- 4 Nisan 2008
- 3.710
- 4.258
- 698
Ayy ağlayacağım nerdeyseCok uzucu dimi.. cocugun olmasa neyse ama varken.. 1 aksam agirlamak bile yuk olmus. Allah buyuk konustrmasin beni kimsenin basinada vermesin. Bi cocuk kolay dogup buyutulmuyor ama iste
Ben sosyoloji okuyorum da bu konu hakkında bilgim var bu anlattiginiz durum sadece ulkemizde ve geri kalmis ulkelerde var grlismis ulkeler de yaslilar kendisi gitmek istiyor huzur evlerine vs beni neden eve tikiyosunuz akranlarim arkadaşlarım cok guzel bakilacagim huzur evleri varken diyorlar
Insaniz.. olmaz deme olur.. evladim var demiycen elden ayaktan dusmedikce.. dostum var demiycen kotu gun gorMedikce, kocam var demiycen sagligin gitmedikce.. bu da benden gunun tavsiyesi olsun: )Ayy ağlayacağım nerdeyse
Biz de mi yük olacağız günün birinde evlatlarımıza..Şimdi bir damla yaş aksa gözünden kahroluyorz...
Sana katiliyorum yaslilarimiz cok acitasyon yapiyo.. ama ne bilim arada gormek konusmsk misafir etmek bunlar zor gelmemesi gereken seylerBen tamamen gözleme dayalı konuştum ama istatistiksel bilgilerle desteklenmesi güzel oldu. Bunun gelişmişlikle ilgisi olduğu aşikardı çünkü..
Güneye tatile indiğinizde görürsünüz mesela. Yaşlı yabancı kadın grupları dünyanın bir ucundan gelip birlikte tatil yapar, gezer eğlenirler. Bizim ülkemizdeki yaşlılar ise ayakta hasta olduğunda bile damadının ya da evladının kendisini hastaneye götürmesini bekler.
Kim ne derse desin, kendimizi baktırmaya çok meraklı bir milletiz.
Kesinlikle haklısınız malesef turkiyedeki yaslilarin çoğu ilgi ve saygıyla kafayı bozmuş durumda tabiki evlatlar ilgilenicek annemiz babamız ama almanyadaki ananemin dayisi 70yasini geçkin her gün daha fazla bisiklet surerek kendini gelistirmeye calisiyomus bizimkiler anca otobuste durakta yer bekler durur (konu sahibi genel konusmak istedim sizi incitmek istemem sizin icin soylemedim)Ben tamamen gözleme dayalı konuştum ama istatistiksel bilgilerle desteklenmesi güzel oldu. Bunun gelişmişlikle ilgisi olduğu aşikardı çünkü..
Güneye tatile indiğinizde görürsünüz mesela. Yaşlı yabancı kadın grupları dünyanın bir ucundan gelip birlikte tatil yapar, gezer eğlenirler. Bizim ülkemizdeki yaşlılar ise ayakta hasta olduğunda bile damadının ya da evladının kendisini hastaneye götürmesini bekler.
Kim ne derse desin, kendimizi baktırmaya çok meraklı bir milletiz.
Öyle bir durumda eşimi kaale almam ben de doğrusu,diyorum şimdiden,herkes kendi anne babasına bakacak gerekirse.
Ben bakarım,o da kendi bakarsa destek olurum,ama öyle eskiler gibi eşine baktırıp "annemi ben bakıyorum"diye salınırsa onda yokum işte.
Sana katiliyorum yaslilarimiz cok acitasyon yapiyo.. ama ne bilim arada gormek konusmsk misafir etmek bunlar zor gelmemesi gereken seyler
Kesinlikle haklısınız malesef turkiyedeki yaslilarin çoğu ilgi ve saygıyla kafayı bozmuş durumda tabiki evlatlar ilgilenicek annemiz babamız ama almanyadaki ananemin dayisi 70yasini geçkin her gün daha fazla bisiklet surerek kendini gelistirmeye calisiyomus bizimkiler anca otobuste durakta yer bekler durur (konu sahibi genel konusmak istedim sizi incitmek istemem sizin icin soylemedim)
yabancilardada genelde bu vardir..batidan bahsediyorum tabii..herkes kendi isini kendi yapsin mantigi. birazda sundan kaynaklaniyor bu durum. kolay kolay karsiligi olmadan kimse kimse icin pek birsey yapmaz. turk kulturunde ise gelin hizmet eder..gelin evlenirken illa maddi beklenti icine girecek karsi taraftan..adetler gelenek gorenekler vs. yani herkes herkesten birseyler bekliyor bizim kulturumuzde, bu yuzden yaslanincada bana baksinlar mantigi oluyor genelde. bana baksin diyen kadinda saglikli 45 yasinda kadin : ) yaw benden 8-10 yas buyuksun neyine bakcak gelin senin : ) kv olunca sanirim beklentilerde cogaliyor. Allah kimseyi elden ayaktan dusurmesin cok zorO konuda elbette yapılması gereken o.
Aaa bu yaşlandı çöpe atalım değil mantık. Ama yaşlanmak demek yük olmak mı demektir. Kendi elin ayağın tutuyor ise bundan güzel motivasyon olabilir mi?
Bırak sızlanmayı. İnsanlar senin yanında daralmasın. Evlatlarını, torunların senin tecrübenden faydalansın, hoş muhabbet olsun. Ama yok illa vicdan yaptırılacak, sızlanılacak...
Haklisiniz kesinlikleEvet, aynen. 90 yaşına gelse de insanın hayata karşı bir motivasyonu olmalı. Kimseye muhtaç ve yük olmadığı için şükür etmeli.
Siz hic yasli baktınız mı.Elden ayaktan düşünce bu laflar edilmiyor. Ben hayatımı verdiysem evladım için bana bakacak yüreği yoksa evladım yok derim.
Peki esi kendisine sormadan kv sini bir hafta yatili getirmek isteseydi yine ayni goruste olacak miydiniz???Esinizin bu duruma karismasina izin vermemelisiniz. Diger kardesler yanaşmasa bile ayda bir hafta siz yanınıza alabilirsiniz.
Kadının 5 çocuğu var. Düştüğü duruma bak. ;(
Üzüldüm anneniz adina. Siz kardeslerinizi beklemeden elinizi uzatin. Onlar yapar yapmaz
Herkesin kendi vicdani...
Allah korusun da ben sizin yerinizde olsam diger kardeslerimin yapip yapmadigiyla ilgilenmezdim. Cunku anneler evlatlarina annelikleriniz paylastirarak yapmiyor ki hepiniz icin ayni emekleri verdi o kadin. Ama esim istemese esime de saygi duyardim ki ben de ilerde kv mi evime istemeyecek olsam esim de bana saygi duysun isterdim. Her neyse bence sizin gidip gelmenize alip gezdirip goturmenize esiniz karisamaz bunlari gonlunuzce yapin ama eve getirmek iatiyorsaniz bu konuda esinizin rizasini almaniz sart. Ona da ayni sekilde izah edin kardesleeim ne yalarsa yapsin ben kendi vicdanim ve anneme olan sevgim icin ayda bir kac gun getirmek istiyorum deyin.Slm kadinlar kulübünün akilli kadinlari..sizden kafami sürekli mesgul eden beni çok da üzen bir konu da fikir almak icin actim bu konuyu..
Olay su ki annem 75 yasinda ve evde yalniz yasiyor kendi evi maasi var..saglik durumundan bahsedecek olursam seker hastaligi ve tansiyon hastaligi var ve bir kac yildir diz agrilari var baya abartili agrilar yasliliga bagli eklem yipranmasyla alakali.yani zorlarsa kendi isini gorecek gücte suan..
Ama gel gelelim ki annem 1 gün bile evde yalniz kalsa cok sıkılıyor hepimize sitem modunda gelmediniz sormadiniz diye ama asil beklentisi gitmemiz degil onu da alip gezdirmemiz bir yerlere yada evimize getirmemiz.
Biz 5 kardesiz 1 erkek 4 kiz erkek olan evli ve karisi dolayisi ile pek gorusmuyoruz annem evlerine gitmez geri kalan 4 kizdan 1 ablam ve ben vicdanen hic rahat degiliz onun yalnizliginin huzursuzlugu hep ustumuzde ama diger 2 ablam cok rahatlar ne var evi disarda kalmamis ya yatalak degil ya diyip gecisotiryorlar hatta haftada bir aksam evlerine cagirmayi bile problem ediyorlar.annemde onlardan cok bisey beklemiyor ablamla benden daha cok beklenti de ama ben de 6 yillik evliyim esimde biraz sert diye direk diger ablamdan beklenti icinde o alsin o gezdirsin orda kalayim beklentisi var hissettriyordq bir de o ablamin esi de cok iyi diye sanirim. Gel gelelim ki o ablamda cok duygularini cok ucta yasayan biri biran cok merhametlidir biran gelir niye sadece bana yuksun diye kovar evinden cunku ona gore annem en az onu sevdiginden ona yük olmak istiyormus digerleri gibi bu bakmasa annem onun yuzune bakmazmis surekli bunlari kuruyor kafasinda ve butun bu olaylar benim psikolojimi bozuyor esim tek bizim almamizi da istemiyor paylasirsaniz butun kardesler biz de ustumuze duseni yapariz diyor ama annemde dedigim gibi paylasilmaya hic yanasmiyor.
Öyle cozumsuz bir hal aliyor ki olay kafam da bu yuzden cok.mutsuzum ..sizce ben mi cok abartiyorum annem yalniz kalabilir mi diger 2 ablam mi daha hakli yoksa onlar cok vicdansiz ben mi hakliyim ne olur hayat tecrubelerinizden yol gosterin bana cildiracagim yoksa alsam olmuyor almasam cok huzursuzum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?