Konu yaşli annem

Cok uzucu dimi.. cocugun olmasa neyse ama varken.. 1 aksam agirlamak bile yuk olmus. Allah buyuk konustrmasin beni kimsenin basinada vermesin. Bi cocuk kolay dogup buyutulmuyor ama iste
Ayy ağlayacağım nerdeyse
Biz de mi yük olacağız günün birinde evlatlarımıza..Şimdi bir damla yaş aksa gözünden kahroluyorz...

Yaşlanınca bana baksın demiyorum bilmem kaç yaşına kadar gözünden ayırmadığın kanını canını son günlerinde görebilmek ister insan .Tamam alsın evine baksın demiyorum ama misafir etmek ,ziyaret etmek bunlar iş olduğundan değil içinden gelmiyorsa ne kadar üzücü...

Ben tamamen gözleme dayalı konuştum ama istatistiksel bilgilerle desteklenmesi güzel oldu. Bunun gelişmişlikle ilgisi olduğu aşikardı çünkü..

Güneye tatile indiğinizde görürsünüz mesela. Yaşlı yabancı kadın grupları dünyanın bir ucundan gelip birlikte tatil yapar, gezer eğlenirler. Bizim ülkemizdeki yaşlılar ise ayakta hasta olduğunda bile damadının ya da evladının kendisini hastaneye götürmesini bekler.

Kim ne derse desin, kendimizi baktırmaya çok meraklı bir milletiz.

Ayy ağlayacağım nerdeyse
Biz de mi yük olacağız günün birinde evlatlarımıza..Şimdi bir damla yaş aksa gözünden kahroluyorz...
Insaniz.. olmaz deme olur.. evladim var demiycen elden ayaktan dusmedikce.. dostum var demiycen kotu gun gorMedikce, kocam var demiycen sagligin gitmedikce.. bu da benden gunun tavsiyesi olsun: )

Sana katiliyorum yaslilarimiz cok acitasyon yapiyo.. ama ne bilim arada gormek konusmsk misafir etmek bunlar zor gelmemesi gereken seyler

Kesinlikle haklısınız malesef turkiyedeki yaslilarin çoğu ilgi ve saygıyla kafayı bozmuş durumda tabiki evlatlar ilgilenicek annemiz babamız ama almanyadaki ananemin dayisi 70yasini geçkin her gün daha fazla bisiklet surerek kendini gelistirmeye calisiyomus bizimkiler anca otobuste durakta yer bekler durur (konu sahibi genel konusmak istedim sizi incitmek istemem sizin icin soylemedim)

Elbette ki öyle. Zaten insan fitratina ağır gelir bu. Bu yüzden kadınlar çabuk yıpratıyor beden ve ruhen.

Annesinin bakımına her konuda yardımcı olmalı.

En başta karısının sesini hep duymalı , görmeli.

Annenize seker ve tansiyon da varmıs ya sekerı cıkıp yada dusse komaya girse sonuc ne olur dusundunuzmu?? Kayinvalidem de 65 yasında seker hastası sekerı var ya cok cıkar yada cok duser dengesiz yani sekeri altlı ustlu otururuz. Esi yada kızı bı yere giderse asagı iner yanında dururum olurda sekerı fırlarsa diye cunku o an insan kendinden gecıyo serbest yapıp ıcmeye yada ınsulın olmaya bile kadının halı kalmıyo ben yanına ınmesemde bısey olsa vıjdanım Allah korusun beni rahat bırakmaz. Esimde bana annemi yalnız bırakma der gerci soylemesıne bile gerek yok. Bızım bı komsu adam seker komasına girdi 50 yasında yoktu sekerı 1000 E cıkmıstı o yuz den sekerı varmıs yalnız bırakılmaya gelmez. Yazık kadıncağız da esınız surat yapıyorsa cekınıyordur cok üzüldüm.

Sana katiliyorum yaslilarimiz cok acitasyon yapiyo.. ama ne bilim arada gormek konusmsk misafir etmek bunlar zor gelmemesi gereken seyler

O konuda elbette yapılması gereken o.
Aaa bu yaşlandı çöpe atalım değil mantık. Ama yaşlanmak demek yük olmak mı demektir. Kendi elin ayağın tutuyor ise bundan güzel motivasyon olabilir mi?
Bırak sızlanmayı. İnsanlar senin yanında daralmasın. Evlatlarını, torunların senin tecrübenden faydalansın, hoş muhabbet olsun. Ama yok illa vicdan yaptırılacak, sızlanılacak...

Evet, aynen. 90 yaşına gelse de insanın hayata karşı bir motivasyonu olmalı. Kimseye muhtaç ve yük olmadığı için şükür etmeli.

yabancilardada genelde bu vardir..batidan bahsediyorum tabii..herkes kendi isini kendi yapsin mantigi. birazda sundan kaynaklaniyor bu durum. kolay kolay karsiligi olmadan kimse kimse icin pek birsey yapmaz. turk kulturunde ise gelin hizmet eder..gelin evlenirken illa maddi beklenti icine girecek karsi taraftan..adetler gelenek gorenekler vs. yani herkes herkesten birseyler bekliyor bizim kulturumuzde, bu yuzden yaslanincada bana baksinlar mantigi oluyor genelde. bana baksin diyen kadinda saglikli 45 yasinda kadin : ) yaw benden 8-10 yas buyuksun neyine bakcak gelin senin : ) kv olunca sanirim beklentilerde cogaliyor. Allah kimseyi elden ayaktan dusurmesin cok zor

Ne olursa olsun o sizin anneniz. Kimse bir şey yapmazsa siz yapın. Anneniz adına üzüldüm..

yakinizda otursun sık ugrayın
ölünce üzülürsünüz

2 oğlum var , hep 1 kızım olsun istiyorum hastalandığımda bana baksın diye değil aslında , en iyi arkadaşım olsun, kahve içerken dedikodu yapacağım sırdaşım olsun,derdime derman olsun , halden anlasın, yaşlılığımda bana yoldaş olsun. Ama sonrasında evlenip kocasının ağZına bakıp sizin gibi olacaksa olmamasında da vardır bir hayır.

Peki esi kendisine sormadan kv sini bir hafta yatili getirmek isteseydi yine ayni goruste olacak miydiniz???

Allah korusun da ben sizin yerinizde olsam diger kardeslerimin yapip yapmadigiyla ilgilenmezdim. Cunku anneler evlatlarina annelikleriniz paylastirarak yapmiyor ki hepiniz icin ayni emekleri verdi o kadin. Ama esim istemese esime de saygi duyardim ki ben de ilerde kv mi evime istemeyecek olsam esim de bana saygi duysun isterdim. Her neyse bence sizin gidip gelmenize alip gezdirip goturmenize esiniz karisamaz bunlari gonlunuzce yapin ama eve getirmek iatiyorsaniz bu konuda esinizin rizasini almaniz sart. Ona da ayni sekilde izah edin kardesleeim ne yalarsa yapsin ben kendi vicdanim ve anneme olan sevgim icin ayda bir kac gun getirmek istiyorum deyin.

Ben bu durumda en cok size uzuldum,cunku sirtinizda bir ton yuk hem calisan bir kadinsiniz hem ev hem cocuklar birde buna anneniz eklenince cok zordur Allah yardimciniz olsun.yaslilar genellikle zaten sadece bir evlatda yasamk isterler digrr turlu siginti gibi hissederler babannemden biliyorum.Yapacaginiz sey butun kardesler birgun toplanin durumu enine boyuna konusun esinizin dedigi gibi belirle zaman dilimlerine gunlerini dagitin paslasarak evinizde kalsin.Kardeslerin yanasmazsa diger ilgilenen ablanla bu sekilde ikiniz bakimini ustelenin,ya da olmadi en azindan dubleks tarzi yada ayni apartmanda yasayin yemeniz icmeniz en azindan bir olsun.Esinle konus bir sekilde bir seylerden fadakarlik yapilip annenize bakmaniz gerek,hem yasi gercekten gunluk islerine yapicak kadar genc degil hemde belirli bir yastan sonra insanda yalniz kalma korkusu sariuor sanirim.Esimin babannesi rahmetlik butun gun evde yalnizim diye cok yakinirdi,vefat etti simdi kayinvalidem altmis yasina geldi oda yalnizim butun gun diye yakiniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…