok kiymetli ve onlarla ilgilenmek boynumuzun borcu buna kesinlikle katiliyorum.Ben de o diger kardeslerinizle adamakilli konusup bir cozum bulmanizi onericem.yine mi cozum bulamadiniz,anneniz haftanin iki uc gunu ablanizda klsin ablanizin da diger kardeslere kiskirmamsi icin....Eniste de ilimli ,madem. Sizde aksam yemegine alin arada,ziyaretine gidin cocuklarla,gezmye goturun boyle yapablrsinz belki hic yoktan iyidir.

Son düzenleme:
Helal olsun sizin gibi evlatlara valla önünüzde saygiyla egiliyorum ...yasamadan yorum yapanlarin yorumu cok da anlamli gelmiyor bana ama siz bunu yapmissiniz tebrik ederim önünüze fazlasi ile gelir iyiliginiz insallah
Sizde düşünceli bir evlatsiniz ki bu konuyu dert etmişiniz ben genel olarak söyledim zaten sonradan içinizde ukte kalmasın diye yaşayan gören olarak uyarmak istedim .
Umarım herkesi mutlu edecek bir çözüm bulursunuz .

Size bu konuda katılıyorum. Kültürümüzde genel olarak "şu kadar kızım/oğlum var sırtım yere gelmez onlar bakar" anlayışı var. Elbette yaşlanan anne babaya karşı olan görevimizi yapmalıyız, elden ayaktan düştüklerinde sonuna kadar maddi manevi destek olmalıyız ama herşeyden önce dünyaya çocuk getirirken nasıl büyük bir sorumluluk aldığımızın da farkında olmalıyız. Maalesef her aile bu sorumluluğu taşıyamıyor, onun için ailesiyle kopuk ilişkilerde olan herkes önce kendi anneliği/babalığı sorgulamalı. Kayınvalide veya kayınpeder ile iyi anlaşamayan insanlar var , mesala kendi annem zamanında eşime bazı konularda çok haksızlık yapmıştı ama annemdir diyerek her konuda hala destek oluyorum kendisine, ha sebepsiz yere karşı tarafı istemeyen birinin insanlığını gerçekten sorgularım. İlerde örnek verdiğiniz teyzelerden olmayı çok isterim mesala, bol bol gezeyim dinleneyim falan...

Ne yaşıyorsunuz nasıl bir durumdasınız bilmiyorum kesinlikle yanlış anlamayın beni yargılamak ta haddim değil ama Bir gün anneninizin nefesine bile hasret kalabileceğinizi unutmayın.Ve bugün yarın da olabilir.Ayrıca hepimizin bir gün yaşlanacağınıda unutmamalıyız.Yaşlılar tıpkı çocuklar gibidir ilgiye ve bakıma muhtaçtırlar.

Eşinizinde gönlünün olması için haftada iki gün alalım yanıma diyebilirsin yada 1 ay kalsın gibi
Allah korusun yarın bir şey olsa çok ararsınız annenizi

Erkekler kayinvalideye bakmıyor. Kadın ile erkek bu konuda çok farklı.
Kadın çalışsa da yük onun omuzunda.

Kadının annesi evde olmasıyla , erkeğin annesinin evde oluşu çok farklı.

Erkek anneleri gerçekten kaynanalik yapıyor.

annem bakıma muhtaçsa diğer kardeşlerim buna yanaşmıyorsa da ben kendim anneme bakardım eşime de söz düşürmezdim sanırım.onun da anası babası bu durumda olabilir.öbür türlü vicdanım el vermez.anacığımın yaptığı fedakarlıkları biliyorum onun semeresini yiyorum.

Sen hayırlı evlat olsan haftada 1 gün gezdirebilirsin yada evine davet edebilirsin çok hayırsızmıssınız evlerden ırak

Bir söz varya baba 10 evladına bakmış ama 10 evlat babayı sığdıramamış. Biz bunu anneye çevirelim. Siz elinizden geldiği kadar ilgilenmeye çalışın. Yarın bir gün ölürse çok üzülürsünüz keşke yapsaydım dersiniz. Eşinizi de hiç anlamadım ne olmuş yani gelsin gitsin. Onun annesi gelip gitmiyor mu. Bit de annesi babası yanında yaşlanıp da cenneti kazanamayanjn vay haline demiş Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi vesellem. Siz abartmıyorsunuz. Diğerleri çok boşlamış

Ne olursa olsun kimsenin tek kalmasını istemem ben iyi kötü geçişli geçimsiz farketmez hiçkimse tek kalmamalı bence sırayla bakma olayına kötü altlı üstlük oturma imkanı olsa güzel olur en güzeli bu sanırım Allah kimseyi yalnız bırakmasın

Ortada kalan bir anne soz konusu. Ne ego kasmasi, ne kin kusmasi? Tek cocuk olanlar ne yapsin? Benim esim tek. Kardes yok, abla abi yok... Kayinvalidem de 73 yasinda kayinpederimle yasayip gidiyorlar. Allah muhafaza birine bir sey olsa onlari yalniz mi birakacagim? Benim ailem daha genc yas itibariyle. Ama baslarina bir sey gelse yada yasliliklarinda muhtac kaldiklarinda evlerinde bir basina mi birakacagim? Kayinvalidem iyidir. Ama netice de kayinvalide. Anne gibi olmaz hic bir zaman. Ama tek kalsa basimin tacidir. 75 yasindaki kadin tek basina birakilmaz. Burada kimseyi gaza getirme durumumuz yok. Allah cok sukur beni de esimi de hayirli evlat olarak dunyaya getirmis. Bu bizim dusuncemiz. Nasil bu kadar rahat oluyorsunuz anlamiyorum. Allah evladin da, eşin de hayirlisini versin. Bes kardesin dordu bakmaya gonullu degilse ve konu sahibi de annesini cok dusunuyorsa esini ikna edecek arkadas! Evlenirken hic mi konusulmuyor boyle seyler ben anlamadim ki. Aslinda konusulcak seyler de degil. Insanlik bunu gerektirir. Bakima, ilgiye muhtac kim varsa yaninda olurum. Ben karsilik beklemem. Allah rizasi icin yaparim. Neyse gece gece sinirledim yine. Allah merhamet vicdan versin yureklere.....

öncelikle burada bu kadına hayırsız evlat diyen arkadaşlar size pes demek istiyorum biraz vicdanınız olsun kadın çaresiz yardım istiyor eğer o hayırsız olsaydı oda ablaları gibi arkasını dönerdi ne gerek vardı burada gereksiz ithamlarınızı dinlemeye... Uzaktan davulun sesi hoş gelirmiş. O kadınında bir hayatı bir ailesi var. Eğer bir anne-baba ben yaşladığımda bana baksın diye çocuk dünyaya getiriyorsa hiç getirmesin zaten. Tamam doğurmuş bakmış büyütmüş ama o evladında bir yuvası kocası kendi evlatları var. Ve elinden gelen yardımı yapıyor. Arkadaşım öncelikle Allah yardımcın olsun sen bu süreçte biraz yıpranacaksın hem evini hem anneni idare edeceksin hiç suçlulukta duyma annenlede açık açık konuş yapabileceklerini ve yapamayacaklarını açık açık anlat bence ama anlattıklarınıda uygula elinden geldiğince yanında ol sonuçta seninde yuvan var annen anlayacaktır anlattıklarından aklı başında bir kadın olduğunu düşünüyorum ablanları takip edip bunları söylediğine göre haa yinede sen açık açık konuştun ve dediğin gibi yanında olduysan bu rağmen ve sağlıklı olup hala daha fazlasınıda istiyorsa kusura bakma ama ne senin yuvan ne mutluluğun onun gözünde önemli annen sadece yaşlandığında ona bakıcı olsun diye çocuk yapmıştır ve sen sadece imkanların el verdiğince yanında ol ve sakın vicdan yapma(not: elden ayaktan düşmemiş bir insan içindir bu dediklerim)tekrardan Allah yardımcın olsun güç kuvvet versin. Sağlıcakla kal

eli ayagi tutuyorsa tek yasamasinda olmasinda ne sakinca var? bence asil sagligi yerindeyse beraber olmak insani rahatsiz eder

Gercekten bu kadar rahat olabilmeyi anlamis degilim. Muhtac anneye el uzatilacak ki boynumuzun borcudur bu, sonucta yuvam dagilacak. Bu nasil bir zihniyet? Boyle insanlarla mi evlisiniz?

eli ayagi tutuyorsa tek yasamasinda olmasinda ne sakinca var? bence asil sagligi yerindeyse beraber olmak insani rahatsiz eder
Ben yanlis anlamadiysam eger konu sahibinin annecigi evde pek kalmak istemiyor, evlatlarindan biriyle yasamak istiyormus. Kendini muhtac hissettigi icin benim bu derece yuksek tepkim var. Ben kendimi ayri tutuyorum. 75 yasinda saglikli sihhatli de olsa tek basina birakmam. Tabi kendisi yalniz yasamak isterse o ayri. Ama bizimle kalmasi icin dil dokerim.

ayni yasamak degil ama herhalde gezmek istiyormus annesi. diger ablalar pek orali degilmis, konu sahibinin kocasida bu yuzden istemiyormus pek. hani neden sadece sen ilgilenceksin gibisinden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…