• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Konu yine abim

12000 tllik düğün salonu istemiş ama başka bir şey istememiş.Onlar olmasın ama düğünüm güzel bir yerde olsun istemiş.Hepsini birarada istese haklısınız ama başka masraf çıkarmıyorsa sadece düğün için bunu talep ettiyse bence feda olsun demek lazım.

Evlilik gayette iki kişilitir.. Aileler bu olayın dışında durup gençleri rahat bırakırsa hiçte problem olmaz istisnai durumlar hariç.. 6 yıldır evliyim eşimle hiç mi tartışmıyoruz? Elbette tartışıyoruz ama daha 1 kere bile ailelere yansıtmadık. Onları ilgilendirmez çünkü biz istedik biz evlendik .. Türk aile yapısına özel bu evlenince ailelerin müdehale etme hala söz söyleme yetkisini elinde tutma çabası.. Bu insanlar evlenecek yaşa geldiyse hertürlü zorluğa da güzelliğe de birlikte katlanabilir anlamına gelir aileleri bağlayan bişey olduğunu düşünmüyorum.. Her kavgaDa gürültüde aileler karışıyosa işin temelinde bi bozukluk var demektir o ailelerin yetiştirdiği çocukları bi sorgulamak gerekir.. Evlendikten sonra ailen aynı evde yaşadığın aynı evi paylaştığın kişi sadece. diğerleri de ailen evlendik diye atmıcaz tabi ailelerimizi sadece herkese durması gereken yeri göstericez..

Canım bizim geline abim almak istiyormuş, gelinimiz almıyormuş. Israrla sen gelin olacaksın giyimine kuşamına dikkat et sana bişeyler alalım diyorum yok diyor öyle paspal paspal geziyor, sinir ediyor yahu al guzel güzel giyin diyorum yok diyormuş

Herkesin giyim kuşam tarzı farklıdır. Belki bana görede siz paspal geliceksiniz. Yok sen gelin olucaksın giyim kuşam dikkat et nedir ya. Gelin olunca tarz mı değişmeli. Abinizde bi değişikmiş. O kızla gezerken kız neyse evlendiğinde de öyle olucağını abiniz kabul etsin bi kere. Bide sürekli konunuzda paspal paspal yazmışsınız midem kalktı üslubunuzdan.

Bunca insan sizin yanlışınızı anlatıyor siz hala gelinin açığını yazmaya çalışıyorsunuz.
Yok gelinliği şöyle pahalı,yok paspal giyiniyor. Size ne yahu? Evlenecek olan o. Konuyu da abim veya yine abi diye açacağına gelin yaz abinizi değil gelini çekiştirip duruyorsunuz sürekli. Her yaptığı batıyor. evlendikten sonra dış kapının dış mandalı olacağın da bariz ortada :halay:
Gelinin evine bile giremeyeceksin bu gidişle:KK45:

canım benden sana tavsıye bu konulara hıc gırme:) en ufak örnek vereyim. esımle tartısmıstık esım memleketıne gıtmıstı kucuk görümcemle konusmuslar bu durumu vs vs. neyse esım eve geldıgı zaman hıc yapmadıgım seyı yaptım telını karıstırdım ve gorumcecıgın mesajlarını buldum. abısıne benım ıcın sacma salak seyler yazmıs kiiii konunun onunla uzaktan yakından alakası yok. sonrasında hem kocişi yoldum hemde aradım gorumceye agzıma gelenı saydım. ee dogal olarak eşimle sorunlarım yok ıyıyız ama kotu olan o oldu. aslada gorusmem o kızla. yanı abınle yengen ılerde ıyı olur na boyle sende kotu olursun. hıc oralı olma

Hımmm değişik bi Bakış açısı, abim nişanlısının gelinlik alışverişine niye gidiyor, arkadaşı ve onun kocası ile gitmesi daha mantıklı geliyor size demek, bizim burda aileden 1 veya 2 kişi alınır öyle gidilir elbette gelin olacak kişi seçer ama onlarla gidilir. Biz gelinlik olayını dramatik bi yöne çekmedik, kalabalık oluyor siz gidin( zaten gelinlik de hemen alınıp gelinmiyor, provası oluyor, bilmem nesi oluyor bizde o zaman görürüz diye söyledim) bu bi dram mı sizce :KK48:
Vallahi ben de gelinlik alışverişine görümcemle değil arkadaşımla gitmek isterim giyinmeye yardım eder fikrini söylerse kirilmam alinmam
Zaten arkadaş eşini de çağırma sebebini söylemişler eger indirim falan yaptıracaklarsa mantıklı

Sanırım ben de alışveriş yaparken gorumce elti kaynana yok esin kuzeniyle alışverişe çıkmak istemezdim
Sonra yok gelin gitti en pahalisina yapıştı yok ne biçim renkler beğendi falan filan oluyor

abiniz mi ablaniz mi bir erkeğin de bu kadar dedikodu yaptığını ortalığı karıştırdığını ilk defa gordum

Pahalı düğün salonu diyince 50 binlik bir yer sandım. Zaten artık bildiğim kadarıyla 10 binden aşşağı düğün salonu yok. Ama kına o kadar önemli bir şey olmadığından küçük bir yer de olur diye düşünmüş. Kız gayet düşünceli ve tasarruflu siz de bir çekememezlik var.

abiniz mi ablaniz mi bir erkeğin de bu kadar dedikodu yaptığını ortalığı karıştırdığını ilk defa gordum
sen gel bide benım kaynatamı gör:))) Allah meraklı dedıkodu mahalle kadını gıbı takılan erkek görünümlü ucubelerden korusun hepımızı.

sen gel bide benım kaynatamı gör:))) Allah meraklı dedıkodu mahalle kadını gıbı takılan erkek görünümlü ucubelerden korusun hepımızı.
bir de kadınlara laf atarlar madem bu kadar şikayetçisin evlilik aşamasına gelene kadar gözün neredeydi bu kız çok çeker bunlardan yaziikk

Bu arada abin çok yanlış yapiyor
Kızın kıyafetini begenmiyorsa gitsin yüzüne söylesin yada kiz dinlemiyorsa onla kavga etsin

Beraber alışverişe sadece eşiyle çıkıyor artık insanlar cok da iyi yapıyorlar
Oturup kullanacak olan kendileri niye kocasının halasının beğendiği koltuk takımını seçmek zorunda kalsın mesela
Yada onlar bir şey gösterdiğinde ben bunu beğenmedim diye nasıl söyleyeceğim stresine girsin

Abiniz şimdi gelinin her şeyini gelip anlatıyor sonra siz geline karşı doluyorsunuz
Sonra ufak ufak laf atmalar sonra tartışmalar sonra kavgalar ortaya çıkacak

En sonunda huzursuz mutsuz bir evlilik doğumunda bile gorumcesini kaynanasini görmek istemeyen bir gelin

İlk konunuzda size hak verdim ama burada veremedim
Sen kendin gelinlik alışverişine çıktığını düşün yanında kimi istersin görümceni mi yoksa iyi anlaştığın bir arkadaşını mi

Back
X