Konu yaşli annem

huzurevleri zengin yaşlılar için uygun diğerleri için zulüm batı kültürü parasal çöküşte şartlar bundan on yıl önce iyi miş dünyayıda takip edin lütfen

ADI ÜSTÜNDE 'ANNE'.....BİR ANA BIR BABA BUTUN COCUKLARINI BIR GOZ ODADA SIĞDIRABILIRDE MALESEF 9 ÇOCUK NE ANNESINI , NEDE BABASINI 9 EVE SIĞDIRAMAZMIS..ALLAH HAYIRLI EVLATLAR NASIP ETSIN ..EN KISA SUREDE DOĞRU YOLU BULMANIZ ÜMİDİYLE .

Yakın zamanda anneannemi kaybettim. Evliyim annemlerle altlı üstlü oturuyorum annem hem benim çocuğuma hem de annesine bebekler gibi baktı. Alzheimer hastasıydı hem de. Ve anneannem öldü gitti. Geride sadece anılarımız kaldı. Demem şu ki annenizi ailenizi de ihmal etmeden el üstünde tutun. Yaşlandıkça bize daha çok ihtiyaçları oluyor.

Annem de annenizle aynı durumda. Kışları bende kalıyor hem benim ev daha müsait hem bende daha rahat ediyor. Yazları köye gitmek istiyor bana kalsa göndermem. 2 3ay kalıp sonra geri geliyor. Aniden tansiyonu yükselebilir düşebilir yalnız kalması cok yanlış. Allah ele ayaga koymasın ANNE ya insana yük olur mu.

Evet oradan bakinca öyle görünüyor haklisiniz da yaslilarin hali icler acisi ama inanin herkes kenara cekilimce bir benim cabamla da olmuyor.
Neden sizin çabanızla olmuyor o kısmını anlamadım ben. Ben tek başıma hamileydim yanımda da bir çocuğumla annemi kusa öğüre hastane hastane gezdirip , yatırp ameliyat ettirip refakatçı kalan insanım. Her daim annemim yanındayım kim yanında olur olmaz orası beni bağlamaz ama ben evlatlarımı da bırakırım anneme koşarım. Kocam ne derse desin, benim annemle ilişkim kocamı ilgilendirmez.Vicdan meselesi bu.ama yarın birgün kocanızın annesi bu duruma düşse kocanız size anneme bakmamız gerek diye baskı uygulayacak ve baktıracak. Bu yazı da burda dursun. Zamanı gelince aklınıza gelir belki yazdığım.siz de kocanız yüzünden annenize bakmadığınızla kalırsınız

Bence saglam bi sekilde masaya oturulup bi anlasmaya varilmali 5 kardes.
Babaannemin 7 tane cocugu var, 4 kiz 3 erkek. Kizlar el evinde diye 3 erkek kararlastirdi bakmaya.
Ilk once babam ' herkes sirasiyle baksin" diyince buyuk amcam hopladi " annem o benim annemm, bakarim ben ederim ben ne sirasiymis" diye. Sonra ilk o topukladi, hastayim bakamiyorum/ misafir geldi bakamiyorum diye.
Derken seneeler snra babamin dedigine gelindi. Artik her sene 1 erkek bakiyor ve kimse maazeret uyduramiyor gunu belli oldugu icin. Eger 1 ay az baktiysan bazi sebeplerden dolayi(, turkiyeye tatil vs) o zmn 1 daha gec birakicaksin diger kardesin evjne. 1 sene dolacak yani.
Boyle sabit kurallar en guzeli.
Ve bu kesinlilikten dolayida babannemin kulagina bisey gitmiyor vefasiz kizinin " ben istemem o altina yapiyor" deyisi.

Mevzu sahip cikmamak degil ki gorusmuyor konusmuyor degiliz ama kimse tek basina bakimini ustlenmek istemiyor annem tek kisiyi istiyor o da ablami..ben tek alsam esim niye sadece biz diyor annem sizde rahat edemiyorum diyor
Eşiniz tarafından istenmediğini bildiği için rahat edemiyordur.
Kimse üstlenmiyorsa , iyi bir bakıcı bulun parasını ortak ödeyin , haftasonlarıda her hafta başka bir evladında kalsın.
Çözüm aramadığınız için herşey,yoksa dolu çözüm var.

Bizde de ayni durum var ,ama malesef anneme kimse bir gün tahamül edemez.
Herseye karişir herseyi sorgular ve susmadan hayatini anlatir .
Öyleki ondan başka hiç kimse yokmuş ,ondan eli becerikli ondan daha çalişkan yokmuş ama ondan başka sevgisiz de yok muş bunu unutur .
Allah hepimize kolaylik versin ama işte anne var anne var.
Insan ektiğini bicer

Gelsin kalsin sizde tabi ki.o kardes almadi bu kardes gelmedi denir mi yapmayin.
Babam bir kaza gecirdi annemle 2 ay bende kaldilar keske hic gitmeselerdi de daha fazla bakabilseydim.
75 yasinda bir basina ne yapsin ki.gelsin kalsin isterse gitsin 1 2 gun evinde kalsin.yapmayin hesap kitap isi degil bu.anne...

5 çocuk doğur yetiştir büyüt yıllarca her birine ayrı ayrı zahmetler uykusuz kal yeri gelsin tuvalete gideme yemek yemeyi bile unut kucağında taşımaktan kolların kopsun ama yaşlanınca hiç birinin evine sığama bir tabak yemek fazla gelsin ! Yazık bu annelere babalara ya . Korkmayın uykuya kendi geçebilir aç olduğunu söyleyebilir tuvalete kendi gidip gelebilir bir köşede oturur bir tabak fazla yemek yaparsınız bir çamaşır fazla yıkarsınız bir de banyosuna yardım edersiniz iki hoş sohbet bu kadar . Bu kadar yük olmasın aileleriniz .

Bütün kardeşlere sözlerim sadece size değil .

Böyle konularda hep şunu düşünmüşümdür; acaba merhamet içten gelen bir duygu mu , yoksa çocuğa öğretilen birşey mi diye..

Dün geceden beri 3-4 saatlik uykuyla duruyorum bu gece de yine başını bekliyorum hasta diye. Benim çocuğum da 40 yıl sonra buralara konu açacaksa Allah eline düşürmeden yanına alsın beni. Haftada bir gün biriniz götürseniz ya da ziyaret etseniz ne olur yani

Okurken utanc duydum. O kadar uzuldum ki kalbime agri girdi. 5 evlat + esleri vs Bir ANAYA sahip cikmamak. Anneyi yuk olarak gormek, "ama esim sadece bize yuk olsun istemiyor" vay dunyanin haline. Vay bizleri bu denli duygudan yoksun, merhametten yoksun, vicdandan yoksun kılan duzene. Benim icim acidi. Inanin bu gece hamile halimle uyuyamayacagim belki de. 9 ay tasi, buyut, evlendir barklandir elden ayaktan dusunce evlatlarina yuk ol... Nasil bir annesiniz? 2 evladim var diyorsunuz. Atasozlerimizden hic mi haberiniz yok? Ne ekersen onu bicersin konu sahibi! Benim annem 75 yasinda bi evde tek basina kalacak ve diger 4 kardes arasinda mal paylasimi yapar gibi annemi ortada bir oraya bir buraya savuracagim? Yaziklar olsun bana. Cok huzunluyum Allah kocaniza, enistelerinize, ablalariniza, abinize ve yengenize merhamet versin. Benim kocam benim anneme yuk gozuyle bakacak onun alnini karislarim be! Yuz koca bulursunuz da ikinci bir anne bulamazsiniz. Sizin icin dua ediyor olacagim. Umarim dogru yolu bulursunuz ailecek....... Biraz agir yazmis olabilirim. Ne yazdigimi bile bilmiyorum cok uzgunum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…